8. Ev Başak Burcu

8. ev başak burcu, 8. evde başak burcu, 8. Ev başak Burcunda, başak 8. evde, 8. ev başak burcu ölüm nedeni, 8. ev başak, 8. ev başakta nasıl etkiler?

8. Ev Başak Burcu

8. ev başak burcu hayatımızı nasıl etkiler? Başak burcu sekizinci evde Cinsel yaşamımızı, Cinsellikle ilgili konuları, Doğa üstü olaylara olan ilgimizi, Madde ötesi konuları, Hukuki konuları, Gizemli olaylara ilgimizi, Sırları, İdeallerimizi, Hırslarımızı, İntikam alma ve Miras konularını nasıl etkiler? 8. ev başak burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 8. ev Cinsel yaşamımızı, korkularımızı, gizemli olaylara olan ilgimizi, miras konularını, hukuki konuları, evlilikte para konularını, gizli saklı olanı ortaya çıkarma dürtülerimizi, cinsel tecrübeleri, krizleri, şirketleri, örgütsel yapıları ve dernekleri, kehanetleri, büyüleri ve ölümü konu alan evdir.

Cinsel yaşamımızın nasıl olacağı, gizemli yanlarımız, ölümümüz, hırslı yanlarımız, sırlarımız ve sırlara karşı olan tavırlarımız, ideallerimiz ve ideallerimizi gerçekleştirme azmimiz, evlilikteki ortaklıklarımız ve para konuları, kendimizi ve hayatımıza dahil olan her şeyi örgütleme becerilerimiz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

8. Evin Sahibi: Akrep Burcu

Yönetici Gezegeni: Mars ve Pluto

Başak Burcu: Yöneticisi Merkür, Toprak Elementi, Değişken Burç

8. Ev Başak Burcu Genel Özellikleri

8. ev başak burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 8. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Analitik
  • Cana yakın, güler yüzlü
  • Edebi
  • Titiz
  • İşkolik
  • Kolay para kazanma düşüncesi
  • İlişkide ilk adımda utangaç
  • Zehirlenmeler

8. ev başak burcu konumundan etkilenen insanlar neşeli ve cana yakın insanlardır. Yüzlerinden tebessüm, dillerinden espriler eksik olmaz. Sadece duyguları ile hareket etmezler mantık tüm yaşamlarını ve ilişkilerini şekillendiren önemli bir unsurdur. Merkür etkisi onları tümüyle duygusal olmaktan alıkoyar. Edebi yönleri güçlü ve yaşadıkları yere bağlı insanlardır. Evde oturup saatlerce sevdikleri filmleri, dizileri veya TV programlarını izleyebilirler.

8. evde başak burcu olan insanlar kolay para kazanma peşinde koşabilirler. Borsa, piyango, at yarışları veya finans sektöründe fazla mesai yapabilirler. Kolay para harcayabilirler. Günün birinde kolay bir şekilde zengin olma hayali ile borcu borçla kapatma sarmalına girebilirler.

Teknoloji alanındaki gelişmeleri takip etmeyi severler. Yeni gelişmelere hızlı bir şekilde uyum sağlarlar. Üretken bir yapıları vardır. Dikkatlerini yaptıkları işlere verdiklerinde oldukça üretkendirler. İletişim sorunu yaşamayacakları güvenilir insanlarla yapacakları ortaklıkları başarılı bir şekilde yönetirler.

Başarılarının temelinde ise analitik yetenekleri gelir. Matematiksel analitik becerileri sayesinde en ayrıntılı işleri bile kısa sürede düzene sokup işlerini pratik yolla hızlandırabilirler. 8. ev başak burcu insanları toplum hizmetinde aktif insanlardır. İnsanlara sunulan hizmetlerde paylarının olduğunu bilmek onlara mutluluk verir.

8. Ev Başak Burcunda Cinsel Yaşam

8. ev başak burcu insanları birini sevdiklerinde ilişkinin geleceği, kendisine katkıları, evlilik hayatının nasıl olacağı ve maddi durumunu nasıl etkileyeceğine dair düşünceler reel anlamda ilişkisine ayırdığı zamandan daha fazladır. Mantığı ve analitik yapısı duygularını serbest bırakmasına bir türlü izin vermez.

Cinsel yaşamı işkolik ve temizliğe olan aşırı duyarlılığından etkilenir. Zihni çok fazla ayrıntı ile meşgul olduğu için kendisini akışa bırakmakta zorlanabilir. Cinsel yaşamda 8. ev başak burcu erkeği ilk adımları atmada utangaç davranabilir. Abartılı değildir. Ateşli bir sevgiliden çok akıllı ve uslu sevgili portresi çizer.

8. ev başak burcu kadını ise cinsel yaşamda ilişkinin istemediği bir yönde ilerlemesinden ve cinsel ilişkinin istemediği bir şekilde gerçekleşmesinden korkar. Bu konumdan etki alan kadınlarda ilk etapta utangaçtır ancak sınırlarını aştığında çok ateşli olurlar.

Dikkat Etmeleri Gereken Noktalar

8. ev başak burcunda olan insanların en hassas noktaları gözleri ve nörolojik sistemleridir. Analitik becerilerinin altında yatan nörolojik sistemlerindeki yüksek aktivasyon yatmaktadır.

  • kendilerine uygun olmayan iş sahalarında kendilerini aşırı zorlama,
  • kapasitelerinin üzerinde çalışma,
  • iş hayatı ile kişisel hayatlarının istedikleri şekilde yürümemesi,
  • mantık ve duygu karmaşası yaşamaları,
  • maddi sorunlarla karşı karşıya kalmaları sinir sistemlerini yıpratır.

Çıkmaza girmekten, çözümü zor riskler altına girmekten kaçınmaları gerekir.

8. Ev Başak Ölüm Şekilleri

8. Ev Ölüm Şekilleri doğum haritasındaki ağırlıklı burca ve 8. evle olan açılara göre değişebilir. Ancak genel olarak ölümle ilgili evi 8. ev olarak kabul edecek olursak Başak burcu ile ilgili 8. ev ölüm şekilleri şu şekilde sıralanabilir.

8. Ev Başak Burcu Olası Ölüm Nedeni veya Nedenleri Nelerdir?

Bilinçaltımız bizi en çok neden korumaya çalışıyorsa ölüm sebebi de o konuyla ilgili olabilir.

8. ev başak burcu insanları temizlik, düzen ve tertip konusunda hassastırlar. Nörolojik yapılarının fazla baskılanması da sinirlerinin yıpranmasına neden olabilir. İnsan hangi konuda hassas olur ve ondan uzaklaşmaya çalışırsa bir şekilde o konuda sıkıntı yaşar. Mükemmeliyetçilikleri kendilerini beğenmelerine ve her şeyin kusursuz olmasını istemelerine neden olur. Her şeyin zihinlerinde ve yaşamlarında sırasıyla ipe dizilmiş inci taneleri gibi olmasını beklerler. İpin kopması yaşamlarının altüst olmasına neden olacaktır.

  • Zehirlenmeler
  • Mikrobik rahatsızlıklar
  • Sinirsel sorunlar
  • Yaşamına son verme isteği
  • Alkolizm
  • Sindirim ve boşaltım sistemi rahatsızlıkları

 

8. Ev Başak Burcu
www.akrepblog.com
26 Ocak 2021

Son Güncelleme 29 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
  1. nnnnn dedi ki:

    Güneş Burcu (Burcunuz): Kova 1. ev (4° 28′ 32″)
    Ay Burcu: Başak 8. ev (27° 7′ 17″)
    Merkür Burcu: Kova 1. ev (10° 38′ 16″)
    Venüs Burcu: Oğlak 11. ev (0° 24′ 55″)
    Mars Burcu: Balık 1. ev (16° 17′ 1″)
    Jüpiter Burcu: Koç 2. ev (27° 6′ 37″)
    Satürn Burcu: Boğa 3. ev (10° 26′ 46″)
    Uranüs Burcu: Kova 1. ev (16° 5′ 46″)
    Neptün Burcu: Kova 1. ev (4° 4′ 24″)
    Plüton Burcu: Yay 10. ev (12° 11′ 49″)
    Şiron (Chiron) Burcu: Yay 10. ev (14° 5′ 54″)
    Kara Ay (Lilith) Burcu: Yay 11. ev (26° 5′ 54″)
    Gerçek Düğüm (True Node) Burcu: Aslan 6. ev (3° 41′ 18″)
    Verteks Burcu: Başak 7. ev (3° 38′ 33″)
    1. Ev (Yükselen): Kova (4° 2′ 30″)
    2. Ev: Balık (19° 35′ 0″)
    3. Ev: Koç (27° 28′ 50″)
    4. Ev (IC): Boğa (24° 59′ 19″)
    5. Ev: İkizler (17° 10′ 9″)
    6. Ev: Yengeç (8° 29′ 42″)
    7. Ev (Alçalan): Aslan (4° 2′ 30″)
    8. Ev: Başak (19° 35′ 0″)
    9. Ev: Terazi (27° 28′ 50″)
    10. Ev (MC): Akrep (24° 59′ 19″)
    11. Ev: Yay (17° 10′ 9″)
    12. Ev: Oğlak (8° 29′ 42″)
    NOT: Parantez içerisinde verilen konum bilgisi 2° veya altında olduğunda önceki burç veya önceki ev ile de yorumlama yapılabilir. Aynı şekilde konum bilgisi 28° ve üzerinde olduğunda ise bir sonraki burç veya bir sonraki ev ile de yorumlama yapılabilmektedir. Hayat/is yolumu yorumlaya bilirsinizmi?

    1. Akrep dedi ki:

      Güneş Kova Güneş 1. Evde

      Güneş’in Kova burcunda ve 1. evde olması, yenilikçi, özgün ve bağımsız bir kişiliği vurgular. Kendinizi ifade ederken farklı olmayı ve bireyselliğinizi ön plana çıkarmayı seversiniz.

      Bilim, teknoloji, sosyal reformlar, toplumsal hizmetler veya sanatsal alanlarda başarılı olabilirsiniz.

      Ay Başak, Ay 8. Evde

      Ay’ın Başak burcunda ve 8. evde olması, duygusal olarak titiz ve detaycı olmayı gerektirir. Kriz yönetimi ve dönüşüm süreçlerinde güçlü olabilirsiniz.

      Sağlık hizmetleri, analiz ve araştırma, finansal danışmanlık, psikoloji veya dedektiflik gibi alanlar.

      Merkür Kova, Merkür 1. Evde

      Merkür’ün Kova burcunda ve 1. evde olması, yenilikçi ve ilerici bir düşünme tarzını vurgular. Fikirlerinizi açıkça ifade etmek ve teknolojik alanlarda yetenekli olmak sizin için önemlidir.

      Yazarlık, gazetecilik, bilimsel araştırma, teknoloji ve iletişim.

      Venüs Oğlak, Venüs 11. Evde

      Venüs’ün Oğlak burcunda ve 11. evde olması, sosyal çevrenizde saygı ve prestij kazanma arzunuzu vurgular. İlişkilerde ciddi ve sorumluluk sahibisiniz.

      Sosyal hizmetler, politika, iş dünyası, topluluk organizasyonları.

      Mars Balık, Mars 1. Evde

      Mars’ın Balık burcunda ve 1. evde olması, idealist ve hayalperest bir yaklaşımı vurgular. Eylemlerinizde sanatsal ve sezgisel olabilirsiniz.

      Sanat, müzik, sinema, ruhsal çalışmalar, yardım kuruluşları.

      Jüpiter Koç, Jüpiter 2. Evde

      Jüpiter’in Koç burcunda ve 2. evde olması, maddi kaynaklarda genişleme ve cesur girişimlerde bulunma eğilimini gösterir.

      Girişimcilik, satış, pazarlama, finans, ticaret.

      Satürn Boğa 3. Evde

      Satürn’ün Boğa burcunda ve 3. evde olması, iletişimde pratiklik ve sabır gerektirir. Öğrenme ve öğretme süreçlerinde disiplinlidir.

      Eğitim, yazarlık, danışmanlık, lojistik.

      Uranüs Kova 1. Evde

      Uranüs’ün Kova burcunda ve 1. evde olması, kendinizi ifade etme konusunda sıra dışı ve yenilikçi olma eğilimini gösterir. Bağımsız ve özgünsünüz.

      Bilim ve teknoloji, yenilikçi projeler, icatlar, özgürlük hareketleri.

      Neptün Kova 1. Evde

      Neptün’ün Kova burcunda ve 1. evde olması, hayal gücünüzün güçlü olduğunu ve idealist yaklaşımları vurgular. Sanatsal ve ruhsal alanlarda yetenekli olabilirsiniz.

      Sanat, müzik, film, moda, ruhsal danışmanlık.

      Plüton Yay 10. Evde

      Plüton’un Yay burcunda ve 10. evde olması, kariyerinizde derin dönüşümler ve güçlü pozisyonlar arayışınızı gösterir. Etkili ve karizmatik bir lider olabilirsiniz.

      Araştırma, eğitim, hukuk, dini liderlik, yüksek öğrenim.

      Diğer Önemli Noktalar

      Chiron Yay 10. Evde: Kariyer yolunda bazı yaralanmalar veya zorluklarla karşılaşabilirsiniz, ancak bu zorlukları aşarak başkalarına da rehberlik edebilirsiniz.

      Lilith Yay 11. Evde: Sosyal çevrelerde ve gruplarda güçlü ve karanlık yönleriniz ortaya çıkabilir. Bu durum, ilişkilerde ve grup dinamiklerinde dikkat gerektirir.

      Ay Düğümü (True Node) Aslan 6. Evde: Kaderiniz, iş ve hizmet yoluyla kişisel yeteneklerinizi ve liderlik becerilerinizi geliştirmeyi gerektirir. Aslan burcu, üretken ve öne çıkan bir rol oynamanızı destekler.

      Sanatsal beceriler, yenilikçilik ve özgünlük gerektiren alanlarda başarılı olabilirsiniz. Teknoloji, sanat, bilim veya sosyal hizmetler gibi alanlarda kariyer yapmayı düşünebilirsiniz.

      Bağımsız düşünme, yenilikçilik, liderlik ve sanatsal beceriler.

      Ailevi baskılar ve duygusal yaralar kariyer yolculuğunuzda engeller oluşturabilir. Bu zorlukları aşmak için duygusal dengeyi bulmak önemlidir.

      Bilim insanı, teknoloji uzmanı, sanatçı, öğretmen, danışman, girişimci, sosyal hizmet uzmanı.

  2. melike dedi ki:

    *** dogum yeri ***. haritami inceler misiniz hiçbir şey anlamıyorum:(

    1. Akrep dedi ki:

      Melike Hanım, “Haritamı inceler misiniz?” ifadesi o kadar geniş ki aylarca incelense konu belli değilse yine de bitmez. Hızlı dönüş yapabileceğim bir konu belirtirseniz yardımcı olabilirim.

  3. hülya dedi ki:

    aynı bu açıları olan 20 yaşındaki yeğenim intihar etti. derdini sıkıntısını hiç fark edemedik. şimdi bu satırları görünce çok şaşırdım.
    Q Güneş 27°19’15” k Akrep 11/12
    W Ay 06°36’44” h Başak 8
    E Merkür 08°45’07” k Akrep 10/11
    R Venüs 07°30’17” v Oğlak 1
    T Mars 09°22’34” j Terazi 9
    Y Jüpiter 07°19’57” d İkizler Rx 6
    U Satürn 27°30’15” s Boğa Rx 5
    I Uranüs 17°08’05” x Kova 2
    O Neptün 04°07’38” x Kova 2
    P Pluto 12°09’04” l Yay 12/1
    { Ay Düğ. (T) 16°47’44” f Yengeç Rx 7
    < Şans Noktası 24°54'10" h Başak 9
    • Verteks 02°08'16" g Aslan 8

    bu açılardan siz baktığınızda intiharını görebilir miydiniz. çok merak ettim. sevgilerimle.

    1. Akrep dedi ki:

      Başınız sağolsun.

      Dönemsel aldığı etkilere bakılarak (dönemsel alınan etkiler ile karmaşa, kaos, içinden çıkamama, ne yapacağını bilememe..) oradan yola çıkıldığında “böyle bir ihtimal olabilir” denilebilir ancak zihinden dile uzanan kelimelerin etkisini bilen hiç kimse sebepsiz bu tür olumsuz cümleler kurmaz. Genel olarak içinde bulunduğu dönemin nasıl bir dönem olduğundan ve yaşadığı/yaşayacağı olası sorunlardan bahsedilir. Bu şekilde bir farkındalık oluşur.

      Bunun dışında bir doğum haritasında bakılacak o kadar çok nokta ve alınan etki var ki şu an sizin odaklandığınız bir noktaya odaklanmak samanlıkta iğne aramak gibi olur. Sabit harita, Yıllık harita, Transit harita, Ev-Gezegen konumları, gerektiğinde dereceleri, açıları ve günlük açılar… Her bir insanın doğum haritası adeta evrenin bir kopyası gibi. Bunların tamamının harmanlanması dönemsel alacağı etkilere bakılarak kısa sürede özetlenebiliyor. Doğum haritasında kapsamı daraltmak için konu mümkün olduğunca daraltılır böylece kısa sürede işe yarar veriler alınır.

      Lütfen onu yapsaydık, bunu yapsaydık, keşfe… modunda kalmayın. Farkına varsanız zaten elinizden geleni yapardınız. Güneşi Akrep, Merkür’ü Akrep… (Merkür Akrep, Akrep Burcu) İçinde varolanları bilebilmeniz neredeyse imkansız diyebilirim. O bölgeye sadece kendisi için çok çok özel en fazla 1 veya 2 kişi girebilir (hatta hiç kimse). Ancak su elementi yoğunluğunuz varsa (akrep, balık, yengeç) ve tıpkı onun gibi Merkür (veya 3. ev akrep) ise mümkün olabilirdi.

      Ben size o anki yaşadığı olayı kısaca özetlemeye çalışayım. Astrolojik etkiler önce auramızı, aurayı geçerse düşüncelerimizi etkiler. Eğer düşüncelerimizde yer bulursa genişlemeye başlar. Dile veya davranışlarımıza yansıdığı anda irademizle karar vereceğimiz noktaya ulaşırız. Bu noktaya kadar astrolojik etkiler bir çoğumuzda bir şekilde aynı silsileyi takip eder. Son aşamada irademizle “evet” veya “hayır” deriz. Astrolojik etkilerin büyük kısmı auramızı dahi aşamaz. Ancak bazı astrolojik etkiler o kadar güçlüdür ki eğer bu mekanizmada bir direnç oluşmamışsa (inançlar, tecrübe, umut vb.) tüm bu aşamaları bir anda ezip geçebilir. Bu durum sabit yıldız etkileri ile de bağlantılı. Kavuşum anı çok etkili olabilir. Tüm bunlara Satürn’ün transitteki konumu da etki etmiş olabilir çünkü 4-5 Kasım’da Satürn ileri gitmeye başladı.

      Tekrar başınız sağolsun.

  4. Büşra dedi ki:

    Merhabalar, güneşim 8.evde başak burcunda. Aynı zamanda venüs, merkür, şiron ve kuzey ay düğümüm de 8.evde ve terazi burcunda. Astrolojiye ve psikolojiye yoğun bir ilgim var. Bu evin ve bu gezegenlerin beni ne gibi şekillerde etkileyebileceği hakkında yorum yapabilirseniz sevinirim.

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Kısaca özetlemeye çalışayım.

      8. ev biliyorsunuz Akrep burcunun evi. Bu konumda bulunan gezegenlerin etkileri de akrep süzgecinden geçerek size ulaşacak. 8. Ev konumunda meydana gelen yığılmalar çoğu zaman insanların gözlerini korkutsa da aslında değerlendirilebilirse madde ötesi konularda, hisler, ruhsal algılar ve öngörüler ile ilgili konularda insana çok farklı yetenekler kazandırabilmekte. Astroloji ve Psikolojiye olan eğiliminiz de bu konumdaki yığılmalarla ilgili ve eminim bu alanlarda ilerlerseniz yaşama ve kendinize katkınız da yüksek olacaktır.

      Ancak bu konumlarla ilgili olumlu ve olumsuz etkileri bilerek hareket etmek sizin için güzel bir rehber olacaktır.

      Merkür 8. Evde
      Venüs 8. Evde
      Şiron 8. Evde
      Şiron Terazi Burcunda

      Eğer yeterli olmazsa müsait olduğumda ayrıntılara inerim.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.