10. Ev Aslan Burcu

10. ev aslan burcu, 10. evde aslan burcu, 10. Ev aslan Burcunda, aslan 10. evde, 10. ev aslan burcu meslek kariyer, 10. ev aslan, 10. ev aslanda nasıl etkiler?

10. Ev Aslan Burcu

10. ev aslan burcu hayatımızı nasıl etkiler? Aslan burcu onuncu evde Kişisel başarılarımızı, mesleki kariyerimizi, toplum içerisindeki statümüzü, başarı ve başarısızlıklarımızı ve birlikte olduğumuz insanlar üzerindeki otoritemizi nasıl etkiler? 

10. ev aslan burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 10. ev meslek yaşamımız, disiplin, toplum içindeki yerimiz, düzen, kurallar, kısıtlamalar, yönetme, maddi düşünceler, sabır, öğretme, kalıplar, sabitlik, şöhret, kariyer, meslekte yükselme, tutkularımız, işimizle ilgili sorumluluklar ve kişisel uğraşları konu alan evdir.

Meslek seçimimiz, seçtiğimiz meslekte göstereceğimiz performans, mesleki başarılarımız, kişisel eğilimlerimiz, çalıştığımız ortamdaki otoriter tavırlarımız, toplum içerisinde elde ettiğimiz statülerimiz, yükselmek için gösterdiğimiz çabalarımız, ne kadar yükselebileceğimiz, çalışma ortamında ve toplum içerisindeki kurallara karşı tutumlarımız, kural koyuculuğumuz, konulan kuralları nasıl yönettiğimiz, maddesel plandaki düşüncelerimiz, iş fikirlerimiz, bu fikirleri hayata ne kadar geçirebileceğimiz ve çalışma hayatında ne kadar sorumluluk sahibi olduğumuz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

10. Evin Sahibi: Oğlak Burcu

10 Evin Yönetici Gezegeni: Satürn

Aslan Burcu: Yöneticisi Güneş, Ateş Elementi, Sabit Burç

10. Ev Aslan Burcu Genel Özellikleri

10. ev aslan burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 10. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • İyi bir yönetici
  • Enerjik ve güçlü
  • iyi bir organizatör
  • Sorumluluk sahibi
  • Güler yüzlü yönetici
  • Cömert ve eli açık
  • Gösterişi sever
  • Romantik

10. ev aslan burcu konumundan etki alanlar işlerine bağlı ve güçlü bir benliğe sahip olurlar. Bu konumdan etki alan insanları güler yüzlü yöneticiler olarak tanımlayabiliriz. Aslan burcu da tıpkı Koç burcu gibi doğal bir lider ve yöneticidir. Ancak aslan burcu etkisini Koç burcu etkisinden farklı kılan, Aslan burcu sert etkiler almamışsa daha sempatik ve güler yüzlü olur. Ne zamana kadar? Güler yüzü yanlış anlaşılıp dikkate alınmadığı ana kadar.

10. ev aslan burcu insanları güler yüzlü ve sempatik yöneticilerdir ancak sözleri dikkate alınmadığında tıpkı bir aslan gibi kükreyerek karşısında duran herkesin dizlerinin bağını çözebilecek kadar yüksek bir enerji yayabilirler. Çünkü enerji kaynakları Güneş‘tir.

Aslan burcu Astrolojide egoyu temsil eder. Hayran olunmak, alkışlanmak ve herkes tarafından tanınmak ve sevilmek isterler. 10. ev aslan burcu olan insanlarda bu konumun etki alanlarında, egoları ile ön planda olurlar. Onların bulunduğu bir ortamda tek hayran olunacak ve ilgi gösterilecek insan kendileri olmalıdır.

10. Ev Aslan Burcu ve Cömertlik

10. ev aslan burcu insanları tıpkı aslan burcu gibi cömerttir. Yönettiği veya sorumluluk alanındaki insanlara son derece cömert davranır. Bir iş yerinde yönetici pozisyonunda 10. evi aslan burcu veya güneş burcu aslan olan biri varsa o iş ortamının tüm imkanlarını çalışanları ile paylaşırlar. Eli açıktır ve paylaşımı sever. Gerekirse kendi imkanlarını kullanarak çalışanlarını mutlu etmek ister. Neden? Tabiki iç dünyasında daha çok sevilmek ve taktir edilmek için.

10. ev aslan burcu olan bir insanın egosu, onun için hem bir enerji kaynağı hem de düşmanı olabilir. Olumlu etkiler almışsa sempatik tavırları ve cömertliği ile kendisini herkese sevdirir. Olumsuz etkiler almışsa narsist yapısı ile aşırı bencil de olabilir.

Kendisini en iyi şekilde insanlara gösterebilmek için lüks giyime ve lüks tüketime kaçabilir. En iyi kıyafetler, en iyi spor arabalar, lüks gözlükler, lüks restoranlar ve lüks kelimesi ile birlikte anılan ne varsa onlarla birlikte o da anılabilir. Görüntü onun için her şeydir. Sevgi, saygı ve hayranlık kazanmak için para harcamaktan asla kaçınmaz.

Babalar ve Rol Model

Babaları 10. evi aslan burcunda olan insanlar için rol model olurlar. Doğuştan lider özelliğine sahip oldukları için küçük yaştan itibaren nasıl bir lider olunması gerektiğini evi içerisindeki tutum ve tavırlarına dikkat ederek babalarını örnek alırlar. Onun her hareketi, her konuşması ve davranışı onun için yapılması gereken roller gibidir.

Bu konumdan etki alan insanlar babalarına karşı büyük bir sorumluluk hissine sahiptirler. Babaları ile gurur duyarlar ve onlar gibi olmak isterler.

Gurur, sorumluluk ve otorite konularını babalarından öğrenirler.

Aşk ve Romantizm

Aslan burcu yengeç burcu kadar olmasa da tipik bir romantiktir. Gülen gözleri ve tebessüm eden yüzü, insanları tahrik etmek için yeterlidir. Ancak 10. ev aslan burcu insanları sevgili olarak zor insanlardır. Çoğu zaman beğendiği insanlara aşık olduğunu zannederek hareket eder. Bu konuda o kadar ileri gider ki muhatabı da buna inanır. Herkes nişan ve düğün hayalleri kurarken o çoktan başka birini bulmuştur bile.

10. ev aslan burcu insanları çoğu zaman tutku ile aşkı birbirine karıştırırlar. Arzu ve istekleri geçtiğinde birlikte olduğu insanın kusur ve eksiklerini bahane eder kırıcı olmaya başlar ve ipler kopar.

Meslek ve İş Hayatı

10. ev aslan burcu konumundan etki alan insanlar

  • Enerjik
  • Öncü
  • Üretken
  • Otoriter ve
  • Zeka

gibi niteliklere sahiptir. Gerçekten istediği bir şeyler varsa başarılı olabilmek için mücadele eder. İstediklerini elde etmek için savaşmaktan asla kaçınmaz. Rakiplerini yanıltan yüzündeki tebessüm bir anda dişlerini çıkarmış kükreyen bir aslanın yüz ifadesine dönüşebilir. Bu noktada karşısında kim olursa olsun korkup saygı duymak zorunda kalır.

Hangi işi yaparsa yapsın gururlu yapısı ve egosu onu her zaman en tepeye çıkmaya zorlar. En ön sırada olmalı, en gözde o olmalı ve en çok saygısı o hak etmelidir. Bulunduğu konumda sorumlu olduğu çalışanlar varsa onları nasıl motive edeceğini çok iyi bilir. Çok iyi bir organizatördür ve kendisine çok güvenir. Rekabetten asla kaçmaz. Zor durumda kaldığında mizah ve oyunculuk yeteneğini kullanarak işleri idare etmeyi çok iyi bilir.

Oyunu kurallarına göre oynar. Bu durum karşısındaki sinsi ve perde arkasından oyun kuranlar karşısında onu zor durumda bırakabilir. İçindeki haylaz ve sevimli çocuk sinsi değil merttir. Oyunun kuralarına göre oynanmadığını anladığında çok sert tepki gösterir.

Hangi Mesleklerde Başarılı Olabilir?

Aslan burcu 10. ev konumundan etki alan insanları yönetim, eğlence, sahne ve sporla ilgili tüm alanlarda başarılı olabilir.

  • Yöneticilik
  • Reklam ve oyunculuk
  • Politika
  • Avukatlık
  • Spor
  • Moda ve lüks giyim
  • Lüks arabaların satıldığı galeri
  • İnsanların dikkatlerinin çekileceği tüm alanlar

10. Ev Aslan Burcu Konumunun Özelliği

Doğum haritasına bakılarak iyi bir lider nasıl belirlenir? Sevilen ve etkili liderlerin doğum haritalarındaki ortam özellikler nelerdir? İyi bir yönetici için doğum haritasında hangi konumlara bakılmalı ve hangi konumlar bulunmalı?

10. ev meslek yaşamımızla ilgili olduğu için aslan burcu bu konumda tüm enerjisini dışa yansıtır. Tanınmış liderlerin büyük kısmında 10. evlerinde Aslan burcu yer alır. Bu konumda yer alan koç burcu da liderlik özelliği kazandırır ancak Koç burcu Mars etkisi altında olduğu için daha yıkıcı, kırıcı ve sert özellikler kazandırır. 10. evde yerleşen aslan burcu daha sempatik ve insanları kendisine keçen bir lider ortaya çıkarır. Yönetir ancak tebessüm etmeyi de ihmal etmez. Tebessüm eder ancak kesin ve net sınırları da vardır; sınırlar aşıldığında asla taviz vermez.

Bu konumda Güneş ve Ay’ın bulunması başarıyı perçinlemektedir. Çünkü duygular da iyi bir yöneticinin ortaya çıkmasında etkilidir.

İyi bir liderin doğum haritalarındaki ortak özellikleri

  • 10. evde Aslan burcu
  • 10. evde Güneş
  • 10. evde Ay

şeklinde özetleyebiliriz.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimi

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

10. Ev Aslan Burcu
www.akrepblog.com
25 Mart 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.