1. Ev Boğa Burcunda

1. Ev Boğa Burcunda, Boğa 1. evde, 1. ev boğa, 1. ev boğa ne demek?

1. Ev Boğa Burcunda

1. ev boğa burcunda nasıl etkiler? Boğa burcu birinci evde kişiliğimizi ve hayatımızı nasıl etkiler? 1. ev boğa burcu hangi konuları ele alır? 1. ev boğa ne demek?

1. ev yükselen burcumuz olarak ta bilinir. Bizim dışa bakan yönümüzü temsil eder. Başkalarının bizi nasıl gördüğü 1. evle ilgilidir. Bizi görenler ve tanıyanlar büyük oranda yükselen burcumuzla tanırlar. Karakterimiz, dünyaya bakış açımız, verdiğimiz tepkiler ve aktivitelerimiz bu konumla ilgilidir.

1. Evin Sahibi: Koç Burcu

Yönetici Gezegeni: Mars’tır.

1. Ev Boğa Ne Demek?

1. ev Boğa, astrolojide kişinin doğum haritasındaki yükselen Boğa burcunun evi olarak bilinir. Yükselen burç, doğum anındaki Doğu ufku üzerinde yükselen burçtur ve kişinin doğum haritasındaki kişiliğini, dış görünüşünü, davranışlarını ve genel yaşam yolculuğunu temsil eder.

Boğa burcu, genellikle sabit, güvenilir, pratik ve duygusal bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla, birinci ev Boğa burcuyla ilişkilendirildiğinde, kişi genellikle kararlı, sabırlı, dayanıklı ve maddi güvenceye önem veren bir yapıya sahip olabilir. Aynı zamanda, doğaya bağlılık, güzellik, rahatlık ve zevk alma eğilimi de olabilir. Bu kişiler genellikle istikrarlı bir şekilde ilerler, değerli olan şeylere önem verirler ve güvenli bir ortamda hissetmeyi arzularlar.

1. Ev Boğa Burcunda Genel Özellikleri

  • İnatçı bir yapı
  • Güçlü ve dayanıklı bünye
  • Cana yakınlık ve utangaçlık
  • Etkileyici ses tonu
  • Güçlü ve tutkulu cinsel arzular
  • Doğa ve toprakla iç içe olma isteği
  • Sabit fikirler
  • Estetik ve sanatsal
  • Dokunsal özellikler

1. evi boğa burcunda olanlar diğer insanlara karşı boğa burcunun özelliklerini yansıtır. Onu tanıyanlar boğa burcunun özellikleri ile karşılaşırlar. Boğa burcu sağlam bir bünye, belirgin kemik yapısı, orta boy, kısa boyun uzunluğu, etkileyici bir ses tonu, Venüs etkisinden dolayı sanatsal ve estetik bir insanla karşılaşırlar.

1. Ev boğa burcunda bulunan yükselen boğa, gelişebilmek için doğal ve sakin bir bireysel karakterin geliştirilmesini belirtir. 1. Ev konumu boğa burcu süreci artık yüzeydedir. Boğa burcu sabit burç özelliklerine sahip olduğu için yükseleni boğa olanlar bilindik ve sabit şeyleri sever. Her şeye gelişmesi için zaman tanır. Duygusal ve maddi yönden kendini sağlama almaya gereksinim duyar. Sakin ve geçinilebilir bir insandır, ama bir noktaya kadar. Sabır çizgisini aşan bir biçimde rahatsız edildiğinde öfkesi kendini bile ürkütecek kadar şiddetli olabilir.

İnatçı Bir Yapı ve Dokunsal Özellikler

1. boğa burcunda olanların inatçı yapıları vardır ve aldığı kararlardan geri adım atması oldukça zordur. 1. evi boğa olanları ikna etmek sözle değil sadece davranışlarla mümkün olabilir. Ona bir şeyi yapmamasını söylerseniz o tam tersini yapacaktır. Yapmamasını istediğiniz bir şey varsa bunu tekrar tekrar davranışlarınızla göstermelisiniz.

Algısı daha çok dokunsaldır. Sevgisini ve tepkilerini bedenin farklı yerlerine dokunarak gösterir. Onun için her şeyin bir karşılığı vardır ve siz ona sevgi ile dokunduğunuzda o da size aynı şekilde ve fazlası ile iade eder. Şaka ile de olsa vurursanız o daha şiddetli bir karşılık verir.

Toprak ve Doğayla Olan İlişkisi

1. Ev boğa burcunda olanlar çok çalışkan, ekmeğini nerede olsa kazanabilen bir karaktere sahiptir. Güçlü ve dayanıklı bir karaktere sahiptir. Yeryüzüne ve onun bereketine inanır ve o bereketi korumak için elinden ne geliyorsa yapar. Toprakla olan ilişki onun için çok önemlidir. Rahatlaması ve deşarj olması için doğayla ve toprakla iç içe olmalıdır. Stresli ve sinirli olduğunda çıplak ayakla toprağa temas etmesi onu rahatlatacaktır.

Doğa ve toprakla olan bağı kendini güvende hissetme yoludur. Onun için rahat, keyifli ve huzurlu bir yaşam her şeyden önce gelir. Parasal konularda başarma arzusu kendini güvende hissetme gerekliliğiyle ilgilidir. Parayı ona güzel bir olanak ve yaşantı sağlayan, onu dünyaya bağlayan bir unsur olarak düşünür.

1. Ev Boğa Burcu ve Tutkulu Aşık

1. Ev boğa burcunda, Yani yükselen Boğa Burcu’nun tutku ve aşk yönü de çok gelişmiştir. Hatta, yaşamını sürdürmek için aldığı kararlar tutkularıyla ilgilidir. 1. ev boğa burcu olanlar Tensel temas ister. İşitsel ve dokunsaldır. Tutku ve isteklerini bastırmak için genelde erken bir evlenmeyi ister. Zaman zaman tutku dolu doğası onun dünyaya aşırı bağlanmasına sebep olur.

Bedensel ve maddesel varoluşu ile aşırı meşgul olması hayatın derin anlamlarını gözden kaçırmasına neden olabilir. Arzulu ve sabırlı yapısını aydınlanma ve farkındalık için kullanırsa varolmanın gerçek anlamının farkına vararak bireysel heveslerini herkesle paylaşabileceği bir sevgiye dönüştürebilir. Olumsuz anlamda maddeci yapısı nedeniyle materyalizmin bataklığına batabilir.

Tutkusunu her alanda gösterir. Sebebi belirsiz bir inada sahip olabilir. Ayağını bir kez yere bastıktan sonra yerinden kımıldamayabilir. Düşüncelerini ve fikirlerini değiştirmesi için ikna etmek için kullanılan akıl, mantık onun için önemsizdir. Bu yüzden gelişme sağlayamadığının farkına varamaz.

1. Ev Boğa Burcunda Huzur Arayışı

Ne pahasına olursa olsun huzur ister. Her şeyi kolay yoldan halletmeye ve kendini geliştirecek tecrübe ve problemlerle yüz yüze gelmekten kaçmak isteyebilir. 1 gün sabredip 1 ay rahat etmek varken o bir gününü rahata ayırıp sonraki 1 ayını inadına yaşayarak geçirebilir. Asil bir duruş, uyum ve ihtirasa sahiptir.

Yükselen boğa burcu, kır hayatını çok sever. Otların ve çimenlerin üzerinde oturup, çiçeklerin kokusunu içine çekmek, ılık yaz esintilerini teninde hissetmek ister. Hayat onun için bir anda bu kadar doğal oluverir.

Aslında 1. ev boğa burcunda olanlar son derece cana yakın ama bir o kadar da utangaçtırlar, kolay kolay tepki vermez ve bir yükselen koç burcu gibi öne atılmazlar. Fakat bir kez sinirlenecek olurlarsa gerçekten korkunç bir ifadeye bürünüverirler.

Onları harekete geçiren

  • inatçı yapıları,
  • tutkuları ve
  • öfkeleridir

Bu kişi, acele etmeyecek, işini asla şansa bırakmayacak, işe başlarken tüm detayları gözden geçirecektir. Bundan dolayı da yeniliklere biraz kapalıdır.

Fakat sorumluluğunu aldığı bir projeyi neye malolursa olsun tamamlar, acele etmeyi hiç sevmez hatta zor gelse bile acele etmezler. 1. ev boğa burcunda olanların güzel olan herşeye karşı Venüs etkisinden dolayı büyülü bir tutkuları vardır. Doğum haritasında yer alan bu konumun ortaya koyduğu en olumsuz yan ise, zevk ve sefa için her şeyin feda edilebilir olmasıdır.

1. Ev Boğa Burcunda Cinsel Arzular

1. ev boğa burcunda olanların cinsel istekleri kuvvetlidir. Güçlü yapıları ve içsel enerjileri tutkuları ile birleştiğinde tüm dünyayı unutabilirler. Tutkuları ve cinsel arzuları herşeyin önüne geçtiğinde uyumlu bir evlilikleri yoksa çok kırıcı ve gergin olabilirler. Bu yönüyle kendileri gibi cinsel istek ve arzuları yüksek bir eş bulmaları mutlu bir birliktelik için çok önemlidir. Tatmin olmayan arzular eninde sonunda ilişkiyi riske atacaktır.

Bu yönünü doğum haritasında da destekleyen konumlar bulunuyorsa 1. ev boğa burcunda olanların evlilik tercihi şu şekilde olmalıdır,

  • Marsı 7. evde bulunanlar
  • Marsı Akrep olanlar
  • Akrep burcu
  • Koç burcu
  • Boğa burcu
  • Mars, Akrep ve Koç etkileri yoğun olanlar

Boğa burcu etkisine sahip olanların hangi burçlarla uyumlu olduğuna “Boğa burcunun uyumlu olduğu burçlar” kategorisinde bakabilirsiniz.

Güzel Konuşma Becerileri ve Etkileyici Ses Tonları

Venüs etkisinden dolayı doğum haritalarında bu konumu etkisiz kılan bir açıları yoksa çok etkileyici bir ses tonuma ve güzel konuşma becerisine sahip olurlar. Sahne ve ses sanatçısı olmak için ideal konumlardan biridir. İçten gelen duygu ve düşüncelerini o kadar etkileyici bir şekilde ifade ederler ki bir an durup onları dinlememek elde değildir.

1. Ev Boğa Burcu Gezegenlerin Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Boğa burcunun 1. evindeki tüm gezegenlerin olumlu ve olumsuz etkilerini içeren bir tablo:

Gezegen Olumlu Etkiler Olumsuz Etkiler
Güneş Sabır, dayanıklılık, maddi güvenceye odaklanma İnatçılık, değişime direnme, maddi bağımlılık
Ay Duygusal denge, sabır, maddi güvence İnatçılık, değişime karşı direnme, maddi endişeler
Merkür Pratik zeka, maddi konulara odaklanma, maddi planlama yeteneği Değişime direnme, inatçılık, maddi konularda endişe
Venüs Zevk alma, maddi güzelliklere değer verme, maddi güvence Maddi bağımlılık, değişime karşı direnme, lüks tüketim
Mars Kararlılık, sabır, pratik enerji İnatçılık, değişime karşı direnme, aşırı maddi hırs
Jüpiter Finansal büyüme, maddi bolluk, refah Aşırı harcama, aşırı maddi iyimserlik, maddi hırs
Satürn Disiplin, uzun vadeli planlama, maddi sorumluluk Korku, kısıtlama, maddi endişeler
Uranüs Yaratıcılık, değişim, farklılık Ani maddi değişimler, risk alma, maddi istikrarsızlık
Neptün Yaratıcılık, sanat, manevi değerler Gerçeklikten kaçma, maddi aldanma, maddi belirsizlik
Plüton Güçlü dönüşüm, maddi yönden yeniden yapılanma, güçlü irade Kontrol takıntısı, manipülasyon, maddi bağımlılık

 

Bu tablo, Boğa burcunun birinci evinde bulunan her gezegenin olumlu ve olumsuz etkilerini özetlemektedir.

1. Ev Boğa Burcu Olumlu ve Olumsuz Açı Etkileri

Boğa burcunun 1. ev konumunda bulunan her gezegenle olan olumlu ve olumsuz açı etkilerini içeren bir tablo:

Gezegen Olumlu Açı Etkileri Olumsuz Açı Etkileri
Güneş Kararlılık, maddi güvenceye odaklanma, sabır İnatçılık, değişime direnme, maddi bağımlılık
Ay Duygusal denge, sabır, maddi güvence İnatçılık, değişime karşı direnme, maddi endişeler
Merkür Pratik zeka, maddi konulara odaklanma, maddi planlama yeteneği Değişime direnme, inatçılık, maddi konularda endişe
Venüs Zevk alma, maddi güzelliklere değer verme, maddi güvence Maddi bağımlılık, değişime karşı direnme, lüks tüketim
Mars Kararlılık, sabır, pratik enerji İnatçılık, değişime karşı direnme, aşırı maddi hırs
Jüpiter Finansal büyüme, maddi bolluk, refah Aşırı harcama, aşırı maddi iyimserlik, maddi hırs
Satürn Disiplin, uzun vadeli planlama, maddi sorumluluk Korku, kısıtlama, maddi endişeler
Uranüs Yaratıcılık, değişim, farklılık Ani maddi değişimler, risk alma, maddi istikrarsızlık
Neptün Yaratıcılık, sanat, manevi değerler Gerçeklikten kaçma, maddi aldanma, maddi belirsizlik
Plüton Güçlü dönüşüm, maddi yönden yeniden yapılanma, güçlü irade Kontrol takıntısı, manipülasyon, maddi bağımlılık

 

Bu tablo, Boğa burcunun 1. ev konumunda bulunan her gezegenle olan olumlu ve olumsuz açı etkilerini özetlemektedir.

Son Güncelleme 25 Mayıs 2024 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Yeşim dedi ki:

    Benim, yükselenim, Güneş’im, ve Kad burcum Boğadır. Ama Venüs’üm, 11. ev Balık’ta. Balık, kıstırılmış burç. Güneşimde ASC üstü yani 12. evde ama Boğa. Bu yüzden burada yazdıklarınızın yarısı beni tutmuyor. 😍
    Mesela: Asla dokunsal bir insan değilim ve hiç sevmem. 🙄
    Şu cümleyi benim haritama göre düzenlersem;
    Sizin yazdığınız: “Bu kişi, acele etmeyecek, işini asla şansa bırakmayacak, işe başlarken tüm detayları gözden geçirecektir. Bundan dolayı da yeniliklere biraz kapalıdır.”
    Benim durumum: “Yeniliklere çok meraklıyım (venüs 11. ev) Asla işimi şansa bırakmam, didik didik ederim (Boğa), Sonra bir bakarım kandırılmışım (Venüs Balık) 😂❤️️

    1. Akrep dedi ki:

      Evet doğum haritası kendimizi tanımak adına çok değerli ipuçları verir ancak tek başına yeterli değildir. Burada yazılanlar açı etkileri, diğer gezegen ve burç etkileşimleri ile sabit yıldızların etkileri hariç tutularak yazıldı. Bunlara önceki cümlede yazdıklarım ile genetik etkenler, çevre ve aile etkisi ile bireyin aldığı etkileri nasıl kullandığını da eklemek gerekir.

      Astrolojik veriler kendimizi tanıma noktasında baz alınabilir ama tek boyutlu yazılanlar birbiri ile bağlantılı tüm noktalar hakkında yeterli bilgi veremez. Bahsettiğiniz diğer konum etkileri bir şekilde diğer etkenlerle birleştiğinde + element + baskın burç + baskın gezegen gibi unsurlarla da birleşince farklı tablolar ortaya çıkabiliyor.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.