Üzerlik Tohumu ve Genel Özellikleri

Üzerlik Tohumu ve Genel Özellikleri

Üzerlik Tohumu ve Özellikleri

Üzerlik tohumu ve Üzerlik Otu Genel Özellikleri

Konu İçeriği

1- Üzerlik tohumu ve Üzerlik Otu Genel Özellikleri

2- Üzerlik Otu ve Özellikleri

3- Üzerlik Otunun Hasat Dönemi

4- Üzerlik Otu ve Üzerlik Tohumu Nerelerde Kullanılır?

5- Üzerlik Tohumu Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

6- Üzerlik Tohumu Nelere İyi Gelir?

7- Varis ve Ağrılara Karşı Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır?

8- Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır?

9- Üzerlik Tohumu Zayıflatır mı?

10- Üzerlik Tohumu ile Hangi Gıdalar Tüketilmez?

11- Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

12- Üzerlik Tohumu Saç İçin Nasıl Kullanılır?

13- Üzerlik Tohumu Hakkında Hadis

14- Üzerlik Tohumu ile Tütsü Nasıl Yapılır?

15- Üzerlik Tohumu İncir, Hurma ve Zeytinle Tüketilir mi?

16- Üzerlik Tohumu Çayı Ne İşe Yarar?

17- Üzerlik Tohumu Hangi Burçlara Tavsiye Edilir?

Üzerlik tohumu ile ilgili 2017 yılında parapsikoloji.net sitesinde yapılan çalışmaya bende katıldığım için hem deneyimlerimi hem de üzerlik tohumu ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri fırsat buldukça aktarmak istiyorum. Kullanımında nelere dikkat etmek gerekir? Nasıl kullanılır? Üzerlik tohumu kullanırken hangi gıdalar ve ilaçlar tüketilmez? Üzerlik tohumu çayı nasıl hazırlanır? Üzerlik tohumu hangi hastalıklarda kullanılır? Zararları var mıdır? Zehirlenme durumunda neler yapılmalıdır bunların tamamını yazı dizisi halinde deneyimlerimle birlikte yazmak istiyorum.

Bunları özellikle yazmak istiyorum çünkü internette doğruları yansıtmadan yayınlanan çok fazla yazı var. Bu yazılardan etkilenerek kullanan ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgisi olmadığı için zarar görenlerin sayısı bir hayli fazla. Kullanımı ile ilgili ayrıntılı yazılara geçmeden önce üzerlik otu ve üzerlik tohumu ile ilgili bu yazıda öncelikle genel bilgiler vermeyi düşünüyorum.

Orta Asya’dan Günümüze Üzerlik Tohumu

Üzerlik otu Orta Asya’dan günümüze kültürümüzün bir parçası haline gelmiş bir bitki. Keşfedilmeyi bekleyen bir çok özelliği var. Ben o çalışmadan sonra zaman zaman kullanmaya devam ettim. Çok faydasını gördüm. Özellikle ruhsal yönden etkileri çok dikkat çekici. Geçmişte nazardan, büyüden, kötü ruhlardan korunmak ve negatif enerjilerden arınmak için kullanılan üzerlik tohumu günümüz insanı için ruhsal şifaya kanal olmaya devam ediyor.

Bir çok ülkede parkinson, kanser, epilepsi, depresyon ve sinir sistemi sorunlarına karşı üzerlik tohumu ile ilgili bilimsel çalışmalar yapılmakta. Ülkemizde daha çok kültürel boyutu ve kelime kökeni üzerine çalışmalar yapılmış. Ancak internetin yaygınlaşması ile birlikte bilgilerin hızla yayılması üzerlik tohumunun tanınmasını sağladı. Üzerlik tohumunu tanımamda bilgileri ve tecrübesi ile destek olan Bukra Tarık Dora’ya ve parapsikoloji.net ekibine teşekkürler.

Üzerlik tohumu ve Üzerlik Otu Genel Özellikleri

Üzerlik otu nerede yetişir? Ülkemizde hangi illerde yetişir?

Bilimsel adı peganum harmala‘dır. Tam tanımda peganum harmala seed olarak ifade edilir. Çorak bölgelerde, ülkemizde İç Anadolu‘da en çok Ankara, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Erzincan ve Konya illerinde yetişir. Afrika kıtasında, Asya ve Amerika kıtasının sıcak iklime sahip yerlerinde de çokça görülür.

Üzerlik tohumu kültürümüzde “nazar otu” olarak ta bilinir. Kapsüllerinden ayrılmadan demet halinde ve tohumları tütsülenerek ortamın negatif enerjiden arındırılmasında kullanılmıştır.

Şaman kültürünün yaygın olduğu yerlerde ve ülkemizde de kültürel aktarımın devam ettiği yerlerde nazara karşı kullanımı devam etmektedir. Eskiden cenaze merasimlerinde de tütsü yapılarak kullanılırdı. Tohumları yakılarak zararlı böceklerin öldürülmesinde de kullanılmıştır. Bazı böceklerin evden uzak tutulması için külü eve giriş yerlerine dökülmüştür.

Sindirim sisteminde parazit temizleyici, erkeklerde cinsel gücü artırıcı macun hazırlanmasında, merkezi sinir sisteminin uyarılmasında ve boya yapımında kullanılmıştır.

Üzerlik otu ve üzerlik tohumu günümüzde de içeriğindeki harmalin, harmin, harmalol, peganin ve eterik yağlar nedeniyle ilaç endüstrisi ve kimya endüstrisinde kullanılmaktadır.

Parkinson, epilepsi, sinirsel rahatsızlıklar, stres ve depresyona karşı başarılı sonuçlar elde edilmesinden dolayı üzerlik tohumu üzerine yapılan araştırmalar giderek artmaktadır.

üzerlik otu ve özellikleri

Üzerlik Otu ve Özellikleri

Üzerlik bitkisi karasal iklimi seven bir bitkidir. Fosfatlı topraklarda yaygındır. Üzerlik otu fosfatlı toprağın çok olduğu mezarlıklarda doğal olarak yetişir. Yani bir yerde üzerlik bitkisinin bulunması orada fosfatın olduğunun da bir göstergesidir. Fosfatlı topraklarda yetişen üzerlik bitkisinin verimi de daha yüksektir.

Eski inanışlarda üzerlik tohumunun mezarlıklarda yaygın olarak bulunmasından dolayı ölülerin ruhlarının dünya ile bağlantısının bu bitki aracılığı ile olduğuna inanılmaktadır. Üzerlik bitkisinin ruhsal bir bitki, üzerlik tohumunun da ruhsal şifa kaynağı ve madde ötesi ile bağdaştırılmasının nedenlerinden biri de budur.

üzerlik otu çiçeği

Üzerlik otunun boyu yetiştiği yere göre 60-70 cm’ye çıkabilmektedir. Beyaz renkte çiçek açar ve çiçekler döküldüğünde içerisinde tohumlarının olgunlaştığı kapsüller ortaya çıkar. Kapsüllerin içerisinde bölmeler bulunur, bu bölmelerin içerisindeki tohumlar zamanla olgunlaşırlar.

Üzerlik otunun tohumları bu kapsül içerisinde olgunlaşarak kapsül kuruduğunda dökülür. Aktarlarda hem kapsül hem de tohum olarak satılmaktadır.

Üzerlik otu kapsülleri

Üzerlik Otunun Hasat Dönemi

Üzerlik otu ne zaman hasat edilir?

Üzerlik otu Ağustos ayında olgunlaşır. Mevsime göre Ağustos aynın sonunda veya Eylül ayında hasat edilir. Kuruyan üzerlik otu dalları bağlanarak demet haline getirilir. Tümüyle kuruduğunda üzerlik tohumu çırpılarak kapsüllerinden dökülür.

üzerlik otu hasat dönemi, üzerlik otu ne zaman hasat edilir?

Üzerlik tohumlarını kapsüllerinden ayırmak için eskiden halbur adı verilen eleklerle rüzgarda elenir. Günümüzde bu işlem makinelerle yapılmaktadır.

Üzerlik Otu ve Üzerlik Tohumu Nerelerde Kullanılır?

Üzerlik otunun bitki, kök ve tohumları şifalı bitki olarak çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır. Tohumu kırmızı renk tonlarında boyar madde olarak kullanılır.

Üzerlik tohumu geçmişte olduğu gibi günümüzde de nazara karşı kullanılmaya devam etmektedir. Üzerlik tütsüsünün kötü ruhları ve madde ötesi varlıkları uzaklaştırdığına inanılır.

Üzerlik tohumu yakıldığında üzerlik içerisinde bulunan harmalin, harmin ve harmalol etkisi ile insanda rahatlama meydana getirir. Bu rahatlama nedeniyle psikolojik rahatsızlığı olan insanlar kendilerini rahatlamış hissederler. Bu rahatlama, kötü ruhları ve varlıkları uzaklaştırdığına ve nazarı etkisiz kılmasına yorulur.

Üzerlik Tohumu Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Üzerlik hangi hastalıklara iyi gelir, hangi hastalıklarda kullanılır?

Üzerlik tohumu sinir sisteminden, solunum sistemine, sindirim sisteminden cilt rahatsızlıklarına ve cinsel istikrarsızlıklara kadar geniş bir alanda kullanılır.

Üzerlik tohumu genel olarak,

  • Sinir sisteminin uyarılmasında,
  • Solunum yollarının açılmasında,
  • Balgam söktürmede,
  • Mide ağrılarının giderilmesinde,
  • Bağırsak kurtlarının ve solucanlarının atılmasında,
  • Uyku düzensizliğinin giderilmesinde,
  • Basur rahatsızlıklarında,
  • Saç dökülmesinin önlenmesinde,
  • Kanser tedavisinde,
  • Varislerin tedavisinde,
  • Sulu egzamalarda ve
  • Sinirsel rahatsızlıklara karşı kullanılır

Üzerlik Tohumu Nelere İyi Gelir?

Üzerlik tohumu suda kaynatılarak kullanıldığında kanı temizleme özelliği vardır. Denizde ve uzun yolculuklarda bulantılara iyi gelir. Antioksidan özelliği nedeni ile cildi güzelleştirir. Bazı bölgelerde böbrek taşlarının düşürülmesinde kullanılır. Kum ve taşların düşürülmesinde ne kadar etkili olduğu konusunda ne kadar etkili olduğu konusunda net bilgi yoktur.

Saçların yumuşatılması ve bedenin rahatlatılması için tohumları ile birlikte bitki yakılarak külleri bir tülbente sarılır ve suda kaynatılır. Bu su ile banyo yapılır.

Varis ve Ağrılara Karşı Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır?

Malzemeler:

  • 100 gram üzerlik tohumu
  • 1,5 litre su
  • 1 çay bardağı sirke

Hazırlanışı

Varisli bölgelere veya ağrıyan yerlere 100 gram üzerlik tohumu 1,5 litre su ve bir çay bardağı sirke ile 10 dakika kaynatılarak soğuduktan sonra uygulanır. Üzerlik tohumu varis tedavisinde de etkili bir şekilde kullanılabilmektedir. Varis tedavisi veya ağrılı yerler için hazırlanan bu karışım kesinlikle içilmemelidir.

Ayrıca Üzerlik Tohumunun,

  • Astım rahatsızlıklarında
  • Bronşitte
  • Baş ağrılarının giderilmesinde
  • Nefes darlıklarının giderilmesinde
  • Adet kanamalarının rahat geçirilmesinde
  • Ülser sorunlarında
  • İltihapların giderilmesinde
  • Unutkanlığın giderilmesinde

faydalı olduğu söylenmektedir.

Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır?

Üzerlik tohumunun çok farklı kullanımları vardır. Kullanımı ihtiyaca göre belirlenir.

  • Üzerlik çayı hazırlanarak
  • Üzerlik tütsüsü yapılarak
  • Çiğneyip yutularak
  • Üzerlik yağı çıkarılarak
  • Tohumları kaynatılıp cilde sürülerek
  • Yağı veya kaynama suyu ağrıyan yerlere sürülerek

kullanılır. Ayrıntılar için Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Miktarlar ve Hazırlanışları konusuna bakabilirsiniz.

Üzerlik Tohumu Zayıflatır mı?

Üzerlik tohumu psikolojik tokluk sağladığı için bu tokluğa bağlı olarak iştahı azalttığı için zayıflamaya katkı sağlar. Ek olarak iyi bir antioksidan olduğu için metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olabilir.

Üzerlik tohumunun yağ yaktığına dair bir veri yok. Üzerlik tohumunun sağlayacağı psikolojik rahatlama stres ve kaygı nedeniyle yeme alışkanlığını ortadan kaldırır. Bu da zayıflamaya etki eder.

Asıl etkisi ile üzerlik tohumu kullanacak olanların günlük yemek alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalmaları ile ilgilidir.

Üzerlik tohumu kullanırken aşağıdaki gıdalar tüketilmez. Ayrıca sinir sistemini etkileyen ilaçlarla antidepresanlar kullanılmaz. Üzerlik tohumunun kendisi doğal bir antidepresan olduğu için psikiyatrik ilaçlara çoğu zaman gerekte kalmaz.

Üzerlik Tohumu ile Hangi Gıdalar Tüketilmez?

Üzerlik tohumu ile birlikte içeriğinde tramin bulunan hiçbir gıda tüketilmemelidir. Tüketim tramin miktarına göre değişse de bu konu ciddi olduğu için tüketilmemesinde yarar vardır. Üzerlik tohumu sirke ve turşu gibi değişme uğrayan besinlerle de tüketilmemelidir.

  • Turşular
  • Sirke
  • Mayalanan besinler ve içecekler
  • Ekşimiş yoğurt, peynir, kaşar, krema
  • Endüstriyel et ürünleri (salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş et ürünleri)
  • Alkollü içecekler
  • Kafein içeren içecekler (Kahve, kola, çay…)
  • Patlıcan, ıspanak, avokado, muz, ıspanak,
  • Domates, ananas, soğan (pişmemiş), lahana, roka.. (Traminden dolayı)
  • İncir, zeytin, ceviz, kuru erik, ginseng

Ayrıca sürekli kullandığınız ilaçlara dikkat edin, üzerlik tohumu maoi olduğu için içerisinde maoi’lerle kullanılmaz yazan ilaçları kullanmayın.

  • Sinir sistemi ile ilgili ilaçlar
  • Antidepresanlar
  • Soğuk algınlığında kullanılan ilaçlar

Üzerlik Tohumu ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Üzerlik tohumu ve sirke birlikte kullanılır mı? Hayır sirke ile birlikte üzerlik tohumu içilerek kullanılmaz. Sirke ile birlikte üzerlik tohumunu ağrı ve varislerde kullanabilirsiniz.

Üzerlik tohumu turşularla birlikte kullanılır mı? Turşu türleri ile birlikte üzerlik tohumu kullanılmaz.

Üzerlik tohumu ve zeytinyağı nelere iyi gelir? Üzerlik tohumu ve zeytinyağı birlikte ağrıyan yerlere sürülerek ağrıların giderilmesinde kullanılır. Alın ortasına üzerlik tohumu zeytinyağı karışımı sürülürse epifiz bezi uyarılır. Daha çok 3. göz çakrasını aktif etmek için kullanılır.

Üzerlik Tohumu Saç için Nasıl Kullanılır?

Saç dökülmelesine karşı ve saç renginin koyulaştırılması için üzerlik tohumu nasıl kullanılır?

Üzerlik tohumu saç için nasıl kullanılır? 1 litre suya bir yemek kaşığı üzerlik tohumunu koyarak 5-10 dakika kaynatın. Bu suyu saç durulama suyunuza ekleyin ve son durulama suyu olarak kullanın. Bu suyla saçınızı durulayarak bir süre kurulamadan bekleyin. Hem saç dökülmelerine iyi gelecek hem de saç renginizi koyulaştıracaktır. Suyu bir sprey şişesine koyarak yıkadıktan sonra saçınıza püskürtüp parmaklarınızla saç diplerinize masaj yapabilirsiniz.

Üzerlik tohumu tasavvuf ehli tarafından kullanılmış mıdır? Bazı ülkelerde tarikat şeyhlerinin müritlerine üzerlik tohumu kullanmalarını tavsiye ettiği söylenir. Ayrıca Hz. Mevla’nın beyitlerinde de üzerlik tohumu geçmektedir. Seyr-i Süluk yolunda ruhsal daralma yaşayanların sıkıntılı süreçleri aşmak için üzerlik tohumu kullandığı söylenir.

Üzerlik tohumu dmt oranını artırır mı? Hayır üzerlik tohumu dmt oranını artırmaz. Daha fazla dmt miktarının kullanımı sağlar. Doğal süreci hızlandırır. Bunun için kargı kamışı, akasya yaprağı ve diğer bitkilerle birlikte üzerlik tohumu kullanılır.

Üzerlik Tohumu Hakkında Hadis

Üzerlik tohumu hakkında hadis var mı? Üzerlik tohumu ile ilgili rivayet edilen iki hadis vardır.

  1. Bu ilaç olarak kullanılan tohumdur” Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisinde belirtilen tohumun üzerlik tohumu olduğu ifade edilir. Ebu Hanife ed-Dîneveri, Ebu Ubeyd
  2. Diğer bir hadis ise “İki acı şeyde, sabır ve üzerlik otunda ne şifa vardır biliyor musunuz?” şeklindedir. Ebu Davud

Üzerlik tohumu yutmak zararlı mı? Az miktar üzerlik tohumu çiğneyip yutmak sakıncalı değil ama üzerlik tohumunun kullanımında dikkat edilmesi gereken konular dikkat alınmalıdır.

Üzerlik tohumu nasıl içilir? Üzerlik tohumu bir çay kaşığı üzerlik bir bardak su miktarında 5 dakika kaynatılarak içilir. Tadı hoşunuza gitmezse soğumasını bekleyin, içerisine limon sıkıp için.

Üzerlik Tohumu ile Tütsü Nasıl Yapılır?

Üzerlik tohumu yanmıyor nasıl yakılır? Üzerlik tütsüsü nasıl yapılır?

Üzerlik tohumları metal bir kabın içerisine konularak alttan ısıtılır. Zehirli gaz açığa çıkmaması için mümkünse alüminyum kaplar kullanmayın. Demir veya bakır kaplar kullanın. Tohumlar yandıkça duman çıkacaktır. Yoğun tütsü dumanı için yüksek ısı ve daha fazla üzerlik tohumu yeterli olacaktır.

Ayrıca tohumlar metal kaba konulan odun korlarının üzerine serpilerek te üzerlik tütsüsü elde edilebilir. Üzerlik tohumu yakanlar negatif enerjileri nötrleştirmek için tütsü elde etmek için yakarlar.

Üzerlik tütsüsü nasıl yapılır? Üzerlik tohumu yanmıyor ise nasıl yakılır?

Üzerlik tohumu aç karnına tüketilebilir mi? Midesi hassas olanlara önermem. Midesi hassas olmayanlar için aç karna tüketmek daha etkilidir. Ama miktarı düşük tutulmalıdır. Bir çay kaşığı bile çoğuna aç karna fazla gelebilir.

Üzerlik alerji testi nasıl yapılır? Üzerlik tohumunu kullanmaya başlamadan önce mutlaka alerji testi yapın. Üzerlik tohumuna alerjiniz olup olmadığını öğrenmek için bir tatlı kaşığı üzerlik tohumunu kaynayan suya atın, bir süre bekleyip buharı içinize çekin. Eğer öksürüp rahatsız olursanız üzerlik tohumunu kullanmayın.

Üzerlik tohumu en etkili nasıl kullanılır? Kişiye göre değişir. Bünyesi hassas olanlar dikkat etmeli. Tam olarak ne istediğinize göre kullanımı değişir. Üzerlik tohumu çiğneyerek te çay olarak kullanılabilir. Bal ve zencefille de karıştırarak tüketilebilir. Hepsindeki ortak nokta üzerlik miktarını kendinize göre ayarlamanız gerekir.

Üzerlik Tohumu İncir, Hurma ve Zeytinle Tüketilir mi?

Üzerlik tohumu hurma, incir ve zeytinle kullanılabilir mi? Tramin bulunan besinlerle üzerlik tohumu kullanılmaz. Tramin besinler beklediğinde ekşime oluştuğunda, işleme tabi tutulduğunda ve içeriğinde doğal olarak bulunur. Çoğu tramin bulunduran besinlerin az miktar tüketilmesi bünyesi hassas olmayanlarda sorun olmaz. Bir zeytin, hurma veya incir yenebilir ama birinde olmayan sorun bir başkasında tansiyon, baş ağrısı ve mide bulantısı olarak ortaya çıkabilir.

Üzerlik tohumu hamilelikte kullanılır mı? Üzerlik tohumu hamilelikte kullanılmaz. Düşüklere neden olabilir. Anne için üzerlik içindeki maddeler zararlı olmasa da çocuk için risklidir. Emzirme döneminde de üzerlik kullanımı önerilmemektedir.

Üzerlik tohumu ishal yapar mı? Üzerlik ile birlikte yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmezseniz yapabilir.

Üzerlik Tohumu Yutulur mu?

Üzerlik tohumu yutulur mu? Evet üzerlik tohumu yutulur. İster çiğneyerek ister bütün olarak yutulur. Bütün yuttuğunuzda etkisi daha azdır. Çiğneyerek yuttuğunuzda tümüyle sindirilmez etkisi daha uzun sürede ortaya çıkar

Üzerlik Tohumu Çayı Ne İşe Yarar?

Üzerlik çayının rahatlatma özelliği üzerlik tohumu ve genel özellikleri arasında en çok bilinenler arasındadır. Özellikle uyku sorunu yaşayanlar için önerilir.

Üzerlik tohumu çayı ne işe yarar?

  • Üzerlik tohumu çayı vücuda zindelik ve enerji verir.
  • 1 çay kaşığından fazla kullanılmaya başlandığında çoğu insanda sersemliğe neden olur.
  • İçerisindeki maddelerden dolayı rahatlama sağlar.
  • Uyku getirir ve daha derin bir uyku sağlar.
  • Üzerlik tohumu çayı, sinirsel ağrılara iyi gelir.
  • Depresyon ve strese iyi gelir.

Üzerlik tohumu nerede bulunur? Üzerlik tohumu aktarlarda satılır. İnternette de çok sayıda satıcıda bulabilirsiniz. Alacağınız üzerlik tohumlarının yeni hasat olmasına dikkat edin. Yeni hasat tohumların etkileri daha yüksektir. Yetiştiği yere göre de etkileri farklı olabilir. Alırken görme imkanınız varsa ve tütsü için kullanmayacaksanız içerisinde taş, toprak olmamasına dikkat edin.

Üzerlik Tohumu Hangi Burçlara Tavsiye Edilir?

Akrep burcu: Ruhsal yeteneklerini geliştirmek, Mars enerjisini ve ruhsal yoğunluğu kontrol edebilmek için.

Oğlak burcu: Satürn’ün olumsuz etkilerini hafifletmek için, sistemli çalışmaya destek amacıyla

Balık burcu: Ruhsal derinliğini kontrollü bir şekilde artırmak için

Yengeç burcu: Duygusal değişimleri ve gerginlikleri kontrol amacıyla

Koç burcu: Yüksek Mars enerjisini kontrol edebilmek için

Üzerlik tohumu kullanmaya karar verirseniz Üzerlik Tohumu linkinde üzerlik tohumu ile ilgili tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. Orada yazılanları dikkate almadan üzerlik tohumu kullanmayın. Oradaki yorumların bir kısmını okuduğunuzda ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

 

Üzerlik Tohumu ile İlgili Diğer Konular

Üzerlik Tohumu ve Sirke Birlikte Kullanılabilir mi?

Üzerlik Tohumu Turşu ile Birlikte Kullanılır mı?

Üzerlik Tohumu Çiğneyerek Yutulur mu?

Üzerlik Tohumu DMT Oranını Yükseltir mi?

Üzerlik Tohumu Nasıl İçilir? Çayı Nasıl Hazırlanır?

Üzerlik Tohumu Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

 

Kaynaklar

– Başbağ S. Halk hekimliğinde kullanılan ve halk ağzından derlemeler sözlüğünde yer alan tıbbi bitkiler, Ç.Ü. Fen Bilimleri Enst. Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi; 1993. s. 93.

– Wkipedia

https://www.parapsikoloji.net/uzerlik-tohumu-kullanimi-ve-dmt-etkisi/

 

Üzerlik Tohumu ve Genel Özellikleri

www.akrepblog.com

9 Nisan 2020

Son Güncelleme 5 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. Fth Murat dedi ki:

    Yüksek tansiyon hastaları uzak dursun

  2. Fary dedi ki:

    Tütsü yaptığımızda tuzda katıyor muyuz?

    1. Akrep dedi ki:

      Tütsü yaparken kaya tuzu katanlar var. Katılabilir.

  3. koray dedi ki:

    Üzerlik tohumunu paket içerisinde almıştım kapsüllerinden ayrılmamış. Kapsülleri ile birlikte mi kullanılıyor?

    1. Akrep dedi ki:

      Üzerlik çayı hazırlayacaksanız kapsülleri ile birlikte kullanabilirsiniz. Bende ilk aldığımda kapsülleri ile birlikte almıştım. Kendimde test ettiğim günlerde kapsüllerinden çıkararak çiğneyerekte kullandım.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.