6. Ev Başak Burcu

6. ev başak burcu, 6. evde başak burcu, 6. Ev başak Burcunda, başak 6. evde, 6. ev başak, 6. ev başakta nasıl etkiler?

6. Ev Başak Burcu

6. ev başak burcu hayatımızı nasıl etkiler? Başak burcu altıncı evde sağlığımızı, tertipli ev düzenli oluşumuzu, temizlik ve hijyen alışkanlıklarımızı, analitik yeteneğimizi, eleştirel yapımızı ve yakalandığımız hastalıkları nasıl etkiler? 6. ev başak burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 6. ev Günlük yaşantı, hizmet sektörü, eleştiriler, sağlık, moda, çevre, çalışanlar, tertip düzen ve ayrıntılarda zekamızı nasıl kullandığımızı konu alan evdir.

Günlük yaşamımızın nasıl geçtiği, moda gibi akımlardan ne kadar etkilendiğimiz, yaşadığımız alanın hijyen ve temizliği, sağlık durumumuz, eleştirel seviyeler, topluma hizmet veren sektörler, hizmet sektörü içerisindeki çalışanlar, çalışma ortamı, zekayı kullanma gücü, analitik işlemler, ayrıntılar ve hastalıklar bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

6. Evin Sahibi: Başak Burcu

Yönetici Gezegeni: Merkür

Başak Burcu: Yöneticisi Merkür, Toprak Elementi, Değişken Burç

6. Ev Başak Burcu Genel Özellikleri

6. ev başak burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 6. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Tertip ve düzende aşırılık
  • Sorumluluk sahibi ve çalışkanlık
  • İş hayatında ayrıntılara önem verme
  • Temizlik konusunda hassasiyet
  • Analitik çalışma sistemi
  • Mükemmeliyetçilik
  • Eleştirel yaklaşımlar
  • Hastalık hastalığı
  • Sinir sistemi hassasiyeti

6. ev başak burcu olanlar kendi işlerini kendileri yapmayı tercih ederler. Çünkü tertip ve düzen konusunda o kadar hassastırlar ki başkalarının yaptıkları işlerde mutlaka eksik bir şeyler bulurlar. Yapılan işte tatmin olabilmeleri için o işi en ince ayrıntısına kadar kendilerinin yapması gerekir. Ayrıntılar başak burcu ile ilgili olduğu için yaptıkları her işi tüm detayları ile ele alırlar. Temizlik düşkünü, detaycı, analitik ve hassastırlar.

6. ev başak burcu insanları sevdikleri hemen her işte sorumluluk almaktan keyif alırlar. Başak burcu, insanlara sunulan hizmetle de ilgili olduğu için bu konumdan etki alanlar yaptıkları işleri sorumluluk bilinci ile yaparlar. Yapılan işin mükemmel olması için takıntı derecesinde ayrıntılara inebilirler. Merkür etkisi altındaki analitik zekaları ile yaptıkları iş ne kadar karmaşık olursa olsun tüm detayları ortaya çıkarıp sonuca ulaşmadan o işin peşini bırakmazlar.

Eleştirel Yaklaşım ve Mükemmeliyetçilik

Başak burcunun eleştirel yaklaşımları, eksik gördükleri her şeyi eleştirmeleri 6. ev başak burcu konumu ile ilgili alanlarda da kendisini gösterecektir. Beğenmedikleri işleri eleştirmekten ve daha iyisinin yapılmasını dile getirmekten geri durmazlar. Onlar için bir iş yapılıyorsa mükemmel olmalıdır.

Ancak çalışma hayatında yıllar geçtikçe içine girilen her ayrıntı onlar üzerinde büyük bir yük oluşturmaya başlar. Her sorumluluğu üzerine almaya alışmış, yapılan işin sürekli çeşitlenmesi ve farklılaşması zihinlerinde büyük bir baskı oluşturabilir. Aynı işin değişmeden tekrarı ise onlar için kolaylıktır çünkü kısa sürede kendi sistemlerini geliştirerek sadece “yeni” olan ayrıntıları kendi sistemlerine adapte etmek için çaba gösterirler.

Başkalarının işini yapmak” veya “enayilik” kavramları çalıştıkları alanda yeterince tecrübe sahibi olduklarında ortaya çıkmaya ve başkaldırmalarına neden olacaktır. 6. ev başak burcunda olan insanlar çalışkandır, başkalarına yardımcı olmayı, insanların işlerini kolaylaştırmayı severler ancak istedikleri noktaya geldiklerinde yelkenlerini toplamaya başlayacaklardır. Çekilen yeni bayrağın adı “Herkes kendi işini yapsın

6. ev başak burcu konumundan etki alan insanlar yaptıkları işleri ve projeleri detaylara fazla inmeleri ve mükemmeliyetçi yapıları nedeni ile diğer çalışanlardan daha geç teslim edebilirler. Ancak yaptıkları iş geçen zamana değecek kadar temiz ve kusursuzdur.

Tertip Düzen ve Temizlik

6. ev başak burcu insanları yaşam alanlarında tertip ve düzene büyük önem verirler. Bu durum zihinlerinin sağlıklı çalışması için zorunludur. Sürekli bir şeylerin yer değiştirmesi, aradıklarını bulamaları, yaptıkları bir işe bir başkasının müdahale ederek değiştirmesi zihinlerini allak bullak eder. Sinirleri gerildiğinde o zamana kadar yapılmış tüm işi bozup kendilerini yeniden başlamak zorunda hissedebilirler

Başak burcu etkisi tertip ve düzene önem verdiği için hava grubu burçları veya bu burçların etkisi altında olanlar ile birlikte yaşamaları zordur.

6. Ev Başak Burcunda Sağlık Sorunları ve Hastalıklar

6. ev başak burcu konumundan etki alan insanlar sağlık konusunda şu noktalarda hassastırlar,

  • Merkezi sinir sistemi
  • Sindirim sistemi
  • Çıban
  • Tırnak sorunları
  • Hastalık hastalığı
  • Temizlik hastalığı
  • Mide, ülser ve gaz sorunları
  • Karasevda
  • Sinir hastalıkları

6. ev başak burcu olanların doğum haritalarında olumsuz açılar bulunuyorsa “hastalık hastası“, veya “temizlik hastalığı” gibi aşırı hassasiyetler ortaya çıkabilir. Her yerin yeterince temiz ve düzenli olduğundan emin olmak isterler. Aksi taktirde rahat edemezler.

Balık burcundan aldıkları karşıt açının etkisi ile,

  • Ayaklarda hassasiyet
  • Duygusal çöküntüler

görülebilir. 6. ev başak burcunda olanlar sağlık konusunda çok hassas oldukları için ilaçlar hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olacaklardır.

Ayrıntılı başak burcu hastalık ve sağlık analizini, hangi hastalıklara yatkın olduklarını ve hangi konularda dikkat etmeleri gerektiğini Başak Burcu Sağlık ve Hastalık Analizi Olası Hastalıkları konusundan inceleyebilirsiniz.

 

6. Ev Başak Burcu
www.akrepblog.com
2 Aralık 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.