Su Grubu Burçları – Su Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

Su Grubu Burçları - Su Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

Su Grubu Burçları – Su Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

Su grubu burçları hangi burçlardır? Hangi burçlar su grubundadır ve neden su elementi ile ifade edilir? Su grubu burçlarının yaşamımızdaki görevleri ve özellikleri nelerdir?

Burçlar kuşağında bulunan 12 burç, özelliklerine göre farklı gruplara ayrılmıştır. Sahip oldukları özelliklere göre gruplar, elementlerle ifade edilirler. Her grup içerisindeki burçlar kendilerine has benzer özelliklere sahiptirler.

Bu gruplar Ateş, Toprak, Hava ve Su elementlerinin özellikleri gözönünde bulundurularak element adları ile sınıflandırılmışlardır.

Su Grubu Burçları (Su Elementi Burçları)

  • 1– Yengeç Burcu
  • 2– Akrep Burcu
  • 3– Balık Burcu

Su grubu burçları hayatın ruhsal, duygusal, sezgisel ve madde ötesi yanlarını temsil ederler. Diğer insanların neler hissettiklerini, neler düşündüklerini ve iç dünyalarını kolayca anlayabilirler. Bu sayede insanların doğal psikologları haline gelirler.

Su grubu burçları

  • derin duygular,
  • ruhsal durumlar ve
  • derin hislerle ilgilidirler.

Gözlemleyerek davranışların ve yüz ifadelerinin kaynaklarına kolayca inebilirler. Bir su grubu burcu ile birlikte iseniz neler hissettiğinizi söylemenize gerek kalmadan sadece yüz ifadenize bakarak anlayabilir ve sizi konuşturmaya çalışır.

Bu yönüyle su grubu burçları toplumun psikolojik, ruhsal ve ruhsal yetenekleri ile ilgilidirler. Su gibi derinlere inerek ruhun her yanına sızabilirler.

Ateş grubu, insanların dışa bakan yönünü, Toprak grubu üretkenliğini, Hava grubu iletişimi ve Su grubu burçları da insanların içe bakan ruhsal yönleri ile ilgilidirler.

Burçlar kuşağı Ateş grubu burcu olan Koç burcu ile başlar ve Su grubu burcu olan Balık burcu ile kapanır. Ego ile başlayan serüven tüm burçların birleşimi ile bütünlüğe ulaşır.

Yengeç Burcu ve Su Grubu Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Ay

Niteliği: Öncü

Temsil Ettiği Ev: 4. Ev (Aile ve Toplum Yaşamı)

Yengeç burcu su elementi özellikleri nelerdir?

Yengeç burcu su grubu burçları içerisinde ay etkisi ile yoğun duyguları ve sezgileri temsil eder. Ay etkisi ile tedirgin ve endişeli bir ruh haline sahiptir. Ruhsal sezgileri güçlüdür.

  • Aile,
  • çocuklar,
  • ev yaşamı,
  • geçmiş,
  • klasikler,
  • koleksiyonlar ve
  • insanda iz bırakan duygularla ile ilgilidir.

Bir yengeç burcuna bakarak nasıl fedakar bir anne veya baba olunabileceğini; ev işlerinin nasıl yapılacağı öğrenebilirsiniz. Mutfak yengeç burcunun sanatını icra ettiği yer gibidir.

Yengeç burcu toplumun en temel yapıtaşı olan aile ile ilgili olduğu için bu yapının korunabilmesi amacıyla hassasiyet, hassas olabilmesi için de tedirginlikle donatılmıştır. Sürekli bir şeyler olabileceği hissinden dolayı çocuklarını gözönünden ayırmaz. Evlendikten sonra yapacağı ilk şey ise bir ev sahibi olmak ve her ihtimale karşı zor durumlarda kullanabilmek için bankada para bulundurmaktır.

Her an herşey olabilir, sahip olunan herşey kaybedilebilir. Bunun için herşeyin bir yedeği ve garantisi olmalı. Herşey bir ihtiyaçtır, hiçbir şey atılmamalıdır. Yengeç burcuna göre duygusal mirası olan hiçbir eşya çöp değildir. Evet.. bu düşünceler yengeç burcunu sıkı bir koleksiyoncuya dönüştürür. Geleceğini her zaman garanti altında tutmaya çalışır. Birkaç gününü değil birkaç yılını emniyet altında görmek ister.

Su Grubu Burçları, Yengeç Burcu Öngörü ve Önsezi Yetenekleri

Yengeç burçları genellikle çok iyi öngörü yeteneği veya önsezi yeteneği ile donatılırlar. Yani bir olay olmadan önce olacakları hissedip görebilirler. Diğer burç grupları için bu durum çok sıradışı gelebilir. Özellikle insanların yeteneklerine göre eğitilmeleri terkedildiğinden bu yana, insanların madde ötesine bakan yönleri köreldiği için bu gibi olayların sadece filmlerde olabileceğinin düşünülmesi, ruhsal yetenekleri ortaya çıkmışsa yengeç burcunun kendisini anormal hissetmesine neden olabilir.

Bu ve benzeri yetenekler, Yengeç burcuna sahip olduğu ailesi ve geniş planda toplumu olası risklere karşı önceden uyarmak için verilmiştir.

Doğal halinde yengeç burcu, insanın ruhsal ve duygusal gelişiminden sorumludur. Bilinçli bir yengeç burcu öncelikle kendisinin sonrada çocuklarının yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışır ve bu yönde onların yetişmesini sağlar.

Yengeç burcu doğal olarak evcimendir. Sosyal ilişkileri ihtiyaçlarının ötesine geçmez. Öncü niteliğe sahip olmasından dolayı ailesini ve eşini yönlendirebilir. Eşine sadık ve güvenilirdir. Boğa burcu ile birlikte en iyi yemek yapabilen burçtur.

Akrep Burcu ve Su Grubu Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Mars ve Pluto

Niteliği: Sabit

Temsil Ettiği Ev: 8. Ev (Ölüm, Madde Ötesi ve Cinsellik)

Akrep burcu su elementi özellikleri nelerdir?

Akrep burcu sahip olduğu özelliklerle su grubu burçlarının lideri gibidir. Birbirlerini çok iyi tanırlar. Ruhsal enerji seviyesi akrep burcunda daha yoğun olduğu için akrep burcu ile daha uyumlu ve güvende olurlar.

Akrep burcu

  • yaşamın gizemli yanlarını,
  • madde ötesini,
  • ruhsal enerjileri,
  • cinsel yaşamı,
  • sonuca ulaşmayı ve
  • sırları temsil eder.

Görevi insanları ruhsal yönden harekete geçirmek, onları ruhsal yönden desteklemek, bilinmeyenleri ortaya çıkarmak ve bunun için gerektiğinde bilinmeyen yöntemlere başvurarak duyu organları dışında varolan yaşamın gizemlerini çözmektir.

Akrep burcu tıpkı koç burcu gibi Mars etkisi altındadır. Yüksek bir enerjiye sahiptir ve insana savaşçı bir özellik kazandırır. Koç burcu Mars enerjisini madde planında kullanırken Akrep burcu bu enerjiyi ruhsal alanda kullanır. Akrep burcu pluto etkisi sürekli bir değişim ve dönüşüme sahiptir. Sabit niteliğe sahip olmasına rağmen ruhsal yönden kendisini ve çevresindeki insanları sürekli geliştirmeyi amaç edinir.

Akrep burcu yüz ifadeleri ile birlikte duygularını gizleyebilen bir burçtur. Çünkü insanları ruhsal yönden dönüştürüp geliştirecek bir insanın diğer insanlara iç dünyasını göstermemesi, zayıflıklarını hissettirmemesi gerekir. Her zaman güçlü görünmeye çalışır. Aşırı derecede gururludur ve inatçı yapısı ile kendisinden ödün vermez.

Diğer su grubu burçları gibi insanların iç yüzlerini sadece yüzlerine bakarak anlayabilir. Gözleri hipnotik bir etkiye sahiptir. Kendisine bakan bir insana ısrarla ve donuk bir yüz ifadesi ile bakmaya devam eder. Çok kısa sürede bir insanı ruhsal yönden güçlendirebilir veya çökertebilir.

Su Grubu Burçları, Akrep Burcu ve Gizemli Yapısı

Geceleri, yalnız kalmayı ve kendi kuralları ile yaşamayı sever. Diğer su grubu burçlarına nazaran daha sert bir yapıya sahiptir. Yengeç ve balık burcunun üzerine birkaç kat zırh geçirilmiş, duyguları da bu zırhın altına betonla gömülmüş gibidir.

Derin duygulara sahiptir ancak duygusal yönünü herkesin görmesini istemez. Duyguların sahte veya gerçek olduğunu çok kolay anlayabilir. Bir insanın gerçekten yardım istediğine emin olmuşsa ne pahasına olursa olsun yardımcı olur.

Ruhsal enerjilerini verimli kullanmayı öğrenemezse stresli, gergin ve sinirli bir ruh haline bürünür. Cinsel yaşam bu nedenle akrep burcu için son derece önemlidir. Bir alana kanalize edemediği enerjilerini ancak fiziksel aktiviteler veya cinsel yaşamla atabilir.

Akrep burcu cesaret, kararlılık ve bilinmeyeni çözme merakı ile korku sınırlarını zorlayarak karanlığın arkasını görmeye çalışır. Görüp elde ettiklerini ise diğer insanlara aktararak onları ruhsal yönden güçlendirmekte kullanır.

Balık Burcu ve Su Grubu Özellikleri

Yönetici Gezegeni: Neptün

Niteliği: Değişken

Temsil Ettiği Ev: 12. Ev (Ruhsal aktiviteler, hayaller ve iç dünya)

Balık burcu su elementi özellikleri nelerdir?

Balık burcu insanların ruhsal şifacısı gibidir. Su grubu burçları arasınd,

Balık burcu, insanların doğal ve hiçbir karşılık beklemeyen psikologları gibidir.

Balık burcu doğal bir telepati ve empati yeteneğine sahiptir. Çevresindekiler konuşmadan onları çok kolay bir şekilde anlayabilirler. Değişken niteliğe sahip olduğu için her ortama kolayca uyum sağlar ve herkesle çok kolay iletişim kurabilir ancak bu özelliği ruhsal hassasiyeti ile birleştiğinde ve insanların sorunları ile birebir ilgilendiğinde tüm negatif enerjileri de üzerine çeker. Kısa sürede bitkin düştüğü için sık sık dinlenmesi ve enerjisini toparlaması gerekir.

Su Grubu Burçları, Balık Burcu ve Karşılıksız Yardım

Balık burcu burçlar kuşağının son burcudur ve diğer tüm burçların birikimine de sahiptir. Yüksek empati yeteneğine sahiptir ve herkesi anlayabilir. Yardımseverdir. Yardımseverliği karşılıksızdır. Kendisinden önce gelen kova burcu da yardımseverdir ancak kova burcu insanların sorunları ile birebir ilgilenmez. Sorunları kökünden çözmeye çalışarak toplumsal çözümler üretmeye çalışır.

Balık burcu sahip olduğu derin duyguları ile ve ruhsal hassasiyetleri ile medyum özelliklerine sahiptir. Birçoğu farkında olmasa da doğuştan gelen telepati, öngörü ve önsezi yeteneklerine sahiptir. Sahip oldukları bu özellikleri verimli bir şekilde kullanmayı öğrendiklerinde kökeni bilinmeyen sorunlara çözüm üretme yeteneğine sahip olabilirler.

Kısaca Su Grubu Burçları

Yengeç Burcu: İnsanların duygusal yönleri

Akrep Burcu: Ruhsal enerjiler

Balık Burcu: Ruhsal sorunları ile ilgilidirler

 

İlgili Konular

Madde Ötesi ve Parapsikoloji

Burçlara Göre Doğru Meslek Seçimi

Öncü Burçlar – Hangi Burçlar Öncü Burçtur?

Değişken Burçlar – Hangi Burçlar Değişken Burçtur?

Sabit Burçlar – Hangi Burçlar Sabit Burçtur?

Su Grubu Burçları – Su Elementi Burçları Özellikleri ve Görevleri

3 Temmuz 2019

www.akrepblog.com

Son Güncelleme 13 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.