Öncü Burçlar – Hangi Burçlar Öncü Burçtur?

Öncü Burçlar - Hangi Burçlar Öncü Burçtur?

Öncü Burçlar – Hangi Burçlar Öncü Burçtur?

Öncü burçlar hangileridir? Hangi burçlar öncüdür? Öncü burçların genel özellikleri nelerdir?

Öncü Burçlar

  • Koç Burcu
  • Oğlak Burcu
  • Terazi Burcu
  • Yengeç Burcu

olmak üzere 4 öncü burç bulunur. Bu burçlar için kullanılan “öncü” ifadesi insanları etkilemeleri ve harekete geçirmeleri ile ilgilidir. Öncü burçlar, insanları harekete geçiren, aktif kılan, yönlendiren ve organize eden burçlardır. Bu burçlar içerisinde öncü niteliğinin en belirgin olduğu burç koç burcudur. Koç burçları hemen her konuda öncülük yapmaya ve yönetmeye programlıdırlar.

Öncü olan burçlar girdikleri ortamlarda kendilerini yüksek ve canlı enerjileri ile hissettirirler. Girişimci ve bağımsız ruhludurlar. Belirledikleri hedeflere ulaşmak için diğer insanları da harekete geçirirler. Farklı ölçülerde hırslı ve kararlı olurlar.

Öncü Burçların Olumlu Özellikleri

Öncü burçların olumlu özellikleri nelerdir?

  • Hareket enerjileri yüksektir
  • Odaklandıkları konularda diğer insanları da enerjileri ile etkilerler
  • Harekete geçirir, organize eder ve sonuca odaklanırlar
  • Atıl durumdaki insan enerjisini olumlu yönde çalıştırırlar
  • Hedef gösterir ve hareket ettirirler
  • Organizasyon kabiliyetleri yüksektir

Öncü Burçların Olumsuz Özellikleri

Öncü burçların olumsuz özellikleri nelerdir?

  • Amaçlarına ulaşmak için kırıcı ve yanıltıcı olabilirler
  • Empati kurmakta başarılı sayılmazlar
  • Amaçları, her şeyden önce gelir
  • Acele ettiklerinde hata oranları artar
  • Yanlış yaparak öğrenirler
  • Emir verip insanlara neler yapmaları gerektiğini söylerler

Koç Burcu Öncü Burç Özellikleri

Doğuştan lider özellikleri taşır. İlişkilerinin temelinde insanlara neler yapmaları gerektiğini söylemek yer alır. Emirler verir, acele ettirir, organizasyonlar yapar, her zaman bitirilmesi gereken bir şeyleri bulunur. Enerjik, cesur ve kararlıdır. Öğrendiği bir çok şeyi yanlış yaparak öğrenir. Çünkü başkalarını dinlemez, istediği her şeyin hemen olmasını ister. Sabırsızdır.

Mars etkisi altında olduğu için her an savaşa hazır izlenimi verir. İddialıdır ve kararlarından kolay kolay geri dönmez. Boş durmayı sevmez, kendisi ile birlikte etrafındakileri de harekete geçirerek sürekli bir şeyler yapmak ister.

Oğlak Burcu Öncü Burç Özellikleri

Koç burcunun aksine düşünerek ve uzun süreli planlar yaparak hareket eder. Bir konuya odaklandığında tüm zamanını o konuya ayırabilir. Acele etmeden, planlı ve programlı bir şekilde ilerler. Yaptığı işleri daha çok maddi kazanç için değil yararlı olmak ve kendisini tatmin etmek için yapar. İşine adanmış bir profildir.

Yaptığı işlerle anılmak ister. Sorumluluk sahibidir ve işini ciddiye alır. Daha çok sözleri ile değil yaptığı işlerle anılmak ve tanınmak ister. Başarıya giden yolda kimlerle birlikte olması ve kimlerden yardım alması gerektiğini iyi bilir. İş bağlantıları sağlamdır. Bir proje için daha önceden hazırladığı bir planı kısa sürede başarılı bir şekilde hayata geçirebilir.

Terazi Burcu Öncü Burç Özellikleri

Terazi burcu sosyal bir burçtur. Sözel becerileri çok gelişmiştir. Çevresini sözleri ve tebessümleri ile etkileyerek istediği şekilde yönlendirebilir. Yaşamındaki estetik anlayış, iş hayatına ve diğer insanlarla olan ilişkilerine de yansır. Sanatçı bir ruhsa sahiptir. Kendisi ile birlikte yaşadığı ortamı, iş hayatını ve birlikte olduğu insanları da estetik yönden güzelleştirmeye çabalar.

En büyük sorunlarından biri kararsız oluşudur. Bir konuda karar verebilmesi için uzun süre çaba sarfetmesi gerekir. Bu konuda sık sık çevresindekilerden açıktan veya dolaylı yardımlar alır.

Hiçbir konuda sorun yaşanmasını istemez. Barışçıldır, insanları bir arada tutup sorunları gidermeye çalışır. Yaşamını ve sosyal çevresini dengede tutmak için aşırı efor sarfeder. Öncü burçlar içerisinde, Koç burcu insanları doğrudan yönetir, Terazi burcu ise yönetme işini söz sanatları ve sevimli yönlerini kullanarak yapar. Emir vermez ancak rica ettiğinde kolay kolay kırılmaz.

Yengeç Burcu Öncü Burç Özellikleri

Yengeç burcu sezgisel bir burçtur. İnsanları sezgileri, bağlılıkları, nostaljik yapısı, fedakarlıkları ve el hünerleri ile yönlendirir. Yönetme ve yönlendirme konusunda sahip olduğu duygusal ve sezgisel yeteneklerini kullanır. Dışarıdan bakıldığında pasif gibi görünse de istediğinde çevresindeki insanları kolayca harekete geçirebilir. Bunun için duygusal argümanları kullanır.

Kendisini parasal yönden her zaman garanti altına almak istediği için attığı adımlarda maddi kaygılar taşır. Her zaman çalışıp para kazanmaya hazırdır. En huzurlu olduğu anlar evini alıp kendisini parasal yönden garantiye aldığı zamanlardır.

 

Öncü burçlar ve Genel Özellikleri

Koç Burcu Erkeği, Kadını ve Çocuğu

Oğlak Burcu Erkeği, Kadını ve Çocuğu

Terazi Burcu Erkeği Kadını ve Çocuğu

Yengeç Burcu Erkeği, Kadını ve Çocuğu

 

Öncü Burçlar – Hangi Burçlar Öncü Burçtur?

29 Mayıs 2019

www.akrepblog.com

Son Güncelleme 14 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.