7. Ev Başak Burcu

7. ev başak burcu, 7. evde başak burcu, 7. Ev başak Burcunda, başak 7. evde, 7. ev evlilik, 7. ev başak, 7. ev başakta nasıl etkiler? 7. ev başak evlilik

7. Ev Başak Burcu

7. ev başak burcu evlilik hayatımızı nasıl etkiler? Başak burcu 7. evde evliliğimizi, eş seçimimizi, kuracağımız ortaklıkları, tercihlerimizi, estetik güzellik ve sanata yaklaşımımızı nasıl etkiler? 7. ev başak burcu hangi konuları ele alır? 7. ev başak  burcunda olası sorunlar nelerdir?

Doğum haritasında 7. ev Evlilik, evlilik hayatı, sevgi, estetik anlayışımız, güzellik, yapılacak ortaklıklar ve yaşamımızda kuracağımız dengeleri konu alan evdir.

Evlilik hayatımız, seçeceğimiz eş, evlilik yaşamımızla birlikte ortaya çıkacak yeni gelişmeler, evlilik hayatımızın nasıl süreceği, kuracağımız ortaklıklar, ilişkilerimizdeki dengeler, kurulacak ortaklıklar, yakın dostluklar, hak, adalet ve hukuk, güzel sanatlar, müzik, estetik ve güzellik, politika, karşıt görüşler, tercihlerimiz ve seçimlerimiz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

7. ev ve evlilikle ilgili açıklamaları atlayıp 7. Ev Başak Burcu Genel Özellikleri konusuna geç

7. ev ve Evlilik Hakkında

7. ev boşsa evlilik olmaz mı? 7. ev boş olduğunda hangi konumlara bakmak gerekir? Doğum haritasında hangi durumlarda aldatma eğilimi ortaya çıkar?

Doğum haritasında 7. evde gezegen olmaması evlilik olmayacağı anlamına gelmez. Bu konumda sert açılı bir gezegen olmasındansa boş olması daha iyidir.

7. ev boş olduğunda,

  • Kadınlarda Güneş’e,
  • Erkeklerde de Ay’a bakılır

ve bu konumlara göre değerlendirilir. Ayrıca Güneş ve Ay dışında,

  • Kadınlarda Mars ve
  • Erkeklerde de Venüs

etkilidir.

Doğum haritasında Güneş ve Ay ile kavuşumda olan olumlu etkiye sahip gezegenler mutlu ve huzurlu bir evliliği belirtir.

  • Olumlu etkiye sahip İyicil Gezegenler Jüpiter ve Venüs
  • Olumsuz etkiye sahip Kötücül Gezegenler Mars ve Satürn

Doğum Haritasında Eşin Aldatması, Çapkınlık ve Birden Fazla Evlilik ile İlgili Etkiler

Erkeğin doğum haritasında Güneş’le birleşen Uranüs evlendikten sonra da macera arayışında olacağını bu yönde etki alacağını gösterir. Aynı durum kadınlarda da Ay ile Uranüs kavuşumunda görülür. Ancak bu etkilerde mutlaka aldatma olacağı sonucu çıkarılmamalıdır. Eğitim, ahlaki olgunluk ve etkilerin nasıl yorumlanıp değerlendirileceği sonucu belirleyecektir. Belki gözü başkalarında olur ancak bunu dikkate almadan evliliğine sadık kalır. Bu gibi durumlarda eşlerin birbirlerine karşı sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşmaları, hangi etkilerin neden ortaya çıktığını bilmeleri birlikteliğin geleceği açısından son derece önemlidir.

Evlilikte çıkacak sorunların ve bu sorunları şiddeti Gezegenlerin Güneş ve Ay ile oluşturacakları karşıt açılarla ilgilidir.

Doğum haritasında İkizler, Başak ve zıt burçları Yay ve Balık burçları Ay ve Güneş’te bulunuyorsa, 7. evde birden fazla gezegen bulunuyorsa birden çok evlilik görülebilir. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi bu alınan etkilerin nasıl değerlendirileceği ile ilgilidir.

7. Evin Sahibi: Terazi Burcu

Yönetici Gezegeni: Venüs

Başak Burcu: Yöneticisi Merkür, Toprak Elementi, Değişken Burç

7. Ev Başak Burcu Genel Özellikleri

7. ev Başak burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 7. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Titiz ve Analizci
  • Ayrıntılara önem veren
  • Temiz ve bakımlı
  • Evlilikte ayrıntılara önem verme
  • Eleştirel ve kırıcı
  • Ortaklıkta güven arayışı
  • Aile bireylerinden başarı beklentisi
  • İlk adımı atmada zorlanma

7. ev başak burcu olanlar bu etki alanına giren konularda son derece titiz olurlar. Olayları, kişileri ve gelişmeleri analitik bir şekilde değerlendirirler. Yaşamlarının düzenli olmasına dikkat ederler. Düzenlerini bozacak olaylara ve kişilere izin vermezler. Bu etki alanındaki konularda zihinleri Merkür etkisi altında çalıştığı için hızlı karar verip uygulamak isterler.

7. ev başak burcu olan insanlar evlilikle ilgili aldıkları kararlarda sorun yaşayabilirler. Çünkü her şeyi en küçük ayrıntısına kadar değerlendirerek hareket ederler. Evlenmeyi düşündüğü insanın kıyafetinin ütüsüz olması, ayakkabısında gördüğü toz ve lekeler, evinin o gün dağınık olması bir anda onun tüm düşüncelerini değiştirebilir. Kuşkucu ve eleştirel yaklaşımı karşı tarafı rahatsız edebilir. Küçük sorunları büyütme potansiyeli her zaman mevcuttur.

Bu konumdan etki alan insanlar evlilik kararı almadan önce tüm detayları gözden geçirmek zorundadırlar. 7. ev başak burcunda olan birinin duyguları mantığının önüne geçerse aldığı kararlardan dolayı hayal kırıklığı yaşayabilir. Tüm bu sebeplerden dolayı evliliği gecikebilir veya sorun yaşanabilir.

7. ev başak burcu insanlarının ilk adımları çekimser olabilir. Utangaç yapısından dolayı harekete geçmek ona zor gelebilir. Düşüncelerini karşı tarafa aktarmakta veya kendisini tam olarak ifade etmekte sorun yaşayabilir. İlk adımı attıktan sonra daha rahat hareket edebilir.

7. Ev Başak Burcu ve Evlilik Yaşamına Etkileri

7. ev başak burcu olan bir insanla evli olmak nasıl bir şeydir?

  • Lavaboyu kullandığınızda lavaboda kalacak bir saç teli,
  • yemeğin içerisinde göreceği bir kıl,
  • yere atılmış bir kağıt parçası,
  • kirli havlular,
  • düştüğü yerden kaldırılmayan bir kalem,
  • kıyafetlerde veya örtülerdeki kırışıklıklar

potansiyel bir tartışma sebebidir. Göreceği bir kaç ayrıntıdan sonra gördüğü hemen her ayrıntıyı eleştirmek için fırsat kollayan bir dedektife dönüşebilir.

Eğer aynı frekansta iseniz, ev içerisinde tertip ve düzene önem veriyorsanız sorun yaşamazsınız ancak özellikle hava grubu burçlarından biri iseniz elinizde başınıza inebilecek kılıçlardan kendinizi korumak için bir kalkan bulundursanız iyi olur.

Ev içerisinde çalışma odası varsa o odaya girerken besmele ile girmeye çalışın çünkü zihni dağılan bir 7. ev başak burcu insanı her an kendisini opera koduna alabilir.

7. Ev Başak Burcu ve Ortaklıklar

7. ev başak burcu insanının ilgi alanları insana hizmet odaklı olduğu için ortaklıkları daha çok halkla ilişkiler, hukuk, sözleşmeler, hesaplar ve analitik değerlendirmelerle ilgilidir. Çalıştığı alanda kiminle ortak olduğundan ziyade işini yaparken rahat olmaya odaklıdır. Rahatsız edilmeden, zihni dağıtılmadan çalışması gerekir.

Yapacağı ortaklıklarda önceliğini güvenebileceği insanlara ve özellikle akrabalarına verecektir. 7. ev başak burcu insanının kriterleri karşılandığı sürece birden fazla ortağı olabilir.

Hem iş hayatından hem de ilişkilerinde 7. ev başak burcu insanına ne söylediğinize çok dikkat etmeniz gerekir. Çünkü kendisine söylenen hiç bir şeyi unutmaz ve yeri geldiğinde bunları birer delil olarak size karşı kullanır. Merkür sözler ve iletişimle ilgili olduğu için her sözün ne anlam ifade ettiğini ve hangi sözü kullandığında ne tür etkilere sahip olacağını çok iyi bilir.

Beklentiler ve Mükemmeliyetçilik

7. ev başak burcu insanı evlilik yaşamında ve iş hayatında mükemmeliyetçi bir insandır. Her şeyin düzenli ve mükemmel olmasını ister. Temizlik, başarı, tertip ve düzen, sürekli yükselmesi gereken grafikler yaşamının bir parçası gibidir. Kendisi ile birlikte olan insanlardan mutlak başarı bekler. Küçük ayrıntıları kolay fark ettiği için hataları affetmez.

Çocuklarının derslerinde başarısız olma ihtimali düşünülmemelidir. Düşünülen başarı grafiğini ne kadar yükselttikleridir. Beklentileri yüksek olduğu için beklentileri karşılamayan her davranışta karşı tarafı kırabilir. Ancak bu kırmalar bir süre sonra yerini kırdığı kalbi onarma faaliyetlerine bırakır.

7. ev başak burcu insanları zaman zaman mantık ve duyguları arasında karar vermekte zorlanabilirler. Bu gibi durumlarda duyguları yerine mantığını kullanması işini kolaylaştırır. 

Evleneceği insan kesinlikle zeki, temiz, tertipli, düzenli, güvenilir ve marifetli olmalıdır.

Yaşam alanı düzenli ve bakımlı olduğu sürece sevecek, arkadaş canlısı ve güler yüzlü bir insandır. Zihnini karıştırmadığınız sürece içindeki çocuksu coşkuyu sizinle birlikte doyasıya yaşayacaktır.

Başak burcu hangi burçlarla uyumludur? Hangi burçlarla daha iyi anlaşır? Hangi burçlarla cinsel yaşamında sorun yaşamaz? Başak Burcunun diğer burçlarla olan Evlilik Uyumu için Başak Burcunun Diğer Burçlarla Evlilik, İletişim ve Cinsel Yaşam Uyumu linkinden öğrenebilirsiniz.

 

7. Ev Başak Burcu
www.akrepblog.com
18 Aralık 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. nuran dedi ki:

    Evet aynen öyle, ne zaman biri ile tanışıp evlilik gündemimie otursa başlıyorum ayrıntılara takılmaya. Tam bu olur diyorum bir bakıyorum sakal tıraşını tam olmamış yüzünde traş edilmemiş yerler var. Anında kopuyorum. Biri çıkıyor umutlanıyorum çöpünü yere atıyor. kafayı yememek elde değil. bir yerden sonra amaaaann diyeceğim galiba

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.