Merkür 10. Evde

Merkür 10. Evde

Merkür 10. Evde

Merkür 10. evde bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu konumla ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zeka potansiyelinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca ve açılara bağlıdır.

Merkür 10. Evde Genel Özellikleri

  • Politik bir dil
  • Kazanç yönünden şanslı
  • Düşüncelerini gerçekleştirmekte zorlanan
  • Desteklendiğinde iyi şeyler yapabilen
  • Edebiyata düşkün
  • Düşüncelerini aktarmaktan hoşlanan

Merkür 10. evde düşüncelerini aktarmaktan hoşlanan ve etkileyici bir konuşmacı ortaya çıkar. İnsanları nasıl etkileyeceklerini çok iyi bildikleri için projelerini uygulayabilmek için insanların desteğini alarak hareket ederler. Desteklendiklerinde çok iyi kazanç sağlayabilecekleri işler yaparlar.

Sahip oldukları becerileri ve bilgileri insanlara anlatmaktan ve göstermekten keyif alırlar. Merkür etkisi ile birden fazla alanda çalışabilme kapasitesine sahiptirler. İletişim becerilerinden dolayı birden fazla alana yönelmeleri, hangi alana odaklanmaları gerektiği konusunda kararsızlık yaşamalarına neden olur.

Merkür 10. evde bulunan insanlar orijinal fikirlere sahiptirler. Ancak tek başlarına projelerini gerçekleştirmekte sıkıntı yaşarlar. Maddi ve manevi olarak başkalarının desteğine ve motivasyonuna ihtiyaç duyarlar.

Projeleri ne kadar iyi olursa olsun harekete geçmekte zorlanırlar. Kendilerini destekleyecek birilerini bulduklarında gerçek potansiyellerini ortaya çıkarırlar. Eğer olumlu açılar almışlarsa ve bu konumda harekete geçmelerini sağlayacak öncü nitelikteki burçlar veya ateş grubu burçları varsa projelerini gerçekleştirmek için başkalarına ihtiyaç duymadan da başarılı işlere imza atabilirler.

Mesleki Etkileri

Merkür 10. evde olan insanlar, farklı bakış açıları, orijinal projeler üretme yetenekleri ve iletişim becerileri sayesinde çok farklı alanlarda meslek edinebilirler.

  • Yazar
  • Sunucu
  • Politikacı
  • Sanatçı
  • Halkla ilişkiler sorumlusu
  • Serbest meslek
  • Ticaret
  • Tüm üretim kolları

başarılı olabilecekleri alanlardır. Merkür 10. ev konumu iyi değerlendirildiğinde bol kazanç elde edilebilecek bir konumdur. Saygın bir statü kazandırabilir. Bu konumdan etki alan insanlar zekalarını üretim ve kazanç konusunda çok iyi kullanabildikleri için maddi konularda şanslı sayılırlar. Kazançlarını mülk edinmek ve sahip olduklarını genişletmek için kullanırlar.

Eğer Venüs’ten olumlu etkiler almışlarsa iyi bir sanatçı ve yazar olurlar. Orta yaşlarından sonra politikaya ilgi duyup daha geniş kitlelere ulaşmaya çalışırlar. Merkür 10. evde iletişim becerilerini güçlendirdiği için alanında söz sahibi insanlarla kolay iletişim kurabilirler. Etkili ve yetkili insanlarla olan iletişimleri geliştikçe kendileri de konumlarını güçlendirerek potansiyellerini artırırlar.

Açıların Etkisi ve Mesleki Hırs

Merkür 10. ev konumundan etki alan insanlar doğum haritalarında olumsuz açılar almışlarsa projelerini uygulamaya konusunda sorun yaşarlar. Bu durumda art niyet taşımayan destekçiler bulmaları önemlidir. Aksi taktirde fikir ve projelerini kendi çıkarları için kullanan insanlar tarafından kullanılabilirler.

Doğum haritalarında Mars ve ateş grubu burçların etkisi varsa mesleki yönden hırslı olurlar. Projelerini uygulamaya koyduklarında ne pahasına olursa olsun başarılı olabilmek için çaba gösterirler. Kendilerine bir hedef belirlemişlerse bu hedefe ulaşabilmek için tüm enerjilerini hedefe ulaşmak için kullanırlar.

Olumlu açılarla desteklenmişlerse projelerini nasıl ve ne zaman gerçekleştirebileceklerini çok iyi bilirler.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasında 10. Evde Bulunan Burçlar

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür 10. Evde
www.akrepblog.com
24 Eylül 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Yolcu dedi ki:

    Merkür 10. Evde İkizler’de ve Güneşle 2 dereceden az kavuşumda. Haritada Güneşin solunda duruyor. (Fark ediyor mu bilmiyorum.)

    Mars, Venüs ve Jüpiter 12. Ev Aslan’da.

    30 yaşındayım ama sevmediğim monoton bir işteyim. İçimden gelen bazı fikirler var ama buralardan statü ve para kazanır mıyım bilmiyorum.

    Sizin görüşünüz nedir?

    1. Akrep dedi ki:

      O kadar çok etken ve değişken var ki sadece iki konuma bakarak bir şeyler söylemek doğru olmaz.

      Ancak kısaca sadece 10. evle ilgili şunu söyleyebilirim. Merkür 10. evde ve ikizler burcunda ise ve açıların olumsuz etkileri yoksa sizin hareketli bir işte olmanız gerekir. Şu anki işiniz size çok ağır, sıkıcı ve durağan geliyorsa sebebi budur. Merkür ve ikizler = hareket, iletişim ve sosyal beceriler. Diğer insanlarla iletişim halinde olabileceğiniz, sosyal ortamlara girebileceğiniz, sürekli yer değiştirip enerjinizi yenileyebileceğiniz işlerde çalışmanız gerekir. Rehberlik, gazetecilik, medya, halkla ilişkiler gibi..

      Fikirleriniz uygulanabilir nitelikte ise denemeden bilemezsiniz. Bu konuda 2. ev (para) ve 5. ev (şans) ve bunların açıları da önemli. İlk etapta kendi yapınıza uygun bir işte çalışmaya odaklanın. Sürekli aynı yerde durmak enerjinizi olumsuz etkileyecektir.

      1. Yolcu dedi ki:

        Kesinlikle haklısınız.

        2. Ev Terazi ve gezegen yok.
        5. Ev Oğlak; Uranüs (12 derece), Neptün (15), KAD (19)
        5. Evin Kova’ya düşen kısmı; Satürn (6), Vertex (7)
        3. Ev Akrep; Plüton (18), Şans Noktası (28)
        10. Ev İkizler; Güneş (26), Merkür (28)
        11. Ev Yengeç; Chiron (26)
        12. Ev Aslan; Venüs ve Jüpiter (11), Mars (13)
        1. Ev Başak; Ay (16)
        Lilith 4. Evin Oğlak’a düşen kısmında (5)

        Şu an 5 yıldır aynı sabit işteyim (konfor tuzağı). Ama bu süreçte diğer yandan iş dışında yaşam sürecimde edindiğim bilgi ve deneyimleri işleyerek içimi kazdıkça (yazarak) kendimi keşfettim ve bu devam da etmekte.

        Acaba paylaştığım bilgiler çerçevesinde açılarda herhangi bir olumsuzluk var mı yoksa zaten (iş dışında) ilerlediğim süreç beni bana uygun bir yere yönlendiriyor mu?

        Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.

        1. Akrep dedi ki:

          Rica ederim.

          5. ev yani şans evinde Neptün ve Satürn’ün bulunması olumsuz etki edebilir. Satürn tecrübelerin pekişmesi için zorlayabilir. Ama bunu kötü yönde düşünmemek gerekir. Biraz daha tecrübe, biraz daha ve biraz daha… Bir hedefiniz varsa ondan vazgeçmeyin. Zamanı geldiğinde tüm tecrübeleriniz sizin için yeni olanaklar olarak karşınıza çıkabilir. Sadece şu an için hayatın gri görünmesine sebep olabilir. Ama bu ömür boyu sürmez.
          5. evde bulunan Neptün yanılsamalara sebep olabilir. Bir karar alıp uygulamadan önce biraz düşünmekte ve araştırmaktan yarar vardır. Çünkü Neptün doğruyu yanlış, yanlışı doğru gibi algılamamıza da neden olabilir.

          3. evde bulunan Akrep iletişim dilinizi sertleştirebilir. Bu da 10. evinizde bulunan Merkür etkisini olumsuz etkileyebilir. Ancak bir şeyi asla unutmamak gerekir. Doğum haritası, burçlar ve gezegenler kadersel etkiler dışında sadece dürtü şeklinde bizi etkiler. Sonucu belirleyen her zaman irademizdir. İnsan öğrenen, gelişen ve tecrübe ile yaşamına yön verebilen bir canlıdır. Zorlu açı ve konumlar insanın uzun vadede yaşamı daha derin bir şekilde algılamasına olanak tanır. Mesela 3. evde bulunan Akrep burcunun olumlu yönde de kullanabilirsiniz. İnsanları bir bakışınızla tanıyabilir, kimin güvenli kimin güvensiz olduğunu algılayabilirsiniz. Bir insanın nasıl bir insan olduğunu anlayabilmek için onun yüzünü görmeniz, ses tonunu duymanız yeterli olur. Bu da sizin daha isabetli kararlar almanıza olanak tanır. Kiminle nasıl hareket etmeniz gerektiğini daha iyi bilirsiniz.

          Jüpiter’in 12. evde bulunması olumsuz olarak değerlendirilebilir ama dediğim gibi doğum haritamızda aldığımız etkiler ne kadar olumsuz olursa olsun sonucu belirleyen hayata bakış açımız ve irademizle aldığımız kararlardır.

          Mesela haritanızdaki zorluklar sizi kendinizi keşfetmeye yönlendirmiş. İleride bunun sizi ne kadar olumlu etkileyeceğini şu an bilemeyiz. Kendinizi keşfetme çabanız takdire şayandır. Hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz. Önemli olan mücadeleden vazgeçmemek ve içimizdeki cevherleri açığa çıkarmak için durmadan yola devam etmektir.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.