Merkür 11. Evde

Merkür 11. Evde

Merkür 11. Evde

Merkür 11. evde bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu konumla ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zeka potansiyelinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca ve açılara bağlıdır.

Merkür 11. Evde Genel Özellikleri

  • Cana yakın
  • Arkadaş çevresi geniş
  • İnsancıl
  • Dürüst
  • Madde ötesi konularla ilgili
  • Araştırmacı
  • Bilim insanı ve Kaşif
  • Entelektüel

Merkür 11. evde olanlar konumun etkisinden dolayı insanlarla diyalog halinde olmayı severler. Yeni insanlar tanımak, yeni arkadaşlar edinmek ve onlarla karşılıklı paylaşımlarda bulunmak onları mutlu eder. Arkadaşları arasında dil, din, kültür, zengin ve fakir ayrımı yapmazlar. Arkadaşlık ilişkilerini geliştirmek ve yeni insanlar tanımak için teknolojiyi ve sosyal medya platformlarını çok iyi kullanırlar.

Merkür 11. ev konumundan etki alan insanlar konuşmayı ve sohbet etmeyi çok severler. Zekice espriler üreterek arkadaş ortamını neşelendirirler. Sevecen ve insancıldırlar. Ancak olumsuz açılar almışlarsa ilişkilerinde soğuk ve mesafeli davranırlar. Arkadaşları ile birliktelikleri çıkara dayalı olabilir. İletişim ve arkadaş edinme becerilerini çıkar elde etmek için kullanabilirler.

Bu konumdan etki alan insanlar için özgürlük, eşitlik ve adalet gibi kavramlar çok değerlidir. Düşünceleri asla geleneksel değildir. Geçmişe değil geleceğe dönük hareket ederler. Sabit fikirli olmadıkları için düşüncelerini zamana ve şartlara göre yeniden uyarlayabilirler. Farklı bakış açılarına saygı duyan entelektüel insanlardır.

Arkadaşlar Arasında İletişim Fonksiyonu

Merkür 11. ev konumu akıllı, becerikli ve zihinsel aktivitelere önem veren arkadaşları simgeler. Bu konumdan etki alanlar, insanlar arasındaki iletişimi ve koordinasyonu sağlarlar. Sorun yaşayanları uzlaştırırlar. Arkadaşlıkların pekiştirilmesinde katkı sağlarlar.

Merkür 11. evde olan insanlar sosyal aktivitelere önem veren insanlardır. Arkadaşları ile birlikte eğlenmekten büyük keyif alırlar. Yaşadıkları yerde nerelerde eğleneceklerini çok iyi bilirler. Yalnız eğlenemezler veya bir etkinliğe katılmayı sıkıcı bulurlar.

Onlar için hayatın anlamı arkadaşları ile birlikte geçirdikleri zamanın kalitesi ile doğru orantılıdır.

Kısa sürede ve kolay arkadaş edinirler ancak arkadaşlıkları yüzeyseldir. Arkadaş sayılarının fazla olması da bu yüzeysellikle ilgilidir. Tanıştığı insanların ayrıntılarını merak edip incelemedikleri için onlarla rahat hareket ederler. Tanıştıkları her yeni insanı tüm detayları ile yakından tanıyıp, ruhsal derinliklerine inmiş olsalar bu kadar fazla sayıda arkadaş sahibi olmaları onlar için çok yorucu ve yıpratıcı olurdu.

Merkür 11. evde olan insanların arkadaş kriterlerinin temelinde duygusallık değil akılcılık bulunur. Bu onlar için geniş bir alan açar çünkü duygusal yakınlıklar ilişkileri öznelleştirir ve yıpratır. Duygusal yakınlıklarda arkadaşının tüm duygusal değişimlerinden haberdar olması ve en küçük bir duygusal değişimde onunla ilgilenmesi gerekir. Akılcılıkta ise duyguların yerini düşünceler, akıl ve maddi unsurlar alır.

Merkür 11. evde, İnsancıl ve Arkadaş Canlısı

Bu konumdan etki alan insanların görevi insanlar arasındaki arkadaşlık ilişkilerini geliştirip pekiştirmek ve insanları birbirlerine yakınlaştırarak tanışmalarını sağlamaktır. Bu görevi yerine getirebilmeleri için de doğal olarak insancıl bir yaklaşım sergilemesi, arkadaşlıkları ve insanları sevmesi gerekir. Merkür 11. ev konumundan etki alan insanlar doğal hümanisttirler.

İnsanlara olan yaklaşımları sevgi doludur. İnsanları her zaman güler yüzle karşılar ve etrafa pozitif enerji yayarlar. Enerjileri insanları deşarj eden niteliğe sahiptir. Konuştukları insanlara huzur ve neşe verirler. Arkadaşları arasında taraf tutmazlar, herkese aynı mesafede durmaya çalışırlar. Olumsuz açılar almamışlarsa arkadaşları arasında dürüst ve güvenilir bir insanlar olarak tanınırlar.

Arkadaş Seçiminde Temel Noktalar

Merkür 11. evde bulunan insanlar kendi enerji frekansına yakın insanlarla birlikte olmaya özen gösterirler. Kendilerini dinamik tutacak genç insanlarla birlikte olmaya çalışırlar. İnsan enerjisinin geçişkenliği ve etkileyiciliğini çok iyi kullanırlar. Kendilerini iyi hissettirecek insanların kimler olduğunu iyi bilirler ve canları sıkıldığında, bir sorun yaşadıklarında onlarla birlikte olurlar.

Bu konumdan etki alan insanlar her konuda kendileri gibi düşünen, aynı fikre sahip insanlarla birlikte olmayı sevmezler. Çünkü aynı düşünceye sahip insanların zihinsel dinamiklerini pasifleştireceğini çok iyi bilirler. Farklı olan her bakış açısı ve düşünce onlar için sürekli faal kalması gereken zihinsel bir projeksiyon gibidir. Farklılıkları bu nedenle çok severler ve farklı bakış açısına sahip her insan onlar için özeldir.

Pasif ve her doğruyu bulmuş bir beyin yerine sürekli uyarılan ve beyin fırtınası yapan bir beyin onlar için daha değerlidir.

Tanıdıkları her arkadaşta mutlaka kendilerine iyi gelecek bir özellik olduğunu bilirler ve ihtiyaçları olduğunda onların yanına giderler.

Mesleki Etkileri

Merkür 11. evde olan insanlar olumsuz konumlarda bulunmadıkları ve sert açılar almadıkları sürece iletişim yeteneklerinden dolayı geniş alanda mesleki yeteneğe sahiptirler. Kabaca genelleme yapacak olursak insanlarla iletişimin ve sosyal becerilerin ön plana çıktığı tüm alanlarda çalışabilirler. Önemli olan özgürlüklerinin kısıtlanmaması ve rahat bir çalışma ortamıdır. Sürekli müdahale edilen ve sert kuralların bulunduğu ortamlar bu konumdan etki alan insanlar için uygun değildir (tabiki zorunluluklar her zaman istisnalar oluşturur).

  • Bilim dalları
  • Araştırma kolları
  • Keşifler
  • Parapsikoloji
  • İnsan ilişkilerini temel alan meslekler

çalışabilecekleri alanların başında gelir.

Merkür etkisine sahip diğer çoğu konumda olduğu gibi bilime yatkındırlar. Bilimsel niteliklerinden dolayı Parapsikoloji Merkür etkisi dışında, ilgisiz bir alan gibi durabilir. Ancak araştırmacı ve keşfetmeyi seven yönleri akıl ve bilimle ulaşamadıkları bilgilere ulaşmak için duyu dışı alanlara da ilgi duymalarına sebep olur. Merak ettikleri konuları madde bilimle elde edemediklerinde Parapsikoloji de dahil tüm Okült alanlara başvurabilirler.

Merkür 11. Evde Doğru Bilgiye Ulaşma Çabası

Keşfetme ve gerçeklere ulaşma çabaları onlar için araştırmanın önündeki tüm sınırları kaldırır. Onlar için asıl önemli olan doğru bilgiye ulaşmaktır ve bunun için her yolu denemeye hazırdırlar.

Merkür 11. evde olan insanların çalıştıkları alanlarda başarılı olmalarının temel koşullarından biri sevdiği ve iletişimde sorun yaşamadığı insanlarla birlikte çalışmaktır. Özgür, rahat ve iletişimin kısıtlanmadığı, yeteneklere değer veren bir ortamda yüksek performans gösterirler.

Çalıştıkları işte kendi işleri gibi çalışırlar ancak aradıkları niteliğe sahip olmayan bir ortamda çalışıyorlarsa istedikleri performansı tam olarak gösteremeyecekleri için mutsuz ve tatminsiz olurlar. Bu tür ortamlarda çalışmaktansa daha rahat edebilecekleri ve bireysel çalışacakları alanları tercih edebilirler.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasında 11. Evde Bulunan Burçlar

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür 11. Evde
www.akrepblog.com
25 Eylül 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Aral Güzz dedi ki:

    Merkür ikizler 11 evde ise . Kişi nasıldır. Bazı kaynaklarda merkür’ü 11 evde yücel’im pozisyonunda olduğu yazıyor . Ne demek oluyor yücel’im pozisyonunda nasıl bir hal alıyor

    1. Akrep dedi ki:

      Merkür İkizler Burcunda Konusu ile bu konuyu birleştirebilirseniz daha net bir izlenime sahip olabilirsiniz.

      Merkür Başak burcunda yücelir. Aynı zamanda hem 3. evin sahibi İkizler burcunun hem de 6. evin sahibi Başak burcunun yönetici gezegenidir. Yöneticisi olduğu burçlarda doğal olarak güçlüdür. 11. evin yönetici burcu Kova burcudur ve hava unsurudur. İkizler burcu da hava unsuru olduğu için olumsuz açılar yoksa doğal olarak Merkür İkizler burcunda 11. evde enerji akışı iyi olacaktır. Merkür 6. 8. ve 12. ev dışında etkin ve yararlıdır. Bu ev konumlarında daha çok Kötücül olarak adlandırılan Satürn ve Mars gibi gezegenler etkindir.

      Astrolojide Yücelim ne demek? Güçlü, enerji seviyesi yüksek anlamında kullanılır. Gezegen yüceldiği konumda daha etkin, güçlü ve rahattır.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.