Ay Balık Burcunda, Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Ay Balık Burcunda, Olumlu ve Olumsuz Etkileri, ay sağlık, ay çocuk

Ay Balık Burcunda

Ay balık Burcunda Olumlu ve Olumsuz Etkileri, Ay balıkta Nasıl Etki Eder? Sağlığımızı ve Çocukları Nasıl Etkiler? Ay balık erkeği ve ay balık kadını özellikleri nelerdir?

Ay balık burcunda insanı nasıl etkiler?

Ay burcu balık olanların özellikleri aldıkları etkilerle nasıl şekillenir?

Genel olarak Balık burcu duygu, sevgi ve büyük fantezilerin burcudur. Ay balık burcunda olan kişiler de her türlü sanatsal konuya yatkındırlar. derin, çok bağlı, kendisini adayan, alıngan ve duyarlıdırlar. Şiddetli acılara dayanırlar; dertleri saygıyla karşılar ve hayal kırıklıklarını kutsallaştırırlar. Aslında bunun bir çeşit içe dönük bencillik olup olmadığı tartışmaya açık bir konudur.

Sonsuz empatik kişilerdir. bu insanlar, üzgün olanlara ve acı çeken herkese kesinlikle kulak verirler; ancak bunu tuhaf bir biçimde, sanki kendi dertlerine katkıda bulunsun diye yaparlar. ancak kolay kandırılıp baştan çıkarılabilirler. Balık; dişi, değişken bir su burcudur. Bu yerleşim kişiye yaratıcı ve sanatçı bir yapı verir. Ay Balık’ta sadece duygu konusunda hassasiyet vermekle kalmaz, aynı zamanda ruhsal ve dini konulara karşı da aşırı ilgili verir. Neptün, Venüs’ten farklı olarak Tanrısal sevgiyi ve Tek olmayı temsil eder.

Buradaki sevgi de karşı cinsten çok bütün insanlığı ve evreni sevecek kadar güçlü bir duyarlılıktır. Ay burcu balıkta olan birisinin; komşusunu, kedisini, komşusunun kedisini, sevimsiz ev sahibini, sokaktaki adamı herkesi ama herkesi sevebilecek kadar geniş bir yüreği vardır. O, aşırı idealist düş sever bir romantiktir. Her zaman kendinden daha zor durumdakilere yardım etmek ister.

Ay Balık Burcunda “Empati ve Hayal Gücü”

Duyguları çok coşkulu ve iyimser olduğu için daha sonra hayal kırıklığına uğrama ihtimali yüksektir. Duyguları bir sünger gibi kendi dışında herkesin ruhsal durumundan etkilenebilir. Bu da çok fazla empati yapmasından kaynaklanır. Ay’ı Balık burcu etkisi altında olan kişi tutkulu ve sempatik birisidir. Onun için duygusal uyum, fiziksel ve zihinsel uyumdan çok daha ötededir.

Sevdiği kişi için kendini rahatlıkla feda edebilecek bir duygusal motivasyonu vardır. Bu aşırı duyarlılık zaman zaman denizin dibine vurmasına neden olur ve sahte mutluluklar arayarak kendini kandırabilir. İşler yolunda gitmediğinde karamsarlığa kapılıp hasta bile olabilir. Dünyayı toz pembe görme ihtiyacı, aynı özelliklerde bir ruh eşi aramasına sebep olur. Hayal gücü fazlaca gelişmiştir.

Ay Balık Burcunda “Mesleki Etkiler”

İş konusunda üretkenliğini kullanabileceği; şairlik, yazarlık, aktörlük, sinemacılık, dansçılık, fotoğrafçılık, müzisyenlik gibi mesleklerde hem daha başarılı, hem de daha mutlu olur. Uyumlu yapıları sebebiyle arkadaşları ve dostları tarafından çok sevilirler. Bu insanın duygularını açıklama tarzı sempatik ve şefkatlidir. Duygusal, kibar, nazik, hayal gücü yüksek, çekingen ve utangaç, yumuşak kalpli ve diğer insanların hislerini ve davranışlarını anlayacak yetenektedir. Başka birinin incinmesi onu da incitir ve acı çektirir. Etrafındaki insanların sorunları ve dertleri onu da ilgilendirir ve bunlara çözüm bulmaya meyillidir.

Ay Balık Burcunda “Gizemli İnsan”

Ay Balık burcunda gizemli insanı gösterir. Çok bağlı, kendisini adayan, eşi ile bütünleşme arzusu duyan birisidir. Doğaüstü deneyimler yaşamaya karşı içsel bir dürtü hisseder. Duygusal açıdan uyuşuktur. Duygularının farkında değildir, kendisine ne hissettiği sorulduğunda sadece bir uyuşukluk duyar, hatta duygusuz olduğu izlenimini verir, ya da acı çekmemek için duygularını bilinçli olarak (kendinden bile) gizler.

Acı çekmekten çok korkar. Sınır koymasını bilmediğinden kendini kaybetmekten korkar. Kırılgan oldukları için mesafeli, sert ve çok soğuk davranışlar sergilemeleri doğaldır. Hatta içsel olarak da öyle hissettiğini düşünür. Duygu dünyası uzun süre kendisi için bir sır olarak kalır. Hiçbir duyguyla yüzleşmediği için duygusal açıdan olgunlaşamaz ve bu alanda saf ve çocuksu kalır.

Ay Balık Burcunda “Teslimiyet”

Kurban rolünü oynamaya eğilimlidir. Trajik karmaşıklıklara girmeye, kendini çaresizce teslim etmeye yatkındır. Gerçeklerden kaçma eğilimi gösterir. Ne zaman ne yapacağı, Sağı solu belli olmaz, istikrarsız, aşırı duygusal, melankolik ve dengesizdir, bağımlılık sorunları yaşar. Aile evinden ancak yavaş yavaş ve pasif bir şekilde ayrılabilir. “Rüyalarında” aile evinden çok uzaklara gider ve titreşimlerin hoş olduğu (örneğin, okyanus kıyısında bir ev) düşler.

Çevreden tamamen kopuk, ruhsal bir biçimde tek başına da yaşayabilir. Gerçeklikten uzak bir hayal dünyasında yaşar. Yaşam, sevgi ve aşk ile ilgili olanaksız beklentileri vardır. Ancak -güvende olmak için- bunları denemez bile. Onun yerine, düşler dünyasına, varsayımlara, bağımlılıklara sığınır ve arkasından doyumsuzluk, düş kırıklığı, yalnızlık, depresyon ve melankoli gelir. (Ve bu süreç yer değiştirerek tekrarlanır).

Ay Balık Burcunda “Abartılar ve Değişken Kişilik”

Bazı durumlarda duyguları tamamen farkında olmadığı rahatsız edici dürtülere dönüşür. Zaralı yollara sapma ve aldatılma tehlikesi büyük olduğu gibi, kendisi de başkalarını -bilinçsizce- aldatmaya, baştan çıkarmaya ve kandırmaya başvurabilir. Konuşulmayan konular, bilinmeyenler ve gelecek hakkında ipucu peşinde koşan çok duyarlı antenleri vardır.

Bir ideale veya bir insana bağlanma yeteneği güçlüdür, abartılı hevesler göstermeye yatkındır. Bilinmeyen durumları ve insanları değerlendirmekte gizemli bir keskinlik duygusu taşır. Şaşırtıcı, durmadan değişen bir kişiliğiniz var. Birlikte yaşanması zor bir insansınız. İyi ta da kötü olmanız karşınızdaki kişilere bağlıdır. Onlar sizin için ne düşünüyorlarsa siz de öyle olursunuz. Parasal problemleri ile uğraşmak sizi sıkar ve kendinizi güvensiz hissettirir.

Ay Balık Burcunda “Sırdaş İhtiyacı”

Özellikle kadınsanız bu durumlarda sığınacağınız birini bulur. Ona bütün derdinizi anlatır, kendinizi haklı gösterir ve rahatlarsınız. Artık kuş gibi hafifsinizdir, sorunlar yine birikip güvensizlik duymanıza dek! Hemen yanı başınızda her zaman yardımınıza koşacak anlayışlı bir sırdaşa ihtiyaç duyacaksınız. Bu sırdaş zor anlarınızda sığınacağınız bir liman gibidir.

İnsanların size kötü davranmadığı ve işlerin iyi gittiği dönemlerde neşeli ve cana yakınsınız. Çok kısa bir süre içinde yine de korkularınızın, üzüntülerinizin içine gömülebilirsiniz. Nasıl Ay, Dünya da yükselme – alçalma olayları oluşturuyorsa siz de bir üzüntülü, bir neşeli olacaksınız. Uzun süre aynı ruh haliyle kalmanız zordur. Fazla heyecana dayanamıyorsunuz, sakin bir hayat sizi rahatlatır.

Ay Balık Burcunda “Duygusallık ve Sanat”

Duygusalsınız. Eğer kendi idealleriniz fikirlerinizle çatışıyorsa gerçeği görmekte hatta daha çok kabul etmekte güçlük çekersiniz. Kuvvetli bir hayal gücünüz var. Romantik ve idealistsiniz. Duygusal olarak bağımsız ve fazla kişisel özgürlük isteyen kişilerle iyi ilişkiler kuramazsınız. Başkalarının etkisinde kaldığınızda içten incinebilirsiniz. Utangaçsınız.

Tanıtım sizin için önemlidir ve özen gösterirsiniz. Müptela olabilen bir tabiatınız vardır. Heyecanlanmaya yatkınsınız. Mükemmel bir teorisyen olabilirsiniz. Sanatsal yönünüzün yanında ruhsallığınızla da ilgi çekersiniz. Temel özelliğiniz düş dünyasında yaşamanızdır. Gerçekle aranızda bir perde vardır sanki. Bu perde ile yaşamı kendinizden ayırır, oluşturduğunuz pembe dünyada yaşamaya çalışırsınız. Bu fazla uzun sürmez kuşkusuz. Gerçekle sık sık yüz yüze gelir, acı çekersiniz. İşte dost size bunun için gereklidir. Kendinizin gerçek dostu olmayı öğrenene dek. . . Verici, eli açık ve uysalsınız. Para konularında çok duygusal olmanız yüzünden kandırılabilirsiniz. Kederli olduğunuz zaman yalnız kalmak ister ya da alkolde ve uyuşturucu maddelerde ararsınız çözümü.

Güzel sanatların her türü hoşunuza gider. Edebiyata, şiire, dans ve artistliğe büyük yeteneğiniz vardır. Bu konumun büyük bir özelliği de tembelliktir. Yeteneğinizi insanların yararına kullanırsanız var oluşunuzun nedenini yerine getirir, rahat ve mutlu olursunuz.

Ay Balık Burcunda “Olumsuz Etkiler”

Ay kötü etkiler almışsa hiçbir şeye hayır demeyen, hayalci ve uyuşturucu maddelere düşkün biri olabilirsiniz. Aşırı uç yanlısı da olmanız da olasıdır. İnsanüstü güçlerle bağlantı kurmak gibi davranışlar gösterebilirsiniz. Tembel, düzensiz, değişken ve yaşamını günün koşullarına uygun yollardan kazanmayı beceremeyen bir insan olabilirsiniz. Hapishaneler, hastaneler ve tımarhaneler yaşamınızda önemli bir yer tutabilir.

Ay Balık Burcunda Sağlığı Nasıl Etkiler?

Ay Balık Burcunda Sağlık 

Ay balık burcunda olan insanlar çabuk hastalanırlar, çünkü fazla dirençleri yoktur. Onlarda sık sık nezle, soğuk algınlığı, öksürük vb. görülebilir. Bu arada sinir sistemleri de fazla güçlü sayılmaz. Dolayısıyla da sinirleri çabuk etkilenir. Bu kişilerde günlük stresin neden olduğu sinir olduğu rahatsızlıkları, depresyon vb. görülebilir.

Bu insanlar yaşamın güzel şeylerini severler. İyi yemek de bunların arasındadır. Fazla şeker, çikolata, pasta vb. onların çabuk şişmanlamalarına yol açar. Bu şişmanlık da zamanla kan dolaşımını etkileyebilir. Bu tiplerin dengeli ve yeterli beslenme uygulamaları ve daima ideal kilolarında kalmaları gerekir.

Ay Balık Burcunda Çocukları Nasıl Etkiler?

Ay Balık Çocuğu

Ay balık burcunda olan çocuk endişeli ve utangaç olabilir. Rüyalı, fantezilerle dolu, yapıcı ve şefkatli. Çok hassas, dolayısıyla sağlığı zayıf. Anne ile kendisini ayıran sınırlardan kurtulmak ister. Başkalarının dünyasında olup bitenleri kolay sezer, kendi görüş açısını bulmakta zorluk çeker. “Ben” demeyi öğrenmesi özellikle aile içinde geç ve güç olur. Bu çocukların aileleri onların ihtiyaçlarına çok fazla ilgi göstermelerine rağmen kendilerine gerçekten ihtiyaç duyulduğunda ortalıkta görünmezler. Beslemek konusunda aşırı ilgiliyken çok önemli konularda (sağlık, duygusal ihtiyaçlar, v. b) bazı hatalar veya ilgisizlikler yapmış olabilirler.

Genellikle en yakın ebeveyn kurban rolünde algılanabilir. Özellikle anne, baba tarafından ilgisiz bırakılmış, her türlü özverisine karşı karşılık alamamış olabilir. Böylece çocuk anneyi içselleştirip babaya ve doğal olarak erkeksi yöne savaş açabilir. Bu da küçük yaştan itibaren mücadele, yanıt verme ve kişilik oluşturma konusunda problemler yaşamasına neden olur.

 

Balık Burcu Erkeği Nasıl Bir Erkektir? Tüm Özellikleri

Balık Burcu Kadını Nasıl Bir Kadındır? Tüm Özellikleri

Balık Burcu Çocuğu Özellikleri Onlara Nasıl Davranmalı

 

Ay Balık Burcunda Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Ayşem Aksoy – Astroloji Dergisi

Son Güncelleme 23 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 14 YORUM
  1. Şeyma dedi ki:

    Güneş balık ay balık yükselen akrep yazının her cümlesi yaşam biçimim ama beni etkileyen kör nokta doğa üstü güçler. Kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum küçüklüğümden beri elimden de bişeyler geliyor ama şöyle hogwarts gibi Bi okul olsaydı işte yeteneklerim geliştirdi.

    1. Akrep dedi ki:

      Şu yazıyı dikkatli bir şekilde okumanızı öneririm. Doğum haritanızda bazı konumlar varsa olumsuz etkiler de alabilirsiniz. Bu durumda ruhsal yeteneklerinizi geliştirirken çok dikkatli olmanız gerekir Doğum Haritasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  2. özlem çotan dedi ki:

    medyum olmak için ideal bir konum ama hayatı normal yaşamak için işkence. balık zaten duygusal üstüne bir de ay etkisi gelince ruhlar aleminde yaşıyorsun

  3. Serkan38 dedi ki:

    Burcum oğlak yüklesenim koç alçalan terazi güneş oğlak (ay balık ) bu ay balık okuyunca hayatim gozumun onu den gecti yazilan hep ben okuduk akillancakmiyiz hayir bu hayati bole bos bos bitircez sanirim kendim.ize aci cektirerek

  4. Dilnora dedi ki:

    Allah razı olsun güzel şeyler yazmışsınız ve çoğu doğrudur

  5. Elif dedi ki:

    Allah razı olsun, benden bir **k olmayacağını yine yeni yeniden okumuş oldum ???? Vallaha içki uyuşturucu kullanmıyom ya her ay balık burcu yorumunda aynısı ejhesdksnjdsk yukarıda bir Allah olduğu gerçeğini önemsemesem net yapardım ama haklısınız? Gerçekten tutkulu bir insanım. Güneş burcum koç olduğundan eşim olacak kişiyle ruhsal ve fiziksel açıdan bütünleşmek çok önemli. Bütünleşmek derken benden başkasını gözü görmeyecek şekilde bütünleşmek, ayrı olamamak şeklinde. Dediğiniz gibi gerçekten klasik müzik dinlemeyi severim mutsuz olduğumda ve anneme beni neden baleye göndermedin der dururum çünkü vücudum hiç esnek değil, keşke olsaydı… Dans etmek; tutku, fiziksel çekim ve duruş güzelliği benim için. Nazik ve çekici hareketler (jiminin dansı mesela?) en sevdiğim. Ama gelin görün ki sayısalcıyım ve zaten dansçıya göre açık kıyafetleri yeterince tercih etmiyorum. Bunu insanları kendine çekmek için kullanmak isterdim ama günah yavrum günah ? Saçma huylarım vardır. Mesela okulda canım modern şiire benzer bir şeyler yazmak isterse harflerin alfabedeki sırasını yazarım mesela yalan kelimesi => 28,1,15,1,17 gibi. Ders çalışmaya hiçbir zaman yeterli ruh sağlığı bulamıyorum. Bir gün iyiyim bir gün kötü konsantrasyon sıfır sürekli başka bir şeyler geliyor aklıma. Yemeye de aşırı düşkünüm. Şimdilik 52-53 kilo gelgitlerindeyim ama inş daha fazla şişmanlamam 162 boyla toparlanamaz duruma gelirse biterim çünkü ? fiziğe önem veririm ve hiçbir zaman bu konuda kendimi yeterli bulamadım. Annem güzel bir kız olduğumu söylüyor ama ne bileyim? babam annemi aldattı ama 3 kardeş olduğumuz için ve annem emekliye ayrıldığı için 3ümüze bakamazdı. Babam da intikam olarak beş kuruş para vermeden bize tüm sorumluluğu anneme bırakıp paşa gibi yaşayabilirdi. O yüzden annem ayrılamadı. Küçük yaşta erkeklerin bu yüzünü ve sevginin sevgisizlik yanını fark ettim ki babam zaten sevgiden ne anlayacaktı bencilin teki? ama babama olan nefretim babamın ders çalışma mevzularında üstüme gelmesi. 7. Sınıfta reflü sorunum baş gösterdi. Stresle orantılı olarak midem baya kötü olabiliyor.

    1. Akrep dedi ki:

      Burç etkileri dürtü şeklindedir. Bir şey yapmak istersiniz ama o isteğinizi destekleyecek bir etki yoksa içinizden yapmak gelmez, burç özelliklerinizden dolayı bir konuya odaklanmak istersiniz ama destekleyici etkiler yoksa odaklanamazsınız. Bunun için çaba sarfetmeniz gerekir. İçinizde yapmak istedikleriniz, sevdikleriniz veya sevmedikleriniz öncelikle burç etkisi iledir. Sonra bunları aile, çevre ve siz pekiştirirsiniz. Pes edilen her nokta kalıcı hale gelir. Sevmediğiniz yönlerinizi aşmak için çaba sarfettiğinizde engelleri aşabilirsiniz.

      Kendinizi tanımaya çalışın, yeteneklerinizi keşfedin ve onları geliştirmeye çalışın.

      1. Elif dedi ki:

        Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Evet, çalışan başarır. Gelgitli ruh halim yüzünden ancak kısa süreli motive kalabiliyorum. İradeyi yakalamam lazım.

        1. Akrep dedi ki:

          Rica ederim. Başaracağınıza eminim.

    2. Hilal dedi ki:

      Biraz üzülerek okudum umarım hayatınızdaki travmaları iyileştirip güzel bir sayfa açarsınız..

      1. Elif dedi ki:

        Çok teşekkürler, inşallah öyle olur. Kendinize iyi bakın lütfen, mutlu kalın? ve hayatta her şey için anahtarın aslında kendinizi sevmek olduğunu bilin, bu gerçekten önemli.

  6. Gakkoş dedi ki:

    Arkadaş bu nedir ya bu kadar uyabilirdi ancak. Bir tane bile mi olumlu özellik olmaz bu beni daha da depresifliğe itiyor ve bence güneş burcundaki terazi burcuyla birleşince iyice içinden çikilmaz bi hal almış bende

    1. Elif dedi ki:

      Valla neyle birleşirse birleşsin insanın ağzına tüküren bir ay burcu bence bu. Ben de güneş koçum, sizi bilmem de kafam düşünmekten patlayacak gibi oluyor bazı geceler. Ben neyim, nereye doğru sürükleniyorum, ilerde neler bekliyor beni, neyde iyiyim hangi mesleği yapabilirim?Kocaman bir güvensizlik duygusu, yeniliklerden nefret ediyorum her zaman alıştığım şeylere sımsıkı sarılıyorum ve gittiğinde acı çekiyorum. Üniversiteye geçeceğim sevinmekten çok tedirginim, sonuç nasıl gelir, iyi bir yer kazanır mıyım? Evden gitmek insana hayatı öğretir derler ama evden gidersem stresli dönemlerimle tek başıma nasıl başa çıkarım? Hayat karmakarışık, çalışıp kazanırsın ve gider yurtta kalırsın bir sürü öğrenci gibi, mantıklı düşünürsek durum bu. Ama bunun binbir türlü ihtimalini düşünmek beynimin ellerinden öper. Hayatı anlamaya çalışmaktan çok yoruldum, tek istediğim sakin bir yaşam yaprak bile kıpırdamasın mümkünse ve hiçbir dertle uğraşmak zorunda kalmayayım. Toz pembe bir dünya, var mı? Yok…

      1. anonim dedi ki:

        sizi okuyunca sanki kendimi okumuş gibi oldum bu kadar olur ya. ben yükselen akrep güneş boğa ay balığım. depresyondan çıkamıyorum. hayat üstüme üstüme geliyor. fazla düşünce aşırı duygusallık gelgitli fırtınalı ruh halinden gerçekten bıktım. hayatta yönüm yok hedefim yok konsantrasyonum yok. hayalcilik çok gerçekçilik 0. daha neler neler yazılır ama yoruldum şimdiden… ben de çok isterdim baleyi ama ben de hiç esnek değilim. dansa yeteneğim olsun… hayat işte.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.