Üzerlik Tohumu Zayıflatır mı? Üzerlik Tohumu ile Kilo Verme ve Zayıflama

Üzerlik Tohumu Zayıflatır mı? Üzerlik Tohumu ile Kilo Verme ve Zayıflama

Üzerlik Tohumu Zayıflatır mı? Üzerlik Tohumu ile Kilo Verme ve Zayıflama

Üzerlik tohumu zayıflatır mı? Üzerlik tohumunun zayıflamaya ve kilo vermeye etkisi var mıdır? Üzerlik tohumu kullanarak nasıl kilo verebiliriz? Koronavirüse karşı üzerlik tohumunun etkisi var mıdır?

Üzerlik tohumu kullanmaya başladığımda ilk dikkatimi çeken konulardan biri de etkisi devam ettiği sürece açlık hissinde azalma oldu. Bu hissi daha çok tokluk, doygunluk olarak tarif edebilirim. Normalde bir şeyler atıştırdığım saatlerde yeme ihtiyacı hissetmedim. Birlikte kullandığımız arkadaşlarda da benzer sonuçlar olduğunu öğrendim. Ne zaman üzerlik tohumu kullansam kolayca kilo vermeye başladım.

Üzerlik Tohumu Zayıflatır mı?

Üzerlik tohumu nasıl zayıflatır ve kilo verdirir?

Üzerlik tohumunun diğer bitkiler gibi doğrudan zayıflamaya etkisi yok tabiki. Zayıflama ve kilo verdirme etkisi dolaylı yollardan olmakta. Bu etkileri şu şekilde sıralayabiliriz.

1- Psikolojik Etkileri

Üzerlik tohumu zayıflatır mı? Psikolojik olarak rahatlatacağı için kilo verme çabanızda size büyük faydası olacaktır.

Üzerlik tohumunun kilo verme ve zayıflama konusunda 3 önemli etkisi var. Birincisi psikolojik etkisi. Üzerlik tohumu kullanıldığında müthiş bir rahatlama hissi ortaya çıkar, stres ve depresyon ortadan kalktığı için gereksiz atıştırmalara gereksinim duyulmaz. Seratonin ve melatonin hormonları daha düzenli salgılandığı için strese bağlı yeme içme etkisi ortadan kalkar. Bir sebep olmasa da mutlu olduğunuz için sosyal aktivitelere yönelirsiniz. Üzerinizdeki baskının ortadan kalktığını hissedersiniz. Psikolojik direnç arttığı için en küçük sorunda bir şeyler atıştırmaya yönelmezsiniz.

Bu yönü daha çok psikolojik nedenlerden dolayı kilo alanları ilgilendirir. Üzerlik tohumunu doğru kullanmışsanız etkisini kesinlikle görürsünüz. Gereksiz yeme içme olmayacağı için yaşamınıza katacağınız hareketle kolayca fazla olan kilolarınızı vermeye başlarsınız.

2- Toksin Atma Etkisi

Üzerlik tohumu kullandığınızda daha fazla su içme istediği hissedersiniz. Bunun en büyük nedeni metabolizmanın toksinleri atabilmek için suya ihtiyaç duymasıdır. İdrar söktürücü etkisi sayesinde biriken toksinler kolayca vücuttan atılır. Üzerlik tohumu ile birlikte limonda kullanırsanız etkiyi artıracaksınız.

Üzerlik tohumu için en iyi antioksidanlardan biri diyebilirim. Üzerlik tohumu kullandığınızda bol su tüketmeye özen gösterin farkı göreceksiniz.

3- Diyet Yapma zorunluluğu

Eğer üzerlik tohumu kullanacaksanız diyet yapmak zorundasınız. Yani üzerlik tohumu ile birlikte her şeyi yiyip içemezsiniz. Bir çoğu bu konuya dikkat etmediği için fırlayan tansiyonla birlikte büyük sorunlar yaşar. Üzerlik tohumu diyeti başlığı altında üzerlik tohumu kullanırken nelerden uzak durmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Liste bir hayli kabarık. Üzerlik tohumunun temizleyici etkisinden yararlanmak istiyorsanız mutlaka yediğiniz içtiğiniz her şeye dikkat etmeniz gerekir. Üzerlik tohumu maoi sınıfından bir bitki olduğu için her ilacı da birlikte içemezsiniz.

Listenin kabarık olması gözünüzü korkutmasın çünkü üzerlik tohumu kullandığınızda zaten fazla yeme ihtiyacı da hissetmeyeceksiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bünyeniz için uygun miktarı bulmanızdır.

Üzerlik tohumu zayıflatır mıkilo verdirir mi? Evet üzerlik tohumu doğru kullanılırsa sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Bununla birlikte vücuttaki toksinlerin atılmasını, seratonin ve melatonin salgısını artırarak bağışıklık sisteminizin güçlenmesini de sağlar. Özellikle koronavirüs salgınının yaygınlaştığı günümüzde üst solunum yollarının ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından üzerlik tohumu oldukça yararlıdır.

Üzerlik tohumu zayıflatır mı? Evet zayıflatır ama vücudunuzda birikmiş yağları da bir şekilde yakmanız gerekir. Tüm bunlara ek olarak günlük en azından yarım saat yürüyüş yapmaya özen gösterin. Hiç kimse oturduğu yerden kilo veremez. Bir şekilde vücutta depolanmış yağların enerjiye dönüştürülecek yakılması gerekir. Bunu da ancak hareket ederek yapabilirsiniz. Yürüyüş yapın, spor yapın bir şekilde hareket edin faydasını hemen görmeye başlayacaksınız.

Zayıflamak için Üzerlik tohumunu nasıl kullanabilirsiniz?

Üzerlik tohumu zayıflamada nasıl kullanılır?

Üzerlik Çayı Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı üzerlik tohumu
  • 1 su bardağı su

Üzerlik tohumunu çayını demleyerek kullanabilirsiniz. 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı gelecek şekilde 5-10 dakika demleyebilirsiniz. Ancak bu oranları metabolizmanıza göre ayarlamanız gerekir. Eğer metabolizmanız için bu oranlar düşük gelirse 2 su bardağı suya bir tatlı kaşığı üzerlik tohumu şeklinde de hazırlayabilirsiniz. Kaynama ve demleme süresi arttıkça etkisi de artacaktır.

Sabah hiçbir şey yemeden önce bir bardak üzerlik tohumu çayı içebilirsiniz. Aynı şekilde akşam yemeğinden öncede bir bardak üzerlik çayı içebilirsiniz. Ancak miktarlara çok dikkat etmeniz gerekir. Bir başkasına 1 tatlı kaşığı yeterli gelirken bu miktar size fazla da gelebilir. 1 çay kaşığı üzerlik tohumu ile başlayın ve kademe kademe artırın. Bünyeniz için uygun miktarı bulduğunuzda o oranı kullanın.

Günlük 4 mg üzerinin riskli olduğunu ve diyete sıkı uymanız gerektiğini unutmamalısınız.

Üzerlik tohumunun sürekli kullanılabilecek bir bitki tohumu olmadığını unutmayın. Kullanım süresini sizdeki etkiye göre ayarlayın.

  • 1 hafta kullanın 1 hafta ara verin.
  • 21 gün kullanın 21 gün ara verin.

Dikkat etmeniz gereken konuların ayrıntılarını Üzerlik Tohumu linki altında bulabilirsiniz. Günlük yaşamınızda tükettiğiniz bir çok besin ve içecekten üzerlik tohumu kullandığınız sürece uzak durmanız gerekir. Bununla birlikte linkini verdiğim makalede de belirtildiği gibi üzerlik tohumu ile birlikte antidepresan, sinir sistemi ve beyni etkileyen hiçbir ilacı kullanmamanız gerekir. Üzerlik tohumu kullanmadan iki hafta önce bu tür ilaçlara ara vermeniz gerekir.

Üzerlik Tohumu Yağının Kullanımı

Zayıflamaya doğrudan etkisi yok ancak ağrı ve sızılarınız varsa migren ağrısından, kireçlenme ve romatizmaya, varislere kadar çok geniş bir alanda üzerlik tohumu yağını kullanabilirsiniz. Üzerlik tohumunun içerisinde çok az miktarda yağ bulunduğu için %100 soğuk sıkımını bulmanız zordur veya fiyatı çok yüksektir. Bunun yerine kendiniz evinizde de üzerlik tohumu yağı üreterek kullanabilirsiniz. Üzerlik Tohumu Yağı Nasıl Yapılır? linkinden evinizde pratik bir şekilde üzerlik yağı üretebilirsiniz.

Üzerlik Tohumu Koronavirüs, Soğuk Algınlığı ve Gribe Faydalı mı?

Özellikle grip, soğuk algınlığı ve koronavirüs için üzerlik tohumu yağı iyi gelecektir. Üzerlik tohumu yağını ağrıyan yerlerinize, burun, solunum yolları ve alna sürerek rahatlayabilirsiniz.

Üzerlik tohumu çayı tükettiğinizde daha rahat nefes alıp verdiğinizi göreceksiniz, üzerlik yağını da kullandığınızda ek bir rahatlama sağlanacaktır.

Ne yaptığınızdan emin olmadığınız ve ne yaptığınızı bilmediğiniz sürece asla üzerlik tohumu kullanmayın. Kullanacak olanların sitede yazdığım ve linkini verdiğim tüm makaleleri okuduğunu varsayıyorum. Bu yöntemler asla tedavi yöntemi ve tavsiyesi değildir. Sadece bilgilendirme amaçlıdır.

 

İlgili Konular

Üzerlik Tohumu Hangi Miktarda Kullanılmalı?

Üzerlik Tohumu Faydaları Neler? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Üzerlik Tohumu Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Üzerlik Tohumu Nasıl İçilir? Çayı Nasıl Hazırlanır?

 

Üzerlik Tohumu Zayıflatır mı? Üzerlik Tohumu ile Kilo Verme ve Zayıflama

www.akrepblog.com
10 Temmuz 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Mezura dedi ki:

    Zayıflama konusunda gerçekten işe yarıyor mu? Deneyen oldu mu?

  2. nuran dedi ki:

    Üzerlik tohumu tükettiğimde gerçekten bir tokluk hissi oluyor. Kafa rahat, neşeli ve musmutlu olunca insan yemeği çok fazla düşünmüyor 🙂

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.