Üzerlik Tohumu ve Sirke Birlikte Kullanılabilir mi?

Üzerlik Tohumu ve Sirke Birlikte Kullanılabilir mi? Birlikte kullanmak zararlı mı

Üzerlik Tohumu ve Sirke Birlikte Kullanılabilir mi?

Üzerlik tohumu ve sirke birlikte kullanır mı? Üzerlik tohumuyla sirkenin birlikte kullanılması zararlı mı? Zararını nasıl anlarız ve neler yapabiliriz?

Üzerlik tohumu ve sirke birlikte kullanılmaz. Üzerlik tohumuyla birlikte değişime uğramış besinlerin kullanılmaması gerekir. Kullanırsanız ne olur? Üzerlikle sirkeyi birlikte kullanırsanız tansiyonunuz yükselir, sindirim sisteminiz bozulur ve başınız ağrımaya başlar. Sirkenin ev yapımı veya fabrika üretimi olması çok farketmiyor ne yazık ki.

Üzerlik Tohumuyla Sirke Oral Yolla Kullanılmaz

Üzerlik tohumuyla sirke birlikte tüketilmez ancak varis tedavisinde ve ağrıyan yerlere sürülerek kullanılabilir.

Üzerlik tohumu ile sirke birlikte varislere karşı kullanılır ama birlikte veya ayrı ayrı oral yolla kullanılmaz. Varis tedavisinde veya ağrılı yerlere sürmek için 100 gr. üzerlik tohumunu suda kaynatıp bir çay bardağı sirke ile karıştırarak varisli bölgelere veya ağrıyan yerlerinize sürebilirsiniz.

Üzerlik tohumu ile birlikte kullanılmaması gereken besinler üzerinde çok durmadığım dönemde sonradan soruna neden olduğunu keşfettiğim maddelerden biri de sirke oldu. Bir arkadaşın önerisi ile zaman zaman sabah aç karna evde yaptığım elma sirkesini tüketirdim. Üzerlik tohumunu ilk kullandığım günlerde uzun zamandır sirke kullanmadığım için farketmedim. Sorun yaşadığım günlerde tükettiğim besinleri gözden geçirdiğimde sirkenin bu soruna neden olduğunu farkettim. Herkeste aynı sorunlar olur mu bilmiyorum. Metabolizmanın işleyişi hatta kan grubu da etkili olabilir.

Üzerlik tohumu kullanırken aşağıdaki belirtiler sizde oluşmaya başlarsa tükettiğiniz besinleri mutlaka gözden geçirin.

  • Üzerinizde sebebini bilmediğiniz bir ağırlık
  • Baş ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Sindirim sisteminizin bozulması
  • Ateşin yükselmesi
  • Dikkat dağınıklığı

Üzerlik tohumu ve sirke kullanıldığında genelde üzerinizde bir bir ağırlık olur ve tansiyonun yükseldiğini başınıza yönelen baskıdan anlarsınız.

Üzerlik Tohumu ve Sirke ile Sorun Yaşadığınızda Ne Yapmanız Gerekir?

Doğrumu yapıyorum bilmiyorum herkese öneri olarak algılanmasın. Başkalarında sorun olabilir. Bende işe yaradığı için yazmak istedim. Özellikle midesi hassas olanlar çok çok dikkatli olmalı.

  • Bir bardak soğuk suya iki çay kaşığı karbonat koyarak iyice karıştırarak içtim. Bu karışım sizi bir süre sonra lavaboya götürür : )
  • Bol su içtim
  • Ilık su ile banyo yaptım
  • Temiz havaya çıktım (Güneşe çıkmayın)
  • Acıktığımda kaçınılması gereken besinler dışında kalanlardan yedim

Üzerlik tohumunun etkisi 6 saate kadar uzayabildiği için tansiyon sorununuz ciddi boyutlarda ise mutlaka hastaneye gidin. Eğer hafif atlatıyorsanız dinlenin ve sorun olmuyorsa hafif hareketler yapın. Bu şekilde terleyerek ve metabolizmayı hareket ettirerek daha kısa sürede kendinize gelebilirsiniz. Tansiyon hareket etmenizi engelliyorsa sırtüstü uzanıp dinlenin. Ama söylediğim gibi kendinizi iyi hissetmiyorsanız hastaneye gidin.

Üzerlik Tohumu linkindeki konuyu okumadan üzerlik tohumu kullanmayın.

Orada üzerlik tohumu ile birlikte tüketilmemesi gereken besinler listesine dikkat etmediğim dönemlerde sorun yaşayanlardan biriyim. Ne yaptığınızı ve nasıl bir bitki kullandığınızı bilmiyorsanız uzak durun. Sağda solda okuduğunuz, duyduğunuz her şeye balıklama dalıp denemeye kalkışmayın. Yüksek tansiyon, mide bulantısı ve baş ağrısı ile birlikte feleğin kaç çemberi olduğunu öğrenmek zorunda kalabilirsiniz.

Üzerlik tohumu ile ilgili yazılanlar sadece bilgilendirme amaçlıdır. Lütfen ayrıntılı bir şekilde araştırmadan, verdiğim linkleri okumadan, zararlarını ve yan etkilerini öğrenmeden, nasıl kullanacağınız hakkında fikir edinmeden ve doktorunuzla konuşmadan üzerlik kullanmayın.

Üzerlik Tohumuyla İlgili Diğer Konular

Üzerlik Tohumu ve Genel Özellikleri

 

Üzerlik Tohumu ve Sirke Birlikte Kullanılabilir mi?

www.akrepblog.com

14 Nisan 2020

Son Güncelleme 5 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
  1. Mezura dedi ki:

    Salatalarda az miktarda kullanılan sirkenin zararı olur mu?

    1. Akrep dedi ki:

      Kişiden kişiye değişir. Alerjik reaksiyon gibi düşünün. Kullandığınız miktara ve ne kadar süredir kullandığınıza göre etkisi olur.

  2. Slymn dedi ki:

    Ev yapımı sirke de dahil mi? Yoksa sadece markette satılan sirkeler mi?

    1. Akrep dedi ki:

      Ev yapımı sirkeler daha hafiftir ama üzerlik tohumu ile kullanımda tüm sirkeler dahil. Sadece ağrıyan yerlere sürmek için üzerlikle birlikte kullanılabilir.

  3. Candemir dedi ki:

    Bu konuyu bilmeden kullanan çok kişi var. Ben sirkenin üzerlik tohumuyla sakıncalı olduğunu yaşayarak öğrenmiştim. Sirke içenler üzerlik tohumuna ara verdiklerinde kullansınlar. Fayda değil zarar görürsünüz.

  4. Semih dedi ki:

    Teşekkürler bilgi için bunu bilmiyordum.

  5. İrem dedi ki:

    Sabah üzerlik tohumu kullandığımızda farkına varmadan yemekte sirke katılmış salata yersek zararı olur mu? Yani doğrudan sirke ile üzerlik tohumu karıştırmadan kullanmanın sakıncası olur mu?

    1. Akrep dedi ki:

      İkisi arasındaki zaman farkı fazla sorun olmaz. Süre yakınsa, sindirim sistemine ikisi de karışırsa, bünye hassassa ve durum her gün tekrar ediliyorsa ilk kullanımda da sorun olabilir. En iyisi ikisini hiç bir araya getirmemektir.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.