Merkür 3. Evde

Merkür 3. Evde

Merkür 3. Evde

Merkür 3. evde bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu konumla ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zeka potansiyelinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca ve açılara bağlıdır.

Merkür 3. Evde Genel Özellikleri

  • Hareketli
  • Zeki
  • Hazırcevap
  • Entelektüel
  • İyi bir gözlemci
  • Becerikli
  • Çevresine karşı ilgili

Merkür 3. evde iyi bir gözlem yeteneği ortaya çıkar. 2. ev konumunda sezgiler ön planda iken 3. ev konumunda gözlem, akıl, mantık ve bilgi ön plandadır. bu konumdan etki alanlar aldığı ve alacağı kararlarda daha çok akıl ve mantık süzgecini kullanırlar. Ancak bu konumda su grubu burçları yerleşmişse, sezgilerde ön plana çıkacağı için kararsızlık yaşanabilir. Bu durumda kişinin önceki deneyimlerinden yola çıkarak hangi etki daha doğru kararlar almasını sağlamışsa ona yönelebilirler. Temelde akıl ve mantığın mı yoksa sezgilerin mi daha etkin olacağı açılarla da ilgilidir. Hangisi daha güçlü ise o daha etkin ve baskın olacaktır.

Merkür 3. evde iken iletişim becerileri geliştirilmeye açık bir konumdadır. Bu konuma sahip insanlar kendilerini geliştirebilirlerse eğitim alanında oldukça başarılı olabilirler. Çünkü düşünceler bu konumda hem yazılı hem de sözlü çok etkili bir şekilde ifade edilecektir.

Zihinsel Aktivite Hızı ve Etkileri

Bu konumdan etki alan insanların zekaları konuşmalarına yansır. Zihinsel aktiviteleri yüksek olduğu için yapılan bir tartışmada veya sohbette hemen herşeye anında cevap verebilirler (olumsuz açılar ve etkiler yoksa).

Zihinsel aktivitelerinin hızlı olması konuşmalarının da hızlı olmasına neden olur. Düşünceler zihinlerinden o kadar hızlı bir şekilde geçer ki dil bu düşünceleri seslendirmekte yetersiz kaldığı için konuyu atlamamak veya unutmamak için düşünceler hızlı konuşularak bir an önce aktarılmaya çalışılır. Zihinsel aktivitesi yavaş olanlar için bu konum etkisi altında bulunan insanlarla sohbet etmek biraz yorucu olabilir. Çünkü onların kelime dağarcığı ile baş etmeleri çok zordur, kısa sürede çok yoğun bir aktarım yaptıkları için dinlemek ve laf yetiştirmek zihinlerini yorar.

Merkür 3. ev konumundan etki alanlar için tipik “sivri dilli” ve “geveze” tabiri kullanılabilir. Sözlerini asla sakınmazlar ve söylemeleri gerekenleri uzatmadan hemen söylerler.

Merkür 3. evde olan insanlar sorunlara kısa sürede pratik çözüm üretme becerisine sahiptirler. Pratik çözümlerin kısa sürede ortaya çıkması da gene zihinsel aktivitelerinin çok hızlı olması ile ilgilidir. Bu durumu bilgisayardaki işlemci, ram ve SSD disk üçlüsünün gücüne benzetebiliriz. Bilgi akışı hızlı olduğu için sistem bilgileri çok kısa sürede tarayıp gerekli olanları derleme yeteneğine sahiptir.

Mesleki Etkileri

Merkür 3. ev konumunda bulunan insanların entelektüel becerileri aldıkları eğitimle ile bağlantılıdır. Aldıkları eğitimin derinliği ve çeşitliliği oranında becerileri de gelişir ve çeşitlenir. Kendilerini geliştirmek için veya eğitimlerine katkı sağlamak için yaptıkları kısa mesafeli yolculuklar bakış açılarını olumlu yönde etkiler.

Hareketli bir hayata sahip oldukları için yaşamlarını hareketlendirecek tüm etkinliklere katılmaya çalışırlar.

  • Eğitim
  • Yazarlık veya Yayıncılık
  • Bilgi sunumu veya sunuculuk
  • Medya sektörü
  • Spor dalları
  • Rehberlik
  • Halkla ilişkiler
  • Dans
  • Araştırmacı

yönelebilecekleri mesleki alanlardan bazılarıdır. Hangi alanı seçerse seçsin önceliği kendisini ifade edebilmesi ve hareketli yaşam tarzını desteklemesidir.

Temel amacı kendisinin ve diğer insanlarının yaşamlarını geliştirip güzelleştirmektir. Bu amaca hizmet ettiği sürece kendisini mutlu ve huzurlu hisseder.

Merkür 3. evde olan insanlar bireyselci değillerdir. Kendisi ile birlikte çevresinde bulunan insanları da bir amaç doğrultusunda harekete geçirmeye çalışırlar. Sosyal ve çevresel sorunlarla ilgilenerek çözüm üretmeye çalışır veya bu konuda çaba gösterenlere destek olur.

Hareketli yaşamına rağmen ailesi, akrabaları ve komşuları ile bağları güçlüdür. Aile bireyleri ile birlikte olmayı ve onlarla zaman geçirmeyi severler.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasında 3. ev konumunda bulunan burçların etkileri Doğum Haritasında 3. Evde Bulunan Burçlar

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür 3. Evde
www.akrepblog.com
18 Eylül 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.