10. Ev Akrep Burcu

10. ev akrep burcu, 10. evde akrep burcu, 10. Ev akrep Burcunda, akrep 10. evde, 10. ev akrep burcu meslek kariyer, 10. ev akrep, 10. ev akrepte nasıl etkiler?

10. Ev Akrep Burcu

10. ev akrep burcu hayatımızı nasıl etkiler? Akrep burcu onuncu evde Kişisel başarılarımızı, mesleki kariyerimizi, toplum içerisindeki statümüzü, başarı ve başarısızlıklarımızı ve birlikte olduğumuz insanlar üzerindeki otoritemizi nasıl etkiler? 

10. ev akrep burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 10. ev meslek yaşamımız, disiplin, toplum içindeki yerimiz, düzen, kurallar, kısıtlamalar, yönetme, maddi düşünceler, sabır, öğretme, kalıplar, sabitlik, şöhret, kariyer, meslekte yükselme, tutkularımız, işimizle ilgili sorumluluklar ve kişisel uğraşları konu alan evdir.

Meslek seçimimiz, seçtiğimiz meslekte göstereceğimiz performans, mesleki başarılarımız, kişisel eğilimlerimiz, çalıştığımız ortamdaki otoriter tavırlarımız, toplum içerisinde elde ettiğimiz statülerimiz, yükselmek için gösterdiğimiz çabalarımız, ne kadar yükselebileceğimiz, çalışma ortamında ve toplum içerisindeki kurallara karşı tutumlarımız, kural koyuculuğumuz, konulan kuralları nasıl yönettiğimiz, maddesel plandaki düşüncelerimiz, iş fikirlerimiz, bu fikirleri hayata ne kadar geçirebileceğimiz ve çalışma hayatında ne kadar sorumluluk sahibi olduğumuz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

10. Evin Sahibi: Oğlak Burcu

10 Evin Yönetici Gezegeni: Satürn

Akrep Burcu: Yöneticisi Mars ve Pluto, Su Elementi, Sabit Burç

10. Ev Akrep Burcu Genel Özellikleri

10. ev akrep burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 10. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Kararlı ve hırslı
  • Müdahaleyi sevmeyen
  • İstediklerini elde etmeye çalışan
  • Gerektiğinde duygusuz ve acımasız
  • Yapıcı ve yaşatarak öğreten
  • Bireysel işlerde daha başarılı
  • Mücadeleyi seven
  • Hedefi varsa aktif olan

10. ev akrep burcu konumundan etki alan insanlar duyarlı ve zeki insanlardır. Tutkuları ve duyguları o kadar yoğundur ki zaman zaman duygularının etkisi ile hareket edebilirler. İntikam alma ve kindarlık bu etkinin sonucudur. İncindikleri ve kırıldıkları her konuda mutlaka karşılık vermek isterler. Olgunlaşma evresinde yapılan hataları doğrudan dile getirirler ancak öncesinde gizli ve sinsice hareket ederek intikam alırlar.

10. ev akrep burcu insanları bu konumun etkisi altındaki konularda başkalarının, yaşamlarına müdahale etmelerine asla izin vermezler. Mars etkisi savaşçı bir kimlik verir. Eğer açılar bu etkiyi nötralize etmemişse her etkiye tepki gösterirler. Özel yaşamlarına ve kararlarına yapılan müdahaleler onlar için dokunulmazlarına saldırı gibi algılanır. Özel yaşamları ve iş hayatları ile ilgili gereksiz soru sorulmasından hoşlanmazlar.

Temel ilkeleri “Herkesin Her şeyi Bilmesine Gerek Yok” tur.

Yaşamlarına girmesine izin verdikleri ve görüşlerini aldıkları insanlar 10. ev akrep burcu insanları için özel insanlardır. Her insana iç dünyalarını açmazlar ve her insanın fikrini almazlar. Sormadan fikrini ve görüşünü aktaran insanları sadece dinleyip geçerler.

Mars etkisinden dolayı 10. ev akrep burcu insanları için “güç” çok önemlidir. Güçlü olan insanlarla birlikte olmayı ve onlarla birlikte hareket etmeyi severler.

  • Zoru gördüğünde geri adım atan
  • Sıkıntıyla karşılaştığında şikayet eden
  • Engellerle karşılaştığında vazgeçen

insanları sevmezler.

Akrep burcu, doğası gereği zor olanın peşinden gider. Mücadele ve kararlılık onlar için herşey demektir. Basit ve kolay olanın onlar için bir değeri yoktur.

Derin Duygular, Kararlılık, Soğukkanlılık ve Gurur

10. ev akrep burcu insanları, Akrep Burcu’nun etkilerini bu konumda ortaya koyarlar. 10. ev ile ilgili konularda çok derin duygulara ve kararlılığa sahiptirler. Bu bazen o kadar ileri boyutlarda olabilir ki muhatap oldukları insanlar bu kararlılık karşısında endişeye kapılabilirler. Başkaları için verilen bir söz unutulmuşsa, fazla üzerinde durulmayan bir konu olabilir ama 10. ev akrep burcu insanları için bu konu gurur meselesi haline gelir.

Sahip oldukları ve sevdiklerini o kadar yoğun bir duygu ile sahiplenir ki sonuçta “kıskançlık” olarak algılanabilecek durumlar yaşanabilir.

Çoğu insanın paniklediği durumlarda o ısrarla soğukkanlılığını korumaya devam eder. Hatta onun bu durumu çoğu insanı rahatsız edebilecek seviyelerde olabilir. Dışarıdan bakıldığında olaylara karşı umursamaz ve önemsemez görünen bu insan paniklemek yerine durup analiz eder ve olanları çözümleyerek çözüm üretmeye çalışır.

10. ev akrep burcu insanları sosyal statüye önem verirler.

  • Dikkate alınmayan
  • Sözü dinlenmeyen
  • Önemsenmeyen

bir insan olmaktansa, o toplumda hiç var olmamayı tercih ederler.

Gururun altında çelikten bir halat gizlidir. Ve o halat koparsa kendi benliğinin de dağılacağını düşünür. Bu yüzden çoğu zaman halatın fazla zorlanmasını istemez. Arka planda kalarak kendisini güvence altına almak ister. Ancak çok gerekli olursa her şeyi göze almaktan çekinmez.

İlişkilerinde kesin, net ve kararlıdır. Kendisine bir hedef belirlemişse o hedefe ulaşmak için akıl ve mantıkla hareket eder. Akıl ve Mantığın temelinde ise onu sürekli motive edebilecek çok önemli bir dinamik vardır “Tutku ve Duygular” Bir şeyi yapabilmesi için gerçekten istemesi gerekir. İstemişse onu yapmadan rahat edemez.

10. ev akrep burcu insanları için önemli olan kendilerine bir hedef belirleyebilmektir. Hedefi olduğu sürece gerçekleştirmek isteyeceği bir amacı da olacaktır.

10. Ev Akrep Burcu İnsanları Hangi Mesleklerde Başarılı Olabilir?

Akrep burcu 10. ev konumundan etki alan insanlar için öncelik her zan bireysel işlerdir. Çünkü uyumlu hareket edebileceği insanlar bulması zordur. Belki aşık olduğu insanla birlikte olma düşüncesi veya tecrübesinden yararlanabileceği birilerinin varlığı onu grup içerisine sokabilir ama genellikle tüm enerjisini ve dikkatini verebileceği bireysel meslekler onun için daha verimlidir.

  • Psikoloji
  • Terapist
  • Kişisel gelişim
  • Hipnoterapist
  • Ezoterik alanlar
  • Bioenerji
  • Parapsikoloji
  • Analist
  • Araştırmacı
  • Spekülatör ve Manipülatör
  • Gizli lider (her alanda)
  • Politika
  • Dedektif
  • Askeri alanlar
  • Cerrahi ve Tıp
  • Ölüm ile ilgili her konu
  • Spor ve atletizm
  • Kimya ve patlayıcı maddeler
  • Teknoloji

10. ev akrep burcu insanları başarılı yapacak olan mekanizma “arzu etmek” tir. Bir hedefi var ve istiyorsa onu ne pahasına olursa olsun yapmak isteyecektir. Bu konuma sahip çocuklar küçük yaşlardan itibaren “istediklerini yapma” konusunda teşvik edilmelidir. Varsa yanlışları onlara dikte etmeden davranışlarla gösterilmelidir. Onlara dikte etmek kendinizi onlara rakip haline getirmektir.

Dikkat edilmesi gereken nokta doğum haritasındaki olumsuz açılardır. Eğer 10. ev akrep burcu konumundan etki alan insanlar olumsuz açılara da sahiplerse kural dışına çıkmaya meyilli olurlar. Kuralları çiğnemek onlara heyecan vermeye başlar. İnsanların yaşamlarına zarar verdiklerini fazla düşünmezler. Karanlık işler onlar için daha cazip hale gelebilir.

Baskı Şiddet Doğurur

Genel anlamda Mars etkisi altındaki insanlarda baskı altında kaldıklarını hissettiklerinde şiddetli tepki verme eğilimi vardır. Bunu şuna benzetebilirsiniz. Onu bir kutunun içerisine koymuşsunuz ve kutunun kapağını sürekli bastırıyorsunuz. O sessiz bir şekilde bekler. Analiz eder, neler olduğunu çözmeye çalışır. Bu süreç ne kadar uzun sürerse kutunun kapağı da onu o kadar sıkıştırır.

Niyet gerçekten sadece kutunun sıkıca kapağını kapatmak mı? Yoksa zarar vermek mi? Zarar vermek olduğunu anladığında ve ilk tepkiyi verdiğinde hemen oradan uzaklaşın. Bu sizin iyiliğiniz içindir. Çünkü onun analiz evresindeki sessizliği büyük ihtimalle sizi yanıltmıştır ve ne yaparsanız yapın bir karşılık gelmeyeceğini düşünmüşsünüzdür. Üzerinde biriken baskıyı o kadar şiddetli bir şekilde size yöneltir ki neler olup bittiğini anlayamadan o tüm enerjisini üzerinize yansıtmış olur. (Akrep gibi sokmak)

Hem Yapıcı Hem de Yıkıcı

Belki akrep burcunu farklı kılan zıtlıkları üzerinde barındırıyor olmasıdır. Bir anda hem siyah hem de beyaz olabilir. Hem kötü hem iyi de olabilir. Nasıl olacağı sizin niyetinizi anlaması ile ilgilidir. Yüzüne güldüğünüz sürece iyidir, ancak zihninizde çok farklı şeyler olduğunu anladığında bir anda değişir ve size Everest’in tepelerinden getirdiği buz kütleleri ile bakabilir.

Pluto etkisi akrep burcuna defalarca yıkılmayı ve her yıkılış sonrası yeniden ayağa kalkmayı öğretir.

Bu öğretiyi o da yaşamı boyunca birlikte olduğu insanlara öğretmeye çalışır. Bir kez yapılması veya yapılmaması gerekeni söyler. Israr edene yaşayarak öğretir. Yıkılmasını bekler. Yıkıldığında elinden tutup nasıl kalkması gerektiğini gösterir.

Akrep burcunun öğretileri biraz acı vericidir ama kesinlikle kalıcıdır. 10. ev akrep burcu insanlarının değerleri de bu yönleriyle ancak uzun bir dönemde anlaşılabilirler. Sert ama gerçekçidirler. Manipülatör değillerse; Hayal satmazlar gerçekleri sunarlar. Gerekirse suyun içeresine tuz karıştırıp verirler.

Hayatı Algılayış Biçimi

10. ev akrep burcu insanları bu ev konumu alanına giren konularda hisleri ile algılarlar. Algılaması için duyması, görmesi veya dokunması gerekmez. Ruhsal alıcılara sahip olduğu için yoğun olan her enerjiyi algılayabilirler.

Asıl sorun algıladıklarını doğru analiz edip yaşamında işe yarar bir şekilde kullanıp kullanamamalarıdır. Eğer bu özelliğini nötralize eden açılar varsa sadece hisseder ama bir adım atamazlar.

Neleri hissedebilir?

  • Bir iş anlaşmasının iyi sonuçlanıp sonuçlanmayacağını
  • Ortaklık girişiminin iyi bir fikir olup olmadığını
  • Muhatabının güvenilir bir insan olup olmadığını
  • Yatırım yapılmasına karar verilen alanın sağlıklı olup olmadığını
  • Paranın nerede ve nasıl değerlendirilmesi gerektiğini

Yaşamına Yön Verenler

10. ev akrep burcu insanları hırslı ve azimlidirler. Karar verdiklerini yapabilmek için yaşamlarını ortaya koyabilirler. “Ölüm” kelimesi onlar için sadece “değişim ve dönüşüm” ü ifade eder. Yürümeleri gerektiğine inandıkları bir yol varsa korku değil heyecan duyarlar.

Acımasız olmaları gereken noktayı da Acımaları gereken noktayı da iyi bilirler. Birlikte olduğu insanların öğrenmeleri için gerekirse çok acımasızca hareket edebilirler. Seviyorlarsa sabırla bekleyebilirler.

Hata yaptıkları nokta duygularıdır. Çünkü temellerinde yoğun duygu bulunur. O noktaya erişen herkes onun için tehlikedir. Bunu bildikleri için iç dünyalarına herkesin yaklaşmasına izin vermezler. Bu nedenle herkesle mesafeli olmaya özen gösterirler.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimi

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

10. Ev Akrep Burcu
www.akrepblog.com
25 Mayıs 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 15 YORUM
  1. Erhan dedi ki:

    Merhaba. Ben bir meslek ve kazanç alanlarımı öğrenmek istiyorum ancak çözemiyorum. Şöyle ki,
    Yükselen Kova, 1.evde Kova üzerinde Jupiter var. Kova yöneticilerinden Satürn 9.evde Akrep’te retro. Uranüs ise 10.evde Akrep’te retro… Yani 9.ve 10.evi Akrep yönetiyor. Ayrıca, 2.evimi Balık başlatıyor 25.dereceden ama 2.evin çoğunluğu Koç burcunda ve üzerinde KAD, Merkür ve Güneş var. Koç’un yöneticisi Mars ise 11.evde. Bu konu hakkında aydınlatabilir misiniz? Teşekkür ederim.

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba.

      Şu 3 noktaya ağırlık vermeye çalışın.

      2. ev para kazanacağınız alanlar
      10. ev mesleğinizi nasıl icra edeceğiniz
      ve KAD (ileride bu alana çekileceğiniz için göz önünde bulundurmak iyidir)

      2. ev ile ilgili sizde hangisi daha baskın ve etkin ona dikkat edin. Mesela Koç daha baskın ise başkasının işinde çalışmaktansa veya başkasına ait bir işte çalışmaktansa kendinize ait bir işte çalışarak para kazanmak istersiniz.
      Balık daha etkinse başkalarına yardımcı olabileceğiniz, çok fazla parayı düşünmeyeceğiniz bir alan cazip gelir.

      Mars 11. evde ise 11. ev konuları kısmında 11. ev alanına giren konularda daha aktif olursunuz. Enerjiniz bu alanda daha güzel çalışır.

      Retro kısımlar biraz sorunlu olacağı için çok üzerinde durmayın.

      Seçim yapmakta zorlandığınızda hayal edin. Neyi yapmaktan hoşlanıyorsanız o alanları tercih edin. En pratik yolu budur.

      2. ev para kazanacağımız veya kolay para kazanacağımız alanları, 10. ev mesleğimizi nasıl icra edeceğimizi KAD aslında olmamız gereken alanı gösterir.

  2. Melahat dedi ki:

    MC akrep 10.ev akrep. Uranüs 9.ev akrep. Azimliyim ve hırslıyım. Merhametliyim ve kinciyim. İntikam için bekler beklerim. Ve zamanı geldiğinde. Yavaş ve milim milim intikamımı alırım. Zamanını asla kestiremezler. İntikam soğuk yenen bir yemektir. Merak ettiğim akrebin fiziksel özelliklerini de veriyor mu bize. Çekiciliğini ve intikamını. Şimdiden teşekkür ederim

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Fiziksel özelliklerimiz 1. ev konumu ile ilgili. Bu konumda bulunan burç, çevre ve genetik faktörler fiziki yapımızı etkiler.
      Ancak diğer konumlar 1. eve açı yapıyorsa ve güçlü etkilere sahipse fiziki yapımıza da etki edebilir. Doğum haritasında ağırlıklı burç veya bir konumda bulunan burcun etki gücü açılarla diğer konumları etkileyebilir.

  3. Gigi dedi ki:

    Muhteşem bir yazi olmuş, ellerinize sağlık. 9. Ev ay akrebiyim, 10. Ev akrep ve mc uranus kavuşumu 120 derece aslandaki marsa aci yapıyor. Manipulasyonculuk, herseyi bilmeyin ben zaten biliyorum size yetercilik, bu patlar bunu imzalamayincilik bunlar hep benim işim 🙂 zehir zemberek mailler atıp, kendisine iş çakmaya çalışanın yöneticisini çalıştıran ve aynı zamanda da sanki bu basbelasi o değilmiş gibi gülücükleri, pozitif enerjisi ve sifaciligiyla ortama neşe saçan kişi de benim. Merak ettiğiniz bir etkisi, su sizde var mı gibi bir sorunuz olursa ben de keyifle cevaplarım.

    1. Akrep dedi ki:

      Teşekkür ederim. Faydası olmuşsa ne mutlu.

      Soru yağmuru benden gelsin o zaman.

      1- İş yaşamınızda sezgilerinizi kullanabiliyor musunuz? Veya sezgilerinizi kullanabilecek kadar bu konumda akrep burcu etkin mi?
      2- Akrep burcunun bu konumda bulunmasının faydalarını gördünüz mü? Veya zararlı etkilerini?
      3- Bu konumda akrep burcu değil de başka bir burç olsun ister miydiniz?

  4. Gül dedi ki:

    Çok güzel yazmışsiniz. 40 li yaşlarımdan sonra ay burcumun ve MC akrep olduğunu öğrendim .Bazı özelliklerime hiç bir anlam veremedim ama akrep temasını anlayınca olayı çözdüm . Sezgisel ve derinlik .
    Yüzeysel ne olursa olsun sevmedim .Hele ki basma kalıp düşünceler .
    Ve işin enteresan tarafı akrep teması yüksek olan insanlara hep manyetik olarak çekildim sanki .Kim ne yaparsa yapsın hangi mesleğe sahip olursa olsun “derinlik ” aradım .Zamanınızı fazla almak istemiyorum .Emeğinize sağlık çok teşekkür ederiz ?

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Ben teşekkür ederim güzel sözleriniz için. ?
      Çok güzel özetlemişsiniz “Sezgiler ve derinlik” akrep etkisi için hayata anlam katan sözcükler.

  5. GÜNGÖR dedi ki:

    Sanki hayatımı size anlatmışimda bana sunum yapiyomussunuz gibi hissettim bu verdiğiniz bilgilerin kaynağini merak ediyorum emeğinize sqğlık teşekkürler…

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Umarım faydalı olmuştur.
      Kaynak: Yoğun akrep burcu etkisi taşıyorum. Kendim ve akrep burcu etkisi taşıyanlar üzerinde yaptığım gözlemler.
      Teknik terimler ve klasik astroloji bilgileri birikimi için adını hatırlayamayacağım kadar çok kitap ama özellikle ayrı bir yeri olan Barış İlhan Hanım’ın yayınları ve astroloji dergisi diyebilirim.

  6. Bahar dedi ki:

    Ne güzel yazmışsınız, aydınlatıcı ✌️Teşekkür ediyorum ??

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim Bahar hanım. faydalı olmasını dilerim.

  7. Nermin dedi ki:

    Güzel bir yazı olmuş teşekkürler. Bu konumda iş hayatı zorluyor biraz. Çünkü başkaları ile birlikte çalışmak zor
    Herkesin zihnini okuyarak onlarla birlikte hateket etmeye çalışmak zor. Bireysel işlerde daha başarılı oluyorum. Sosyal işler zor geliyor.

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Mutlu, huzurlu ve başarılı olduğunuz işleri yapmaya çalışın (mecburiyetler dışında)

  8. Tülin dedi ki:

    Yasasin! Artik ilerliyor. 11. ve 12. evi sabirsizlikla bekliyorum. Anlatiminiz cok güzel. Olurda birgün dogum haritasina bakmaya karar verirseniz mutlaka kendi haritami size baktiracagim!

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.