11. Ev Akrep Burcu

11. ev akrep burcu, 11. evde akrep burcu, 11. Ev akrep Burcunda, akrep 11. evde, 11. ev akrep burcu, 11. ev akrep, 11. ev akrepte nasıl etkiler?

11. Ev Akrep Burcu

11. ev akrep burcu hayatımızı nasıl etkiler? Akrep burcu on birinci evde arkadaşlıklarımızı, sosyal yaşantımızı, yeniliklere karşı bakış açımızı, çevremizle olan ilişkilerimizi, hedeflerimizi, bize karşı olan düşmanlıkları ve sosyal faaliyetlerimizi nasıl etkiler? 

11. ev akrep burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 11. ev dostluklar, arkadaşlıklar, gizli düşmanlıklar, akıl, teknoloji ve teknolojik gelişmeler, bilim, keşifler, sosyal değerler, özgürlükler, beklentiler, insanlara faydalı olma ve madde ötesi konularını ele alır.

İnsanların çevresi ile olan ilişkileri, arkadaşlıkları, sosyal çevremiz ve bu sosyal çevrede yapılan faaliyetler, hedeflerimiz, akıl ve aklımızı nasıl kullandığımız, bizimle ilgili gizli saklı olan düşmanlıklar ve yenilikler bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

11. Evin Sahibi: Kova Burcu

11 Evin Yönetici Gezegeni: Uranüs ve Satürn

Akrep Burcu: Yöneticisi Mars ve Pluto, Su Elementi, Sabit Burç

11. Ev Akrep  Burcu Genel Özellikleri

11. ev akrep burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 11. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Şüpheci
  • Sezgisel
  • Seçici
  • Etkileyici ve karizmatik
  • Amaca yönelik
  • Ruhsal analist
  • Ruhsal geliştirici
  • Yaşatarak öğretir

11. ev akrep burcu konumundan etki alan insanlar bu konumun belirttiği alanlarda ruhsal bir analist gibi hareket ederler. Akrep Burcu’nun “Akrep” tanımını almasının nedeni, tıpkı akrep gibi çok hassas alıcılarının olmasından kaynaklanır. Akrep hayvanı bulunduğu yerdeki tüm titreşimleri ve değişimleri algılar ve anında tepki verir. Beklemez, değişimlerin nedeni üzerinde durmaz, siz iyilik dahi yapsanız o tepki verir. Fıtratı kendini gizleme ve savunma üzerine var olmuştur.

11. evde yerleşen akrep burcu da insan ilişkilerinde, arkadaşlık ve sosyal alanda tüm ayrıntıları gözden geçirerek hareket eder. Bu konumdan etki alan insanlar için “Ruhsal Analist” ifadesini kullanmak yanlış olmayacaktır.

Yalnız, Mağrur ve Gururlu

11. ev akrep burcu insanları arkadaş seçiminde normalin üzerinde bir seçiciliğe sahiptirler. Bu seçicilik çoğu insan için katlanılmaz bir yalnızlığın ortaya çıkmasına neden olur. Bu seçiciliğin sebebini kendisine sorsanız o da nedenini tam olarak ortaya koyamaz. Yaşamına herkesin girmesine izin vermez. Yeni bir insanla tanıştığında onu gözlemler ve emin olduktan sonra yaşamına kabul eder.

Bu seçiciliğin temel sebebi diğer su grubu burçları yengeç ve balık burcunda olduğu gibi ruhsal algılarındaki hassasiyettir. Ruhsal hassasiyet sabit burç niteliği ile de birleştiğinde katı bir tutum ortaya çıkarır. Esnek değildir. Yaşamına girecek insanlarla ilgili bilinçli olarak oluşturmadığı kesin kurallar vardır. Kendisi ile temas etmesine izin verdiği insanlarda şu kriterlere özellikle dikkat eder.

  • Güven
  • Sadakat
  • Açık sözlülük
  • Dürüstlük
  • Onur
  • Samimiyet ve içtenlik

bu kriterlerin herkeste tam olarak var olabilmesi mümkün değildir. Yalnızlığını gizleyebilmek için,

  • idare etme
  • anlaşıyormuş gibi yapma
  • uyumlu olduğu izlenimi verme

gibi çabalar onu dipsiz bir kuyuya sürükler. Aslında olmadığı bir kimliği kendisine dayatma hatasına girmek yapacağı en büyük hatadır. Çünkü bir noktaya kadar bunu yapar sonunda dayanamaz ve sınırı aşan herkese iğnesini saplar. Sonuç gene yalnızlık olur.

Arkadaşlıklarla Seçicilik

11. ev akrep burcu insanları kendilerine bir şeyler katabilecek insanlarla arkadaşlık kurmayı tercih ederler. Yeni bir insanla tanıştığında veya arkadaşları ile bir araya geldiğinde bir sebep veya sonuç olmalıdır. Sadece sohbet etmek veya sebep yokken eğlenmek için bir araya gelmek te onun için gereksizdir.

Bu yaklaşımı, dışarıdan kibirli olarak algılanmasına neden olabilir ancak yapısı “sebep – sonuç ve fayda” ilişkisi ile bağlantılı olduğu için tatmin olmadığı birlikteliklerden uzak durmayı tercih eder. Sert açılar almışsa arkadaşlarını denetim altında tutma ve onları kendi istekleri doğrultusunda manipüle etme eğilimi de ortaya çıkar.

Akrep burcu kendini gizleme eğilimindedir. Bir hedefe ulaşmak istiyorsa onu herkese açık etmez. Gerekirse bu hedefine ulaşmak için çok farklı senaryolar yansıtabilir. Bunun asıl sebebi, yoluna engel çıkarabilecek olası rakiplerin etkisini yok etmektir. 11. ev akrep burcu konumundan etki alan insanlarda da bu özellik görülür.

Az ve Öz Arkadaşlar

Her zaman şüphe ile yaklaşır ve net yargılara ulaşmadan önce kılı kırk yararcasına hareket eder. Gösterişi sevmez, gösterişi sevenlerle de birlikte olmak istemez. Bu konumdan etki alan insanların çok az sayıda ve gerçekten samimi dostları vardır.

11. ev akrep burcu insanları arkadaşlık konusunda tutkuludurlar. Samimi arkadaşları için kendilerini kolayca tehlikeye atabilirler. Aynı davranışları da arkadaşlarından beklerler. kendilerine karşı hata yapanı asla affetmez ve ömrünün son anlarında dahi olsa mutlaka intikam almaya çalışırlar. Yaşadıklarını yaşatarak öğretmeye çalışırlar. Bu konumdan etki alanlar olgunluk evresine ulaşmışsa, konuşarak ve davranışları ile öğretme yolunu seçerler. Öğrenmek istemeyenden ise uzak dururlar.

11. Ev Akrep Burcu Hangi Burçlarla İyi Anlaşır?

Ateş Grubu Burçları (Koç, Aslan ve Yay) enerjisi çakıştığı için huzurlu olamaz. Onlara karşı sürekli savunma ve saldırı pozisyonunda kalır. Bu burçların enerjileri onu olumsuz etkiler.

Hava Grubu Burçları (Terazi, Kova ve İkizler) 11. ev akrep burcu konumundan etki alan insanların enerjilerini dağıtır. Uzaktan çekici gelen bu insanlarla uzun süreli birliktelik onun için sakıncalıdır.

Toprak Grubu Burçları (Boğa, Başak ve Oğlak) ile üretkenliği artar. Birbirlerini tamamlarlar.

Su Grubu Burçları (Yengeç, Balık ve Akrep) ile ruhsal uyum sağlar. Birbirlerini tam olarak anlarlar.

Ruhsal Analist

11. ev akrep burcu insanı, diğer insanların enerjilerini çok iyi algılayabilirler.

  • Bir insanın neden mutsuz olup olmadığını,
  • birinin bir sorunu olup olmadığını,
  • o an neler düşündüğünü,
  • içinden geçenlerin pozitif veya negatif olup olmadığını,

sadece yüz ifadesine bakarak, bedenin duruşundan veya ses tonundan kolayca anlar. Bir insan için “pozitif” veya “negatif” ifadesini kullanmak için yüzünü ve mimiklerini görmesi yeterlidir. Bununda ötesinde birini görmeden, bulunduğu ortamda negatif enerji taşıyan bir insan olup olmadığını da algılar.

Yeni bir ortama girdiğinde orada yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu veya kendisi için sakınca doğurabilecek insanlar olduğunu o ortamın enerjisinden kolayca algılar.

Bu özelliklere sahip bir insanın doğal olarak çok fazla arkadaş edinebilmesi de kolay değildir. Ancak kendisi gibi hassasiyetlere sahip insanlarla birlikte olduğunda huzurlu olur.

Ruhsal Geliştirici

11. ev akrep burcu insanı ruhsal enerjisi düşük bir insanı belirlediğinde onu ruhsal yönden geliştirmeye ve enerjisini güçlendirmeye çalışır. Her burcun bulunduğu konumdaki görevi farklıdır. Akrep burcunun bu konumdaki görevlerinden biri de ruhsal yönden gelişime ve enerjiye ihtiyaç duyan insanları belirleyip onları geliştirmektir.

Bunun için bir çaba sarf etmez. Sadece algılar ve doğal bir çekim alanına kapılmış gibi yardıma ihtiyacı olan insana yönelir. Sözleri, bakışları ve enerjisi ile o insanı sağlıklı bir şekilde yaşama yöneltmeye çalışır. Yay burcunun madde seviyesinde yaptığını Akrep burcu ruhsal katlarda yapar.

11. Evde Akrep Burcu ve Keskin Bakışlar

Bir akrep burcunu nasıl tanırsınız? Bunu anlamanın bir çok yolu var ancak akrep burcu insanlarının en belirgin özelliklerinden biri de keskin ve derin bakışlarıdır. Her insan gözlerini kırpmadan uzun süre bakabilir ancak akrep burcu baktığında bu bakışla birlikte farklı bir şeylerinde etkileşime girdiğini hissedersiniz. 11. ev akrep burcu insanları tıpkı güneş burcu akrep olan insanlar gibi baktıklarında gözlerinden çıkan enerji ile sizi adeta hipnotik bir etkiye maruz bırakırlar.

11. ev akrep burcu insanlarının kızgınlık anlarındaki bakışları ile mutlu, neşeli ve etkilendikleri andaki bakışlarından farklı enerjiler çıkar. Size baktıklarında neler hissettiklerini telepatik bir iletişimle anlayabilirsiniz.

Yeniliklere Karşı Bakış Açısı

11. ev akrep burcu insanları için önemli olan amaçlarıdır. Amaçlarını gerçekleştirmek için de her yöntemi ve aracı kullanabilirler. Kova burcu gibi teknoloji meraklısı değildir ancak yaşamına ve amaçlarına olumlu katkı yapabilecek yeniliklere karşı da her zaman açıktırlar.

 

Yardımcı Konular

Diğer tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

11. Ev Akrep Burcu
www.akrepblog.com
27 Ağustos 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Leyla dedi ki:

    Beni bana anlatmışsınız..

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.