Toprak Grubu Burçları – Toprak Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

Toprak Grubu Burçları - Toprak Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

Toprak Grubu Burçları – Toprak Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

Toprak grubu burçları hangi burçlardır? Hangi burçlar toprak grubundadır ve neden toprak elementi ile ifade edilir? Toprak grubu burçlarının yaşamımızdaki görevleri ve özellikleri nelerdir?

Burçlar kuşağında bulunan 12 burç, özelliklerine göre farklı gruplara ayrılmıştır. Sahip oldukları özelliklere göre gruplar, elementlerle ifade edilirler. Her grup içerisindeki burçlar kendilerine has benzer özelliklere sahiptirler.

Bu gruplar Ateş, Toprak, Hava ve Su elementlerinin özellikleri göz önünde bulundurularak element adları ile sınıflandırılmışlardır.

Toprak Grubu Burçları (Toprak Elementi Burçları)

  • 1– Boğa Burcu
  • 2– Başak Burcu
  • 3– Oğlak Burcu

Toprak grubu burçları verimliliği ifade eder. Toprak grubu,

  • güç,
  • dayanıklılık,
  • azim,
  • çalışkanlık,
  • üretkenlik ve
  • disiplinle ilgilidir.

Yaptıkları işlerde verimliliği artırırlar. Birlikte oldukları burçları üretken hale getirerek verimi artırırlar. Toprak grubunun en belirgin özellikleri sabit niteliklere sahip boğa burcunda bulunur.

Toprak grubu burçları ve toprak elementi ile ifade edilen burçlar doğum haritalarında aldıkları etkilere ve toprak elementi yoğunluklarına göre yüksek bir verimliliğe sahiptirler. Titiz, disiplinli ve kararlı bir çalışma prensibine sahiptirler.

Başladıkları işleri bitirmeden bırakmak istemezler. Özellikle sabit niteliğe sahip boğa burcu inatçı yapısı ile dikkat çeker. Toprak grubu burçları sorumluluk sahibidirler ve kendilerine verilen görevleri yerine getirme konusunda çok titiz davranırlar.

Boğa Burcu ve Toprak Grubu Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Venüs

Niteliği: Sabit

Temsil Ettiği Ev: 2. Ev (Para ve maddesel değerler)

Boğa burcu toprak elementi özellikleri nelerdir?

Boğa burcu, Toprak grubu burçları içesinde en inatçı ve kararlı olanıdır. İnatçı yapısı açıktan görülen bir burçtur. Doğrudan meydan okur ve inadını sürdürür. Ancak aldığı etkilere göre tembelleştiği dönemlerde olabilir. Venüs etkisi ile güzel bir sese ve etkileyici bir dış görünüşe sahip olabilir. Tensel özelliklere sahiptir. Dokunarak hissetmek ve algılamak ister.

Yapması gerektiğine inandığı bir şeyler olduğunda kendisi ile mücadele ederek tamamlamadan işini bırakmak istemez. Güçlü bir yapıya ve dirence sahiptir. Cinsel potansiyelin en yüksek olduğu burçlar arasındadır.

Maddi kazancın nasıl elde edilebileceği ve değerlendirilebileceği ile ilgili bir burçtur. Bu konuda diğer burçlara örnek olur. Madde planına bağlılığı ve maddenin nasıl evrilip yararlı bir şekilde kullanılabileceği ile ilgilenir.

Toprak Grubu Burçları, Boğa Burcu ve Doğal Ortamlar

Doğal özellikleri doğa ve toprakla iç içe olmasını gerektirir. Doğal ortamlarda kendisini daha iyi, huzurlu ve güçlü hisseder. Asıl üretkenliği de bu alanla ilgilidir ancak inatçı yapısı ile hemen her alanda başarılı olabilir.

Venüs etkisi boğa burcunda sanatsal bir estetik kazandırır. Sesini çok iyi kullanabilir. Kadife tonunda etkileyici ve büyüleyici bir sese sahiptir. İyi bir ses sanatçısı olabilir.

Boğa burcu denilince ilk akla gelen konulardan biri de yemektir. Tat alma duyusu çok hassas olduğu için yemek konusunda çok iddialıdır. Çok iyi bir aşçı veya gurme olabilir. Toprak ve toprakla bağı olan her şeyi dönüştürme konusunda yeteneklidir.

Toprak elementi olan Boğa burcu çok inatçı bir yapıya sahip olduğu için onunla bir konuda inatlaşmamaya özen gösterilmelidir. Fikrini değiştirmeyeceği gibi saldırgan bir ruh haline de bürünebilir. Boğa burcu toprak tabiatıyla doğal bir süreçte kendisi deneyimleyerek öğrenir.

Başak Burcu ve Toprak Grubu Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Merkür

Niteliği: Değişken

Temsil Ettiği Ev: 6. Ev (Sağlık ve günlük yaşam)

Başak burcu toprak elementi özellikleri nelerdir?

Başak burcu kendisini topluma adayan ve toplum için çalışan bir burçtur. Toprak grubu burçları içerisinde en titiz çalışan burçtur. Temel ilkeleri düzenli, titiz, temiz ve hatasızdır. Görevi toplumun ihtiyacı olan analiz, veri akışı, temizlik, sağlık ve her konuda veri tabanlarını düzenlemektir. Bilgileri analiz edip değerlendirir, verilerin sağlıklı akışını sağlar, insanların ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin yürümesini sağlar ve tüm bunları yaparken Merkür etkisi ile her zaman çok aceleci ve hızlı davranır.

Başak burcu gerçek bir fedakar ve işkoliktir. Yapılması gerektiğine inandığı bir işi mutlaka yapar ve bu şekilde mutlu olur. Veriler ve bunların analizi ile arası çok iyi olduğu için verilerden sonuç çıkarılması gereken işlerde çok başarılıdır. Üstelik hata yapmamak için çok titiz bir çalışma yürütür. Hata yapmamak ve sonuçlardan birilerinin olumsuz etkilenmemesi için tekrar tekrar kontrol eder.

Başak burcu için bir işin yapılması sıkıcı değildir, asıl sıkıcı olan tekrar kontrol etme ihtiyacıdır ve tekrar etmediğinde içi rahat etmez.

Toprak Grubu Burçları, Başak Burcu ve Temizlik

Başak burcu toplumun temiz yüzünü temsil eder. Etrafınızda gördüğünüz ve temizlik hastalığı var dediğiniz insanların doğum haritalarında güçlü başak burcu etkisi olma olasılığı çok yüksektir.

Toprak elementi olan, Başak burcu yaşadığı ortamı ve toplumu temizler, düzenler ve tüm verilerin düzenli akışını sağlar. Yaşadığı ortamda son derece temiz ve düzenlidir. Birlikte çalıştığı insanların yaptıkları işlerden daha yüksek verim almaları konusunda onlara destek ve yardımcı olur.

Değişken bir yapıya sahip olduğu için başlangıçta biraz çekingen olsa da girdiği her ortama uyum sağlar. Neşeli, aceleci ve güler yüzlüdür. Bazı konularda cesaretlendirilmeye ihtiyaç duyabilir. Mars etkisi (Koç ve Akrep) bu konuda kendisine güç ve cesaret verir.

Oğlak Burcu ve Toprak Grubu Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Satürn

Niteliği: Öncü

Temsil Ettiği Ev: 10. Ev (Disiplin, İş Hayatı ve Meslek)

Oğlak burcu toprak elementi özellikleri nelerdir?

Oğlak burcu, sahip olunan bir mesleğin ne kadar verimli olabileceğine güzel bir örnektir. Yaptığı işle çevresine örnek olur. Son derece disiplinli ve kararlı bir çalışma sistemi vardır.

Öncü niteliği ile kendisi ile birlikte olanları da organize ederek harekete geçirir. Oğlak burcu bir konuda karar vermiş ve sonuca odaklanmışsa vazgeçmesi çok zordur. Sadece kendisi değil kendisi ile birlikte olanları da peşinden sürükler.

Oğlak burcu toprak grubu burçları içerisinde en soğuk olanıdır. Yüz ifadesi akrep burcunu andırır. Soğuk, donuk ve mimik ifadeleri çok azdır. Dışarıdan bakıldığında ne hissettiği ve ne düşündüğü kolay anlaşılmayan bir burçtur.

Toprak Grubu Burçları, Oğlak Burcu ve Üretkenlik

Oğlak burcu işkolik olarak adlandırılan burçlardandır. Odaklandığı bir işte günlerce mesai yapabilir. Yorucu olmakla birlikte Satürn’ün gizlediği perde arkasında yaptığı işlerle anılma, tanınma ve bilinme arzusu vardır. Çok yüksek bir sorumluluk duygusuna sahiptir. Kendisine yapılması için verilen bir işi en iyi şekilde teslim etmek ister. Bu konuda sağlığı da dahil herhangi bir sınır tanımaz.

Toprak elementi olan Oğlak burcu iş dünyasının lokomotifi gibidir. Çalışır ama başak ve boğa gibi sadece toplum yararını gözetmez. Yaptığı büyük fedakarlıklar karşısında tanınmış biri olmak ister. Bu istek ona başkalarının yapamayacağı fedakarlıkları kolayca yapmasını sağlar.

Oğlak burcu da inatçı ve kararlıdır ancak Satürn etkisinden dolayı üzeri toprakla örtülü gibidir. İç dünyasında olanların dışa yansımasına izin vermez. Temel ilkesi “Bir gün insanlar yaptığım fedakarlıkların farkına varacaklar” dır. Durmak bilmeden çalışan, yüksek bir disipline ve sorumluluk duygusuna sahiptir.

Toprak grubu burcu olan Oğlaklar, insanlara disiplinli çalışmayı ve sorumluluk sahibi olmayı öğretmekle görevlidirler.

İstenilenler için çalışmak, yüksek verim ve devamlılık için disipline sahip olunması gerektiğini yaşayarak öğretirler.

Kısaca Toprak Grubu Burçları

Boğa Burcu: Dayanıklılık, Güç ve Kararlılık

Başak Burcu: Titiz, Analitik ve Toplumsal

Oğlak Burcu: Disiplin ve İş Hayatında Verimlilik

Yüksek sorumluluk duyguları ile yapmaları gerektiğine inandıkları işleri tamamlamadan bırakmak istemezler. Birlikte yaşadıkları insanları ve toplumu verimli hale getirerek üretkenliği artırırlar.

 

İlgili Konular

Burçlara Göre Doğru Meslek Seçimi

Öncü Burçlar – Hangi Burçlar Öncü Burçtur?

Değişken Burçlar – Hangi Burçlar Değişken Burçtur?

Sabit Burçlar – Hangi Burçlar Sabit Burçtur?

Toprak Grubu Burçları – Toprak Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

1 Temmuz 2019

www.akrepblog.com

Son Güncelleme 14 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.