Merkür 12. Evde

Merkür 12. Evde

Merkür 12. Evde

Merkür 12. evde bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu konumla ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zeka potansiyelinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca ve açılara bağlıdır.

Merkür 12. Evde Genel Özellikleri

  • Pisişik yetenekler
  • Sezgileri güçlü
  • Hayal gücü güçlü
  • Duygusal
  • Negatif etkilere açıklık
  • Her koşula ayak uyduramama
  • Sözlü ifadelerde sorunlar
  • Arka planda kalma

Merkür 12. evde olan insanlar ruhsal hassasiyete sahip oldukları için ön planda olup sorun yaşamaktansa arka planda kalıp sessizce yaşamayı tercih ederler. Çevrelerinde yaşanan olaylardan ve diğer insanlarla olan ilişkilerinden kolay etkilenirler.

Ruhsal yönden hassas, duygusal ve güçlü hislere sahip olmaları yaşamı onlar için çekilmez hale getirebilir. İnsanların düşüncelerini kolayca anladıkları ve enerjilerinden etkilendikleri için ilişkilerde sorun yaşayıp incinmemek amacıyla yalnız kalmayı tercih edebilirler.

Merkür 12. evde iletişim becerileri ruhsal ve duygusal hassasiyetle derinlik kazandığı için genel olarak olumsuz etkiler ortaya çıkaran bir konum olarak bilinir. Bu konumda Boğa burcu, Oğlak burcu ve Akrep burcu gibi burçların bulunması olumsuz etkileri artırabilir.

Kararlarını akıl ve mantıkla değil duyguları ve hisleri ile aldıkları için pozitif bir çevrede, olumlu düşünceye sahip ortam ve insanlarla birlikte olmaları son derece önemlidir. Çünkü ruhsal yönden sahip oldukları hassasiyet nedeni ile insanların düşüncelerinden kolayca etkilenerek alacakları kararlar etkilenebilir.

Bu konumdan etki alan insanlar olumlu açılara sahip iseler kendi iradeleri dışında şanslı olurlar.

Çevresel Etkiler ve Yardımseverlik

Merkür 12. evde bulunan insanlar için en büyük sorun paylaşıma kapalı olmalarıdır. Duygu, düşünce ve yaşadıkları sorunları herkesle paylaşmazlar. Paylaştıkları insanlar kendilerini gerçekten anlayacaklarına emin oldukları insanlardır. Çünkü bu aşamaya gelinceye kadar kendilerini anlamayan çok fazla insanla sorun yaşamış ve herkesle paylaşılan sırlarından dolayı insanlara olan inançlarını büyük oranda yitirmişlerdir.

Herkesin iyi niyetli olmadığını bizzat yaşayarak öğrenirler ve birine güvenmeden önce hislerine kulak vermeye başlarlar. Bu konuda etki altında kalmamış hisler onları insanlar konusunda çoğu zaman hiç yanıltmayacaktır. Bir insanın kendileri için olumlu mu yoksa olumsuz mu olduğunu ses tonundan, yüz ifadesinden, davranışlarından ve etrafa yaydıkları enerjilerden kolayca anlayabilirler.

Ağır duygusal manipülasyonlar dışında kimlerin gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu çok iyi bilirler. İnsanlara yardım etmek ve sorunlarını gidermek, yardımcı olduğu insanların mutlu olduğunu görmek onlar için muhteşem bir terapidir. İnsanların enerjilerini ve duygularını algılayabildikleri için katkıları olan her mutluluk onları da mutlu eder.

Merkür 12. evde olan insanlar bencil ve egoist değillerdir. Çoğu zaman kendilerinden çok başkalarını düşünürler.

Olumsuz etkiler almışlarsa her ortama uyum sağlayamazlar. Huzur bulacakları insanlar ve ortamlar ararlar.

Mesleki Etkileri

12. ev balık burcunun yönetiminde olduğu için hayal dünyaları ve sezgileri güçlüdür. Doğa üstü olaylara ve duyu dışı yeteneklere ilgi gösterirler. Parapsikoloji doğal ilgi alanları arasındadır. Kendilerini keşfederek yeteneklerini diğer insanlara yardımcı olmak için kullanmaya çalışırlar.

Öngörü ve önsezi yetenekleri belirgin şekilde açığa çıkmışsa bir olay henüz gerçekleşmeden olayları görebilir veya hissedebilirler.

  • Psikoloji
  • Ruhsal analist
  • Öngörüye dayalı alanlar
  • Yardım kuruluşları
  • Bakımevleri
  • Bireysel iş kolları
  • Sanat kolları

gibi alanlar ve benzer alanlarda başarılı olabilirler. Önemli olan kendi öz varlıkları ile bütünleşmiş iş kollarında çalışabilmeleridir. Bu konumdan etki alan insanlar hassas bir yapıya sahip oldukları için uyum sorunu yaşayacakları alanlarda çalışmaları ve meslek sahibi olmaları konusunda dayatmalar yapılmamalıdır. Sonu çoğunlukla stres, depresyon ve özgüven azalması ile bitecektir.

Merkür 12. evde olan insanların için ihtiyaç duyduklarında yalnız kalabilmeleri çok önemlidir. Kendilerini yıpratan zihinsel yoğunluklar ve negatif etkilerden arınabilmek için yalnız kalıp deşarj olmaya ihtiyaçları vardır. Yalnız kalma düşünceleri yanlış anlaşılmamalı ve bu süreci en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için desteklenmelidirler.

Olumsuz Etkiler

Olumsuz açılar almışlarsa öğrenme ve iletişim sorunları yaşayabilirler bu durumda eğitim hayatları olumsuz etkilenir. Bu noktada yapılması gereken ders çalışmaları için baskı yapmak değil onları anlamaya çalışarak bir uzman eşliğinde yardımcı olmaya çalışmaktır. Çünkü siz onlar için zihninizdeki mesleğin ve toplumsal taktir edilmenin hayalini kurarken, onlar denizde boğulmamak için can simidi aramakla meşgul olacaklardır.

Merkür 12. evde birey özgüven sorunu yaşamaya başlar ve hayata tutunmakta zorlanırsa sinirsel sorunlar yaşayabilirler. Ruhsal yapıları hassas olduğu kadar sinir sistemleri de hassastır. Kişilerden ve olaylardan kolayca etkilenirler.

Merkür 12. evde olan insanların bilinçaltları çok önemlidir. Bilinçaltları çocukluk yıllarından itibaren sürekli olumsuz etki altında kalmış ve güvenlerini yitirmişlerse yaşamları da olumsuz etkilenir. Yaşadıkları olayları zihinlerinde sürekli tekrar etmeleri onlar için büyük bir sorundur. “Neden bana o şekilde davrandı, neden bana o sözleri söyledi, keşke o şekilde yapmasaydım, yanlış yapmışım, şunları da söyleseydim..” bu ve benzeri düşünceler zihinlerinde sürekli dönüp durur.

Bu durum onları ruhsal ve duygusal yönden yıpratır. O nedenle birlikte oldukları insanlara ve yaşadıkları çevrenin kendilerini olumlu yönde destekleyip desteklemediğine çok dikkat etmeleri gerekir.

Merkür 12. Evde Güvenilir İnsan Portresi

Merkür 12. ev konumundan etki alan insanların yaşamları ne kadar zor olursa olsun yardımsever ve verdikleri sözde duran insanlar oldukları için güvenilir insanlar olarak tanınırlar. Yaşamlarının temelinde insanları mutlu etmek ve onlara yardımcı olmak olduğu için iletişim halinde oldukları insanlarla sürekli empati yaparak hareket ederler.

Empati yeteneği yüksek olan insanlar kendilerinden çok karşı tarafı düşünürler. Hata yapmamak ve muhatap oldukları insanları incitmemek için azami çaba sarfederler. Sözlerine sadıktırlar. Yardımsever ve iyi niyetli oluşları art niyetli insanları çekebilecek bir potansiyel oluşturur. Bir karar almadan önce yardım alıp düşünmeleri sorun yaşamalarının önüne geçebilir.

 

Yardımcı Konular

Psişik İnsanların Özellikleri ve Ruh Halleri

Doğum Haritasında 12. Evde Bulunan Burçlar

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür 12. Evde
www.akrepblog.com
26 Eylül 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM
  1. Mel dedi ki:

    Bu yazıyı kaç kez okudum kim bilir. O kadar doğru ki! Özellikle insanların kendilerine iyi gelip gelmeyeceklerini konusmasindan ses tonundan anlarlar kısmı. Hatta ben mesajlasirken karşıdaki kişinin kullandığı kelimelere kadar herşeyi anlayabiliyorum, galiba biraz abartıyorum 🙂 Bunu bir yetenek olarak ve savunma mekanizması olarak görmeye başlamam biraz geç oldu çünkü gördüğüm ve hissettiğim şeylere pek dikkat etmezdim.
    Yazıyı yazan arkadaşın merkuru 12.evde mı acaba merak ettim:) düşündüklerimi kelimesi kelimesine aynılarını yazmış.
    Benim Merkürde hep olumsuz açılar var çaresi ise insanlardan uzak durarak yaşamak, gerçekten iyi hissettiriyor. Bir karar alacağım zaman her zaman tek başıma kalır, her türlü koşulu düşünüp o şekilde harekete geçerim. Darlandigimda gene gelir okurum bu yazıyı.
    Teşekkürler

  2. eliz dedi ki:

    merhaba, merkur 12. evde akrep neptun sekstil yaklaşıyor yorumlarsaniz sevinirim

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba,

      Merkür, 12. evde yer aldığında, kişinin içe dönük, sezgisel ve ruhsal bir bakış açısıyla dünyayı algıladığı bir zaman dilimine işaret eder. Akrep burcu da 12. evle ilişkilendirildiğinde, derinliklere inme arzusunu, sezgisel ve tutkulu bir doğayı ifade eder. Bu konumda Neptün’ün de etkisi olduğunda, kişinin hayal gücü, ruhsal iletişimi ve yetenekleri ile sezgileri daha da güçlenir. Akrep burcu özelliklerini 12. ev konularında ve Merkür etkisinde düşünebilirsiniz.

      Sekstil (60’lık) açı, olumlu bir açıdır ve burada Neptün’ün, Merkür ve Akrep ile uyumlu bir şekilde çalışabileceği anlamına gelir. Bu açı, kişinin sezgisel yeteneklerini ve ruhsal becerilerini artırabilir ve ruhsal konulara olan ilgisini güçlendirebilir. Bu etki aynı zamanda, kişinin güçlü sezgileri sayesinde daha iyi analiz edebileceği, farklı perspektiflerden bakabileceği ve problemleri çözebileceği bir dönemi ifade edebilir.

  3. sfkk dedi ki:

    Güneş Burcu (Burcunuz): Yay 1. ev (24° 43′ 30″)
    Ay Burcu: Koç 4. ev (27° 56′ 0″)
    Merkür Burcu: Yay 12. ev (8° 2′ 53″)
    Venüs Burcu: Akrep 11. ev (12° 44′ 20″)
    Mars Burcu: Yay 12. ev (12° 58′ 39″)
    Jüpiter Burcu: Başak 9. ev (14° 19′ 41″)
    Satürn Burcu: Kova 2. ev (4° 16′ 33″)
    Uranüs Burcu: Oğlak 1. ev (12° 48′ 35″)
    Neptün Burcu: Oğlak 1. ev (15° 40′ 7″)
    Plüton Burcu: Akrep 11. ev (21° 36′ 23″)
    Şiron (Chiron) Burcu: Aslan 8. ev (9° 4′ 28″)
    Kara Ay (Lilith) Burcu: Oğlak 2. ev (26° 4′ 16″)
    Gerçek Düğüm (True Node) Burcu: Oğlak 1. ev (9° 55′ 58″)
    Verteks Burcu: Yengeç 8. ev (26° 39′ 44″)
    1. Ev (Yükselen): Yay (13° 0′ 57″)
    2. Ev: Oğlak (16° 55′ 41″)
    3. Ev: Kova (25° 56′ 28″)
    4. Ev (IC): Koç (2° 4′ 7″)
    5. Ev: Boğa (0° 39′ 40″)
    6. Ev: Boğa (23° 17′ 36″)
    7. Ev (Alçalan): İkizler (13° 0′ 57″)
    8. Ev: Yengeç (16° 55′ 41″)
    9. Ev: Aslan (25° 56′ 28″)
    10. Ev (MC): Terazi (2° 4′ 7″)
    11. Ev: Akrep (0° 39′ 40″)
    12. Ev: Akrep (23° 17′ 36″)

    1. s dedi ki:

      Akrep bey hocam nasıl durumlar?

      1. Akrep dedi ki:

        “Nasıl durumlar” şeklinde bir soru ile bu verilere bakılırsa asla sonu gelmeyen bir analiz başlar. Soruyu daraltırsanız mesela hangi burçla evlenme ihtimalim var? İmtihan noktalarım veya en çok hangi konularda zorlanırım gibi. Daha rahat olur.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.