Üzerlik Tohumu Hangi Miktarda Kullanılmalı?

Üzerlik Tohumu Hangi Miktarda Kullanılmalı?

Üzerlik Tohumu Hangi Miktarda Kullanılmalı?

Üzerlik tohumu kullanım miktarı ne kadar olmalıdır? Gün içerisinde en fazla ne kadar üzerlik tohumu tüketilebilir? Ölçü neye göre belirlenmeli, Kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?

Üzerlik tohumu ölçüsüzce kaşık kaşık yenilebilecek bitki tohumlarından değildir. Metabolizmanıza göre günlük kullanmanız gereken miktarı aştığınızda yüksek tansiyonla başlayan sorunlar yaşayabilirsiniz. Uzun süreli yüksek miktarlarda kullanım ise karaciğer, böbrek, mide, sindirim, hafıza ve algı sorunlara neden olabilir.

Üzerlik Tohumu Hangi Miktarlarda Kullanılmalıdır?

Kullanacağınız üzerlik tohumu miktarlarını belirlemeden önce üzerlik tohumu alerji testi yapın ve bünye hassasiyetinizi ölçün. Bunun için en düşük miktarlardan başlayın. Mümkünse aç iken çeyrek çay kaşığı üzerlik tohumu ile başlayın ve ölçüyü bir sonraki gün artırarak etkilerini gözlemleyin.

Üzerlik tohumu kullanım miktarı metabolizmaya göre farklılık gösterse de ortalama gün içerisinde tavsiye edilen kullanım miktarı ve ölçüler şu şekildedir.

  • 2 gram (bir çay kaşığı)
  • 4 gram (iki çay kaşığı)

Eğer hassas bir bünyeye sahipseniz 2 gram yeterlidir. Bu miktar, çay olarak demlenip gün içerisinde de tüketilebilir. Çiğneyip yutulacaksa sabah 1 gram, ikindi sonrası 1 gram şeklinde de tüketilebilir. Bünyesi hassas olanlar yatmadan önce tüketmemeye özen göstersin çünkü zihni canlı tutacağı için uyutmayabilir.

2 gram sizde fazla etkili değilse 4 grama da çıkabilirsiniz. Ancak önce mutlaka daha küçük değerler ve 2 gramla deneyin. 4 gram kullanacaksanız 2 gram sabah, 2 gram da ikindi sonrası kullanabilirsiniz. Gene aynı şekilde dilerseniz çayını demleyip te kullanabilirsiniz.

Üzerlik tohumunu çiğneyerek yutmanın daha kısa sürede daha yüksek etkiye sahip olduğunu unutmayın.

Üzerlik Tohumu Çayı için Miktar, Süre ve Oranlar

2 su bardağı su ile 5 – 30 dakika arasında kaynatıp çayını içebilirsiniz. Uzun süre kaynattığınızda eksilen suyun üzerini tamamlayabilirsiniz. Mümkünse ağzı kapalı bir kapta kaynatın. Uzun süre kaynattığınızda süzerek içmeniz daha iyi olur. Kaynama süresi uzadıkça etkisi de artacaktır. Bu durumu göz önünde bulundurarak kullanın.

Aç iken ne şekilde tüketirseniz tüketin etkisi daha hızlı ve yoğundur.

Kullanım Miktarı ve Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Kullandığınız miktar düşük bile olsa üzerlik diyeti yapmanız gerekir. Kullanılan üzerlik tohumu miktarı arttıkça diyete daha sıkı uymanız gerekir. Aksi taktirde yüksek tansiyonla başlayan sorunlar yaşamanız kaçınılmazdır.

Üzerlik Tohumu Alerji Testi Nasıl Yapılır?

Kullandığınız miktar ne olursa olsun kullanmaya başlamadan önce mutlaka üzerlik tohumu alerji testi yapın. Bunun için

  • kaynama suyuna bir yemek kaşığı üzerlik tohumu atın
  • bir süre kaynamasını bekleyin.
  • Buharı içinize çekin.

Eğer öksürtüyor ve sizi rahatsız ediyorsa üzerlik tohumu kullanmamanız gerekir.

Diyet ve alerji testi yaptığınız halde sorun yaşarsanız öncelikle midenizi boşaltın ve bol su için. Tansiyonunuz çok yükselmişse tansiyonunuzu düşürmeye çalışın. Bunun için daha önceden yaptığınız bir şeyler yoksa karbonat içebilirsiniz. Temiz havaya çıkıp dinlenin. Sorun devam ederse mutlaka hastaneye gidin.

Kullanım miktarı ne olursa olsun belirli bir süre kullandığınız süre kadar ara vermeniz gerekir. 10 gün kullanacaksanız 10 gün ara verin, 21 gün kullanacaksanız 21 gün ara verin. Üzerlik Tohumu Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Üzerlik tohumu kullanımı ile ilgili bilmeniz gereken diğer konuları Üzerlik Tohumu linki altında bulabilirsiniz.

 

Üzerlik Tohumu Hangi Miktarda Kullanılmalı?

www.akrepblog.com
11 Haziran 2020

Son Güncelleme 5 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.