5. Ev Oğlak Burcu

5. ev oğlak burcu, 5. evde oğlak burcu, 5. Ev oğlak Burcunda, oğlak 5. evde, 5. ev oğlak, 5. ev oğlakta nasıl etkiler?

5. Ev Oğlak Burcu

5. ev oğlak burcu hayatımızı nasıl etkiler? Oğlak burcu beşinci evde aşk, şans faktörü, çocuklar, risk gerektiren işlerdeki başarılarımız, eğlence anlayışımız, dikkat çekme çabalarımız ve irademizi nasıl etki eder? 5. ev oğlak burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 5. ev Aşk, şans, çocuklar, eğlence, sosyal faaliyetler, ego, tutkular, sevgi ihtiyacı ve sanatı konu alan evdir.

Ne kadar şanslı olduğumuz, sahip olacağımız çocuklar, eğlence anlayışımız ve nasıl eğlendiğimiz, tutkularımız, sevgiye olan ihtiyacımız, sanata olan ilgimiz ve yeteneklerimiz, kazanırken şans faktörünün etkili olduğu piyango, kumar, borsa ve risk gerektiren işler ile kararlılığımız, irade gücümüz, zevk aldığımız konular ve dikkat çekme çabalarımız bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

5. Evin Sahibi: Aslan Burcu

Yöneticisi: Güneş’tir.

Oğlak Burcu: Yöneticisi Satürn, Toprak Elementi, Öncü Burç

5. Ev Oğlak Burcu Genel Özellikleri

5. ev oğlak burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 5. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Sabrettikleri konularda şanslı
  • Aşk ve sosyal yaşamı ölçülü
  • Ciddiyet, ağır başlılık
  • Üretime odaklı yaşam
  • Geleneksel evlilik yöntemleri
  • Duyguların dışa yansıtılamayışı
  • Geç veya az çocuk sahibi olma
  • Çocuklara karşı kuralcı tutumlar

5. ev oğlak burcu olan insanlar hangi alanda olurlarsa olsunlar çalışma hayatına ve üretkenliğe büyük önem verirler. 5. evleri oğlak burcu olan insanlar kendilerinde var olan bu üretkenliği birlikte olduğu insanlarda da ararlar. Onlar için zaman, boşa harcanamayacak kadar değerlidir. İşsizde kalsalar mutlaka bir şeylerle meşgul olmak ve bir şeyler üretmek isterler. Zamanını iyi değerlendirmeyen dedikodu ve sözlerle geçiren insanlardan hiç hoşlanmazlar.

5. ev oğlak burcu olanlar ciddi ve ağırbaşlı insan profiline kusursuz bir örnektirler. Yaşamlarında her şeyleri ölçülüdür. Atacakları her adımı ve yapacakları her işi hesaplayarak hareket ederler. Ulaşmak istedikleri bir hedefleri varsa acele etmezler. Küçük ama emin adımlarla ilerlerler. Herkesin “vazgeçti” zannettiği durumlarda onlar içten içe hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedirler. Oğlak burcu etkisini gerçekten taşıyan insanlar bir hedef sahibi iseler hedeflerine geçte olsa mutlaka ulaşırlar.

Oğlak burcu etkisi insana sabır ve irade kazandırır. Sert yapılarının ardında azimli ve kararlı bir insan bulunur. Dış kabuklarından içeri sızıp ta içeride neler olup bittiğini anlamak zordur. Sert hatları kendilerini çoğu zaman ulaşılmaz ve sert bir insan haline getirebilir.

5. ev Oğlak burcu insanları için şans faktörü diye bir şey yoktur. İsterler, planlayıp harekete geçerler ve süreç onlar için ne kadar uzun sürerse sürsün elde etmeye çalışırlar.

5. Ev Oğlak Burcu ve Aşk Hayatı

5. ev oğlak burcu insanlarının evlilik öncesi aşk hayatları çok renkli geçmez. Sosyal ilişkilerinde tutuk ve bireysel davranabilirler. Evlilik onlar için deneme yanılma sistemi veya zaman geçirmek için yapılması gereken bir faaliyet değildir. Evlenmek istedikleri insan konusunda emin olduklarında evlenirler ve bu onlar için çoğu zaman ilk ve tek evlilik olur. Evlilikleri olgunluk evresinde gerçekleşmişse aile yaşamları sorunsuz olur.

5. ev oğlak burcu insanları kişisel yaşamında da evlilik hayatında da geleneksel çizgilere sadıktır.  Bu sadakat onların duygularını içinden geldiği gibi yaşayamamalarına neden olabilir. Evlilikleri de kendi seçimleri ile değil eş dost tanıştırması ile olabilir. Aşk hayatında hislerini özgürce ifade edemeyebilirler.

Oğlak burcu Satürn etkisi ile doğuştan olağanüstü bir otokontrol sistemi kazandırır. Bu sistem o kadar güçlüdür ki küçüklükten itibaren kendisine öğretilen her şeyi katı bir kural olarak algılayarak bunların dışına çıkmakta çok zorlanırlar.

İşin daha da ilginç tarafı geleneksel yollarla yapılan evlilikler onlar için daha kalıcı ve sorunsuz olur. Eşini zamanla tanır ve keşfeder. Bu keşif sürecinde seçiciliği kendi yaşamına uygun olacağı için göze batacak nitelikler göz ardı edilir.

5. ev oğlak burcu olan insanlar geç yaşta çocuk sahibi olabilirler. Aşk hayatına büyük önem verirler ancak doğuştan gelen ciddiyetleri aşklarını tüm içtenlikleri ile yaşamalarına engel olabilir. Dışarıdan bakıldığında her şeyi içinde gizleyen tutuk tavırlara sahip biri olarak algılanabilirler. Gerçekte ise iç dünyalarına sızabilenler için her şey çok daha yoğun ve olması gerektiği gibidir.

Şans Faktörü ve Çocuklar

5. ev oğlak burcu olan insanlar şansa inanmazlar ancak sabrettikleri her konuda şanslı sayılırlar. Özellikle orta yaştan sonra zorlandıkları her alan onlar için daha kolay bir hale gelecektir.

Doğum haritasında olumsuz açılar alan oğlak burcu insanları geç çocuk sahibi olabilirler veya çocuk sayıları az olabilir. Olumsuz etki alan oğlak burcu insanları genellikle kuruntulu, aşırı kuşkucu ve vesveseli olabilirler.

Cinsel yaşama büyük önem verirler ancak iş hayatları yoğunsa zihinleri sürekli meşgul olduğu için cinsel yaşamı arka plana atıyor izlenimi verebilirler. Bu durumda eşlerinin zihinlerini dağıtmalarına ihtiyaç duyarlar.

Çocukluk evreleri ağır sorumluluklar ve baskılar altında geçebilir. Sosyal yaşamları çok renkli sayılmaz.

Çocuklarını da tıpkı kendisi gibi kurallarla yönetir ve kurallara uyulmadığında baskı uygulayabilir. 5. ev oğlak burcu insanları için başarıya giden yolun anahtarı sıkı disiplin ve kurallara uymaktır.

 

5. Ev Oğlak Burcu
www.akrepblog.com
12 Ekim 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Soğkan dedi ki:

    Oğlak burcu insanları bu dünyaya ait değil gibiler. Hep efkarlı hep gam keder

    1. Zeynep dedi ki:

      Evet haklısınız öyleyiz fakat buna insanlar sebep oluyor.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.