Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

Doğum haritasına bakarak meslek tercihi yapmak için hangi konumlara bakmak gerekir? Hangi gezegenler ve ev konumları etkilidir? Doğru meslek tercihi yapabilmek için doğum haritası nasıl kullanılır? Doğum haritasına göre meslek seçiminde hangi konumlar etkilidir?

Özellikle üniversite sınavları sonrası hangi bölümü tercih edecekleri konusunda tereddüt yaşayan arkadaşların ve onlara destek olmak isteyen ailelerinin yazıyı dikkatli bir şekilde incelemelerini rica ediyorum. Aslında böyle bir yazı yazma niyetim yoktu ama iletişim sayfası üzerinden bu konuda çok fazla sayıda mesaj gelince bu yazıyı hepsine toplu cevap niteliğinde yazma gereği duydum.

Yazıyı mümkün olduğunca fazla ayrıntıya girmeden ve anlaşılır bir şekilde yazmaya çalışayım. Takıldığınız noktalar olursa konu altında sorabilirsiniz. Vaktim oldukça cevaplamaya çalışırım.

Bir noktayı asla unutmayın. Meslek para veya başkaları istediği için seçilmez. Ruhsal anlamda doyuma ulaşabilmemiz için tercih edilir. Hangi işi yapıyor olursak olalım önceliğimiz doğuştan aldığımız yetenek ve kabiliyetlerimize uygun olmalıdır aksi halde yaptığımız hiçbir iş bize huzur ve mutluluk vermeyecektir. Bunun için de doğum haritası ile aldığımız etkileri çok iyi öğrenmemiz gerekiyor. (Doğum tarihi, yeri ve özellikle saati önemlidir)

Meslek Seçiminde Doğum Haritasında Hangi Konumlar Etkilidir?

Bu konu tartışmaya açıktır. Tek bir konuma bakılarak cevap vermek çok zor. En doğru çıkarımlar doğum haritası bütün olarak incelenerek yapılabilir. Ancak fikir vermesi açısından hangi konumlar neden önemli onlar üzerinde durayım.

2. Ev Konumu: 2. ev konumu madde ve maddesel değerlerle ilgilidir. Nasıl para kazanacağımız, yeteneklerimizi nasıl ve hangi alanlarda paraya dönüştüreceğimiz, ekonomik konular, birikimlerimiz vb. 2. ev konumuyla ilgilidir.

Yönetici Burcu: Boğa

Yönetici Gezegeni: Venüs

10. Ev Konumu: Meslek hayatımız, ne kadar disiplinli olduğumuz, toplum içindeki konumumuz, kariyer hayatımız, ne kadar kuralcı olduğumuz, maddi düşünce, ne kadar sabırlı olduğumuz, tutkularımız, iş hayatımızda ne kadar sorumlu olacağımız ve kişisel başarılarımız 10. ev konumuyla ilgilidir.

Yönetici Burcu: Oğlak

Yönetici Gezegeni: Satürn

6. Ev Konumu: Çoğu zaman sadece 2. ve 10. ev plana çıkarılır ancak 6. ev konumu da meslek seçiminde çok önemlidir. Çünkü bulunduğumuz meslekte hizmeti nasıl sunacağımız ve ne kadar tertipli, düzenli, analitik ve özverili olacağımız 6. ev konumuyla ilgilidir.

Günlük yaşantımız, hizmet sektörü, ne kadar eleştirel olduğumuz, ayrıntıları ne kadar görebildiğimiz, sağlık, moda, temizlik alışkanlığımız, analitik yeteneklerimizi ne kadar verimli kullanacağımız bu konumla bağlantılıdır.

Yönetici Burcu: Başak

Yönetici Gezegeni: Merkür

3. Ev Konumu: Bu konumda meslek yaşamı ile ilgisiz görünse de iletişim, sosyal yaşam ve zihinsel aktivitelerimizle ilgili olduğu için dikkate alınmalıdır.

Sosyal yaşantımız, zihinsel aktivitelerimiz, nasıl iletişim kurduğumuz ve iletişim becerilerimiz, yakın çevremizle olan iletişimimiz, gezmeyi ve dışarıda zaman geçirmeyi ne kadar sevdiğimiz, yabancı dile olan yatkınlığımız, bildiklerimizi aktarma becerimiz, medya sektörü, öğrenme, eğitme beceri ve stilimiz 3. ev konumuyla ilgilidir.

Yönetici Burcu: İkizler

Yönetici Gezegeni: Merkür

Doğum Haritasında Evlerin Meslek Yaşamımıza Etkileri

Doğum haritasına bakarak meslek seçiminde evlerin etkilerini şu örneklerle açıklayabiliriz.

Kısaca özetleyecek olursam;

  • 2. ev hangi burç konusu üzerinden nasıl para kazanacağımızı,
  • 10. ev ne kadar başarılı olacağımızı ve mesleğimizi nasıl icra edeceğimizi, sorumluluklarımızı, toplumsam statümüzü,
  • 6. ev ayrıntılar üzerinde ne kadar yoğunlaşacağımızı, analiz yeteneğimiz, ne kadar titiz olduğumuz, iş ortamı ve hizmeti nasıl sunduğumuzu,
  • 3. ev de meslek yaşamımızdaki iletişim dilimizi ve zihinsel aktivitelerimizi belirler.
  • KAD (Kuzey ay düğümü) noktası. Hayatımızda ulaşmamız gereken nokta. Aslında olmamız gereken. Tercihlerimizin bu nokta ile de uyuşması gerekir.

İlgili ev konumları ve konumlardaki burçların etkileri

2. ev konuları

10. ev konuları

6. ev konuları

3. ev konuları

Bir örnekle açıklamaya çalışayım,

Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimine Örnek

2. evimizde İkizler burcu varsa: Parayı ikizler burcu konularından kazanırız yani

  • İletişim
  • Eğitim
  • Medya
  • İnsan ilişkileri
  • Yazarlık
  • Bilginin insanlara aktarımı

10. evimizde Oğlak burcu varsa: Mesleğimizi bir oğlak burcu gibi icra ederiz yani

  • Disiplinli
  • Sorumluluk sahibi
  • İşini ciddiye alan
  • Taviz vermeyen
  • Hedefleri olan
  • Kuralcı

6. evimizde Başak burcu varsa: Hizmeti başak burcunun titizliği ile sunarız yani

  • Ayrıntılı
  • Titiz
  • Düzenli
  • Analitik
  • Mükemmele yakın
  • Etkileyici

3. evimizde Terazi burcu varsa: Etkileyici ve karşı tarafı manipüle ederek iletişim kurarız yani

  • Estetik
  • Güzel
  • Cezbedici
  • Tatlı dilli
  • Manipülatif
  • Politik

Bu konumlardan çıkarım yapılamadığında diğer konumlarda eklenebilir mesela 9. ev yüksek öğrenim, diğer kültürlere olan merakımız, yabancı dil öğrenmeye olan ilgimiz, ülke içi ve dışında gezmeyi yeni yerler görmeyi sevmemiz, inançlara olan yaklaşımımız ile ilgilidir.;

11. ev teknolojiye olan ilgimiz, arkadaş çevremiz, akıl, bilim, sosyal çevremiz, araştırma ve öğrenme yoğunluğumuz, insanlara faydalı olma eğilimimiz, keşifler, sayısal zekamız ve özgürlüğe ne kadar düşkün olduğumuz ile ilgilidir.

8. ev madde ötesi konular, psikoloji, parapsikoloji, ölüm ve diğer boyutlar, miras, dernek çalışmaları, ortaklıklar, ne kadar sır saklayabildiğimiz, ne kadar kindar olduğumuz, cinsellik, cinsel eğilimlerimiz ve cinsel yaşamımız ile ilgilidir.

Meslek Seçiminde Güneş Burcu, Yükselen Burcu ve Ay Burcunun Etkileri

Meslek seçiminde yukarıda saydığımız konumlar ve diğer konumların güneş ve yükselen burcumuzla etkileşimleri bizim nasıl bir insan olduğumuzu ve hayatı nasıl yaşadığımızı/yaşayacağımızı belirler.

Güneş burcu: İç dünyamızı, ruhsal yanımızı ve hayatı iç dünyamızda nasıl değerlendirdiğimizi,

Yükselen burcu: Dışarıya bakan yönlerimizi, fiziki yapımızı, diğer insanların bizi nasıl gördükleri ve iç dünyamızı dışa nasıl yansıttığımızı,

Ay Burcu: Duygusal yapımızı, ne kadar duygusal bir insan olduğumuzu ve duygusal tepkilerimizi ortaya koyar.

Meslekle ilgili ev konumlarına bu konumlar açılarla etki yapmaktadır. Açılar konusu ayrıntılı olduğu için onlara girmiyorum.

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi ve Diğer Faktörler

Doğum haritasından aldığımız etkiler, (kadersel etkiler dışında) bize sadece iç ses veya dürtü olarak etki eder. Asıl kararları biz kendi irademizle alırız. Sonuç, çok sayıda değişkenin bir araya gelmesi ile ortaya çıkar. Gerçekte ses sanatçısı olmak isteyip te ailesinin isteği ile doktor veya mühendis olmuş ama bu alanlarda tatmin olamadıkları için sonradan ses sanatçısı olmuş çok sayıda sanatçı olduğunu biliyorsunuzdur. Çünkü o insanların tatmin olmaları için yapmaları gereken, icra etmeleri gereken işler farklıdır. İnsan amacını gerçekleştirdiğini bu hayatta tatmin ve mutlu olabilir.

Doğum haritasındaki etkiler dışında şu etkenlerde meslek yaşamımızı etkiler

  • Genetik faktörler
  • Aile ve çevre etkisi
  • Maddi imkanlar
  • Ailede alınan eğitim
  • Doğum haritasındaki açılar
  • Asteroitlerin etkileri
  • Yaşadığımız olaylar

ve daha bir çok unsur bizim bu hayatı nasıl yaşayacağımızı belirleyebilir. Kısa bir an içerisinde; gördüğümüz, duyduğumuz ve yaşadığımız olaylar karşısında aldığımız kararlar, tüm yaşamımızı büyük oranda değiştirebilir. Doğum haritamızda zorlayıcı kadersel etkiler varsa eninde sonunda gene aynı noktalara geliriz ancak yaptığımız tercihler nedeniyle gecikmeler olabilir. Bu tıpkı mıknatıs etkisi gibidir. Döner dolaşır ve kendimizi gene başlangıç noktasında buluruz.

Doğum Haritanızdaki Verileri Nasıl Kullanmalısınız?

Doğum haritanızı çıkarırken hangi veriler gerekli?

  • Doğum tarihiz,
  • Doğum yeriniz ve
  • Doğum saatiniz

özellikle doğum saatinizin doğru olması çok önemli. Çünkü 10 dakikalık zaman farklı dahi konumları etkileyebilmektedir. Doğum saatinizden emin olmadan haritanızı çıkarmayın. Her ihtimale karşı doğum saatiniz konusunda şüphe duyuyorsanız mutlaka aşağıdaki linkini vereceğimiz konumları inceleyin ve dikkatli bir şekilde okuyun. Konum özellikleri size büyük oranda uyuyorsa doğum saatiniz doğrudur. Özellikler size uygun değilse saati tekrar gözden geçirin.

Linkini verdiğim ev konumlarında özellikle meslekle ilgili olan ev konumları içerisinde hangi burcun hangi mesleklerle ilgili olduğunu yazdım. Konumlarınızı okuduğunuzda mutlaka meslekleri bir kenara not alın ve eleyerek ilerlemeye çalışın.

Öncelikli olarak doğum haritanızdaki ev konumlarını belirleyin. 2. ev, 6. ev ve 10. evinizde hangi burç ve gezegenler bulunuyor, hangi meslekler önerilmiş onlara bakın. Aşağıda vereceğim linkten tüm ev konumlarınızı inceleyebilirsiniz.

2. ev konumlarıhttps://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-2-ev

6. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-6-ev

10. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-10-ev

3. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-3-ev

Diğer konumlar:

1. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-1-ev 

4. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-4-ev

5. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-5-ev

7. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-7-ev

9. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-9-ev

11. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-11-ev

12. ev konumları: https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler/dogum-haritasinda-12-ev

Konumları okudukça,

  • nasıl bir insan olduğunuz/olacağınız,
  • potansiyeliniz
  • aldığınız etkiler
  • yetenekleriniz ve
  • kendiniz hakkında

fikir sahibi olacaksınız. Yukarıda da belirttiğim gibi mümkün olduğunca not alarak okumaya çalışın. Kendinize zaman ayırın ve anlamaya çalışın. Takıldığınız noktaları sorabilirsiniz.

Karar Veremezseniz Ne Yapmalısınız?

Karar veremezseniz şu yöntemleri uygulayın.

Olası Meslekleri Hayal Edin

Sırtüstü uzanın ve rahatlayın. Kendinizi, karar vermekte zorlandığınız ve belirlediğiniz meslekleri yaparken düşünün. Mümkün olduğunca tüm ayrıntılara girmeye çalışın.

  • Hangi mesleği yaptığınızda kendinizi daha rahat ve mutlu hissettiniz?
  • Hangi mesleği hayal ederken kendinizi daha iyi hissettiniz?
  • Gelecekle içinizde şüphe barındırmayan meslek hangisiydi?

sorularını kendinize sorun. Belirlediğiniz meslekleri bu sıralamaya göre puanlayın. Bu da çözüm olmazsa mümkün olduğunca meslekleri elemeye çalışın. Kalan meslekleri imkanınız ölçüsünde yerinde inceleyin, daha iyisi bir gün gönüllü olarak o iş ortamında bulunarak şartları gözlemleyin. Çalışanlarla konuşun, işin şartlarını öğrenmeye çalışın. Hiçbir mesleğin kataloglarda veya üniversite afişlerinde yansıtıldığı gibi olmadığını bilmeniz gerekir.

Tercih edeceğiniz meslekte kazanç sizin için ön planda ise uzun vadeli düşünmeye çalışın. Yapay zekanın gelişimi ile ileride hangi meslekler ortadan kalkacak, hangi meslekler insanlar tarafından yapılamaz hale gelecek veya hangi mesleklerde istihdam sorunu yaşanacak iyi belirlemeye çalışın.

Tüm üniversite adayı genç arkadaşlarımızın, kendi yetenek ve kabiliyetlerini en iyi şekilde değerlendirebilecekleri bir alanda eğitim almalarını diliyorum.

  • En iyi mesleğin, ailenizin ve çevrenizin istediği veya çok para kazandıran değil sizi tatmin eden meslek olduğunu;
  • Bundan 20-30 yıl sonra şu an hayatınızda varolan ve sizi yönlendirmeye çalışan insanların büyük kısmının yaşamınızda olmayacağını,
  • bu hayatın size ait olduğunu ve herkesin bu hayatta bir eksiği doldurmak için; pazılın bir parçasını tamamlamak için geldiğini unutmayın.

Büyüklerinizi incitmeden kararlarınızı onlarla paylaşın, onların fikirlerini de alın ancak şu an yaşanılan zamanın onların gerçekleri ile örtüşmediğini de tatlı bir dille anlatmaya çalışın. Günümüz şartlarını ve zamanımızı doğru algılayarak, doğru ve isabetli kararlar veriyorlarsa onların fikirlerini de mutlaka dikkate alın.

Neyi hayal ediyorsanız gerçeklerden kopmadan onun peşinden koşun, başkalarının hayalleri ile oyalanmayın.

 

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?
30 Temmuz 2022
www.akrepblog.com

Son Güncelleme 3 Ağustos 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 27 YORUM
  1. The Wounded Healer dedi ki:

    Merhaba,
    Kariyer değişikliği yapmayı plânladığım için size danışmak istiyorum. ***** dünyaya geldim. Tekâmül yolculuğumu destekleyecek ve astrolojiye göre bana en uygun meslekler nelerdir? Yanıtlarsanız çok sevinirim.
    Sevgiler…

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba,

      Aşağıda eklediğim linkler doğrudan kariyerinizle ilgili.

      Hangi alanlarda kolay para kazanabilirsiniz? 2. Ev Terazi Burcu
      İş ortamı, hizmeti nasıl sunacağınız, çalışma sistemleriniz, 6. Ev Kova Burcu
      Kariyer hayatınız, toplumsal statünüz ve mesleğinizi nasıl icra edersiniz, 10. Ev İkizler Burcu

      Tüm bu bilgileri mutlaka KAD Akrep ile harmanlayın. Çünkü eninde sonunda bu noktaya çekileceksiniz. (KAD Akrep ruhsal değiştirici ve dönüştürücü, rehber) KAD Akrep 2. Evde Retro (Konu içerisinde uygun başlıklardan bulabilirsiniz)

      KAD konumunuz Güneş Burcunuz ile de uyumlu (Güneş balık burcusunuz). Ruhsal anlamda kendinizi mümkün olduğunca geliştirmeye özen gösterin. Seçeceğiniz alanda buna uygun olabilir. 11 Eviniz de de Balık burcu var. Arkadaş seçiminde ruhsal derinlik… 3. Evinizde Akrep burcu var. Bu konum iletişim ve zihinsel fonksiyonlarınız ile ilgili.. Yani insanlarla nasıl iletişim kuracağınız.. 3. Ev Akrep Burcu

      Jüpiter Sarin sabit yıldızı kavuşumunuz var buna dikkat etmeniz gerekir. Birlikteliklerinizi ve tercihlerinizi olumsuz etkileyebilir. Olumlu yönde kullanın tutku enerjinizi hedeflerinize yönlendirin. (sabit yıldızın etkisini geçmişte yaşanan sarin gazı haberlerinden bakabilirsiniz)

      Hava elementiniz sabit haritanızda çok düşük. Bu durum iletişiminizi olumsuz etkileyebilir. Toprak elementi ve su elementi yoğunluğunuz var. (gezegen evrelerinde ve transitte bunlar değişir). Meslek tercihinde bunlarıda gözönünde bulundurabilirsiniz. Baskın burcunuz Oğlak. Yani hedefler konusunda yoğunlaşmanız ve doğru hedefler belirlemeniz gerekir.

  2. Özge dedi ki:

    Merhaba, iyi bir üniversitede mühendislik eğitimi aldım fakat üniversitede okurken dahi ruhumun zihnim kadar doyduğunu hissedemedim ve buna bağlı olarak hem bölümü okurken hem de sahada iken içimde sürekli artan bir âidiyetsizlik hissi ile kıvrandım. Sanırım KAD burcum Akrep olduğu için bırakma dürtüsü benim için çok zorlayıcı oldu. Yeni bir başlangıç yapmak ve tekâmülüme uygun bir yolda ilerlemek istiyorum. Yolunu kaybetmiş fakat içinde yeşermeyi bekleyen bir tohumun olduğunu hisseden bir rûhum. Değişim korkutsa da bunu denemek zorundaymışım gibi hissediyorum kendimi. Beni bu konuda aydınlatmanıza çok ihtiyacım var. Tekâmül yolculuğuma hizmet edecek bir alanda devam etmek istiyorum. İlginiz, anlayışınız ve destekleyici açıklamalarınız için şimdiden minnettârım.

    *****

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Mail adresinize yazdım.

  3. MELİKE dedi ki:

    Merhaba yeni ** 3 bölüm var biri sözel biri ****? Seveceğim bölüm icerigi ne ağırlıkta olmalı uzmanlık için?

    1. Akrep dedi ki:

      Mail adresinizden gelen bildirim “aşağıdaki e-posta adreslerine gönderilen iletinizi reddetti” Mesaj kutunuz dolu olabilir veya başka bir sorun…

  4. Nisa dedi ki:

    Geleceğimle ilgili karasızım yardımcı olursanız sevinirim ***’te doğdum *** doğum tarihim saat **

  5. Nisa dedi ki:

    Merhaba meslek seçiminde çok kararsızım tarih *** saat sabah *** cevaplarsanız sevinirimm

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Doğum yerini de yazar mısın. (tamamını tekrar yazarsan sevinirim, bilgileri alıp siliyorum)

  6. Nisa dedi ki:

    Merhaba meslek konusunda çok kararsızım doğum tarihim *** doğum saatim de gece *** arası cevaplarsanız çok sevinirimm

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Doğum yerini yazmamışsınız.

  7. Zeyno dedi ki:

    *** *** doğumluyum üni tercihi yapıcam besyoya hazırlandım antrenörlük istiyorum ama şans noktam asc ile kare açı yapmış bu ne demek ve bana uygun mu bu meslek 9.evde lilith beni biraz korkutuyor

    1. Akrep dedi ki:

      Şans Noktası – Altmışlık Açı – Venüs
      Etki gücü: 0.54
      Şans Noktası – Kare – Yükselen
      Etki Gücü: 0.35

      Ancak sadece bu açılarla tüm yaşama yön verilmez biliyorsun. Sadece bir karar aldığımızda o kararın uygulanmasının nasıl olabileceğini veya ne tür etkilerle karşılaşabileceğimizi (şans) yönünden belirtir.

      Olumlu açıda var. Kare açının etkisi daha fazla. Buradan şu anlamda çıkarılabilir. Güzel sonuçlar elde etmek, şansını daha iyi kullanmak istiyorsan daha fazla çaba göstermen gerekir.

      şans noktam asc ile kare açı yapmış bu ne demek?

      Şans noktası (Part of Fortune), bir doğum haritasındaki hesaplamalardan elde edilen bir astrolojik noktadır ve genellikle şans ve başarıyla ilişkilendirilir. Şans noktası, doğum haritasındaki Güneş, Ay ve Yükselen Burç arasındaki geometrik ilişkiye dayanarak hesaplanır.

      Eğer şans noktası Yükselen Burç ile kare açı yapıyorsa (90 derece), bu durumda şans noktası ve Yükselen Burç arasında zorlayıcı bir etkileşim olduğunu gösterir. Kare açı, bir zorluk ve gerilim açısıdır ve astrolojide engelleri, meydan okumaları ve çatışmaları temsil eder.

      Bu açı, kişinin hayatında şans ve başarıya ulaşmakta bazı zorluklarla karşılaşabileceğini veya şans noktasının potansiyelini tam olarak ifade etmekte zorlanabileceğini gösterebilir. Kişi, fırsatları yakalama konusunda daha fazla çaba sarf etmek veya engelleri aşmak için ekstra çaba harcamak zorunda kalabilir.

      Hangi meslek?

      2. Ev Aslan: 2. Ev Aslan Burcu
      Para ön planda ise Aslan burcu spor alanında başarılı olabilir.
      10. Ev Koç: 10. Ev Koç Burcu
      Koç için spor ve enerji gerektiren işler uygundur.
      (Mars’ın Jüpiter’le çok etkili olmayan kare açısı var. Güneş, Satürn, Neptün, Pluto iyi)
      KAD ikizler: KAD İkizler Burcu 12. Evde
      Linkinden bulup okuyabilirsin. 12. evde olmasına dikkat etmelisin. Bu senin yaşam amacın. Diğer seçimlerinle ne kadar bağdaştığı önemlidir.
      Mars: Mars Koç Burcunda
      Mars 10. Evde

      Mars’ın konumu enerjimizi verimli ve etkili bir şekilde kullanabilmemiz açısından önemli.

      Bazı açıların veya başka bir şeylerin seni korkutması şu an için çok doğal çünkü Merkür-Ay evresini yaşıyorsun. 23 Ekime kadar bu etki devam edecektir. Bunun kalıcı olmadığını bilmelisin. Bu açı olmasa başka bir şeyden korkacaktın. (Sezgilerini takip edebilirsin)

  8. BB dedi ki:

    *** öğlenden önce saat **** *** hangi meslekleri seçmeliyim

    1. Akrep dedi ki:

      2. Ev Yengeç: 2. Ev Yengeç Burcu
      10. Ev Kova: 10. Ev Kova Burcu
      KAD: ikizler burcu (bilgi işleme, bilişim, bilgi dağıtımı, öğretimi)
      Güneş Balık Burcu: Güneş Balık Burcunda
      Güneş 10. Evde: Güneş 10. Evde
      3. Ev Yengeç: 3. Ev Yengeç Burcu
      6. Ev Terazi: 6. Ev Terazi Burcu

      Hepsini birleştirdiğinde nasıl bir sonuç çıkar?

      1. BB dedi ki:

        Üniversite tercihi için bu sonuçlara göre matamatik bölümü mü seçmelimiyim
        Sanat olarak güçlü olsada sanat para kazandırmıyor sadece rahatlamak için birkaç siir veya yazı yazıyorum .ilerde mühendisliğin parlıyacağini söylüyorlar insan sevdiği bolumu yazması onemlide sanat için bölüme gerek yokki yetenek işi

        1. Akrep dedi ki:

          Merkür’ün (zihinsel aktivite, iletişim) Kova burcunda ve 9. evde (yüksek öğrenim).. Matematik uygun olabilir.

          Merkür Kova Burcunda
          Merkür 9. Evde

          Senden daha tecrübeli olanlar geçmiş zamanda kaldılar. Fikirlerini al ancak araştır ve son kararı kendin ver.

          KAD İkizler Burcunda ve 12. Evde Linkinden ilgili başlıkları bulup mutlaka oku. Çünkü şu an ne kadar verirsen ver ileride bu alana doğru çekilirsin.

          Gözlerini kapat hangi mesleği yaparken kendini daha mutlu, tatminkar ve huzurlu hissediyorsan onu değerlendir. İleride mühendislik diye bir kavram şu anki mevcut olandan çok daha farklı olacaktır kastettikleri bu ise. Yapay zeka çoğu mesleği ve özellikle de çoğu mühendislik alanını çok daha hızlı sonuç alınabildiği için devralacaktır. Matematik, Bilgisayar, Elektronik, Yenilik ile bağlantılı meslekler, Yapay zekanın entegre edilebileceği ve geliştirilebileceği tüm alanlar senin alanına girebilir.

          Üstesinden gelebileceğini düşünüyorum. Düşünüyorum diyorum sadece tüm açı ve konumlarını incelemedim. Son kararı araştırarak, tam anlamı ile tatmin olduğunda senin vermen gerekiyor.

          Merkür Kova 9. evde, Şans noktası 10. ev kova ve Uranüs Kova 10. evinde…
          Neptün’ün Kova burcunda ve 9. evde. Güneşin Balık burcunda ve 10. evde

          Kulağına bir cümle fısıldayayım, İleride emin adımlarla ilerleyerek psikotronik bilim çığır açabilirsin. (istersen. psikotronik bilim bunu not al)

          1. BB dedi ki:

            Teşekkür ederim okadar kararsızım ki nerdeyse kac yılım bu hayatta ne olmak istediğime geçti ve ya mezuna kalacağım yada matamatik veya diyetisyenlik yazacağım mutsuz olmaktan korkuyorum artık gerçek bir eğitim almak istiyorum bu sınava dayalı sistemden aşırı derecede sıkıldım gerçek eğitimse ünüversitede öğretilmiyor herşey sınav geçmekle sınırlı
            Birde geçim derdi para kazanmak belli mesleklerden geçiyor ve ben boştayım 4 yıl sonra ne olacağı hakkında zar atıyorum ve benimkiler hep boş çıkıyor ailem derseniz onlarda benim kararsızlığım ve hiçbirşey bilmiyorum demekten bıkmış durumda bu kararsızlığım yüzünden sınava da odaklanamıyorum ne olabilirim ve bu turkiyede ne olabilirim 🙄 .

          2. Akrep dedi ki:

            Rica ederim.. Tam olarak hangi tarihe kadar karar vermen gerekiyor? Şu an kararsızlık yaşamana neden olan, belirsizlik oluşturan, özgüvenini düşüren ve “aahh zavallı ben” dedirten çok fazla açı etkisi var. Bugün itibari ile 6 açı etkisi var. İkisi seni karar verme konusunda olumsuz etkiliyor. Ayrıca sabit haritanda Terazi burcunun (kararsızlık ve denge) bulunduğu konumda zihinsel aktivitelerle bağlantılı konumlara kare açı var.

            Eğer karar vermek için yeterli vaktin varsa uygun zamanları bekleyebilirsin.

          3. BB dedi ki:

            8 ağustos son

          4. Akrep dedi ki:

            1’i 6 Ağustosta diğeri 13 Ağustosta sona eriyor.
            Bu dönemde sezgilerini dinleyebilirsin.

            Yapmışsındır belki ama eğer yapmamışsan,

            Tüm alternatifleri bir kağıda yaz ve sırası ile onları ele. Artı ve eskileri iyi değerlendirmeye çalış. Güçlü yanlarını yazmıştım onları da gözönünde bulundurabilirsin. Sende çok fazla Kova burcu vurgusu var. Onu ön plana alabilirsin. Teknoloji, yenilikler, gelecek, sayısal konular…

            En son karar veremediğin iki şık arasında kalırsan. Gözlerini kapat ve hangisini yaparken kendini daha iyi hissediyorsan ona yönelebilirsin.
            Şu an içinde bulunduğun dönemde kendini huzursuz hissetmen çok doğal. Bu duyguya fazla kapılma.

  9. Srs dedi ki:

    *** sabah saat *** meslek seçiminde aşırı kararsizim hangi meslekler seçmeliyim

  10. anonim dedi ki:

    30.04.2000 Dover/New Hampshire ABD. akşam 18.59 ne tip meslekler uygun olur? konumların çoğu uyuyor ancak hala kararsızlık var.

    1. Akrep dedi ki:

      Güneş: Boğa (Toprak) 7. evde
      Yükselen: Akrep (Su) 1. ev
      Ay: Balık (Su) 5. ev
      Merkür: Boğa (Toprak) 6. ev
      3. Ev: Oğlak (toprak
      10. Ev: Aslan (Ateş)
      Satürn: 7. Evde (Ortaklıklar, evlilik) (Sıkıntılar ve imtihanlar bu noktada)
      Neptün: 3. evde (Yanılmalar iletişim kanalında)
      2. Ev: Yay (Ateş) (Plutoda burada)
      KAD: Yani sonunda olmanız gereken yer Yengeç Burcu ve 9. Ev (Duygular, Seyahatler, Din, Felsefe, Düşünce, Yabancı kültürler, Yabancı Dil, Uzak seyahatler, Rehberlik, Başka Ülkeler ve bunlarla duygusal bağlantı)

      Mars 7. Evde ve Boğa Burcunda: Nacizane tavsiyem herşeyden önce bu konum etkisini halletmeye çalışın. Mars 7. ev konumundan enerji çıkışı verecek. Bu ne anlama geliyor. Evleneceğiniz insan tüm yaşamınızı etkileyecek. Cinsel ihtiyaçlar sizin için su kadar önemli. Doğru insanı bulamazsanız fırtanalar eksik olmaz. Jüpiter’de burada ki açısına bakmadım ama Mars enerjisini büyütürse düşünemiyorum : )

      Yani sonunda KAD olan konumda huzur bulacaksanız çok fazla debelenmeye gerek yok ona uygun seçimler yapılabilir. Ancak o zamana kadar,

      Ruh dünyanız bir boğa gibi, toprak unsuru, biraz tembel, biraz miskin, tarımsal, damak tadına düşkün, keyfi sever iyi gür aşçı olabilir veya tatlarla ilgili çoğu şey. Ancak Güneş 7. ev konumunda olduğu için buna göre düşünmek daha doğru olur. Güneş 7. Evde

      Yükselen Akrep: Yükselen Akrep Burcu Genel Özellikleri ve Etkileri
      Sizi dışarıdan görenler akrep burcu gibi görürler. Orta boy, sağlam kemikler, keskin ve net bakışlar. Gizemli olan herşeye merak, güç cesaret, savaşçı. Orta yaşlardan sonra bu konum daha aktif olduğunda Boğadan çok akrep burcu gibi olacaksınız. Buna göre de düşünebilirsiniz.
      Meslekler için 10. Ev Akrep Burcu

      Ay balık burcunda aşırı duygusal, ağlamaklı, hüzünlü, Akrep ve Boğa bu durumu baskılamaya çalışsa da neticede ay bu. Mutlaka bir yerlerden çıkacaktır. Ay Balık Burcunda, Olumlu ve Olumsuz Etkileri
      bu noktaya kadar birleştirdiğimizde KAD Yengeç, Yükselen Akrep, Ay Balık sadece Güneş Boğa… 3 Su bir Toprak. Güzel karışım aslında. Verim artar.

      İletişim, zeka, zihinsel aktiviteler Merkür Boğa burcunda ve 6. evde. Yani hizmet sektörü, sağlık, iş ortamı vs. Bu toprağı da suya katalım.
      Yalnız Neptün de 3. ev ve iletişim konusunda veya diğer insanlarla ilgili bilgi alışverişi, sosyal alanlardaki ilişkilerde, düşüncelerde vs. diğer insanlarda olumsuz etkiler veriyorsa bu etki açıksa iletişimle ilgili alanları es geçebilirsiniz.

      10. ev yani kariyer evi Aslan. Aslan burcuna uygun meslekler. 10. Ev Aslan Burcu

      Satürn 7. evde. Evlilik, ortaklıklar kısacası 7. ev alanına giren konularda sabırlı olmanız gerekir. Ya ortak iş yapmayın veya çok iyi seçin. Eş konusunda zaten Mars ve Jüpiter’de burada olduğu için eş seçiminde çok dikkat etmeniz gerekir.

      2. ev yani maddi kazanç sağlayacağınız alanlarda Yay Burcu var. 2. Ev Yay Burcu

      Yay burcu konusuna giren alanlarda para kazanabilirsiniz. Ancak burada Plutoda da var.

      Mutlaka öğrenmeniz gereken ve hayatta ciddi adımlar atmadan önce öğrenmeniz gereken iki konu var

      1. Pluto 2. Evde

      2. 7. Ev Akrep Burcu

      akrebiniz 7. evde değil ama benzer etkiler göreceksiniz.

      7. Ev Boğa Burcu

      Bu konuyu mutlaka okuyun. (Açıları incelemedim sadece konumlara baktım, şu an yanımda açıları gösteren yazılım yoktu)

      Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimi Bu konuda daha ayrıntılı bilgiler var. Buna da bakabilirsiniz.

      Sonuç olarak toparlayacak olursak. Tüm bunları imajinasyon ile birleştirin.

      Sırtüstü uzanın. Gözlerinizi kapatın. 10 kez derin nefes alıp verin. Son nefeste bedeninizdeki tüm kasları sıkın ve nefesinizi verirken tümünü gevşetin.
      Bedeninizde sıktığınız tek bir kas olmadığından emin olun.

      Yazdığınız listedeki meslekleri birer birer düşünün. Hangi mesleği yaptığınızda kendiniz daha rahat, özgür, mutlu, huzurlu ve tatmin olmuş hissediyorsunuz?

      Listeyi de boşverin. Kendinizi günlük mesai saatlerinde çalışırken hayal edin. Hangi meslek sizi mutlu eder? Yaptığınız hangi iş “işte bu” dedirtir?

  11. Gizem dedi ki:

    2. Konumum birebir tutuyor. Demek ki bu konulara önem vererek yaşasak, çocukları byna göre eğitsek daha neler olacak

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.