2. Ev Başak Burcu

2. Ev başak Burcunda, 2. evde başak burcu, başak 2. evde, 2. ev başak, 2. ev başak burcunda nasıl etkiler?

2. Ev Başak Burcu

2. ev başak burcunda nasıl etkiler? Başak burcu ikinci evde maddi konularımızı nasıl etkiler? 2. ev başak burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 2. ev, Madde ve maddesel değerlerle ilgili evdir. Nasıl para kazandığımız veya kazanacağımızı, geçimimizi nasıl sağlayacağımızı, mesleki ve ticari yeteneklerimizi, ekonomik sorunlarımızı, elde edeceğimiz malları, maddi ve manevi değerlere bakış açımızı, kendimize verdiğimiz değer, güven ve güvensizlik konularını ele alır.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

2. Evin Sahibi: Boğa Burcu

Yönetici Gezegeni: Venüs’tür.

Başak Burcu: Yöneticisi Merkür, Toprak Elementi, Değişken Burç

2. Ev Başak Burcu Genel Özellikleri

2. ev Başak burcunda kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 2. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Kazançta toplum yararı
  • Analitik beceriler
  • Ayrıntılara inme
  • Eleştirel yaklaşım
  • Dokümantasyon ve istatistik
  • Temizlik, düzen ve tertip
  • İşkolik

2. ev başak burcu olanlar pratik ve üretken bir zekaya sahiptirler. Merkür, zeka işleyişinde hız ve işlevsellik katar. 2. ev başak burcu olan insanlar kazançlarını daha çok toplum yararına olan ve toplumu ilgilendiren hizmet alanlarından elde ederler. Ayrıntılara değer verir, analitik ve düzenlidirler. Kazançlarıyla ilgili işlerde tüm ayrıntıları gözden geçerek hareket ettikleri için mükemmeliyetçi bir yaklaşımları olabilir.

Bir çok insanın üstesinden gelemeyeceği kadar detaylara inerler. “kılı kırk yaran” tabiri 2. ev başak burcu olan insanlar için uygundur. Yaptıkları işin temiz, düzenli ve işe yarar olması gerekir. Ayrıntılara verdikleri önemden dolayı eleştiriye yatkındırlar. Yaptıkları işler “mükemmel ve sorunsuz” olma çizgisinde olduğu için başkalarının yaptıkları işleri beğenmeyebilirler. Gördükleri ayrıntıların yoğunluğuna göre eleştiri dozları yükselebilir. Bu durumda çevrelerindeki insanlar tarafından “pimpirikli” olarak tanımlanabilirler. Oysa hassasiyetleri yaptıkları işin en iyi olmasını istemelerinden kaynaklanmaktadır.

Oğlak burcu ile birlikte “işkolik” olarak ifade edilebilecek burçlar arasında yer alırlar. 2. ev başak burcu olanlar kazanç elde ettikleri işlerde zaman kavramına dikkat etmezler. Bitirmeleri gereken işleri bitirmediklerinde rahatsız olurlar. Çünkü tüm işler zihinlerinde belirli bir düzende sıralanmıştır, o düzeni bozacak hiçbir ayrıntının yarım kalmasına izin vermezler.

2. Ev Başak Burcunda Mesleki Etkiler

Kazançta analitik yetenekleri ve çalışkanlıkları ön plandadır. Mantık, temizlik, analiz ve plan temel ilkeleridir.

  • Muhasebe
  • Eğitim
  • Yazarlık
  • Arşiv
  • Büro işleri
  • Analiz
  • Laboratuvar
  • İstatistik
  • Hemşire ve hasta bakıcı
  • Fizik ve Kimya
  • Sosyal hizmetler
  • Temizlik ürünleri

gibi alanlardan kazanç sağlayabilirler. Kazanç sağladıkları işler daha çok dokümantasyon, ayrıntılar, temizlik, analiz ve toplum yararı ile ilgilidir.

İş hayatında bazen o kadar derin ayrıntılara iner ki geri dönüş için çıkış yolunu bulmakta zorlanabilir. Ancak vazgeçmek onun için daha büyük sorun anlamına geldiği için başladığı işi bitirmeden bırakmak istemez. Bu gibi durumlarda 2. ev başak burcu olanlar özel hayatını arka plana atabilir. Dikkat etmesi gereken nokta,

her iş için yeterli zaman vardır, hiçbir iş sevdiği insanları arka planda bırakmasına neden olmamalıdır.

2. ev başak burcu olanlar doğum haritalarında olumsuz etkiler almışlarsa temizlik tutkularını abartmamaya çalışmaları gerekir. Aksi taktirde birlikte yaşadıkları insanların yaşamlarını da çekilmez hale getirebilirler.

Bilgi Birikimi

Kazanç sağladıkları alanla ilgili gerekli bilgileri öğrenmeye önem verirler. Kendileri için gerekli olduğuna inandıkları tüm detayları öğrenerek en iyi hizmeti vermeye çalışırlar. 2. ev başak burcu olanlar hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar çalıştıkları alanla ilgili mutlaka entelektüel bir birikime sahip olacaklardır. Öğrenme onlar için çalıştıkları süre boyunca devam eder ve kendilerini sürekli geliştirirler.

Zihinsel aktiviteleri Merkür etkisi altında olduğu için zihinsel yoğunluklarını ve analitik yeteneklerini kullanabilecekleri bir alanda çalışmaları veya para kazanabilmek için doğuştan sahip oldukları yetenekleri kullanabilmeleri önemlidir.

2. Ev Başak Burcu
www.akrepblog.com
26 Haziran 2020

Son Güncelleme 23 Haziran 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. İbrahim dedi ki:

    Tropikal zodyakta 1, Vedikte 2. evim Başak. Eğitim sahasında ilerlemekte, detaylarla boğuşmaktan büyük resmi kaçırıyorum. Titizlikte ise biriyle tokalaşsam bile elimi yıkama ihtiyacı duyuyorum. 🤗

  2. Sude dedi ki:

    2.evim basak burcu ve temizlik hastası oldugum icin evdekilerle defalarca kavga ettim.. astrolojiye inanmayan ben su an şok

  3. Deniz dedi ki:

    Bilgiler için teşekkürler.

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.