Hava Grubu Burçları – Hava Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

Hava Grubu Burçları - Hava Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

Hava Grubu Burçları – Hava Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

Hava grubu burçları hangi burçlardır? Hava burçları ve özellikleri nelerdir? Hangi burçlar hava grubundadır ve neden hava elementi ile ifade edilir? Hava grubu burçlarının yaşamımızdaki görevleri ve özellikleri nelerdir?

Burçlar kuşağında bulunan 12 burç, özelliklerine göre farklı gruplara ayrılmıştır. Sahip oldukları özelliklere göre gruplar, elementlerle ifade edilirler. Her grup içerisindeki burçlar kendilerine has benzer özelliklere sahiptirler.

Bu gruplar Ateş, Toprak, Hava ve Su elementlerinin özellikleri gözönünde bulundurularak element adları ile sınıflandırılmışlardır.

Hava Grubu Burçları (Hava Elementi Burçları)

  • 1– İkizler Burcu
  • 2– Terazi Burcu
  • 3– Kova Burcu

Hava grubu burçları yaşamın nöron hücreleri gibidirler. İnsanları birbirine bağlayarak bilgi akışını sağlarlar.

Hava burçları,

  • sosyal ilişkileri,
  • insanların birbirleri ile olan iletişimini,
  • bilgi aktarımlarını, arkadaşlıkları ve
  • sözel alanı temsil ederler.

Bilgi aktarımları sözel ifadeye dayanır. Çok kolay arkadaş edinirler ve sosyal ortamların aranılan insanlarıdırlar.

Gülen yüzleri, ışıldayan gözleri, cana yakın tavırları ve hoşsohbetleri ile insanları bir araya getirmeye, insanlar arasındaki iletişimi sağlamaya programlıdırlar.

Hava grubu burçları evcimen değillerdir. Uzun süre kapalı bir ortamda kalmazlar. Dolaşmak, yeni insanlar tanımak, insanlarla iletişim halinde olmak, paylaşmak ve paylaştırmak onların görevidir.

İkizler Burcu ve Hava Grubu Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Merkür

Niteliği: Değişken

Temsil Ettiği Ev: 3. Ev (İletişim, Sosyal yaşam ve Eğitim)

İkizler burcu hava elementi özellikleri nelerdir?

İkizler burcu hemen her şeyi yüzeysel bir şekilde öğrenerek diğer insanlara aktarır. Hızlı öğrenir ve pratik bir şekilde öğretir. Zihin işleyişi çok yüksek olduğu için kelimeler bu hıza yetişmekte zorlanır. Kendisini kontrol edemediğinde çok hızlı konuşabilir.

İkizler, girdiği ortamlarda çok rahattır. Herkesle çok kolay uyum sağlar ve çok çabuk arkadaşlık ortamı oluşturur. Çok sayıda arkadaşı vardır. Tanıdığı her insandan yeni bilgiler edinir ve bunları tanıştığı diğer insanlara aktarır. Okumayı ve okuduklarını aktarmayı çok sever.

Yay burcu kadar olmasa da Hava grubu burçları içerisinde en çok yolculuk yapan burçtur. Sürekli hareket halindedir ve yerinde duramaz. Gün boyu yüksek bir tempo ile hareket edebilir. Bu özelliğinden dolayı sürekli koşuşturma gerektiren gazetecilik ikizler burcu mesleği olarak anılır.

Hava Grubu Burçları, İkizler Burcu ve Bilgi Akışı

İkizler burcu kapalı alanda olmadığı sürece her zaman yapacak bir şeyler bulabilir. Hiçbir şey yapamıyorsa tanımadığı bir insanla tanışarak onunla sohbet eder. İkizler burcunun yaptığı hiçbir sohbet boşa gitmeyecektir. Edindiklerini mutlaka bir başkasına aktararak bilgileri işe yarar hale getirirler. Bu özelliklerinden dolayı “dedikoducu” olarak ta nitelenebilirler.

Hareketli yaşamlarından dolayı evlilikleri çoğu zaman gecikir. Ancak durulmaya başladıklarında ve istedikleri yaşam tarzını oluşturduklarında bu düşünceyi ele almaya başlarlar.

Terazi Burcu ve Hava Grubu Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Venüs

Niteliği: Öncü

Temsil Ettiği Ev: 7. Ev (Evlilik ve Ortaklıklar)

Terazi burcu hava elementi özellikleri nelerdir?

Hava grubu burcu terazinin görevi, insanlar arasındaki ilişkileri dengelemektir. İnsan ilişkilerini dengeleyebilmek için o kadar yoğun bir efor sarfeder ki bu arada kendisini unutabilir. Terazi burcu,

  • insanların uyum içerisinde yaşamaları,
  • barış ortamının sağlanması,
  • estetik,
  • güzellik,
  • sanat ve
  • zarafetle ilgilidir.

Terazi Burcu, Tıpkı ikizler burcu gibi terazi burcu da sosyal bir burçtur. Yeni insanlarla tanışmaktan keyif alır. Ancak ikizler burcundan farkı, ikizler burcu gibi bilgi aktarımı ile ilgili değildir. Daha çok insanların sorunlarına odaklanır ve onları dengelemeye çalışır.

İlginç bir şekilde çok sayıda insanla tanışmasına rağmen takılıp kaldığı ve iletişime devam ettiği insanlar sorunları olan insanlardır. Bu devamlılık onların sorunlarının çözümlendiğine veya elinden bir şey gelmediğine inanıncaya kadar devam eder.

Terazi burcu diğer hava grubu burçları ikizler ve kova burcunun aksine bulunduğu 7. Ev konumunun etkisi ile erken yaşta evliliğe odaklanır. Birçoğu erken yaşta evlenir ve kendisini aile ortamına adapte eder. Ancak uyum sağlayabileceği bir burçla evlenemezse her şeyi dengelemeye programlı terazi burcu kendisini, evlendiği insanı ve aileyi dengelemeyebilmek için büyük efor sarfeder.

Hava Grubu Burçları, Terazi Burcu ve Estetik

Uyumlu evliliklerde ise evini, çocuklarını, kendisini ve eşini estetik açıdan güzelleştirmeye çalışır. Evinin her yanını çiçekler, vazolar, güzel desenlere sahip halılar ve mobilyalarla süsler. Bir terazi burcunun evine girdiğinizde estetik açıdan mest olursunuz. Zarafet ve güzel kelimesi terazi burcunun ellerinde anlam kazanır.

Terazi burcu insanı mest eden gülüşleri, hoş sohbetleri, güzelliği ve cana yakın tavırları ile herkesi kendisine çeker. Gelen herkesi tartar, dengelenmeye ihtiyacı olanları dengeleyerek hayatın içerisine tekrar gönderir.

Kova Burcu ve Hava Grubu Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Uranüs

Niteliği: Sabit

Temsil Ettiği Ev: 11. Ev (Zeka, Gelecek, Teknoloji ve Arkadaşlık)

Kova burcu hava elementi özellikleri nelerdir?

Kova burcu zekası ile ön plana çıkan bir burçtur. Tıpkı ikizler ve terazi burcu gibi çok sayıda arkadaşı vardır. İkizler burcu insanlar arasındaki bilgi aktarımını, terazi insanların dengelenmesini, kova burcu ise zekası ile çözüm bekleyen sorunların çözümü ile ilgilenir. Temel hedefi bireysel çözümler değil toplumsal çözümlerdir. Yaptığı çalışma sadece tek bir bireyle ilgili olmamalı herkesi ilgilendirmelidir.

Tanıştığı her yeni insandan yeni bakış açıları, teoriler, bilimsel veriler, formüller ve bilgiler alır. Toplumsal sorunlara ve çözümlere odaklanır. Zaman harcadığında ortaya yararlı bir çalışma çıkacağına ve herkesin bundan yararlanacağına inanırsa uzun süre kendisini o konuya odaklayabilir.

Hava grubu burcu olan Kova, çözüm üretmek adına sınırları zorlama becerisi ile dünyaya gelir. Diğer insanların göremedikleri ayrıntılara odaklanır, birikimlerini değerlendirir ve çözüm üretir. Pratiktir ve en kısa yoldan çözüme ulaşmaya çalışır.

Hava Grubu Burçları, Kova Burcu ve Evlilik

Yay burcu ve ikizler burcu ile birlikte en geç evlenebilecek burçlar arasındadır. Yaşamı çocuksu ve haylaz bakış açısı ile o kadar çok hafife alır ki evlilik fikrini benimsemesi ve kabullenmesi uzun zamanını alır. Eğer odaklandığı ve bitirmesi gerektiğine inandığı projeleri varsa bu süreç daha da uzun sürebilir.

Kova burcu çok cana yakın bir arkadaştır. Zekice esprilerine karşı koymak mümkün değildir. Egosu ile hareket etmediği için tavırları ve konuşmaları sizi rahatsız etmez. Herkes kova burcu ile çok kolay sohbet edip düşüncelerini paylaşabilir. Bu nedenle çok sayıda arkadaşı vardır ve toplumsal sorunlardan bu sayede haberdar olabilir.

Kısaca Hava Grubu Burçları

İkizler Burcu: İnsanlığın nöronları arasında bilgi aktarıcı

Terazi Burcu: Dengeleyici

Kova Burcu: Sorun çıktığında sorunları gidericidir

 

İlgili Konular

Burçlara Göre Doğru Meslek Seçimi

Öncü Burçlar – Hangi Burçlar Öncü Burçtur?

Değişken Burçlar – Hangi Burçlar Değişken Burçtur?

Sabit Burçlar – Hangi Burçlar Sabit Burçtur?

Hava Grubu Burçları – Hava Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

2 Temmuz 2019

www.akrepblog.com

Son Güncelleme 13 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. hayruşgibigibi dedi ki:

    bence kova burcunun zekasını abartıyorsunuz benim arkadaşım kova burcu ama ben odan daha zekiyim ama ben ciddiyim benim ort. mam fln onunkinden daha iyi sadece ort. falan da değil başka konularda da öyle bu arada ben koç burcuyum Teşekkürler

    1. Akrep dedi ki:

      Değerlendirmeler Güneş burcuna göre yapılıyor. Özelde 12 ev konumu, gezegen ve burç konumları ayrı ayrı değerlendirildiğinde herkesin güneş burcunun tüm özelliklerini taşımadığı görülür. Kova burcu olan bir insanın burç etkileri Satürn ile gölgelenmişse zekası ön plana çıkmaz. Merkür, ay, her burcun kendi evi ve yükselen ile konumlar insanı etkiler. Sizin Merkür Kova burcunda ise veya 11. evinizde kova burcu var, ay kova burcunda veya yükselen kova ise siz ondan daha etkin olabilirsiniz.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.