Merkür Yay Burcunda

Merkür Yay Burcunda

Merkür Yay Burcunda

Merkür yay burcunda bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı, zihinsel aktivitemizi, iletişimimizi ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumları ile ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zihnindekileri istediği gibi aktaramadığı için zekasından ve diğer becerilerinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca, ev konumuna ve açılara bağlıdır.

Merkür Yay Burcunda Genel Özellikleri

  • Öngörü yeteneği
  • İyimser
  • Neşeli
  • Esprili
  • Sabırsız
  • Sıcakkanlı
  • Dikkati kolay dağılan
  • Eleştirel bir dil

Merkür Yay burcunda olan insanlar neşeli ve sıcakkanlı insanlardır. Öğrenmeyi ve öğrendiklerini diğer insanlarla paylaşmayı seveler. Olayları ve konuları, ayrıntıları ile bütünden parçaya doğru değil parçadan bütüne doğru geniş açıdan ele alıp değerlendirirler.

Sportif ve hareketli insanlardır. İfade etmek istedikleri konuları ve duygularını ustaca dile getirirler. İnsanları nasıl etkileyeceklerini çok iyi bilirler. Din ve felsefe ile de ilgili oldukları için karşısındaki insanın düşünce yapısına göre hangi noktalarda hareket ettiklerinde kimi nasıl etki altına alabileceklerini iyi bilirler.

Doğuştan zarif ve asil bir duruşları vardır. Merak ettikleri konuları uzun süre düşünerek anlamlar çıkarırlar. Savundukları fikirlere sadıktırlar. El becerileri çok iyi olmadığı için sakarlık yapabilirler. İnsanlara karşı sıcakkanlı yaklaşımları vardır.

Eleştirel Dil

Merkür Yay burcunda olan insanlar güneşi Yay burcunda olan insanlar gibi eleştirel bir dile sahiptirler. Benzer eleştiriler dil, başak burcu etkisinde de bulunur ancak Yay burcu etkisi eleştiri dilinin biraz daha abartılı bir şekilde kullanılmasına neden olur.

Yapılan hataları ve eksikleri görmezden gelemezler. Karşısındaki insanın kırılacağını düşünmeden söylemek istediklerini doğrudan söylerler. Amaçları insanları kırmak değildir. Sadece herşeyin daha yerli yerinde ve doğru yapılmasını sağlamaya çalışırlar. Sahip oldukları entelektüel becerilerinden dolayı insanların bilgi ile donanması için gerekirse eleştirinin dozunu yükseltmekten kaçınmazlar.

Öngörü Yeteneği

Bu konumdan etki alan insanların iletişimleri gelecekle de bağlantılı olduğu için, bir olay henüz meydana gelmeden önce rüyalarında veya uyku ile uyanıklık arasında o olayı görebilirler. Bu etkiyi destekleyen konum ve açılara sahip iseler gördüklerinin büyük kısmı gerçekleşebilir.

Bu özelliklerini yaşamlarını kontrol altına almak ve isabetli kararlar vermek için kullanabilirler. Ancak doğuştan gelen ruhsal yetenekleri kontrol altına almak zor olduğu için bu yeteneği nasıl kullanacaklarını bilmiyorlarsa veya bu yeteneğin farkında değillerse zor durumda kalabilirler.

Merkür Yay Burcunda Odaklanma Sorunu

Merkür yay burcunda olan insanlar bir olaya veya konuya konsantre olmakta zorlanabilirler. Dikkatleri kolay dağılır ve konuya adapte olmakta zorluk yaşarlar. Öğrenme süreçlerinde dikkati dağıtmayacak ortamlarda bulunmaları veya dikkatlerini dağıtacak insanlardan uzak durmaları önemlidir.

Dikkat dağınıklığının nedeni sabırsız ve çabuk öfkelenen yapıları ile ilgilidir. Yay burcu ateş elementi ile bağlantılı olduğu için uzun süre sabredemezler. Bir şeyin hemen olmasını isterler. Gecikme yaşandığında veya süre uzadığında çabuk sıkılır ve kolay öfkelenirler.

Jüpiter Etkisi

Jüpiter etkisi Merkür yay burcunda olan insanlara iyimser bir hava kazandırır. Hayata iyimser bir açıdan bakarlar. Yaşadıkları sorunları felsefi mantıkla çözerek olayların iyi yönlerini görmeye çalışarak atlatırlar. Neşeli insanlardır ve çevrelerindeki insanlara tebessümle yaklaşırlar. İyimser bir tablo çizerler. Yay burcu kişisel gelişimle de ilgili olduğu için iletişim kanallarını öncelikle kendilerini sonra da çevrelerindeki insanları geliştirmek için kullanırlar.

Olayları olumsuz tarafları ile değil olumlu yanları ile görmeye çalışırlar. Yaşanan sorunlar ne kadar ağır olursa olsun tebessüm etmeyi başarırlar. Yaptıkları ince esprilerle insanları nasıl canlandıracaklarını iyi bilirler. Sorunlarla alay edercesine esprilerine meze yapabilirler.

Taklit yetenekleri ve duyguları ustaca aktarma becerileri ile insanları içinde bulundukları sıkıntılı ruh hallerinden çıkarmaya çalışırlar. Olumsuzu değil olumlu olanı görür ve gösterirler.

 

Yardımcı Konular

Merkür Ev Konumları

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

Öngörü Yeteneği Nedir?

Öngörü Yeteneği Nasıl Geliştirilir?

 

Merkür Yay Burcunda
www.akrepblog.com
12 Ekim 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 28 YORUM
  1. Rmysa dedi ki:

    Tamamdır, çok teşekkür ederim. Sizi fazlasıyla yorduysam lütfen kusura bakmayın. Verdiğiniz bilgilere ve konu başlıklarına sakin bir zamanda tek tek bakıp ele alacağım. Yine de zaman içerisinde aklıma takılan bir konu olursa, yorum yazarak fikrinize danışırım 🙂

    Sevgiyle kalın..

    1. Akrep dedi ki:

      Estafurullah rica ederim. Gerçekten ne aradığını bilen insanlar için elimden geleni yapmaya çalışırım. Yeter ki bir insanın yaşamına güzel bir yansıma olsun. Güzel bir gün geçirmenizi dilerim.

  2. Rmysa dedi ki:

    Benim 7. Evim Oğlak, sevgilimin 7. Evi Boğa. Tensel uyum konusunda normalde iyiyiz ama Oğlak – Boğa uyumu neyi işaret ediyor tam bilmiyorum. Biz en başından uzak mesafe olarak başladık zaten, yanyana geldiğimiz anlarda sorun yok sadece uzaktayken ben daha çok sohbet etmek isterken onun bu yönde olmaması beni üzüyordu. Akrep erkeği başlıklarına baktım, Akrep erkeğinin analiz süreci diyorsunuz, sizce halen analizi devam ediyor mudur? Bir de, ben hep Yay erkeği olarak odaklanıp araştırıyordum, sevgilimi daha çok Akrep etkisinden mi ele almam gerekir?

    1. Akrep dedi ki:

      Oğlak – Boğa etkileşimi için şu linklere bakabilirsiniz

      7. Ev Oğlak Burcu
      7. Ev Boğa Burcu

      Sadece bu iki veriye dayanarak bu noktada da sorun yaşayabilirsiniz. O da sizi bu alanda uzak ve soğuk bulabilir.

      Oğlak Boğa Uyumu, Oğlak Burcu ile Boğa Burcu Anlaşabilir mi?

      Akrep burcunun analiz süreci ne zaman sona erer? Tam anlamıyla “işte bu” demesi gerekir. Akrep yönünü bir kapı olarak düşünün o kapıda gördüğü tüm lekeler giderilmesi gereken pürüzler gibi görünür. Şu an yakın olmadığınız için olay çok daha farklı. Uzakta olduğunuz sürece kapıdan ziyade sizin ne zaman yakında olacağınıza odaklı olur. Çünkü 7. ev boğa. Tensel ihtiyaç.

      Güneş burcu: iç dünyası, ruh ile irtibat noktaları
      Yükselen burcu: Diğer insanların gördüğü kısımlar, dışa yansıyan ve dıştan alıp ele aldıkları
      Merkür ve 3. ev konumları: İletişim, sosyal etkileşim, zihinsel aktiviteler, zeka
      Ay: Duygular
      Mars: Enerji vb.

      Her noktayı kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeniz gerekir. Sadece ev konumlarının anlamları için şu linke bakabilirsiniz. İster gezegen olsun ister açılar tümü bu sisteme göre çalışır. Doğum haritasında ev konumları aldığımız etkilerin bize nasıl yansıyacağını belirler. Doğum Haritasında Evlerin Anlamı

      Evlilik için 7. ev, iletişim 3. ev, aile ve kalınan ev 4. ev, aşk şans, romantizm 5. ev, sağlık, çalışma ortamı, analitik yetenekler 6. ev gibi.

  3. Rmysa dedi ki:

    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim 🙏🏻 İki yılı aşkın bir sürecimiz var ve üstelik uzak mesafe ilişkisi. Sanırım bu şartlara rağmen iyiyiz 🙂 (Sanırım benim yükselenimin Yengeç olması, su grubundan olmam da buna fayda sağlıyor)

    Astrolojiye ilgili birisi olarak, sayfanızda daha önce de çok güzel bilgiler olduğunu fark etmiştim. Diğer kaynaklarda olmayan pek çok detay sizin sayfanızda var. Elinize, yüreğinize sağlık.

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

      Evet yengeç ve su unsuru olmanız sürdürülebilir kılar. Akrep-Yengeç birlikteliği güzeldir. Ruhsal ve duygusal doyum sağlar. 7. evinizde de uyum varsa özellikle tensel noktada birlikte daha mutlu olursunuz. İletişim konusu zamanla aşılabilir. Sadece farklı bir kaç pencere açılması ve o noktalardan da bakılması yeterli.

      Uzakta mısınız diye soracaktım söylemeniz iyi oldu. Çünkü arkadaşınızın aldığı etkiler her istediğinde ulaşılamayan birine karşı çok doğal. Akrep etkisi her istediğinde sizi yanında bulamayınca biraz “madem uzaksın, her istediğimde yanımda olamıyorsun…” dedirtebilir. Mümkün olan en kısa sürede yakınlaşmaya çalışın. Birlikte iken bu şekilde olmaz. Bir de uzak olmanız sizinle de bağlantılı ise kendince ceza da verebilir. Akrep yükselen sizin hassas noktalarınızı algılayıp o noktalara iğnesi ile zaman zaman küçük dokunuşlar yapabilir.

      (Astroloji ile ilgili olmanız büyük avantaj. Sorun gibi görünen küçük pürüzleri çözeceğinize inanıyorum.)

  4. Rmysa dedi ki:

    O kadar güzel anlattınız ki, çok ama çok teşekkür ederim. İnanın benim için bu söylediklerini çok faydalı oldu. Son yazıda verdiğini linkleri ve tabi ki sayfanızı incelemeye devam edeceğim 🙏🏻 Başarılar diliyorum

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Dilerim sorunsuz bir birlikteliğiniz olur. Astrolojinin en büyük faydası insanı ve sebep sonuç ilişkisini ortaya çıkarabilmek. Bu konu bizim toplumumuzda hep sorun olduğu için verdiğim linklerde mümkün olduğunca ayrıntılara inmeye çalıştım. O açıdan baktığınızda emin olun sevdiğiniz insan size çok daha farklı görünmeye başlayacaktır. Sevdiğiniz insanla birlikte sağlık ve mutlulukla kalın.

  5. Rmysa dedi ki:

    Buna bir örnek ile cevap vereyim.
    Mesela, uzun bir süre sessizliği devam ediyor. Anlıyorum ki bir uğraşı var, “iyi misin bir sıkıntı mı var?” diye yazdığım mesaja “iyidir, biraz meşgulüm” cevabı geliyor. (O gün iş günü değil, tatil günü ama bazen tatil gününde de işle ilgili durumları olabiliyor). Ben “tamam canım kolay gelsin, işle alakalı mı” diye sormuşum ama buna cevap vermedi mesela. Yani o gün o meşgulüm kelimesi ne anlamdaydı bilmiyorum ve akışa bırakıyorum. Aslında ben sorular sorarak boğmak istemiyorum, kendisi “…. sebebten dolayı biraz meşgulüm” desin istiyorum ama o kısmını açmıyor.

    Hastalanıyor ama doktora gittiğini söylemiyor, ben de bilmediğim için hastalığı hakkında tahmin yürütüyorum “acaba mideni mi üşüttün” diyorum, “tahmin yapmaya gerek mi var?” diyerek geriliyo. Orada anlıyorum ki, “hmm bu zaten doktora gitmiş..”

    Genelde onun bir kaç kelimesinden yola çıkarak, konuyu kavramaya çalışıyorum. Ben istiyorum ki, hastalık sürecinde doktora gittiğini benimle paylaşmış olsa mesela.

    Basit ifade ile, kendisini açmıyor.

    İstediğim şey, keşke hayatına ve gündelik yaşamı hakkında daha çok sohbet etse, etsek…

    Umarım anlatabilmişimdir.

    1. Akrep dedi ki:

      Zaten bu anlattıklarınızdan bahsediyorum. Yine aynı noktaya geliyorsunuz.

      Onun mekanizma o şekilde, iletişim kanalı o şekilde çalışıyor. İletişim kanalında uyumsuzluk olduğunda yukarıda yazdığınız sizin anlam veremediğiniz ama aslında onun yaşamında normal olan şeyler yaşanır.

      Dışa bakan yani sizin gördüğünüz kısmı Akrep. Siz onu hep şu şekilde göreceksiniz
      Akrep Erkeği Neden Aramaz? Neden İlgilenmez
      Akrep Erkeği Neden Soğuk Davranır?
      Akrep Erkeği Neden Susar? Neden Konuşmaz?

      “Basit ifade ile, kendisini açmıyor.” ifadeniz yanlış bir ifade ve birlikte olursanız yaşayacağınız sıkıntıların yükselecek temelini oluşturacak. Bu bilinçli yaptığı bir şey değil. “Dur şuna kendimi kapatayım, konuşmayayım, kısa cevaplar vereyim” diye bir karar alıp ta uygulamaz. Olumlu açılar aldığında veya sevdiği insanla birlikte iken veya bir hedefi varsa o hedefine ulaşmak için (bu mutluluk ta olabilir) daha farklı olabilir. Ama onun dışında bu sizin sorunmuş gibi ifade ettiğiniz şeyler onun yaşamının doğal akışında olan şeyler. Yani siz her zaman ona baktığınızda ve birlikteliğinizi değerlendirdiğiniz bu açıdan baktığınız sürece “kendisini açmıyor” şeklinde ifade ettiğiniz sürece ilişkiniz her zaman sıkıntılı ve eksik kalacaktır.

      Bir an için onun sahip olduğu sistemi size entegre etseler kendiniz için “ne çok ve gereksiz konuşuyormuşum, ne kadar gereksiz ayrıntıları seslendiriyormuşum” diyebilirsiniz. Ama bu sistem onun üzerinde iken olması gereken o şekilde. Sizin iletişim kanalınızda her düşünce, her fikir, her yaşanan ve hissedilen seslendirilmeli, anlatılmalı ve karşı tarafa ses yolu ile yansıtılmalı. Ama onun dünyasında öyle değil. Bir şey gerçekten gerekli ise seslendirilir, gerçekten bir işe yarayacaksa, bir etki oluşturacaksa, yaşamına bir yansıması olacaksa, bir etki alınacaksa, bir karşılığı olacaksa seslendirilir. Olması gereken gerektiği kadar.

      Neler yapabilirsiniz?

      – Empatik olun, onun iletişim sistemini anlamaya ve kavramaya çalışın.
      – Kendi pencerenizden baktığınız sürece şu an yaşadığınız ve anlamlandıramadığınız durumu sürekli yaşayacaksınız. Farklı pencerelerden bakmaya çalışın.
      – Kulakları ve dili ile değil ruhu ile kontak kurmalısınız.

      5. evi balık, yükselen akrep, 3. ev oğlak, 7. ev boğa (tensel), Merkür yay ruhu, hedefleri, bilgileri, gezip gördükleri, birikimi ve teni ile iletişim kurar.

      “iyi misin bir sıkıntı mı var?” diye yazdığım mesaja “iyidir, biraz meşgulüm” cevabı geliyor.

      Bu diyalogda aslında onun için bu soru cevap seremonisi bitmiş. Teknik olarak bakın. Siz sormuşsunuz o da cevaplamış. Bitmiş yani. O an ruhsal olarak iletişim kurma ihtiyacı yoksa ve bir soru sorup cevap almışsanız fazlası olmaz. 2+2= 4 bu siz bu rakamları 1+1+1+1=4 şeklinde de alabilirsiniz, 3+1 şeklinde de, 1+3 şeklinde de, 5-1 şeklinde de. Ama onun için sonuç 4’tür bunun nasıl olduğu çok önemli değil. Bir soru sorulduğunda sonuca giden ayrıntıları seslendirmek onun için işkence gibidir, çok gereksiz görür.

      Ama unutmayın bunu sizi incitmek, kırmak veya üzmek için yapmaz. Onun sistemi o şekilde çalışıyor. Eğer siz bu iletişim sistemine uyum sağlayamıyorsanız ona göre düşünmelisiniz.

  6. Rmysa dedi ki:

    🙂 Ben ilk zamanlar zorlandım evet, neden bu kadar iletişimi kısıtlı, neden akıcı bir iletişimi yok diye merak ettim. İşin garip yanı şu ki, yanyana olduğumuz anlarda iletişimi az değil, hatta bazen çok konuşuyor 🙂 ancak yanyana olmadığımız anlarda sır küpü gibi. Hayatında olup bitenleri anlatmak, kendisini açmak ifade etmek durumu yok, tek kelimelik mesajları vardır. “Evet, tamam, inşallah” gibi.

    Ben tıpkı dediğiniz gibi onu olduğu gibi sevmeyi tercih ettim ve iletişimi iyi hale getirmek için zorlamıyorum. Rahat ettiği şekilde iletişim kurması daha sağlıklı bunun farkındayım.

    Benim sormak istediğim ilişki tavsiyesinden ziyade onun iletişimini nasıl besleyebilirim? Baskı, zorlama yapmamam gerektiğini biliyorum, sadece bu etkiler altında olan sevgilimin iletişim konusunda içten içe benden bir beklentisi var mıdır..

    İlginiz için teşekkür ederim.

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim.

      Ama yine aynı noktaya geldiniz. “İletişimini nasıl besleyebilirim?” ifadesini biraz açar mısınız? İletişimi beslemek ile tam olarak neyi kastediyorsunuz? Bu durumundan rahatsız olduğunu mu ifade etti? Veya her zaman sizin yanınızda olduğu gibi olmasını mı istiyorsunuz? Cevaplarındaki kelime sayılarının artmasını mı?

  7. Rmysa dedi ki:

    Evet şimdi daha mantıklı geldi, cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki, bana tavsiyeniz nedir? Bu iletişim tarzındaki kişiye nasıl yaklaşmalıyım, benimle daha çok iletişim kurması nasıl mümkün olur? Benden beklentisi nedir?

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim.
      Daha çok sizin durumu, sebep ve sonuç ilişkisini ve birlikteliğinize yansımasını kavrayıp bir karar vermeniz gerekiyor. Birlikte olduğunuz insanın doğuştan aldığı özellikleri biliyorsunuz. Öncelikle bunu kabullenmeniz ve bu durumun birlikteliğinizi ne kadar etkileyebileceğini iyi değerlendirmeniz gerekir. Belli bir yöne gitmesi yönünde zorlamalar, düşünceler, baskılar, manipülasyonlar mekanizmayı bozacaktır. Birlikte olduğunuz insanı olduğu gibi mi seviyorsunuz yoksa istediğiniz gibi biri mi olmasını istiyorsunuz? Asıl önemli kısım burası. Birlikte olduğunuz insan sizin yaşamınızda varolan eksikleri tamamlıyor mu? Birlikte olduğunuzda daha verimli olabiliyor musunuz? Yoksa sürekli zihninizde “şu da olsaydı, şöyle olmasaydı” gibi düşünceler oluyor mu? Eğer bu düşünceler varlığını devam ettirecekse istemeseniz de bilinçaltınız sizi bir şeyleri değiştirmeye itebilir.

      Gönderdiğim linkte te bahsetmiştim. Oğlak etkisi kalın ve soğuk duvarlar örer. Altına ulaşabilirseniz hiçbir yerde bulamayacağınız bir sıcaklık bulursunuz. Ancak hiçbir zaman sizdeki iletişim onda olmayacaktır. (Transit ve gezegen evrelerindeki değişimler hariç. Onlar da ne kadar süre ve miktarda yaşamına yansır bilinmez.)

  8. Rmysa dedi ki:

    Güneş burcu Yay, Yükseleni Akrep ve Ay burcu Yengeç olan sevgilimin Merkür burcu da Yay. Sorum şu, iletişimde kısır olması, kapalı kutu gibi davranması bundan dolayı mı?

    1. Akrep dedi ki:

      Ev konumları da gerekli? Burçlar hangi evlerde? 3. evinde hangi burç ve gezegen var?
      iletişim 3. ev ve Merkür ile bağlantılı. Bu konumla ilgili açılar ve bu konumda bulunan sabit yıldızlar da etkili olur.

      1. Rmysa dedi ki:

        Evleri bu şekilde

        1. Ev (Yükselen): Akrep (7° 17′ 23″)
        2. Ev: Yay (6° 4′ 3″)
        3. Ev: Oğlak (9° 19′ 22″)
        4. Ev (IC): Kova (14° 56′ 7″)
        5. Ev: Balık (17° 49′ 12″)
        6. Ev: Koç (15° 7′ 44″)
        7. Ev (Alçalan): Boğa (7° 17′ 23″)
        8. Ev: İkizler (6° 4′ 3″)
        9. Ev: Yengeç (9° 19′ 22″)
        10. Ev (MC): Aslan (14° 56′ 7″)
        11. Ev: Başak (17° 49′ 12″)
        12. Ev: Terazi (15° 7′ 44″)

        1. Akrep dedi ki:

          3. Ev Oğlak Burcu

          Olması gerektiği gibi. 3. evde oğlak bulunuyorsa yazıda bahsettiğim durumlar doğal olarak gözlemlenecektir. Siz hangi pencereden bakarsanız bakın o soğuk demir parmaklıklarla örülü bir pencereden bakar size.
          Dışa yansıyan yönü olan Akrep burcunun 1. evde olması da bu durumu pekiştirecektir. Soğuk ve donuk bakışlar oğlak ve akreplerde birbirlerine benzerdir.

          Onların dünyasında herşey az ve öz olmalıdır. Abartıya yer olmaz. İletişim ciddiyetle örülür. Üzerine konuşulması gereken şeyler mutlaka önemli ve yaşama katkıda bulunacak veya hedeflere değer katacak şeyler olmalıdır.

          Buna Merkür Yay’ı da eklediğinizde Entelektüel ve eleştirel bir yaklaşım ortaya çıkabilir.

  9. Ahmet Onur dedi ki:

    Son cevapta “cevap ver” butonu çıkmadı o yüzden yeni yorum giriyorum…

    Öncelikle cevaplar için teşekkürler, çok ilgilendiniz. Cevaba dair söylenecek çok şey var; attığınız linki daha önce incelemiştim mesela, yaşadığım şeylerin bazılarının terim adlarını öğrendim. O site de size (adınızı bilmiyorum) mi ait?

    Daha detaya inmek istiyorum ( kritik yerler var çünkü) ama öncesinde bir şey sormak istiyorum. İlgili linkte de cevaplarda da açılara ve diğer öğelere değinmiyorsunuz. Sebebi nedir? Yani misal ben karşılıklı ağırlama ve anaretik dereceden de bahsetmiştim.

    Bu arada 🙂 Yanlış anlamayın, zorunda da değilsiniz. Yani sadece konumlar üzerinden mi konuşuyoruz yoksa daha detay da sorabilir miyim?

    1. Akrep dedi ki:

      Sorun değil.

      Sitelerdeki yazıları herkes kendi ilgi alanına göre hazırlayarak yazıyor.

      Şu an için ilgi alanım daha çok ev, burç ve gezegen konumlarının insan yaşamına etkileri. Açılar konusunda kendim çıkarım yapabilirim ancak bir başkasına bilgi niteliğinde bir şeyler yazacak kadar kendimi yeterli görmüyorum. O konuyu bu alanda yeterli bilgi sahibi olan arkadaşlarla devam ettirmeniz daha doğru olur.

      Ve açıkçası her doğrum haritasının tüm detaylarına inmek için de zamanım yok. Bunu yaparsam bir süre sonra zamanımın tümünü burada geçirmek zorunda kalabilirim ki bunu istemiyorum 🙂 O yüzden haddimi aşmamaya özen gösteriyorum.

      1. Ahmet Onur dedi ki:

        O zaman ev ve burçları yazıyorum 🙂

        Yükselen: Başak
        2. Ev: Başak
        3. Terazi
        4. Akrep
        5. Oğlak
        6. Kova
        7. Balık
        8. Balık
        9. Koç
        10. Boğa
        11. Yengeç
        12. Aslan

        Güneş Koç 8. Ev
        Ay Terazi 2. Ev
        Merkür Koç 8. Ev
        Venüs Boğa 10. Ev (Mc Kavuşum)
        Mars Koç 8. Ev
        Jüpiter Oğlak 5. Ev
        Satürn Balık 8. Ev
        Uranüs Kova 6. Ev Girişi ( 5 ve 6’ya tesir ediyormuş)
        Neptün Oğlak 5. Ev
        Plüton Yay 4. Ev

        1. Akrep dedi ki:

          Ev konumları burada zaten olduğu için çoğuna link ekleyip geçiyorum.

          Yükselen: Başak 1. ev başak burcu
          2. Ev: Başak 2. ev başak burcu
          3. Terazi 3. ev terazi
          4. Akrep 4. ev akrep
          5. Oğlak 5. ev oğlak
          6. Kova 6. ev kova
          7. Balık 7. ev balık
          8. Balık 8. ev balık
          9. Koç 9. ev koç
          10. Boğa 10. ev boğa
          11. Yengeç 11. ev yengeç
          12. Aslan 12. aslan

          Güneş Koç 8. Ev 8. ev koç burcu
          Ay Terazi 2. Ev Ay terazi burcunda bu konum maddi kazançlarla ilgili olduğu için Terazi burcunun iyi olduğu alanlarda para kazanma söz konusu olabilir.
          Merkür Koç 8. Ev Merkür 8. evde
          Venüs Boğa 10. Ev (Mc Kavuşum) Meslek alanı sanatsal alanlar, toprak, tarım, hayvanlar, estetik, güzellik, yemek ve damak tadına hitap eden alanlar…
          Mars Koç 8. Ev Bu konumu daha önce yazmıştım.
          Jüpiter Oğlak 5. Ev 5. ev oğlak burcu Jüpiter bulunduğu konumdaki etkileri olumlu veya olumsuz anlamda genişletir.
          Satürn Balık 8. Ev 8. ev balık İmtihan ve sıkıntılar bu alanda
          Uranüs Kova 6. Ev Girişi ( 5 ve 6’ya tesir ediyormuş) 6. ev kova Elinizde reçeteler, eczane poşetleri, her yan ilaç kutuları ile dolu… Uranüs ani değişiklikler biliyorsunuz. Ama tüm yenilikleri de takip eder.
          Neptün Oğlak 5. Ev 5. ev oğlak Neptünle birlikte olunca iyi olan herşeyde de yanılma olabilir dikkat etmekte yarar var.
          Plüton Yay 4. Ev 4. ev yay Büyük değişim ve dönüşümler bu konum ve alanda olur.

  10. Ahmet Onur dedi ki:

    Seriniz hem merkür hem de diğer gezegenler için devam edecek mi acaba? Bir de merak ettiğim gezegen ev yerleşimlerinde evin burcuyla yorum yapılıyor ( merkür 8. ev akrep özellikleri gösterir gibi ) yani mars koç ile mars 1. ev birebir aynı mıdır? Değilse ne gibi farklar vardır?

    1. Akrep dedi ki:

      Evet zaman ayırabildiğimde devam edecek. O seriyi de mutlaka tamamlamak istiyorum. Çünkü insanların doğum haritalarına bakarak kendilerini tanımaları çok önemli. Ev ve gezegen konumları ile çok fazla ayrıntıya inmeden genel olarak kendilerini tanımaları için yeterli alt yapı olacaktır bu serilerle. Sonrasında bu bilgilerin nasıl ve nerelerde kullanılabileceğini ayrıntılı bir şekilde anlatmak istiyorum. Bu ülkede kendisini tanıyan/tanıyabilen, sebepler ve sonuçlar arasında bağlantı kurup kendi iç dinamiklerini çalıştırabilecek insanlar gerekli.

      Hayır birebir aynı demek doğru olmaz sanırım. Birisi Güneş etkisi altındaki burç, diğeri sabit konumdur. 1. evin konuları aynıdır. Bu konuma düşen burçlar o konumdan etkilenirler. Örnek verecek olursak 1. evin sahibi veya yönetici burcu Koç burcudur. 1. ev sadece koç burcunun veya burada bulunan burçların hangi etkileri alacağını belirtir. Ancak her zaman doğum haritasında 1. evde koç burcu bulunmaz. 1. ev sabittir burçları ağırlar, burçlar konum değiştirebilir, devinime sahiptir. Aralarındaki benzerlik Koç burcunun 1. evi yönetmesinden dolayı konuma kendi etkilerini yansıtmasıdır.

      1. Ahmet Onur dedi ki:

        Cevabınız için teşekkürler ama açıkçası tam anlayamadım. Örnek verirsek atıyorum mars ikizler ve mars 3. eve sahip iki kişinin marsla ilgili temalarda ikizler vurgusu aynı mıdır yani etki eşit midir yoksa biri öne mi çıkar?

        1. Akrep dedi ki:

          Tema her ikisinde de iletişim, zihinsel faaliyetler vb. dir. Ancak ev ve burç kavramlarından dolayı etki eşit olmaz. Konuya aynı temadan girilir ancak etkiler ayrıntılara inildikçe değişir.

          Mars İkizler ve Mars 3. ev vurgusu aynı mıdır? Burç ve ev kavramları farklı olduğu için değerlendirmede de farklılıklar olur. Birebir aynı olsa ev ve burç kavramları olmazdı. Birinde Mars ikizleri, diğerinde Mars 3. ev konumunu etkiler. Burç aynı zamanda Güneş’le de bağlantılıdır. Güneşin konumu ve açılarda etkiye dahil olur. Ev konumu ise yöneticisi olduğu burcun özelliklerini taşır ve sabittir. Belli bir alana hitap eder. 3. evde hangi gezegen bulunursa bulunsun tema aynıdır. Etki ve sonuçlar değişir. Ancak konuya burç dahil olduğunda durum değişir.

          Mars İkizler burcu, Güneşinden de etki alır. Güneş konumuna da bakılmalıdır. Ayrıca diğer konumlarla bağlantısı ve açılar da etkilidir.
          Mars 3. evde ama ev konumunda hangi burç var? Burada bulunacak burç ta etkiyi değiştirir.

          İkizler vurgusu burcun diğer bağlantılarından dolayı aynı olmaz. Güneş ikizler burcuna girdiğinde doğan “ikizler burcu” olur. 3. ev konumuna girdiği için değil.

          1. Ahmet Onur dedi ki:

            Cevaplar için teşekkürler. Gölge burcum akrep ve 8. ev stelyumum var, yani stelyum kaynaklı ne kadar akrep özelliğim var onu anlamaya çalıştığım için sormuştum 🙂 (8. ev: Balıkta anaretik Satürn/ Koçta Güneş, Mars, Merkür [ aynı zamanda yükselen yöneticisi] ve Güney Düğüm + Neptün ve Jüpiter Oğlakta yani Satürn ile karşılıklı ağırlamadan 2 gezegenim daha var [ ağırlamada açı şartı varsa sadece Neptün] )

            Okült astroloji kısmına da yorum bırakmıştım ama yayınlanmadı. Bir arkadaşa kısaca bakmışsınız (ziyaretçi Havva) keşke bilgilerimi versem de haritama bakıp ilginizi çeken şeyleri söyleseniz. Bloğun adı akrep, en çok akrep üzerine yazılar var ve nasıl desem daha “derin” konulara dair hem ilgi hem bilginiz var gibi. Ben de haritam üzerine bu açıdan bakabilen biriyle konuşmak istiyorum.

          2. Akrep dedi ki:

            Rica ederim. Soru tarzınıza bakarak söyleyecek olursak, evet ciddi bir akrep etkisi var 🙂 Çünkü akrep burcu etkisi insana bir şeyi doğrudan sordurmaz. O kadar dolambaçlı yollara başvurur ki asıl hedefi saptırır. Yani tipik gizemli ve gizli kalma eğilimi.

            Güneş Koçla Güneş Akrep arasında iç mekanizma olarak yönetici Mars etkilerinden dolayı büyük benzerlikler var zaten. Koç dış dünyanın Akrep iç dünyanın yöneticisi gibidir. Koç dışa Akrep içe. Koç maddeye Akrep madde ötesine. Ama enerji kaynakları Mars aynıdır. Her ikisi de doğuştan savaşçıdırlar. Akrep burcunun bir avantajı Pluto etkisi ile sürekli kendisini yenileyebilme imkanın olması. Koç’un avantajı ise çocuk gibi bir süre sonra hiçbir şey olmamış gibi davranabilmesi. Akrep kindardır unutmaz ölünceye kadar, Koç çabuk durulur ve unutur.

            8. evde Stelyum varsa bu konumun etkileri dahil olan burç ve gezegenlerle birlikte yoğunluk kazanır.

          3. – Cinsellik
          4. – Gizem
          5. – Sırlar
          6. – Ruhsal iletişim
          7. – Psikoloji
          8. – Madde ötesi olaylara yoğun ilgi
          9. – Küçükken bir yakının vefatı veya ciddi anlamda insanı etkileyen bir vefat
          10. – Miras vb. konularla maddi imkan edinme
          11. Sizin yerinizde olsam öncelikle ruhsal yeteneklerimi öğrenirdim Ruhsal Doğum Haritası linkinde ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Çünkü siz isteseniz de istemeseniz herşeyin iç yüzünü keşfetmeye çalışacaksınız. Öğrenemediğinizde sizi bunaltacak kadar yoğun bir iste olabilir. Madde boyutunda herşeyi bir noktaya kadar çözebilir ve öğrenebilirsiniz. Ruhsal gelişim sizin için önemli. En azından yaşamı madde ötesi bakış açılarıyla da görmeyi bilmeniz gerekir.

            Merkür’ün de bu konumda bulunması sizin ruhsal iletişiminizi geliştirmenizi zorunlu kılabilir. İnsanlarla sadece sözlü sohbet sizi tatmin etmez. Onları ruhsal yönden de hissetmeye ihtiyaç duyarsınız. Akrep burcu ve bağlı olduğu 8. ev konumunun çok ilginç bir özelliği vardır bunu çoğu dile getirmez veya parapsikoloji ile ilgilenmeyenler bunu tam olarak kavrayamazlar. Düşüncelerini yoğun bir şekilde enerji olarak karşı tarafa iletebilirler veya karşı tarafın düşüncelerini çok kolay bir şekilde algılayabilirler. Eğer bu kanal sizde açılmışsa yanınızda bulunan insanları çok kolay etki altına alabilirsiniz. Bir ortamda varolmanız hiç konuşmasanız dahi insanların etkilenmesine neden olur. Hani bazı insanlar vardır, varlıklarını çoğu insan bilmez. Bazıları da vardır ki hemen farkedilirler. Ancak burada akrep etkisi bir çelişki ortaya çıkarır “gizli kalmak” Bunu farkettiğinizde dikkatlerin üzerinizde olmasında rahatsız olup enerjinizi dışa değil içe yöneltirsiniz ve bunu sizi çok rahatsız edebilir. Gerçi Koç etkisinden dolayı Egonuzun okşanmasına da neden olabilir. Astrolojik etkiler sadece doğum haritası ile de ilgili olmadığı için sadece etkilerden bahsediyorum kesinlik yok.

            8. evde bulunan Mars, cinsel yönden sizi zora sokabilir. Güneş Koç zaten Güneş Akrep gibi yoğun enerjiye sahiptir. Bir de 8. ev konumunda bulunması… 🙂 Yani standartların dışına taşıyabilir. Tüm sınırları zorlamanıza neden olabilir. Bu noktada sizin madde ötesine yönelip yeni keşifler yapmanız enerji akışını daha verimli kullanmanızı sağlayabilir.

            8. Evde balık burcu bence güzel bir yerleşim. Size ruhsal yetenekler kazandırır ama Satürn bu yetenekleri daha verimli ve sağlıklı kullanabilmeniz için çaba sarfetmenize neden olabilir. Aksi taktirde büyü ve madde ötesi varlıklarla irtibat gibi insanlığın en dip noktasına sizi çekebilirdi.

            Okült astroloji bölümünde yayınlanmamış bir yorum göremedim. Bu sitede miydi?
            Siz ev ve gezegen konumlarını o arkadaş gibi gönderin kısa kısa bakayım. Ama çok fazla ayrıntıya giremem sonu gelmez çünkü. Takıldığınız noktaları yazarsınız bildiğim kadarı ile yazarım.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.