7. Ev Akrep Burcu

7. ev akrep burcu, 7. evde akrep burcu, 7. Ev akrep Burcunda, akrep 7. evde, 7. ev evlilik, 7. ev akrep, 7. ev akrepte nasıl etkiler? 7. ev akrep evlilik

7. Ev Akrep Burcu

7. ev akrep burcu evlilik hayatımızı nasıl etkiler? Akrep burcu 7. evde evliliğimizi, eş seçimimizi, kuracağımız ortaklıkları, tercihlerimizi, estetik güzellik ve sanata yaklaşımımızı nasıl etkiler? 7. ev akrep burcu hangi konuları ele alır? 7. ev akrep burcunda olası sorunlar nelerdir?

Doğum haritasında 7. ev Evlilik, evlilik hayatı, sevgi, estetik anlayışımız, güzellik, yapılacak ortaklıklar ve yaşamımızda kuracağımız dengeleri konu alan evdir.

Evlilik hayatımız, seçeceğimiz eş, evlilik yaşamımızla birlikte ortaya çıkacak yeni gelişmeler, evlilik hayatımızın nasıl süreceği, kuracağımız ortaklıklar, ilişkilerimizdeki dengeler, kurulacak ortaklıklar, yakın dostluklar, hak, adalet ve hukuk, güzel sanatlar, müzik, estetik ve güzellik, politika, karşıt görüşler, tercihlerimiz ve seçimlerimiz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

7. ev ve evlilikle ilgili açıklamaları atlayıp 7. Ev Akrep Burcu Genel Özellikleri konusuna geç

7. ev ve Evlilik Hakkında

7. ev boşsa evlilik olmaz mı? 7. ev boş olduğunda hangi konumlara bakmak gerekir? Doğum haritasında hangi durumlarda aldatma eğilimi ortaya çıkar?

Doğum haritasında 7. evde gezegen olmaması evlilik olmayacağı anlamına gelmez. Bu konumda sert açılı bir gezegen olmasındansa boş olması daha iyidir.

7. ev boş olduğunda,

  • Kadınlarda Güneş’e,
  • Erkeklerde de Ay’a bakılır

ve bu konumlara göre değerlendirilir. Ayrıca Güneş ve Ay dışında,

  • Kadınlarda Mars ve
  • Erkeklerde de Venüs

etkilidir.

Doğum haritasında Güneş ve Ay ile kavuşumda olan olumlu etkiye sahip gezegenler mutlu ve huzurlu bir evliliği belirtir.

  • Olumlu etkiye sahip İyicil Gezegenler Jüpiter ve Venüs
  • Olumsuz etkiye sahip Kötücül Gezegenler Mars ve Satürn

Doğum Haritasında Eşin Aldatması, Çapkınlık ve Birden Fazla Evlilik ile İlgili Etkiler

Erkeğin doğum haritasında Güneş’le birleşen Uranüs evlendikten sonra da macera arayışında olacağını bu yönde etki alacağını gösterir. Aynı durum kadınlarda da Ay ile Uranüs kavuşumunda görülür. Ancak bu etkilerde mutlaka aldatma olacağı sonucu çıkarılmamalıdır. Eğitim, ahlaki olgunluk ve etkilerin nasıl yorumlanıp değerlendirileceği sonucu belirleyecektir. Belki gözü başkalarında olur ancak bunu dikkate almadan evliliğine sadık kalır. Bu gibi durumlarda eşlerin birbirlerine karşı sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşmaları, hangi etkilerin neden ortaya çıktığını bilmeleri birlikteliğin geleceği açısından son derece önemlidir.

Evlilikte çıkacak sorunların ve bu sorunları şiddeti Gezegenlerin Güneş ve Ay ile oluşturacakları karşıt açılarla ilgilidir.

Doğum haritasında İkizler, Başak ve zıt burçları Yay ve Balık burçları Ay ve Güneş’te bulunuyorsa, 7. evde birden fazla gezegen bulunuyorsa birden çok evlilik görülebilir. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi bu alınan etkilerin nasıl değerlendirileceği ile ilgilidir.

7. Evin Sahibi: Terazi Burcu

Yönetici Gezegeni: Venüs

Akrep Burcu: Yöneticisi Mars ve Pluto, Su Elementi, Sabit Burç

7. Ev Akrep Burcu Genel Özellikleri

7. ev Akrep burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 7. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Karizmatik, çekici ve güçlü
  • Güven ve Sadakate önem veren
  • Kıskanç
  • Birliktelikte uç noktalar
  • Güçlü cinsel enerji
  • Bireysel hareket etmeyi seven
  • Evlilikte uyum yoksa tartışma ve çatışmalar
  • Ortaklık yerine bireysel hareket

7. Ev Akrep Burcu Evleneceği İnsanda Arayacağı Özellikler

  • Güven
  • Sadakat
  • Cinsel yeterlilik
  • Karizma
  • Güzellik
  • Ruhsal derinlik
  • Tutkulu bir aşık

7. ev akrep burcu konumu evlilikler için en zor konumlardan biridir. Çünkü Akrep burcunun yönetici Mars ‘ın verdiği yüksek enerjiyi dengeleyebilecek bir birliktelik olmazsa sorun çıkması ve çatışmaların yaşanması kaçınılmazdır. Bu konumda Mars yönetmeyi ve hakim olmayı seven bir etki ortaya çıkarır. 7. ev akrep burcu konumundan etki alanlar birlikte olduğu insanın sadece kendisine ait olmasını isterler. Akrep burcu sabit nitelikli burç olduğu için yaşamında olduğu gibi evlilik hayatında da değişime açık olmayan bir burçtur. Hakim olmalı, kendisine ait olmalı, kendi istedikleri olmalı ve cinsel yönden tatmin olabilmelidir.

7. ev akrep burcu konumundan etki alan insanlar için her şeyin bir karşılığı vardır. Akrep burcu kendisine yöneltilen her ne olursa olsun bunu katlayarak karşı tarafa yansıtır. “Yapan bulur” sözünde olduğu gibi;

  • sevgi sunana daha fazla sevgi,
  • öfke sunana daha fazla öfke,
  • karmaşa sunana daha fazla karmaşa yaşatır.

Yaşamında adil olmaya çalışır. İyi yönde de kötü yönde de adalet anlayışından taviz vermez. 7. ev akrep burcu konumu ile ilgili sorun ise karşılıkların her zaman uç noktalarda olacak olmasıdır. Ya siyah ya da beyazdır. Gri olmakta zorlanır. Ya büyük bir sevgiyle yaklaşır ya da büyük bir nefretle. Karşısındakinin aynası gibidir. Ona bakan hak ettiğini fazlasıyla alır.

Karizmatik ve Ruhsal Yetenekleri Güçlü

Mars etkisi 7. ev akrep burcu konumunda kişiye çekici bir karizmatik duruş kazandırır. Dışarıdan bakıldığında erişilmesi zor ve gizemli bir insan izlenimi verir. Bakanların bir kez daha bakmak isteyecekleri bir duruşları vardır. Derin bakışları insanın içine işleyebilir. Ancak yakınlaştığınızda veya yaklaşmanıza izin verdiğinde samimi ve ilgili bir insan olduğunu anlayabilirsiniz.

Sevmediği insanların yakınına yaklaşmasına izin vermek istemez. Duruşu ve ses tonu ile bunu açıkça belli eder. Tanışma öncesi ilk kontak noktası gözleri ve yüz ifadesidir. Gözlerinin içine bakarak size ne söylemek istediğini veya sizinle ilgili ne hissettiğini kolayca anlayabilirsiniz. Doğal bir önsezi yeteneği ve telepati yeteneği vardır. Telepatik iletişimi ön plandadır. Ruhsal algıları çok güçlüdür ve bir insana baktığında onun nasıl bir insan olduğunu hemen anlayabilir.

7. ev akrep burcu insanı doğal bir gözlem yeteneğine sahiptir. İnsanları çok iyi gözlemler ve analiz eder. Analiz yapma nedeni kendisi ile olası temas halinde herşeye hazırlıklı olma düşüncesidir. Algılarını sürekli çalıştırarak izlemeye aldığı bir insan hakkında bir hükme varıncaya kadar onu takip eder. İpuçlarını birleştirir ve kendisi için sonuçlar çıkarır.

Tutkulu Bir Aşık ve Doyumsuz Bir Cinsel Yaşam

7. ev akrep burcu insanı tutkulu bir aşıktır. Aşkı sadece harflerin bir araya gelerek oluşturduğu bir kelime olarak algılamaz. Aşk onun için ruhunda hissetmesi gereken yoğun bir duygudur.

Aşık olduğunda mantık diz çöker ve duyguları ona hakim olur.

Israrcıdır ve kolay vazgeçmez. Akrep burcu değişim ve dönüşümü temsil ettiği için yaşadığı ve yaşayacağı her duyguda kendisini dönüşüme uğratacak yoğunluklar arar. Aşkına karşılık bulduğunda ise sevdiği insanı mutlu etmek için elinden geleni yapar.

7. ev akrep burcu konumuna sahip bir insanla evlenmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri de cinsel enerji potansiyelinizdir. Çünkü Mars enerjisinin çıkış noktası bu insanlarda cinsel bölgedir. Cinsel yönden tatmin olamadıklarında çok hırçın ve kırıcı olabilirler. Evlendiklerinde evliliklerinin devamlılığı cinsel ilişkisinin ne kadar sağlıklı olduğu ile doğru orantılıdır. Bunu çoğu insan abartılı bulabilir ancak eşi cinsel yönden yeterli değilse evliliğini gözden geçirmek zorunda kalacaktır.

Aşk Hayatında Tartışma ve Çatışmalar

7. ev akrep burcu insanı yaşamındaki gelişim ve dönüşümü sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmek için buna uygun eş arayışına girer. Aşkta, sevgide ve cinsel yaşamda sınır tanımaz. Kendi limitlerini görmek için her şeyi test edebilir.  Eğer aradıklarını birlikte olduğu insanda bulamazsa alternatif arayışlarına girişerek dönüşümünü tamamlamaya çalışır.

Evlendiği veya birlikte olduğu insan olduğundan farklı görünmüş veya aslında yapmayacaklarını vaat etmişse tartışma ve çatışmalar kaçınılmazdır. Güçlü bir hafızası vardır ve kendisi ile ilgili özellikle kendisini duygusal ve ruhsal yönden etkileyen hiçbir şeyi kolay kolay unutmaz. 7. ev akrep burcu konumundan etki almış insanlara ne söylediğinize dikkat etmelisiniz çünkü yıllar önce söylediğiniz bir sözü size hatırlatarak bu sözünüzün aksi yönünde hareket ettiğinizi size hatırlatabilir.

7. ev akrep burcu konumundan etki alan insanlar kendilerini olumlu yönde etkileyecek ve dönüştürecek insanların yaşamlarına girmelerinden mutlu olurlar. Tersi durumda ise bu insanları yaşamlarından uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaparlar.

7. Ev Akrep Burcu Güven ve Sadakat

Bu konumdan etki alan insanlar için güven ve sadakat çok önemlidir. Güvenmediği insanlardan uzak durmaya çalışır. Birlikte olduğu ve sevdiği insanlara sadıktır ve aynı sadakati de onlardan beklerler. Sabit burç unsuru olmasından dolayı zihninde değişikliğe sebep olabilecek hareketler, yalan söylenmesi ve güvenin kırılması sert tepkiler vermesine neden olacaktır.

7. ev akrep burcunda olan insanlar ilişkilerinde kendilerinden daha güçsüz birini tercih etmezler. Birlikte olduğu insanın gözünde güçsüz ve zayıf olması onu da olumsuz etkiler. Kendine denk biri ile aynı adımları atmak kendi dönüşümü açısından onun için daha değerlidir. Küçük sorunlar, güvensizlik ve yalanlar ile oyalanmayı sevmeyecektir.

7. ev akrep burcu sevdiği insanı ve eşini kıskanır mı? Kıskanç mıdır? Hayır sadece sınır belirler ve o sınırların dışına çıkmasını istemez. Kıskançlık kelimesi bu etkiyi tanımlamak için yetersiz gelebilir. Gerçekten seviyorsa ruhsal bütünleşme yaşamak ister. Bu bütünleşmeye uymayan tavır ve davranışlara şiddetle karşı çıkacaktır.

7. Ev Akrep Ortaklık

Akrep burcunun fıtratı gereği yalnız hareket etmesi gerekir. Mars etkisinden dolayı zorunluluklar dışında iş hayatında bir başkasının ona emir vermesi veya yönlendirmeye çalışması kabul edemeyeceği bir durumdur. Elinde imkan varsa yalnız hareket etmeyi tercih edecektir. Ancak gerçek anlamda güvenebileceği birilerini bulabilirse onlarla da birlikte hareket edebilir.

Ancak gerçek verimini yalnız olduğunda ortaya koyabilir. Çünkü kendisini birilerine gösterme çabası yoktur. Bir şeyi başkaları taktir etsin veya alkışlasın diye yapmaz, yapması gerektiğine inandığı için yapar.

Akrep burcu hangi burçlarla uyumludur? Hangi burçlarla daha iyi anlaşır? Hangi burçlarla cinsel yaşamında sorun yaşamaz? Akrep Burcunun diğer burçlarla olan Evlilik Uyumu için Akrep Burcunun Diğer Burçlarla Evlilik, İletişim ve Cinsel Yaşam Uyumu linkinden öğrenebilirsiniz.

 

7. Ev Akrep Burcu
www.akrepblog.com
21 Aralık 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 69 YORUM
  1. Fulya dedi ki:

    Teşekkür ederim güzel bir açıklama olmuş. 7. Evi Akrep olan bir insanla birlikte olmak gerçekten zordur. Tümüyle ona ait olmalı ve onunla bütünleşmelisiniz. Arkadaşınız bile olsa sizi başka biri ile görmeye asla aitahammül edemez. Akrep etkisinden dolayı çok kıskanır. Böyle bir insanla birlikte iseniz başka herkesi silmeli veya silmeye niyetli olduğunuzu ona göstermelisiniz. Ama Eğer ona uygun hareket ederseniz ömrümü size feda eder. Tabi bunu başarabilirsem. Sizin 7. Evimizde hava grubu bir burç varsa zor

  2. Sümeyra dedi ki:

    Merhaba benim güneş yengec. yükselen boga Venüsüm başak5 ev . 7 ev jüpiter akrep juno terazi 6 ev. Ayrıca alçalanım akrep

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba,

      Güneş Yengeç burcunda olması, duygusal ve hassas bir karaktere işaret eder. Yükselen Boğa, sabit ve güvenilir bir kişiliği vurgular, aynı zamanda rahatlığı ve maddi güveni önemser. Venüs Başak burcunda olduğu için ilişkilerde titizlik, düzen ve pratiklik aranabilir, ayrıca detaylara önem verilebilir.

      5. evdeki Venüs, ilişkilere ve romantizme odaklanır, aşkta titizlik ve sadakat arayabilirsiniz. 7. evdeki Jüpiter, ilişkilerde genişleme, büyüme ve iyimserlik getirebilir, ancak aşırıya kaçma eğiliminde olabilirsiniz. Akrep burcundaki Jüpiter, derin duygusal bağlar ve tutku getirebilir, ancak aşırılıklara veya güç mücadelelerine dikkat etmek önemlidir.

      Juno’nun Terazi burcunda olması, ortaklıklara, uyuma ve dengeli ilişkilere vurgu yapar. 6. evdeki Juno, günlük rutinler ve iş ortamlarında uyum ve işbirliğine önem verebilirsiniz. Alçalan Akrep, içsel dünyanızda derinlik ve gizem getirir, ancak aşırı kıskançlık veya kontrolcü eğilimlerle de mücadele etmeniz gerekebilir.

      Bu kombinasyonlar, ilişkilerde dengeli bir yaklaşım, duygusal derinlik ve pratiklik arayışı ile karakterize edilebilir. Ancak, bazı durumlarda aşırılıklara veya güç mücadelelerine dikkat etmek önemlidir. Her bir etkinin kişisel yaşamınızda nasıl etkili olduğunu doğum haritanızın tamamına bakarak daha ayrıntılı bir yorum yapmak daha iyidir.

  3. Sardunya dedi ki:

    Gerçekten inanilmaz aciklama yapmissiniz. Bunu okuduktan sonra burclara inanmayan taş olsun diyorum 🙂 Cok net anlatılmış. Gercekten siz bu isi cok iyi biliyorsunuz. Sayfanizdaki her yazi şahane. Tesekkur ederiz paylasimlar icin. Isiniz gucunuz rast gelsin. Benimde 7. Evim akrep hatta birde başak var 7. Evde. *****. Cok guzel biriyim. Cok fazla inanilmaz sayida talibim oldu. iliskilerim de cok guzeldi yinede guvensizlik suphem yuzunden bitti kaos yasadim hep. Bu kadar cok sayida talibi olup kendime uygun birini bulamamak normal degil. Bu 7. Ev akrepten kaynakli mi? Kac yasina gelmisim isim kariyerim var entellektuel biriyim herkes hayran. Ama evlenmek icin dogru kisi yok onca insan arasinda. Dogum haritama gore omur boyu yalniz mi kalicam. Bunu bilmek isterim ona gore bir B plani yapip yasarim.Zaten bireyselligi yalnizligi da severim. Tek basima da her isin ustesinden geliyorum. Akibetimin ne olmasi ihtimali var dogum haritasina bagli olarak

    1. Akrep dedi ki:

      Teşekkür ederim bu güzel sözleriniz için. Isiniz gucunuz rast gelsin amin hepimizin rast gitsin inşallah.

      Buraya sığmayacağı için mail adresinize yazdım.

  4. cansu dedi ki:

    merhaba;
    doğum haritamda 2 tane 7. ev var
    ikiside akrepte ve biri ay biri plüton..
    burcumda yukselenımde koç.
    evli cocuklu bır adama cok asıgım.. cok zor olaylar yasıyoruz. sonunda mutlu olacak mıyız belli degıl.
    neden 2 tane 7. ev var harıtamda acaba? benı zorlayan bır ılıskının sebebı 7. evım mı?

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba, bir doğum haritasında her evden bir tane olur. Siz nasıl bir doğum haritasına baktınız? Transit ve sabit haritanın birlikte sunulduğu bir harita mı? (Özel olarak hazırlanan bir doğum haritası mı?)

  5. Sude dedi ki:

    Merhaba 7. Evimde akrep burcu var ve marsım da akrep bu ne anlama geliyor. Teşekkür ederim.

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Kısaca Mars enerjisinin (Mars enerjimizi temsil eder) 7. ev konumundan Akrep burcu etkisi ile yaşamanıza yansıdığını belirtir.
      Mars = Enerji
      7. Ev = İlişkiler, Evlilik ve ortaklıklar
      Akrep Burcu = Ruhsal değişim ve dönüşüm, gizemler, madde ötesi konular, sırlar, derin tutkular, cinsellik

      Güneş Akrep Burcunda
      Akrep Burcu Kadını Nasıl Bir Kadındır?

      Evleneceğiniz insanın anlayışlı, cinsel gücü yüksek, tutkulu olması iyi olur. Aksi halde enerjiyi farklı şekillerde atmanız gerekebilir (spor gibi) veya tartışmalar, kavgalar kaçınılmaz olur.
      Birlikte hareket edeceğiniz insanları da iyi seçmeniz gerekiyor. Aksi halde en ufak pürüzlerde “akrep gibi sokmak” deyiminin muhatabı olabilirsiniz.

      1. Srs dedi ki:

        7. Evim yay pluto ve marsta 7 . Evimde 1. Evde saturun ikizler karsit aci yapıyor esin fiziksel ozelikleri ve mesleği ne olabilir

        1. Akrep dedi ki:

          Yay burcu, genellikle enerjik, maceraperest ve açık fikirli bir enerji taşır. 7. evdeki Pluto, derinlik arayışı ve ilişkilerde yoğun bir etki getirebilir. Mars, enerji, tutku ve kararlılık getirir. Bu kombinasyon, ilişkilerde ve partnerliklerde tutkulu ve derin bir yaklaşım getirebilir.

          Satürn, disiplin, sorumluluk ve kısıtlamalarla ilişkilidir. 1. ev, kişinin kendisi ve dış görünüşüyle bağlantılıdır. İkizler burcu, genellikle iletişim ve esneklikle ilişkilendirilir. Satürn’ün karşıt açısı, kendini ifade etme ve iletişim konularında bazı sınırlamaları ifade edebilir. Fiziksel özellikler sadece astrolojik etkilerle bağlantılı değil genetik unsurlar ve doğum haritasının diğer unsurları da etkili olacaktır. Ancak Satürn etkisi insana soğukluk, ciddiyet ve bedene dayanıklılık katar.

  6. Gamze dedi ki:

    Merhaba akrep 7. Ev ve pluton burcu. Burcum aslan yükselen boğa merkürde başak var tutulmada neler olur. İlişkilerim tutkulu başlıyor ancak evlilik olmuyor son 2 dir cocuklu adamlarla karsılasıyorum acı dolu ayrılık oluyor 34 yasındayım kaotik ilişki kurmaktan nasıl kurtulabilirim

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba.

      Astrolojik faktörler, kişisel deneyimlerinizi etkileyebilir, ancak bu deneyimleri iradenizle nasıl yaşadığınız ve yaşamınızı nasıl yönlendirdiğiniz de önemlidir. Akrep burcunuz ve Plüton’un 7. evde olması, derin ve tutkulu ilişkiler yaşamak, bu alanda değişim ve dönüşüm süreci yaşayacağını gösterir. Ancak bu durum, ilişkilerin de daha yoğun ve duygusal olarak karmaşık olabileceği anlamına gelir. Boğa burcundaki Ay tutulması ve Dolunay (eğer kastettiğiniz 28 Ekim’deki tutulma ise), bu yoğunluk ve duygusal karmaşıklığı daha da artırabilir. Ancak hiçbir zaman unutulmaması gereken nokta, astrolojik etkiler adı üzerinde etkidir. Bu etkilerin yaşamımıza nasıl yansıyacağına biz irademizle karar veririz. Bazı etkiler o kadar yoğun olur ki irade zorlanabilir ancak olabilecek olanlara karşı oluşturulan bilinç bu etkilerin yaşamımıza nasıl yansıyacağını da belirleyecektir.

      Evlilik veya ilişki konularında karşılaştığınız sorunlar, burçlarınızın etkisi altında olabilir, ancak kişisel deneyimleriniz, ilişkilerinizin sonuçlarını daha fazla etkileyebilir. Çocuklu adamlarla karşılaşmanızın bir nedeni veya sonucu olarak karmaşık ilişkiler yaşamanız olasıdır, ancak bu durumun birçok farklı nedeni olabilir. Sadece tek bir noktaya odaklanmak doğru olmaz. Sabit yıldızlar, dönemsel etkiler ve günlük açılarla ortaya çıkan etkilerden hareketle gelişen ilişkilerde etkili olur.

      Zihinsel olarak geçmişle bağlantılı bir döngüye girmişseniz (bunun nedeni doğum haritasındaki etkilerde olabilir) ve bu döngü sürekli tekrar ediyorsa doğal olarak sürekli aynı insanları yaşamınıza çekersiniz. Geçmişte bu duruma neden olabilecek olaylara müdahil olmuş muydunuz? Veya bu döngüyü tetikleyecek bir olaya sebep olmuş muydunuz? Ayrılıklarınızda karşı tarafı incitecek bu oluşumu tetikleyecek bir sürece start vermiş miydiniz? Bunları da değerlenlendirebilirsiniz. Varsa eğer geçmişte böyle bir durum o insanlardan özür dileyebilirsiniz.

      Bu tür ilişki desenlerini kırmak ve daha sağlıklı ilişkiler kurmak istiyorsanız, şu maddeleri de düşünebilirsiniz,

      – İdeal bir ilişki hakkındaki beklentilerinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçirmek önemlidir. İnsanların mükemmel olmadığını ve her ilişkinin zorluklarla gelebileceğini anlamak, ilişkilerinizde daha sağlam temeller oluşturmanıza yardımcı olabilir. Doğum haritanızdaki değişim ve dönüşüm hareketlerine göre sizin nasıl bir değişime ve dönüşüme ihtiyacınız var? Bu noktayı çözmeye çalışın lütfen. Bazen bir zincirin kırılması için bazı sıkıntılar karşısında sabretmek veya adım atmadan önce iyi düşünmek gerekir. Akrep ve Pluto etkisi zaten yeterince zorludur.

      – Daha önceki ilişkilerinizdeki olayları ve neden bu tür ilişkilere yöneldiğinizi anlamak, bu oluşumları kırmak için bir başlangıç olabilir.

      – Kendinizi değerli hissetmek ve sevgiyi hak ettiğinizi bilmek, daha sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilir. Ancak bunun tek taraflı olmadığı da bilinmelidir.

      – İleride daha sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olacak insanlarla tanışmaya ve ilişkilerinizi daha bilinçli bir şekilde seçmeye özen gösterin.

      Astroloji, sebepleri ortaya koyabilir, ancak sonuçta nasıl bir yaşam ve ilişkiler kurduğunuz sizin elinizdedir. Her astrolojik etkiyi tetiklememeye çalışın. Kendinize ve ilişkilerinize daha fazla bilinç getirerek daha sağlıklı ve istikrarlı ilişkilere yönelebilirsiniz.

  7. Gülay dedi ki:

    Evlilik uyumumdaki burçları öğrenmek istiyorum

  8. Kadir dedi ki:

    Merhaba. Yaşım 35 ve bekarım. İlişkilerim hep huzursuz geçti. Burç Boğa, Yksln Koç, Ay Yay kategorisindeyim. Neden evlenemediğimi sizin bu yazınızda öğredim. Allah sizden razı olsun, çok faydalı birisiniz. 7. Ev akrep için gerçekten tutku güven cinsellik çok önemli. Sizce Koç kadını veya Akrep kadını ile mi olmalıyım. Aslında çok eğlenceli biriyim ama iş ilişkilere geldi mi sorumluluk almak beni korkutuyor. Yorumlarınız doğru çevremde ki 50 yaşındaki kadınlar komşular bile beni kıskanıyor, sinsi sinsi kötülüyor. Ondan yalnız hareket edince biraz daha güvende oldum. Eger vaktiniz varsa bana tavsiyeler de bulunabilirsiniz. Ne yapmalıyım, nelerden uzak durmalıyım. 35 yıldır bulamadığım tavsiyeyi umarım siz verirsiniz. İyi günler dilerim

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Allah hepimizden razı olsun inşallah. İnsanı insan eden, başka insanlara faydalı olmaktır.

      Bahsettiğiniz konulara net cevap verebilmek için tüm doğum haritasını ayrıntılı bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. Mesela sorumluluk almaktan korkmak, karar verememek, başkalarının kıskandığını düşünmek… bunların tamamı alınan etkilerle ilgili.

      Diğer konumlarda önemli ancak kesinlikle cinsel anlamda tatmin olabileceğiniz bir insanla evlenmeniz çok önemli. Aksi halde bir süre sonra tatminsizlik yaşayıp atamadığınız enerji gerginliklere neden olacak belki de farklı arayışlara gireceksiniz. İlişki uyumu dışında ilişki puanlaması var. Bu puanlama ilişkinin yürütülebilir olması açısından önemlidir. Tanıştığınız veya ciddi düşündüğünüz/düşüneceğiniz insan kesinlikle sizin ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek bir enerji yaydığı için çekim alanınıza girmiş olacaktır.

      Öncelikle, zihninizde evlilik ve çevre ile ilgili olumsuz düşünceleri temizleyin. Olumsuz bakış açısı ile olabilecek olumlu gelişmelerin de önüne geçmiş olursunuz. Herkesin bir zamanı var, zamanı geldiğinde evlenebileceğiniz insanla tanıştığınızda birlikteliğin size neler vadedeceğine iyi bakın. Birlikteliğin hem sizin hem de karşınızdaki insanının yaşamına olumlu yansıyacağından emin olun. Bu tür birlikteliklerde uyum iki insanın eksikliklerini karşılıklı olarak tamamlaması ve birbirlerinin yaşamlarını desteklemesi ile faydalı olur. Farklı düşünceler ile yapılan evlilikler (çevre etkisi, psikolojik baskılar, sadece cinsel tatmin, toplumsal statü vb.) eninde sonunda iki tarafı da yıpratmaya başlar.

      Doğum bilgilerinizi gönderirseniz yakın zamanda evlilik etkilerinin olup olmadığına da bakayım.

  9. Aslıhan dedi ki:

    Merhabalar efendim. Güneşim balık ay ve Venüs burcum kova, yükselenim boğa. 7. evimde akrep stelyumu var, hem de malefik olarak genel kabul görmüş gezegenler. Plüton Satürn ve Mars. Hayatımdaki kadın figürleri hep kıskanç ve hasetçi olur. Bir arkadaşım diğer bir arkadaşımı benden kıskanır, ablalarım benimle rekabet halindedir. Bunlar beni çok üzen ve yıpratan durumlar olmuştur. Karşı cinstekiler de aşırı sahiplenici ve kıskanç. 7. ev akrep olmak çok yorucu. Kıskançlıklar yüzünden insanlarla arama mesafe koydum, en yakınlarıma bile. Akrep stelyumlu olan benim, ama haritasında akrep gezegeni ve Plüton açısı olmayanlar dahi hayatıma girdikleri anda akrepvari oluveriyorlar… Plüton’um 2 derece cıvarlarında ve çok yakın bir zamanda 7. evim transitten kare açı alacak. 39 yaşındayım ve Satürn etkisiyle evlilik düşüncelerimi gerçekleştiremiyorum. Hiçbir sorun yokken üçüncü kişiler sebebiyle terkediliyorum. Plüton bekârlıktan mı dönüştürecek beni, onu merak ediyorum?

    1. Akrep dedi ki:

      Güneş Burcu, Ay Burcu ve Yükselen Burcunuz, kişisel astroloji haritanızdaki temel unsurlardır ve kişiliğinizin farklı yönlerini yansıtır. Bahsettiğiniz gibi, 7. evdeki Akrep stelyumu (Plüton, Satürn ve Mars) kişisel ilişkiler ve partnerliklerle ilgilidir. Bu gezegenlerin burada bulunması, ilişkilerde derinlik, yoğunluk ve dönüşüm getirebilir. Ancak belirttiğiniz durumları açıklamak için sadece bu konumlar yeterli olmayabilir. Genellikle bizi tüm yaşamımız boyunca etkileyen unsurlardan biri de sabit yıldızlardır. Diğer konumlar devinim halinde iken sabit yıldızların etkisi bir ömür sürebilmektedir.

      Özellikle Plüton, güç, dönüşüm ve derin duygusal deneyimlerle ilişkilendirilir. Plüton’un yakında 7. evinize kare açı yapması, bu alanda dönüşüm ve değişiklikler getirebilir. Ancak bu değişiklikler sıkıntı verici olmak zorunda değil. Astrolojik etkiler çoğu zaman yanlış anlaşılıyor. Gezegenler etki ortaya çıkarır ancak bu etkilerin yaşamımıza nasıl yansıyacağı bu etkilere bizim nasıl tepki vereceğimiz ve irademizle alacağımız kararlarla da ilgilidir. Plüton transiti, ilişkilerinizdeki derinlemesine dönüşümleri temsil edebilir, ancak bu da daha sağlam ve daha anlayışlı ilişkilerin temelini de atabilir.

      Kıskançlık ve sahiplenme duyguları gezegenlerin, burçların, açıların ve sabit yıldızların auramızda, düşüncelerimizde ve hayata bakış açımızda etki oluştururlar. Bir insan bizim enerji alanımıza girdiği andan itibaren oluşturduğumuz veya oluşan bu enerjiden doğal olarak etkilenirler. Bu noktada bizim biraz enerjimizi düzenlememiz gerekebilir. Bu kolay mı? Hayır değil malesef. Oluşturulan 39 yıllık bir enerji alanını bir anda değiştirmek gerçekten kolay değildir. Ama imkansız hiç değildir. Değişim ve dönüşüm dönemleri bizim için bu yönüyle fırsattır. Bu değişim dönemlerini en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyorum. Özellikle Pluto etkisi bu konuda çok mahirdir. Değişim rüzgarına tutunun ve bırakmayın.

      Neler istiyorsunuz? Nasıl bir enerji yaymak istiyorsunuz? Neler yapmak istiyorsunuz? Bunları bir kağıda yazın ve olumlu değişimler için kapınızı ardına kadar aralık bırakın.

      Evlilik veya partnerlik konusundaki zorluklar, yaşınız veya Satürn etkisiyle ilgili olabilir. Ancak astrolojik faktörler sadece bir etken olarak rol oynar. İlişkilerdeki başarı veya başarısızlık, iletişim, bağlılık, güven gibi birçok faktöre bağlıdır. Kendinizi daha iyi anlamak ve kişisel gelişiminiz üzerinde çalışmak, ilişkilerinizdeki sorunları ele almanıza yardımcı olabilir.

      Astroloji bir yol gösterici olabilir, ancak yaşamınızı etkileyen önemli kararları kendiniz verirsiniz. İlişkilerdeki sorunları ele almak ve ilişkilerde daha sağlıklı bir denge bulmak için kendinize güvenmelisiniz.

      Yoğun akrep etkisi hangi evde ise evet o konularda insanı zorlayabilir. Özellikle 7. evde bu etkilerin bulunması insanı yorabilir. Ancak bu her zaman kötü değildir. Dilerim yakın zamanda evlenirseniz eşiniz şanslı bir insan olacaktır.

      Güneşinizin de Balık burcunda olması size ruhsal bir derinlik kattığı için Akrep etkisi ile aslında siz çok farkında olmasanız da madde ötesi enerji alanına fazlaca girip çıkarsınız. Eğer zihnen bu durumun farkında değilseniz ki yazdıklarınızdan öyle olduğu anlaşılıyor, zaman zaman yalnız kalıp enerjinizi değiştirip dönüştürmeniz gerekir. Bunu zaten bir süre sonra çevrenizdeki insanları uzaklaştırıp kendinizi yalnızlığa terkederek istem dışı yapıyorsunuz.

      (Dilerseniz doğum bilgilerinizi yazın müsait olduğumda mail adresinizden dönüş yapayım)

    2. Kardelen dedi ki:

      Merhaba, yazılarınızı severek okuyorum. Gerçekten çok güzel bilgilendiriyorsunuz ☺️ Benim bir sorum vardı cevaplayabilirseniz çok mutlu olacağım 🌼 benim güneşim yay, 7. Evde. Aynı zamanda merkürüm akrep ve 7. Evim de akrep. Juno’m ikizler ve 2. evde venüsüm 9. Ev ve oğlak. Sizce hayatıma nasıl bir partner çekebilirim? 7. Evde birden fazla gezegen olması ve 7. Evin merkurde olması birden fazla evlilik anlamına geliyormuş bu gerçekten doğru mu?

      1. Akrep dedi ki:

        Merhaba teşekkür ederim.

        Güneş’in Yay burcunda olması, enerjik, maceraperest ve özgür ruhlu bir kişilik olduğunuzun işaretidir. 7. evde Güneş olması, ilişkilere ve ortaklıklara önem verdiğinizi gösterir. Bu durumda, hayatınıza nasıl bir partner çekebileceğinizin belirlenmesinde diğer gezegenlerin konumu da önemlidir.

        Merkür’ün Akrep burcunda ve 7. evde olması, iletişimde derinlik ve yoğunluk aradığınızı gösterir. Akrep, güçlü bağlantılar ve tutkulu iletişim için önemli bir işarettir. Bu durumda, sizin için anlamlı ve derin bir bağa sahip olabilecek bir partner çekebilirsiniz.

        Juno’nun İkizler burcunda olması, zihinsel uyum, iletişim ve entelektüel bağlantıların önemli olduğunu gösterir. İkizler burcu, zeki, hareketli ve çok yönlü bir enerji taşır. Partnerinizle zihinsel olarak uyumlu olmayı ve enerjik bir iletişim kurmayı arzulayabilirsiniz.

        Venüs’ün 2. evde ve Oğlak burcunda olması, maddi güvenlik ve istikrarın ilişkilerde önemli olduğunu gösterir. Oğlak burcu, ciddiyet, sorumluluk ve uzun vadeli ilişkilerle ilişkilidir. Hayatınıza düşünceli, sağlam ve maddi konularda güvence sağlayabilecek bir partner çekebilirsiniz.

        7. evde birden fazla gezegen olması, ilişkilere ve ortaklıklara verdiğiniz önemi vurgular. Ancak birden fazla gezegenin bu evde olması, birden fazla evlilik olacağı anlamına gelmez. Her bir gezegenin etkisi ve ilişkilerdeki rolü farklı olabilir. Bu nedenle, doğru bir değerlendirme yapmak için tüm doğum haritasının detaylarını incelemek önemlidir.

        Bu mantık şu varsayımı da beraberinde getirir “7. Evinde Gezegeni Olmayanlar Evlenemez” Oysa ben 7. evinde gezegen olmadığı halde evli olan çok insan biliyorum. Aynı şekilde 7. evinde birden fazla gezegeni olup ta tek bir evlilik yapan insanlarda var. Olasılıklar her zaman olabilir ancak bu olasılıkları “kesin” olarak kabul etmemek gerekir. Oradaki mantık, her gezegenin özellikleri ile farklı insan çekmek, eğer tüm gezegenlerin etkisini karşılayacak bir insan ile evlenmezseniz alternatif arayışlarının olabileceğidir.

        Yay burcunun özgürlüğünü ifade edebileceği evliliği yapıncaya kadar birden fazla evlenme olasılığı 7. evde birden fazla gezegen olduğu için birden fazla evlenme olasılığından daha yüksek demek yanlış olmaz.

        Zihninizi neye odaklarsanız onu yaşamak için bilinçdışı bir çaba içerisine girebilirsiniz. O nedenle her doğru denilen bilgiyi kabullenmeden önce antitezini de mutlaka inceleyin. İçiniz rahat olsun. Astrolojik etkiler adı üzerinde etkidir ve etkinin gücüne ve şiddetine göre yaşamımız şekillenir. Önce düşüncelerimiz sonrada yaşamımız etkilenir. Düşünceden öteye geçmesine izin vermemeyi başarabilirsek (her zaman mümkün olmayabilir) İrade, etkilerin sonucu kimin belirleyebileceğini gösterebilir.

  10. Dilara dedi ki:

    Merhaba, öncelikle bu güzel açıklama için teşekkür ederim ilk defa bu kadar detaylı ve anlaşılır bi burç yorumu görüyorum 🌹 benim de 7.ev akrep ve gezegen yok yönetici gezegeni mars demişsiniz marsım da ikizler. Yükselenim boğa güneşim kova. Bekar bi insanım ne zaman evleneceğim nasıl birini beğeneceğim? Jüpiter aslan olması ne demek bi de onu merak ediyorum lütfen bana da cevap verir misiniz 🌹

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

      Evet eğer 7. evde gezegen yoksa o evde bulunan burcun yönetici gezegenine bakmak yeterli. Doğrudan o konumda bulunan gezegen kadar etkili olmasa da 7. evde bulunan burcun etkileri yönetici gezegeninden etki alacağı için dolaylı etkiden bahsedilebilir.

      Mars ikizler burcunda Hareketli, enerjik ve aktif.. Özellikle etkili sözcükler ön plana çıkabilir. Flörtçü bir yapı verebilir. Mars ikizler burcunda yazısına bakabilirsiniz.

      Diğer etkiler için aşağıdaki yazılara bakabilirsiniz.

      Yükselen Boğa Burcu Genel Özellikleri ve Etkileri
      1. Ev Boğa Burcunda
      Güneş Kova Burcunda

      Jüpiter aslan burcunda

      Diğer sorularınız için doğum haritanıza bakmak daha doğru olur.

  11. Lissa dedi ki:

    Bu konumdan çektiğimi hiçbir şeyden çekmedim. Doğum haritamı inceleyip bu yazıyı okumasam kendimden şüphe etmeye başlayacaktım artık. Teşekkür ederim iyiki varsınız

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. İyi ki hepimiz de varız.

  12. Murat dedi ki:

    G:balık y:boğa ay:Aslan venus yoneticim ve kovada 7. Ev akrepte chiron var ve yay geçip ordada pluto var hala 7. Evde, kestiremiyorum 🙏

    1. Akrep dedi ki:

      Eğer bu bir soru ise biraz daha netleştirebilir misiniz?

      1. Murat dedi ki:

        Bu kadar fazla etken varken nasıl birinin bana uygun oldugunu anlayabilirim ki astroloji yoluyla, 7. Ev im ne anlatmak istiyor

        1. Akrep dedi ki:

          Mümkün olduğunca en aza indirebilirsiniz.

          İletişim kanalı (Merkür ve 3. ev)
          Duygularımız (Ay konumu)
          Evlilik ve ortalıklar evi (7. ev)

          Bu konumlarda anlaşabileceğiniz burçlar olup olmadığına dikkat edebilirsiniz.

          Mesela siz doğum haritasına göre Terazi burcu olan biri ile evlenecekseniz, Karşılaşacağınız terazi burçları arasından en uygun olanı belirleyebilirsiniz. Duygusal, iletişim ve 7. ev konumunun uygunluğuna bakabilirsiniz. Ayrıntılara inildikçe Fiziki beden, dışa yansıyan yönleri (1 .ev), Ruh yapısı, iç dünyası (Güneş konumu), ne kadar sosyal olduğu ve gezmeyi sevip sevmediği 5. ve 9. evler, Arkadaş çevresine düşkünlüğü 11. ev, Ailesine ne kadar düşkün olduğu 4. gibi, temizlik ve düzen tertip konularına ne kadar düşkün oldu 6. ev… gibi.

          https://www.akrepblog.com/astrolojide-evler linki altından veya ana sayfada veya mobil sürümde yan menü altında “Astrolojide Evler” başlığı altına bakarsanız tüm ev konumlarını 1. evden 12. eve kadar görebilirsiniz.

  13. Selma dedi ki:

    Merhaba, 7.evde jüpiter ve Plüton var akrep burcunda evlilik hakkında bu yerleşim nasıldır?

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba.

      Jüpiter gezegeni evliliklerde genellikle olumlu bir etkiye nede olur. Bu gezegen, cömertlik, mutluluk, bolluk ve bereket gibi pozitif enerjileri temsil eder. Jüpiter, evlilik hayatında iyimser bir bakış açısı ve geniş bir vizyon sağlayabilir. Ancak, jüpiterin genişletici etkisi açılara bağlı olarak değişebilir. Kişiyi aşırıya kaçmaya ve gerçekçi olmayan beklentilere sahip olmaya yönlendirebilir. Jüpiter’in 7. ev, pluto ve akrep burcu ile yaptığı açılara bakmak gerekir.

      Plüton gezegeni ise evliliklerde daha zorlu bir etkiye sahiptir. Bu gezegen, güç, dönüşüm ve yenilenme gibi karanlık enerjileri temsil eder. Plüton’un evlilik hayatına etkisi, kişinin duygusal olarak daha yoğun, güçlü ve derin bir bağ kurma eğiliminde olduğu anlamına gelebilir. Ancak, bu da kıskançlık, takıntılı davranışlar ve kontrol ihtiyacı gibi olumsuz davranışlara yol açabilir.

      Akrep burcu ise tutkulu, yoğun ve derin bir burçtur. Akrep burcunda doğan kişiler, evliliklerinde tutku ve romantizme büyük önem verirler. Ancak, aynı zamanda kıskançlık ve kontrol ihtiyacı gibi olumsuz özelliklere de sahip olabilirler. Evlilikle birlikte kesinlikle herşey çok yoğun olmalı. Cinsel yoğunluk, sevgi, tutku, tek olma, sadakat, güven… Bunlar çok önemli. Eğer Mars’ta bu ev konumuna açı yapıyorsa kesinlikle cinsel yönden tatmin olacağınız bir evlilik olmalı. Aksi halde gerginlikler hiç bitmeyebilir.

  14. KÜBRA dedi ki:

    Merhaba. 7.evimin tamamı Akrep burcu ve herhsngi bir gezegen yok bu evde. Akrep’in yöneticileri Pluto 6.evde ve Terazi burcunda, Mars ise 12.evde Koç burcunda. Yükselenim Boğa ve 1.evimde ay var. Nasıl etkiler alıyorum sizce? Her anlamda yorum yapabilir misiniz? Teşekkürler.

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba Kübra Hanım, bu saatte bu kadar uzun yazmayacaktım ama çok uzun olunca mail adresinize gönderdim. Lütfen dikkatli bir şekilde inceleyin.

  15. Elif dedi ki:

    Merhaba benim 7. Evim yay yada akrep çıkıyor ve plütoda. Plütonun 7. Evde olmasıyla ilgili yorumlar genelde hep kötü çıkıyor evlilikte ayrılık vs. Diye. Bu bilgi doğru mu yani sorunlu bir evlilik olacağını mı gösterir ?

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba Elif Hanım,

      Pluto 7. evde olduğunda, kişinin ilişkilerinde ve ortaklıklarında derin dönüşümler, güç mücadeleleri ve kontrol konuları ortaya çıkabilir. Bu, özellikle romantik ortaklıklar veya iş ortaklıkları söz konusu olduğunda, partnerin ve kişinin kendisinin kendi güç dinamikleri üzerinde çalışması gerektiği anlamına gelir.

      Kişi, ilişkilerinde tutkulu ve yoğun bir şekilde hissedebilir, ancak aynı zamanda manipülasyon veya kontrol konularında güçlü bir eğilime sahip olabilir. Bu, partnerin güvenini sarsabilir veya ortaklıkta sorunlara neden olabilir.

      Bu durumda ne yapmak gerekir?

      Eğer ilk sabretmeniz gereken noktada sabretmezseniz bir sonraki ilişkide kaldığınız yerden devam edersiniz. İlişkilerinizde çok boyutlu düşünmeye özen gösterin. Pluto’nun olduğu konumlarda derin dönüşümler olması normal. Bir başkası para ile, bir başkası mesleki hayatı ile, bir başkası ailesi ile yaşar bu tür değişim ve dönüşümleri. Pluto konularını iyi araştırın. Bir konuda karar almadan önce iyi düşünün.

      Ancak bu durum herkese aynı şekilde olacak diye bir kural da yok. Çünkü her doğum haritası adeta ayrı bir evren gibi. Ortaya çıkan açılar ve diğer gezegen ve burç konumları etkileri farklılaştırabilir. Herkeste aynı şekilde etki olacak diye bir kural yok.

      “Kötü” kavramını kullanmayın lütfen. Aslında bunlar bizim öğrenmemiz, olgunlaşmamız ve bir alanda kamil olmamız için aldığımız etkiler. 7. Ev Yay Burcu konularına da buradan bakabilirsiniz.

      Size faydası olacağına inandığım bir konu yayınladım oradan ayrıntılara bakabilirsiniz. 7. Evde Pluto ve Olumlu Etkileri

  16. Türkan çakmak dedi ki:

    Merhaba ☀️
    7. Ev akrep Uranüs var güneş balık 11. Evde yükselen boğa venüs var ay burcu oğlak sentez burcum başak Mars Jüpiter satürn lilith de ve bu gezegenler retroymuş. Özellikle iş ve evlilik yorumu kısaca bir şey yazar mısınız çok beğeniyorum yorumlarınızı

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba.

      Evlilikle ilgili 7. evinizde Akrep burcu bulunduğu için, cinsel yönden tatmin olabileceğiniz aynı zamanda tartışma ve çatışmalara karşı ne olursa olsun bir noktadan sonra durabilen biri ile birlikte olmanızda yarar var. 7. ev akrep burcu bu ev konumuna giren konularda sizi Akrep burcu yapar. Yani cinsellik, evlilik, ortaklıklar… Cinsel yönden yetersizlik sizin için büyük sıkıntı doğurur ki bu konumda Uranüs’ün de bulunması hızlı ve ani değişiklikler yapmanıza sebep olabilir. İki nokta önemli sizin için. Evleneceğiniz insanla cinsel yönden tatmin olabilmek ve ne kadar tartışırsanız tartışın bunun aslında doğrum haritanızdan gelen bir özellik olduğu bilinci ile hareket eden ve sonrasında sizi kalbi ile ısıtabilecek biri.

      Ay burcu sizi duygusal yönden soğuk ve donuk bir insan gibi gösterebilir. İç dünyanızdaki derinliği ancak su grubu burçları yani Akrep, Balık ve Yengeç görebilir. Ancak yükselen balık ve 7. evinizin de akrep olması, duygusallık açısından da Oğlakla benzer olan Akrep daha iyi olabilir.

      Retro olan konularda sabırlı olmaya özen gösterin. Sıkıntılı olur ama sabırla hareket ederseniz edinilen tecrübeler tüm yaşamınızı olumlu yönde değiştirir.

      İş konusunda 2. ev ve 10 ev konumları gibi bir kaç bilgi daha gerekir ama mevcuda göre eğer Balık burcu ve Başak burcu özelliklerini iş hayatınızda hissedebiliyorsanız, Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır? konusundaki konumlara bakabilirsiniz.

  17. S.r.s dedi ki:

    7. Ev akrep ama yay kaplamis mars ve pluto gezegenide var .ay akrep 6. Ev jubiter 3-4ev aslan . 7. Eve saturun karsit aci yapiyor gunes( balik) uranus( kova)kavusum merkur neptun kavusum kova 10. Ev 9. Evdede venus ceiron kavusum var. Lütfen benim hangi meslek bana yatkın akılsal ozelikleri ilişki ve felsefi hayatımı nasil yorumlarsiniz

    1. Akrep dedi ki:

      Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır? konusuna bakar mısınız. Hangi konumlara ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini ayrıntıları ile yazmıştım.

  18. Feyza dedi ki:

    merhaba, güneş oğlak yükselen boğa 7. evimde akrep var aynı zamanda marsın burcu, verteks burcum terazi 6. ev, kadersel etkileri nelerdir yani nasıl bir eş nasıl bir iş verir acaba biraz bilgilendirirseniz sevinirim

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba.

      İş ile ilgili konular için Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır? konusuna bakabilirsiniz.

      Eş ile ilgili konuda 7. evinizde Akrep burcu varsa uyumlu bir eş seçmeye özen gösterin. Çünkü Akrep etkisi gergin bir evliliğe davetiye çıkarma potansiyeli taşır. Özellikle cinsel uyuma dikkat edin. Mars enerjisi bu konumdan akacağı için cinsel tatminsizlik yaşadığınız her an fırtınalar kopacaktır. Ortaklıklarınızda ve eş seçiminizde uyuma çok dikkat etmelisiniz. En azından sizi anlayabilecek biri olmalı. Çünkü evlilik yaşamınızda ve ortaklıklarınızda asla dursun suya tahammül edemezsiniz. Arada fırtınalar kopmalı, sürtüşmeler ve kavgalar olmalı. Sizi anlayan ve uyumlu bir eşiniz olursa sebepleri bileceği için ona göre hareket edecektir.

      Bu konumunuzda Mars ve Pluto da varmış ki daha dikkatli olmanız gerekir. Pluto 7. ev alanına gire konularda sizi sürekli değişim ve dönüşüme uğratacaktır. Ne kadar düşerseniz düşün, kalkmayı asla unutmayın. Her defasında daha da güçleneceksiniz.
      Satürn’ün bu eve olumsuz açıları imtihanlarınızın ve sorunlarınızın bu konumla yani evlilik, ortaklıklar ve diğerleri ile ilgili olacağını gösterir. Sabrederseniz sonu güzel olur. Sakın alacağınız etkilerle ilgili “neden ben, neden iyi bir şeyler olmuyor, ne zaman güzel şeyler olacak” tarzı olumsuz düşünceler içerisine girmeyin. Olan herşey sizin daha güçlü olmanız için olacaktır. Sadece sabredin ve olanların sizin iyiliğini ve geleceğinizde olacak olanları daha iyi değerlendirebilmeniz için olduğunu unutmayın.

      Eğer doğum bilgileriniz doğru ise önemli noktalarda karşılaşacağınız insanlar evlilik düşüneceğiniz, ciddi ilişki yaşayabileceğiniz insanlar Terazi burcu olacaktır.

  19. Nezrin dedi ki:

    Benim marsım 7 evde akrepte. İyi ve kötü tarafları ne olur sizce

    1. Akrep dedi ki:

      Bu konuda yazılanlara benzer olacaktır. Mars 7. evde en belirgin özelliği bitmek tükenmek bilmeyen cinsel enerji yoğunluğudur. Buna ek olarak evlilikte ve birlikte olduğunuz insanlarla tartışmalar, kavgalar, sürtüşmeler her zaman görülebilir. Durağanlık size sıkıcı gelir. Zaman zaman fırtınaların esmesi enerjinizin atılmasına yardımcı olur.

  20. serpenter dedi ki:

    🙂 Özel konum. cinsel enerji ile ne yapacağını bilemiyorsan bu konuma bakmak yeterli. Bu konumda akrep varsa kesinlikle derdinizden anlayan biri ile evlenin sonra sürüm sürüm sürünürsünüz

  21. Çiçek dedi ki:

    Terazi burçlarının hoş bir havası var ama tahammül edemiyorum davranışlarına ☺️ özellikle bayanların.sanırım güneş burcumun yengeç olmasından. Hayırlısı tabi. Sayenizde çok bilgilendim.çok teşekkürler

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Evet Mars, Akrep ve Su grubu etkileri hava grubu burçlarının enerjinizi dağıtmasına neden olabilir. Biraz antipatik gelebilirler bu doğaldır ama karşı cinste öyle olmayabilir. Venüs etkisi karşı cinste daha çekici gelecektir. Vertx’te Akrep, Yengeç veya Balık olsa sizin için daha kolay olabilirdi ama herşey elimizde değil malesef. Bazen “olanda da bir güzellik vardır” bakış açısını kazanmaya ihtiyacımız oluyor.

  22. Çiçek dedi ki:

    Benim 7.evimde akrep emir almayı sevmiyorum çok doğru. Pluto da 7. Evin sınırında akrepte. Mars yengeç te 3.evde.7.evimde ayrıca satürn var. Kendimi tamamlanmamış hissediyorum hep bir eksiğim yetersizim durumu hakim. 1.evim boğa venüs te orda. 85 doğumluyum evlilik olmadı. Sanırım hiçte olmayacak gibi.

    1. Akrep dedi ki:

      1985 yılı da ne yazık ki evlilikte sorun yaşanan yıllar arasında.
      Bu bir kaderse kaderi de değiştirebilenler var biliyorsunuz. Dua, Sadaka ve Büyüklerin duası.

      Burç ve gezegen etkilerini bu konuda bi “set veya duvar” gibi düşünürsek. Bu seti de elbetteki yıkabilecek etkenler var. Onları kullanabilirsiniz. Sonuç alınır mı? Bizzat yaşamışsınızdır. Olacakken son anda olmamıştır veya bir engel çıkmıştır, bir şekilde bozulmuştur veya siz istememişsinizdir. Bunları da “çelme” olarak adlandırabiliriz. Bu çelmeleri ortadan kaldırmak lazım. Ama hangisi bizim için daha iyi? Bu konuda insan kararsız kalıyor bazen.

      Dilerim size mutluluk getirecekse sonuç güzel bir evlilikle son bulsun.

      7. Evinizdeki yoğunluk ve doğum yılınız gerçekten fazla zorlayıcı. Benzer yoğunluğa sahip veya bu yoğunluğun sonucunu almış biri ile karşılaşabilirseniz güzel bir etkileşim olabilir. Vertex burç ve konumu nedir?

      1. Çiçek dedi ki:

        Vertex hakkında bilgim yok biraz araştırıp yazayım. Çok kısa süre de yorum yazdığınız için teşekkür ederim

        1. Akrep dedi ki:

          Rica ederim. Son yazıyı yayınlamak için buradaydım mesajınız denk geldi.

      2. Çiçek dedi ki:

        Vertex 6.evde terazi de

        1. Akrep dedi ki:

          Çok fazla benzer yanımız var. Vertex’te terazi olması da biraz sıkıntı ama Yükselen şu an sizde daha aktif olmalı. Teraziler size daha çekici gelebilir.

          Vertex şu nedenle önemli. Şu ana kadar yaptığım gözlemlere göre Vertex’te hangi burç varsa karşılaştığımız insanlar da o burçtan oluyor. Birlikte hareket edeceğimiz insanlar, birlikte çalışacağımız, birlikte yürüyeceğimiz, birlikt eseyahat edeceğimiz, aşık olacağımız veya evlenme niyetinde olduğumuz insanlar büyük oranda (doğum bilgileri saati ile birlikte doğru ise) Vertex’te hangi burç varsa o burca göre karşımıza çıkıyor. Ya güneşi Vertex’imizdeki burç oluyor veya onun Vertex’indeki burç bizim güneşimiz oluyor.

          Eğer bu mekanizma sizde çalışırsa şu an Yükseleniniz yaşamınızda daha aktiftir. Terazi burcunun yöneticisi de Venüs biliyorsunuz. Şu aşama sizin olgunluk evreniz. Karşılacağınız insanların güneş burçları terazi ise onlar kaderseldir. Unutmayın burç ve gezegen etkileri gerektiğinde biz olumsuz yönlerimizi iyileştirelim, daha sabırlı olalım, kendimizi geliştirelim diye varlar. Böyle bir karşılaşma olursa ve aranızda bir elektriklenme olursa biraz daha sabırlı davranmaya çalışın.

          1. Kübra dedi ki:

            Harika birisin teşekkür ederim. Yorumunu okuduğumdan beri kendimi daha iyi hissediyorum.

          2. Akrep dedi ki:

            O zaman ne mutlu bana 🙂 Hayatınıza değer katın.

  23. Kübra dedi ki:

    Benim 7. Evim Akrep. Pluto da 7. Evimde ve 8. Ev çizgisine çok yakın. Marsım 10. Evde Oğlak burcunda. Kendim de Oğlak burcuyum. Yükselen burcumun yönetici gezegeni Venüs Kova burcunda ve 10. Evde. Yükselenle kare, Plutonla sekstil açı yapmakta. Jüpiter yayda ve o da Güneşimle kavuşum halinde. Çok zor zamanlar yaşadım. Benim yüzüm hiç gülmeyecek mi? ? Bu arada bu yazıya bayıldım. Hiç bu kadar güzel anlatan bir internet sitesi görmemiştim. Teşekkürler. Emeğinize sağlık…

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim beğenmenize sevindim.

      Öncelikle bir soru sorayım. Ne iş verilirse yapar mısınız? Hiç yorulmadan çalışır mısınız? İşinizi kendinizden, ailenizden ve herşeyden üstün tutar mısınız? Yapılması gereken bir şey varsa ne pahasına olursa olsun yapar mısınız?

      Oğlak burcu durur durur öyle bir güler ki herkese ibret olur 🙂 Herkes yaşlanırken siz gençleşeceksiniz 🙂

      Pluto’nun bulunduğu ev konumu biraz yıpratıcı olur doğal olarak. Evirir çevirir, ölümlerden ölüp beğendirip sıtmaya razı eder, yakar kül eder ama bunları hiçbiri asla boşuna değildir. Herşeyin bir sebebi vardır. O sebepler anlaşıldığında sorunlar da kalkar.

      Yüzünüz gülecek tabiki neden gülmesin. Belki gülme kaslarınız büzülmüştür onları açmak gerekebilir 🙂

      7. Evdeki Akrep burcu size muhteşem bir çekicilik ve enerji verir. Zamanı geldiğinde olması gerekenler olur merak etmeyin. Olumsuza odaklanıp kalmayın.

      Eğer yüzünüzün gülmemesi evlilikle de ilgili ise bazı yıllarda doğanlarda bu genel bir sorundur.

      1. Kübra dedi ki:

        Amacım neyse ulaşmak için elimden geleni yaparım. Ama ailemi harcamam.? Onlara da destek olmaya çalışırım.? Ne iş verilirse yapmam çünkü maddi veya manevi tam karşılık beklerim. Mutlaka çıkarlarımı gözetirim. Zamanımı ve enerjimi boşa kullanmayı sevmem. En kestirme yolu seçerim. Yine de yaptığımı tam yaparım. Herşeyi kontrol etmek isterim. İstediğim ne varsa mutlaka almak isterim. Ama acele etmem. Ailem dışında herkesi harcayabilirim ama kimsenin hakkına girmek istemem… Gerçekten herkese hak ettiğini vermek isterim. Değişik bir adalet anlayışım var. Hayatta sevgiye de çok önem veririm. Onu parayla satın alamayacağımı bilirim. Ama gerçek olmalı… ? Çünkü ben herkesle iyi geçinirim, insanların iyiliğini isterim ama çok zor severim. ?

        1. Akrep dedi ki:

          Diğer yazdıklarıma ek olarak.

          Oğlak burcu biraz menfaatçidir. Yaptığının bir karşılığı olmasını ister. 10. evde Mars olmasa bunu daha çok içten içe isterdiniz. Oğlak burcunun tipik beklentisi “bir gün herkes benim ne kadar harika bir insan olduğumu anlayacak ve yaptıklarımı taktir edecek” tir. Mars bu konumda size yoğun enerji verir. O ilginç dediğini adalet anlayışı Akrep burcunun yönetici olan Mars ile ilgili. Hiçbir şeyden asla taviz verdirmez. Ne ise o. Ya hep ya hiç.

          Mars ve Pluto 7. evde sizi zorlayacak ama sizin alacağınız kararlar da tabiki sonuçta etkili olacaktır. Gördüğünüz gibi mesajda bol bol gülücük atmışsınız gülmek zor değil sizin için de 🙂

          Herkesle iyi geçinmek sizin için sorun olmuyor ve bundan mutlu iseniz bu iyi bir şey. Ama bunu istemyerek yapıyor ve tavizler veriyorsanız uzun vadede bu sizi olumsuz etkiler. Karşı tarafın sizi “kolay” olarak görmesine neden olabilir. Mesela Vertex’inizde Akrep burcu var ve bu burçlarla karşılaşıyorsanız bu insan güçlü ve zor olan insanları severler.

          1. Kübra dedi ki:

            Verteximde terazi var. Çok kavgacısın, zor bir insansın, uyumsuzsun tarzı eleştirileri çok sık alırdım o yüzden kendimi dizginlemeye çalışıyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum.

          2. Akrep dedi ki:

            Dizginlemek güzel ama yanlış yapıyorsunuz. Siz ağzınızla kuş ta tutsanız eleştirilerin sonu gelmez. En azından kendiniz olmaktan uzaklaşmayın. Bize kendimiz olmakla erdemli olmanın farkını bir türlü öğretemiyorlar. İyi insan olmak demek başkalarının istediği gibi bir insan olmak değildir. Ahlaki ve hukuki sınırlar vardır. Bu sınırları aşmadan kendimiz olmak bizi güçlendirir.

            Zor bir insan olmayı veya uyumsuz bir insan olmayı siz mi tercih ettiniz? Bu sizin yapınızda olan bir şey. Peki ya o insanların yanlışlarını ve hataları hiç kimse sizin gibi açıkça dile getiremiyor ve bu nedenle uyumsuz ve zor bir insan olarak tanımlanıyorsanız.

            Hayatınızı kendinize zindan etmeyin. Başkaları sizi beğensin diye ömrünüzü harcarsanız hiç kimsenin gözünde bir değeriniz olmayacağı gibi siz de mutlu olamayacaksınız. Çünkü sürekli başkalarının memnuniyetine endeksli bir yaşam sürmüş olacaksınız.

            Vertex’inizde Terazi burcunun olması evlilik, aşk, arkadaşlık, iş ortamı, seyahat vb. durumlarda karşılaşacağınız hatta sizi etkileyecek insanların Terazi burcu olacağını gösterir. Terazi burcu etkisi altındaki insanlar Karizmatik, iradeli, kararlı ve güçlü duruşa sahip insanları severler. Başkaları için yaşayan insanlarla güzel zaman geçirirler belki ama ciddiye alacaklarını pek sanmam. (Eğer sopa az gelmişse biraz daha vurabilirim isterseniz. Güzel yaşayın, ömrünüzü başkalarına takılarak israf etmeyin. Başkalarına faydalı olmak istiyorsanız kendiniz olmanız yeterli. Her burcun bir görevi var, bu görevinizi yerine getirdiğiniz için eleştiriliyorsanız dikkate almayın)

  24. Pınar dedi ki:

    Benim 7. Ev akrepte gezegen yok ama mars ve venüs 1. Ev (yükselen) boğa burcunda genel anlamda Nasil bir eş verir. Akrep etkisi altinda mı boğa etkisi altinda mı acanba yardimci olursaniz sevinirim.

    1. Akrep dedi ki:

      Açılarda önemli ama sadece konum olarak değerlendirecek olursak evlilik ve eş ile ilgili konuları Akrep burcu olarak değerlendirin.

      Güneş burcumuz iç dünyamız ve ruhsal yanımızla ilgili. Güneş burcunuz olan Boğa burcu da Sabit bir burç. 7. Evdeki Akrep burcu özelliklerini destekleyecektir. Her iki burçta inatçı, kıskanç, sahiplenici ve cinsel enerjisi yüksek burçlardır. Bu konumlar size eş vermez. Dürtü olarak sizi etkiler. O dürtüleri nasıl değerlendireceğiniz size bağlıdır. (Kadersel etkiler ve seçiminize bağlı gelişmeler hariç)

      İsteğiniz dışında karşınıza çıkacak insanların hangi burç ve özelliklerde olacağını farklı konumlarda aramanız gerekir.

      Güneş burcunuza göre de 7. ev konumunuza göre de Toprak ve Su unsuru burçlarla iyi anlaşırsınız ( Sadece bu konumları gözönünde bulunduracak olursak Başak, Boğa, Oğlak, Akrep, Yengeç, Balık)

  25. zehra dedi ki:

    Mars burcum akrep ve 7.evde, yazılanlar mars burcunu da kapsar mı?

    1. Akrep dedi ki:

      Bunlara Mars ta eklenirse şu şekilde düşünün 3. viteste gidiyorsanız 5. viteste gitmeye başlarsınız. Mars bulunduğu evde enerji miktarını artırır. Doğum haritamızda bu enerjiyi kontrol edemeyeceğimiz açılar ve dağılım varsa sorunlar büyüyebilir. Evliliklerde bu enerjiyi karşılayabilecek bir eş seçimi çok çok önemlidir. (Marsı 7. evde olan bir olarak söylüyorum.)

  26. selda dedi ki:

    7. evim akrep bu yazıyı okuyuncaya kadar kendimi anormal görmeye başlamıştım 🙂 cinsellik hayatımın ortasına oturup kalıyor. adeta tüm enerjim bu konuya yöneliyor. benim evleneceğim insanın 7. evi nasıl olmalı?

    1. Akrep dedi ki:

      7. evde Mars etkisi yüksek cinsel enerji verir. Bu konumda bulunan Koç veya Akrep burcu da aynı özelliklere sahiptir. Bunlara ek olarak Boğa ve Aslan etkileri de yüksek enerji verir. Ağırlıklı olarak Mars etkisi altında bulunan Koç ve Akrep idealdir. Ancak gerili yüksek bir ilişki olabilir. Uyum noktalarınızı başta iyi belirlemeniz gerekir. Her ikisinde de savaşçı karakter vardır. Koç doğrudan Akrep te psikolojik savaş verir. İlişkinin başında olumlu ve olumsuz yönlerinizi belirleyip konuşarak hareket ederseniz tatmin olacağınız bir birliktelik olur.

      1. Esra dedi ki:

        Benim kafam çok karışık lütfen aydınlatın beni? 7. Evimde pluto ve Jüpiter var 7. Evin Burcu yarı akrebi yarı yayı gösteriyor yükselenim boğa 7. Ev akrepte ama çok karıştım ya? Mars akrep Venüs Başak

        1. Akrep dedi ki:

          Mars Akrep burcunda olduğu için bulunduğu evde daha etkin olur. Pluto’nun 7. evde olması derinlemesine değişim ve dönüşümü, gizemi ve zorlu bir süreci gösterir. Ancak Jüpiter’in de bu konumda olması sizi rahatlatır. Ancak Jüpiter olumsuz olanı mı genişletiyor olumsuz olanı mı bunu yaşamınızda sizin deneyimlemeniz gerekir. Çünkü Jüpiter bulunduğu konumda olumu olanları da olumsuz olanları da genişletebilir.

          Yükseleninizin de Boğa olması 7. evde güçlü cinsel enerjiler, evlilik veya ikili ilişkilerde agresif bir yapı verebilir. Sıradışı yönelimler gözlemlenebilir.

          Ancak şunu unutmamalısınız. Burç ve gezegen etkileri kadersel etkiler dışında dürtü şeklindedir. Bu dürtüleri nasıl değerlendireceğimiz irademizle alacağımız kararlara bağlıdır.

          Eğer bu konumdaki enerji yoğunluğu sizi olumsuz etkiliyorsa Esmaları araştırmanızı tavsiye ederim. Benzer yoğunluklar bende de olduğu için gerçekten insanı çok zorluyor. Bu konumda bulunan enerjilerin etkileri ile alınan kararlar tüm yaşamımızı etkileyebilecek yeni açılımlara sebep olabilir.

          1. Rabia Büşra dedi ki:

            Mrb benim haritamda pluto 7 ev akrepte retro

            Güneş Burcu (Burcunuz): İkizler 2. ev (7° 22′ 48″)
            Ay Burcu: Kova 11. ev (18° 41′ 48″)
            Merkür Burcu: İkizler 2. ev (14° 40′ 45″)
            Venüs Burcu: Yengeç 3. ev (8° 56′ 34″)
            Mars Burcu: Oğlak 10. ev (22° 22′ 56″)
            Jüpiter Burcu: Balık 12. ev (19° 48′ 22″)
            Satürn Burcu: Yay 8. ev (6° 20′ 15″)
            Uranüs Burcu: Yay 8. ev (20° 55′ 47″)
            Neptün Burcu: Oğlak 9. ev (5° 9′ 28″)
            Plüton Burcu: Akrep 7. ev (5° 6′ 56″)
            Şiron (Chiron) Burcu: İkizler 2. ev (14° 29′ 22″)
            Kara Ay (Lilith) Burcu: İkizler 2. ev (10° 3′ 57″)
            Gerçek Düğüm (True Node) Burcu: Koç 12. ev (29° 19′ 21″)
            Verteks Burcu: Terazi 6. ev (13° 35′ 30″)
            1. Ev (Yükselen): Boğa (1° 31′ 1″)
            2. Ev: İkizler (3° 38′ 23″)
            3. Ev: İkizler (26° 23′ 44″)
            4. Ev (IC): Yengeç (17° 15′ 20″)
            5. Ev: Aslan (10° 56′ 49″)
            6. Ev: Başak (13° 40′ 31″)
            7. Ev (Alçalan): Akrep (1° 31′ 1″)
            8. Ev: Yay (3° 38′ 23″)
            9. Ev: Yay (26° 23′ 44″)
            10. Ev (MC): Oğlak (17° 15′ 20″)
            11. Ev: Kova (10° 56′ 49″)
            12. Ev: Balık (13° 40′ 31″)

          2. Akrep dedi ki:

            Merhaba. Bir de bu bilgileri neden paylaştığınızı yazsanız bir anlamı olurdu en azından.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.