Merkür Akrep Burcunda

Merkür Akrep Burcunda, merkür akrepte, akrep merkürde

Merkür Akrep Burcunda

Merkür akrep burcunda bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı, zihinsel aktivitemizi, iletişimimizi ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumları ile ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zihnindekileri istediği gibi aktaramadığı için zekasından ve diğer becerilerinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca, ev konumuna ve açılara bağlıdır.

Merkür Akrep Burcunda Genel Özellikleri

  • Önsezi yeteneği
  • Kararlı
  • Gizemli
  • Hızlı öğrenme yeteneği
  • Odaklanma becerisi
  • Az ve öz konuşma
  • Güçlü hafıza

Merkür akrep burcunda olan insanların iletişimleri gizemli, önseziye dayalı, sade ve özdür. Konuşurken çok fazla ayrıntıya girmezler. Sadece aktarmak istediklerine odaklanırlar. Uzun süreli sohbetler onlara göre değildir. Görevleri gereği uzun konuşmalar yapmaları gerekirse Akrep burcu etkisinden dolayı konuşmaları etkileyici ve güçlü bir tonda gerçekleşir.

Akrep burcunun yöneticisi olan Mars enerjisini konuşma dilinde hissettirir.

  • Ani tepkiler
  • Sert üslup
  • Kırıcı bir dil

olumsuz açıların tipik sonuçlarıdır. İletişim dili sezgisel olduğu için sizinle şen şakrak bir şekilde konuşurken içinizden geçen olumsuz düşünceleri yakalarlarsa bir anda sizi bozabilir veya tersleyerek kırıcı bir dil kullanabilir. Siz henüz düşüncelerinizi dile getirmediğiniz için şaşırabilirsiniz, neden o şekilde tepki gösterdiğini anlamayabilirsiniz ama o sezgilerine güvendiği için tepki vermek için açık sözlü olmanızı beklemez.

Bu konumdan etki alan insanlar tıpkı akrep burcu gibi tam bir sır küpüdürler. Çoğu zaman sırlarını kendileri ile birlikte mezara kadar götürürler. Eğer neler düşündüklerinin bilinmesini istemiyorlarsa düşüncelerini anlamanız ve zihinlerinden neler geçtiğini çözmeniz gerçekten çok zordur. Çünkü yüzlerinde düşündükleri ile hiç bir ilgisi olmayan ifadeler bulunur.

Merkür Akrep Burcunda Önsezi Yeteneği

Merkür akrep burcunda güçlü bir sezgisel algı yeteneği ortaya çıkarır. Önsezileri hem iletişimde konuştuğu insanların zihinlerinden geçenleri algılama hem de olacak olayları önceden hissetme şeklindedir. Az sayıda ama samimi arkadaşları vardır. Çünkü insanların içinden geçenleri okuyabildikleri için güvenebilecekleri çok fazla insan bulamazlar.

  • İnsanların yüz hatlarından,
  • ses tonlarından
  • bakışlarından
  • duruşlarından

gerçek düşüncelerinin ne olduğunu kolayca anlayabilirler. İlk bakışta güzel bir yetenek gibi görünse de sosyal ortamlarda ve ikili ilişkilerde büyük bir sorun teşkil eder.

Bazen her şeyi bilmemek hayatı kolaylaştırır.

Merkür akrep burcunda olan insanların yaşamları kolay değildir. Herkesle uyum sağlayamazlar. İçi ve dışı bir insanlarla birlikte olmaları gerekir. İnsanların pozitif ve negatif enerjilerini de algılayabildikleri için pozitif enerji yayan insanlarla birlikte olmaları ruh sağlıkları açısından daha iyidir. Sosyal iş ortamlarından ziyade bireysel işlerde daha başarılı olurlar.

Önsezi yeteneği, doğum haritalarında aldıkları etkilere göre güçlü veya zayıf olabilir. Eğer güçlü bir önsezi yeteneğine sahip iseler hislerine güvenerek aldıkları kararlar çoğunlukla isabetli olur. Aksi taktirde sezgileri, neyin doğru neyin yanlış olduğunu algılanması zor bir tonda söyler veya olaylar gerçekleştiğinde “ben bunun böyle olacağını hissetmiştim” cümlesini kurmak zorunda kalırlar. Hislerini güçlendirmek için çalışmalar yaparlarsa büyük oranda başarılı olurlar.

Hızlı Öğrenme Yeteneği ve Güçlü Hafıza

Merkür akrep burcunda olan insanların hızlı bir öğrenme yetenekleri vardır. Birisi bir şey anlattığında o henüz anlatacaklarını tamamlamadan konuyu anlayabilir. Küçük ayrıntılara fazla takılırlar. Bir bütünü oluşturması için gerekli her bir kelime, cümle, harf hatta ses tonu dahi onlar için çok önemlidir. Algılayamadıkları bir kelime veya ne anlam ifade ettiğini o an kestiremedikleri ses tonu için anlatılanın sürekli tekrarlanmasını isteyebilirler. Bir film izlerken kaçırılan tek bir kelime filmi geri almalarına neden olur.

Zihinlerindeki parçaların yerli yerinde olması çok önemlidir. Olaylar, konular ve bilgileri küçük parçalar halinde yerlerine yerleştirirler. Güçlü bir hafızaya sahiptirler. Küçük yaşlardan itibaren kendilerini etkileyen hiçbir olayı unutmazlar. Zaman zaman bu olayları zihinlerinden tekrar ederek ayrıntıları gözden geçirirler.

Öğrenmek için çok fazla çaba sarfetmeleri gerekmez. Önemli olan gerçekten ilgilerini çekecek bir konu olması ve kendilerinin istemeleridir. Öğrenmeleri için zor kullanıldığında ısrarlı bir şekilde tam tersini yaparlar.

Gizemli Dedektifler

Merkür akrep burcunda olan insanlar dedektif gibidirler. Çözmeleri gereken bir olayı, ortaya çıkarmaları gereken bir sırrı ve bilinmesi gereken önemli bir konuyu sabırla takip ederek ortaya çıkarabilirler. Üstelik bunu hiç kimseye fark ettirmeden yaparlar.

Öğrenmeleri gerektiğine inandıkları bir konu veya olay varsa gerekirse yıllarca iz sürmeye devam ederler. Onların unutmalarını asla beklemeyin. Özellikle kin tutacakları veya intikam alacakları bir konu ise bunu asla unutmazlar.

Normal yollarla çözemedikleri konular varsa madde ötesi ile ilgili bilimleri kullanarak çözmeye çalışabilirler. Bu noktada bir karar verip “iyi” veya “kötü” dedektif rolünü seçmeleri gerekir.

Kırıcı Bir Dil

Merkür akrep burcunda olan insanlar olumsuz açılara da sahiplerse,

  • Ani tepkiler veren
  • Kırıcı bir dil kullanan
  • Duygusuz
  • Merhametsiz

bir hitap şekline sahip olabilirler. Kırıldıklarında, sinirlendiklerinde ve gururları incindiğinde bambaşka bir insana dönüşürler. Bu noktada Akrep burcunun ve Mars’ın savaşçı, meydan okuyan ve o an her şeyi yakıp yıkmaya hazır ruh hallerini görebilirsiniz. Akrep burcunun soğuk, merhametsiz, acımasız hali; Mars’ında yakıcı ve yıkıcı enerjisi ortaya çıkar. Kendini kontrol etmekte zorlanır ve dur diyemez.

Diğer konumlar bu noktayı beslemiyorsa tıpkı koç burcu gibi yakıp yıktıktan sonra pişmanlık duyar ve ortamı ılımanlaştırmak için elinden geleni yapar. Ancak arkada o kadar ağır bir enkaz bırakır ki kırılan kalpleri tekrar onarabilmesi gerçekten zor olur.

Merkür akrep burcunda dil kırıcı bir şekilde kullanılıyorsa karşı tarafın neler hissedeceği veya ne kadar kırılacağı düşünülmez. Ancak Mars enerjisi boşaldıktan sonra neler yaptığının farkına varıp telafi etmeye çalışırlar.

Bu konumdan etki alan insanlar iç dünyalarında kendilerine karşı aşırı bir öz güven ve beğeni barındırırlar. İnsanlara tepeden bakacak kadar kibirli olabilirler. İnsanlarla kolay samimi olamazlar. Özellikle neşeleri yerinde değilse yalnız kalmayı yeni birileri ile tanışmaya veya arkadaşları ile birlikte olmaya tercih ederler. Akrep burcundaki yalnızlık Merkür akrep burcunda olan insanlarda iletişim alanında yalnızlığı beraberinde getirir. Yalnız kalmaya ihtiyacı varsa tüm iletişim kapılarını kapatıp bir süre yalnız kalmak isteyebilir.

 

Yardımcı Konular

Merkür Ev Konumları

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

Önsezi Yeteneği Nedir? Olaylar Olmadan Nasıl Hissedilir?

 

Merkür Akrep Burcunda
www.akrepblog.com
5 Ekim 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Burcu dedi ki:

    Bundan daha güzel anlatılamazdı, teşekkür ederim. Anlatılan sorunları da özellikleri de fazlasıyla yaşıyorum.

  2. Gülbanu dedi ki:

    Evet aynen yazıldığı gibi. Malesef benim iletişimimi çok olumsuz etkiliyor. İnsanlara kibirlenerek bakıyorum. Herkesle anlaşamıyorum. Kimin ne olduğunu daha konuşmadan hissettiğim için konuşma ihtiyacı duymuyorum. Zıt enerjilere sahip insanları ilk görüşte tanıyıp onlardan uzak duruyorum. Masum bir soruya bile tersleyerek cevaplar veriyorum. İnsanlar neye uğradıklarını şaşırıyorlar. Bazen kendimi çok yabanı ve insanlardan kendini soyutlanmış biri gini hissediyorum.

    Benim durumumda olanlar için bir tüyo vereyim. Esmalardan Rahman ve Rahim esmaları bana çok iyi geliyor. Her zaman yapamıyorum ama yaptığımda iletişimim belirgin bir şekilde olumlu yönde değişiyor. Bu iki esma ile birlikte Selam esmasının da benzer faydalarını görmüştüm.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.