Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Miktarlar ve Hazırlanışları

Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır?

Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır?

Üzerlik tohumu nasıl kullanılır? Üzerlik tohumu hangi yöntemle daha etkili olur? Üzerlik tohumunu nasıl kullanmamız gerekir? Üzerlik tohumu kullanmaya başlamadan önce nelere dikkat etmeniz gerekir?

Üzerlik tohumunun nasıl kullanılacağı sizin hangi niyetle kullanacağınıza bağlıdır. Üzerlik tohumunun sağlık için ayrı ruhsal derinlik ve ruhsal deneyimler için ayrı kullanımları vardır. Konuda Üzerlik tohumunun çay, tütsü, macun, çiğneyerek ve yağ olarak nasıl kullanılacağını anlattım ancak önce konu hakkında ayrıntılı bilgisi olmayanlar için üzerlik tohumunu kullanmadan önce bilmeleri gereken tüm ayrıntıları yazmaya çalıştım. Kullanım tariflerini ön bilgilendirme ve uyarıların altında bulabilirsiniz.

Üzerlik tohumu nasıl kullanılır konusunda, üzerlik tohumunun sağlık alanındaki kullanımını daha önce yazdığım için bu konuya tekrar değinmiyorum. Ayrıtılar için Üzerlik Tohumu Faydaları Neler? Hangi Hastalıklara İyi Gelir? konusuna bakabilirsiniz.

Asıl üzerinde duracağımız konu ruhsal derinlik ve ruhsal deneyimler olduğu için konuyu bu açıdan ele almak istiyorum. Ancak öncelikle kullanımı riskli bir tohum olduğu için herkesin Üzerlik Tohumu linki altındaki konuları okuduğunu varsayıyorum. Yazdıklarım tümüyle kendi deneyimlerimle ilgilidir ve sonuçlar benim metabolizmama göre ele alınmıştır. Bende iyi etki gösteren kullanımlar farklı metabolizmalarda olumsuz etkiler de gösterebilir.

Yazdıklarım öneri, ilaç veya tavsiye değildir. Sadece kendi deneyimlerimden yola çıkarak kullanmak isteyenlere doğru bilgiler vermeye çalışıyorum. Bu konuda insanların mistik meraklarını para için suistimal eden çok fazla insan var. Hiçbir şeyi abartmayın ve aşırıya kaçmayın. 10 tl verip alabileceğiniz şeyler için ilgi çekici ve gizemli sözler karşılığında abartılı paralar vererek sağlığınızı riske atmayın.

Bilmeniz ve Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Nelerdir?

Üzerlik tohumunu kullanmaya başlamadan önce mutlaka bilmeniz gereken konular

Konuya giriş yapmadan önce diğer konuları okumamış olan arkadaşlar şu konuları dikkate alsınlar

Her şeyden önce üzerlik tohumu kullanmaya başlamadan mutlaka alerji testi yapın. Testin nasıl yapılacağını Üzerlik Tohumu Alerji Testi linkinden öğrenebilirsiniz.

Üzerlik tohumu kullandığınız sürece sıkı diyet yapmanız gerekir Üzerlik Tohumu Diyeti ve Tüketmemeniz Gerekenler

Üzerlik tohumunu sinir sistemini etkileyen ilaçlarla birlikte kullanamazsınız Üzerlik Tohumu ile Birlikte Kullanmamanız Gereken İlaçlar

Üzerlik tohumunu sürekli kullanamazsınız Üzerlik Tohumu Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Başkasına ait miktar ve formüller size uygun olmayabilir Üzerlik Tohumu Hangi Miktarda Kullanılmalı?

Ruhsal yönünüzü kontrol edemiyorsanız sorun yaşayabilirsiniz Derin Transa Nasıl Geçilir?

Ruhsal derinleşme ve gelişimle ilgili alt yapınız yoksa yaşam dengeniz bozulabilir Ruhsal Gelişimde Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır?

Üzerlik tohumu kullandığı halde diyet yapmadan sorun yaşamadığını söyleyenlere aldırış etmeyin her metabolizmanın işleyişi ve tepkisi farklıdır. Ara vererek uzun süreli bir kullanım düşünüyorsanız metabolizmanızın buna hazır olması gerekir. Her metabolizmanın bir sınırı vardır ve kimin ne şekilde ve ne zaman etkileneceği bilinemez. Hayvanlarda yapılan testlerde karaciğer büyümelerine, karaciğer ve böbreklerde fonksiyon bozukluklarına rastlandığını unutmayın.

Üzerlik Tohumu Kullanmadan Önce Bunları Dikkate Alın

Üzerlik tohumunu ruhsal derinlik ve ruhsal deneyimler için kullanacaksanız içerisinde florür bulunan diş macunlarını kullanmayın. Şampuan yerine doğal sabun kullanın. Çünkü diş mineleri ve saçlarımız temas ettikleri her şeyi kan dolaşımı ile beyne ulaştırırlar. Mümkünse Doğal Ev Yapımı Diş Macunu Tarifi konusunda bahsettiğim şekilde doğal ve sağlıklı ürünlerden kendi diş macununuzu kendiniz üretin. Şampuan kullanmak zorunda iseniz doğal olanlarını tercih edin.

İçerisinde titanyum dioksit (ti) bulunan besinleri tüketmeyin. Mümkün olduğunca doğal beslenmeye özen gösterin. Ekmek tüketmek zorunda iseniz ekmeğinizi kendiniz yapın. Tansiyon sorunu yaşamamak ve PH dengesini korumak için sabah (kahvaltıdan 30-45 dakika önce) aç karna ve akşam yemeğinden önce bir çay kaşığı karbonat için. Karbonatı yemeklerden hemen önce veya sonra içmeyin çünkü mide asit oranını düşüreceği için hazım sorunu yaşayabilirsiniz.

Hayvansal gıdalardan, hazır yiyeceklerden ve doğal olmayan gıdalardan uzak durun. Üzerlik tohumu kullanmaya başlamadan en az iki hafta önce diyete başlayın. Varsa kullandığınız ilaçlar onları bırakın. Metabolizmanız ne kadar hazır olursa o kadar olumlu etkiler alırsınız.

Üzerlik tohumu kullandığınız sürece uyku düzeninize ve özellikle gece uykunuza çok dikkat edin. Uykusuz kaldığınızda unutkanlık, dalgınlık ve sinirsel sorunlar yaşayabilirsiniz.

Kimler Kesinlikle Üzerlik Tohumu Kullanmamalı

  • Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlar
  • Hamile ve emziren bayanlar
  • Sinir sitemi ile ilgili sürekli ilaç kullanması gerekenler
  • Yoğun dikkat gerektiren işlerde çalışanlar
  • Hepatit rahatsızlığı olanlar
  • Tansiyon sorunu olanlar (özellikle yüksek tansiyon)

uzak dursunlar.

Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır?

Üzerlik tohumunu farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Bunlardan bir kaçını genel oranlarla birlikte aktarayım. Miktarları ve ara verilerek kullanım sürelerini kendi metabolizmanıza göre ayarlayın.

Üzerlik tohumunun kullanımını sıralayacak olursak

1- Üzerlik çayı yapılarak

2- Üzerlik tohumunu çiğneyip yutarak

3- Üzerlik yağı yaparak

4- Üzerlik tütsüsü yaparak

5- Üzerlik tohumuyla macun hazırlanarak

Şimdi sırayla ayrıntılara geçelim. Yazacaklarım özel değil genel tariflerdir. Üzerlik tohumunu, çayını demleyerek veya çiğneyerek kullanacaksanız günlük 4 mg üzerine çıkmamaya çalışın (iki çay kaşığı)

Tüm kullanımlarda maksimum 21 gün kullanıp 21 gün ara verin. İlk kez kullanıyorsanız süreyi daha kısa tutun. 5 gün kullanıp 5 gün ara vermek gibi.

1- Üzerlik Tohumu Çay Olarak Nasıl Kullanılır?

üzerlik tohumu çayı nasıl kullanılır, nasıl içilir, etkisi nasıl arttırılır?

Miktarlar

  • 1 Çay kaşığı üzerlik tohumu
  • 1 Su bardağı ile su (klorsuz)

İki bardak su için de 2 çay kaşığı kullanabilirsiniz. Su oranını kaynama miktarını da göz önünde bulundurarak artırabilirsiniz. İlk kullanımda miktarı her zaman düşük tutun. Tek seferde tüm çayı içmek zorunda değilsiniz. Bedeninizdeki tepkiyi ölçerek için. Kalanı dolaba kaldırın daha sonra içersiniz.

Hazırlanışı

Suyu ve üzerlik tohumlarını kaynatacağınız kaba koyun. İhtiyacınıza göre 5 dakika ile 30 dakika arasında kaynatın. Kullandığınız kabın kapaklı olmasına özen gösterin. Kaynatma süresi arttıkça etkinin arttığını ve tadının acılaştığını unutmayın.

Üzerlik Tohumu Çayı Nasıl Kullanılır ve Tüketilir?

Kaynattıktan sonra içerisine suyun miktarına göre 1 veya iki küçük parça kaya tuzu ve 5-6 damla (miktara göre az veya çok) limon suyu damlatın. Sıcak içmeyi seviyorsanız sıcak için çünkü sıcak olan her şey metabolizmada daha hızlı etki eder, karaciğeri yormaz. Farklı tatlara karşı hassasiyetiniz varsa ilk tattığınızda üzerlik tohumu çayının tadını beğenmeyeceksiniz bu nedenle buzdolabına koyup soğuttuktan sonra için. Soğuk içimlerde tat ve kokusu sizi fazla rahatsız etmeyecektir.

Püf Noktası

İçmeden önce beyninizdeki oksijen oranını artırmaya çalışın. Camı açıp odayı havalandırın, nefes egzersizleri yapın. Kan dolaşımınızdaki oksijen oranı ne kadar yüksek olursa etki de o kadar yüksek olacaktır. Yaşadığınız ortamda orijinal adı “Sansevieria Trifasciata” olan ve ülkemizde “Peygamber Kılıcı” veya “Paşa Kılıcı” olarak ta bilinen çiçeği bulundurmanız hem odanın havasını temizleyecek hem de gece ve gündüz oksijen üreterek oksijen oranını yükseltecektir.

Peygamber kılıcı, Paşa kılıcı, Sansevieria Trifasciata çiçeği

Not: Üzerlik tohumu çayı yaptığınızda ve uzun süre kaynatmadığınızda veya blender ile parçalamadığınızda sadece dış kabuğunda bulunan harmin ortaya çıkar. Harmalol, harmal ve harmalinin tamamı çaya karışmaz. Bu maddelerin etkileri için bakınız Üzerlik tohumu içeriği

2- Üzerlik Tohumu Çiğneyip Yutularak Nasıl Kullanılır?

Miktarlar

  • Başlangıç ve hassasiyet ölçmek için çeyrek çay kaşığı
  • İkinci gün yarım çay kaşığı
  • Sorun olmazsa 1 çay kaşığı

Kullanılışı

Üzerlik tohumunu çiğneyerek kullanacaksanız diyete ve beslenmenize daha fazla dikkat etmeniz gerekir çünkü çiğneme ile üzerlik tohumu içerisindeki tüm maddeler metabolizmaya aktarılır. Yüksek miktarlar kullanıldığında ise zehirlenmelere sebep olabilir.

Püf Noktası

Mide sorununuz, farklı tatlara ve kokulara karşı hassasiyetiniz yoksa sabah aç iken çiğneyin ve en az 5 dakika kadar ağzınızda tutun. İyice çiğnediğiniz parçaları diş minelerinizde tutmaya çalışın. Sonrasında yutmak veya dışarı çıkarmak size kalmış. Yutarsanız etki daha yoğun ve uzun süreli olur.

Not: Diş hassasiyetiniz varsa üzerlik tohumlarını önceden suda ıslatabilir veya blenderde toz haline getirerek kullanabilirsiniz.

3- Üzerlik Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Üzerlik Tohumu Yağı Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır? konusunda anlattığım şekilde çok kolay ve ucuza üzerlik tohumu yağınızı hazırlayabilirsiniz. Soğuk sıkım diye satılan üzerlik tohumu yağlarının çoğu soğuk sıkım değildir. Gerekte yok, etki olarak aralarında çok büyük farklılıklar bulunmuyor. En fazla tükettiğiniz üzerlik tohumu yağının miktarını artırırsınız.

Miktarlar

  • Başlangıç ve hassasiyet ölçmek için sabah 1 çay kaşığı
  • Sonrasında bir tatlı kaşığı

Kullanılışı

Sabah aç karna ve yatmadan önce bir çay kaşığı veya bir tatlı kaşığı içilerek alın ortasına ve şakaklara üzerlik tohumu yağı sürülür. 21 gün devam edilip 21 gün ara verilir.

Püf Noktası

Üzerlik tohumu yağını kullanmaya başlamadan önce saçlarınızı ve alnınızı üzerlik tohumu yağı ile yağlayın. Yağı saç diplerinize iyice yedirin. 1 veya 2 saat bekledikten sonra saçlarınızı doğal sabunla yıkayın. Bekleme süresini kendi durumunuza göre artırabilirsiniz. İlk kullanımlarda üzerlik tohumu ve yağ oranını yağı fazla olacak şekilde ayarların.

4- Üzerlik Tütsüsü Nasıl Kullanılır?

üzerlik tohumu tütsüsü nasıl kullanılır

Tütsü yaparak kullanacaksanız miktarı kendinize ve odanın durumuna göre ayarlamanız gerekir. Tütsü sırasında dallarını, kapsülleri ve köklerini de kullanabilirsiniz. Ama ağırlık tohumlarda olmalıdır.

Kullanılışı

Tütsülük alarak veya metal bir kabı kızdırarak üzerine az miktar kaya tuzu ile birlikte üzerlik tohumlarını koyun. Kullandığınız kap kızdıkça üzerlik tohumları yanarak duman çıkmaya başlayacaktır. Bulunduğunuz ortamdaki dumanı içinize çekmeye çalışın ama uzun süre bu dumanı teneffüs etmeyin. Tütsü daha çok ortam enerjisini değiştirmek için yapılır. Camları açarak tüm odalarda duman çıkan kabı dolaştırın.

Yaşadığınız yerde düzenli olarak tütsü yapmak istiyorsanız en ideal olanı buna uygun bir tütsülük almaktır. Veya kendiniz mangal kömürlerini koyabileceğiniz bir metal kabı bunun için kullanabilirsiniz. Ocakta ısıtılan metal tencere ve kaplar odalarda dolaştırılırken ısı sürekli düştüğü için yoğun duman elde etmek zordur. Üzerinde mangal kömürü bulunan kaplara yandıkça üzerlik tohumu serperek sürekli yoğun duman elde edebilirsiniz.

5- Üzerlik Tohumu Macunu Nasıl Hazırlanır ve Nasıl Kullanılır?

Miktarlar

  • 50 gram üzerlik tohumu
  • 50 gram çörek otu tohumu
  • 1 kg doğal bal

Hazırlanışı

Öncelikle üzerlik tohumu ve çörek otu çekilerek toz haline getirilir. Bu karışım bala katılarak karıştırılır. Yeterince karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılarak serin bir yerde muhafaza edilir.

Kullanılışı

Sabahları hassasiyetinize göre bir çay kaşığı veya bir tatlı kaşığı yenilir. Bu macun sporcular ve enerji gerektiren işlerde çalışanlar için enerji vermesi amacıyla kullanılır.

Püf Noktası

Sabah aç karna tüketildiğinde daha etkilidir. 2 hafta kullanıp 2 hafta ara verin.

Makalede yazdıklarımı bizzat test ettiğim için sizlerle paylaştım. Deneyip sonuçlarını sizlere aktaracağım 3 formül var şu an karaciğer ve safra temizliği yaptığım için bunları erteliyorum. Deneyip kendi üzerimde gözlemlemeden yazmak istemiyorum. Gelişmeleri ve ayrıntıları Facebook Üzerlik Tohumu Kullananlar ve Deneyimleri grubunda paylaşıyorum. Oradan da takip edebilirsiniz.

Üzerlik Tohumu İle Herkes İstediği Deneyimi Yaşayamaz

Üzerlik tohumunu ne hayatınızın odak noktası haline getirin ne de çok hafife alın. Üzerlik tohumu ile ilgili anlatılanları herkes yaşayamaz, yaşayanlar da sadece üzerlik tohumu kullanmamışlardır. Bir süre insan içine çıkmayın, zihninizi gereksiz şeylerle meşgul etmeyin, az ve sağlıklı beslenin. Az yediğinizde doğal olarak az uyuyacaksınız. Metabolizma daha az yorulacağı için ruhsal bilinç genişlemeye başlar.

Meditasyon yapın veya ibadetle meşgul olun. 40 gün bu şekilde devam edin. Bu aşamadan sonra müthiş bir ruhsal hafifleme ve genişleme yaşamaya başlarsınız. İşte bu aşamada üzerlik tohumu işlevini yerine getirir.

 

Üzerlik Tohumu Nasıl Kullanılır?
www.akrepblog.com
13 Eylül 2020

Son Güncelleme 5 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
  1. Müge han dedi ki:

    Çok teşekkürler, çok akıcı ve bilgilendirici olmuş. By konuda yanlış çok bilgi var ve insanları çok yanlış yönlendiriyorlar. Nasıl bir vebal aldıklarının farkında değiller malesef. Paylaşımlarınızın devamını diliyorum.

    Üzerlik yağı paylaşımınızdaki tariflere göre yağını ysptım kullanıyorum çokta memnunum. Eklem ağrılarına karşı birebir.

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Şifa olmasını dilerim.

  2. Kargı dedi ki:

    Üzerlik tohumu kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Ben çayını kullandım gözlemlediğim şu oldu. Üzerlik tohumu eğer eski ise etkisi daha düşük. Yeni tohumlarda etki daha fazla. Denedim fayda görmedim diyenler bu yüzden az etki almış olabilir.

  3. İlknur dedi ki:

    Çok güzel bilgiler çok teşekkür ediyorum böylesi güzel bilgileri paylaştığınız bir sayfanız varsa istifade etmek isterim

  4. Enur dedi ki:

    Evet aç içildiğinde çok daha etkili

  5. Banu Kır dedi ki:

    Paşa kılıcı çiçeği bizde vardı bakım yapılmadığı için balkona kaldırılmış öylece duruyordu. Yazıyı okuyunca bir anda gözümde çok değerli bir çiçek haline geldi. Hemen bakımını yapıp bir kaç saksıya çoğaltmam lazım. Teşekkürler bu değerli bilgiler için

  6. Niss dedi ki:

    Bu kadar dikkat edilmesi gereken nokta olduğunu bilmiyordum. Üzerlik tohumu almıştım vazmıgeçsem

    1. Akrep dedi ki:

      Sağlığınız daha önemli değil mi? Sağlık risk alınacak son noktadır. Dikkat etmeniz gereken noktalara uyamayacaksanız vazgeçin.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.