Merkür 6. Evde

Merkür 6. Evde

Merkür 6. Evde

Merkür 6. evde bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu konumla ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zeka potansiyelinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca ve açılara bağlıdır.

Merkür 6. Evde Genel Özellikleri

  • Ayrıntılara önem verir
  • Sorumluluklarına sadık
  • Buyurgan
  • Temizlik ve Sağlık konusunda titiz
  • Mükemmeliyetçi
  • Giyimine önem verir
  • Düzenli

Merkür 6. evde hassasiyetler ve ayrıntılarla ilgili olur. 6. ev temizlik, düzen, titizlik ve sağlıkla ilgili olduğu için bu konular ön plana çıkar. Sağlık açısından hassasiyetler arttığı için çok iyi bir konum olduğu söylenemez. Bu konumdan etki alan insanlar olumsuz açılar almışlarsa sağlıkla ilgili konularda “hastalık hastası” denilebilecek düzeyde hassas olabilirler.

Merkür 6. evde bulunanlar bir çok konuda ve özellikle hasta olduklarında hassasiyetlerinden dolayı çoğu zaman gergin olurlar. Sindirim sistemi ve bronşlarla ile ilgili sorunlar yaşayabilirler. Bu konumda Merkür ile birlikte Balık veya Yay burcu yerleşmişse soğuğa karşı da hassas olabilirler. Sağlık konusunda çok titiz oldukları için deneyimlerini çevrelerindeki insanlarla da paylaşarak onlara yardımcı olmaya çalışırlar. Hangi hastalığa neyin iyi geleceğini çok iyi bilirler.

Bu konumdan etki alan insanların hareketli bir yaşantıları vardır. Kıyafetlerine ve nerede ne giyeceklerine çok özen gösterirler. Temizliğe büyük önem verirler. Yaşadıkları ortamda veya masa üzerindeki toza dahi tahammül edemezler. Dışarıdan bakıldığında çok gereksiz ayrıntılarla meşgul oldukları söylenebilir ancak bu özelliği sayesinde çoğu insanın göremediği bilgi derinliğine ve ayrıntılara sahip olurlar.

Mesleki Etkileri

Merkür 6. ev konumundan etki alan insanlar ayrıntılara çok önem verirler. Hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar ayrıntılara çok takıldıkları için herşeyin mükemmel olması için ellerinden geleni yaparlar. Kendilerine uygun sevdikleri bir alanda çalışıyorlarsa tipik “işkolik” portresi ortaya çıkabilir. Zamanlarının büyük kısmını işlerine ayırdıkları için ailesini ve sevdiklerini ihmal edebilirler.

Çalıştıkları işlerde çoğunlukla buyurgan olurlar. Çünkü titiz oldukları için çoğu işin nasıl yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini söylemek zorunda kalırlar. Sorumlulukları altındaki işleri sürekli denetleyerek herşeyin mükemmel olması için büyük çaba gösterirler.

  • Sağlık sektörü
  • Temizlikle ilgili alanlar
  • Arşiv işleri
  • Muhasebe
  • Hizmet sektörü
  • İstatistik
  • Mühendislik
  • Dokümantasyon
  • Fizik ve Kimya ile ilgili alanlar

çalışabilecekleri doğal ilgi alanları ile ilgilidir. Meslekle ilgili konularda 6. ev doğrudan ilgili değildir bulunduğu konumdaki burç, açılar, 2. ev ve 10. evinde bu konumu desteklemesi gerekir. Ancak Merkür iletişim ile ilgili olduğu için eğilimler ortaya çıkarır.

Zihinsel Yoğunluk

Merkür 6. evde ayrıntıları ön plana çıkardığı için zihin gereksiz çok fazla ayrıntı ile meşgul olur. Bir çoğu bu sorunu aşmak için not tutarak yapılacakları sıraya koyarlar. Zihinsel yoğunluk konuşurken de sorunlara neden olabilir. Bir konu hakkında konuşurken düşünce bombardımanına tutulduğunda asıl konudan uzaklaşarak farklı konulardan bahsetmeye başlayabilir.

Konular zihninde birbirine ince iplerle bağlı örümcek ağı gibidir. Bir konuya giriş yaptığında diğerleri de beraberinde gelir. Bilgiyi aktarış şekli bütünden ayrıntıya değil, ayrıntıdan bütüne şeklindedir. Konuları özetlemeye çalışsa da mutlaka hassas olduğu bir konuya takılarak ayrıntılara dalabilir. Bu konumda zihinsel mekanizma düzen, tertip ve ayrıntılarla ilgili olduğu için pürüzleri görüp onları gidermeye odaklıdır.

Konuları aktarış biçimleri bir sorun olarak görülmemelidir. Sorun olan doğru bir alanda çalışmaması veya doğru insanlarla birlikte olamamasıdır. Yanlış yerde yanlış insanlarla birlikte olmak iletişim becerilerinin olumsuz etkilenmesine neden olacaktır.

Yaşadıkları alandaki düzen ve tertip onlar için son derece önemlidir. Zihinlerinin dağınık olmaması için düzenli bir ortamda yaşamaları, birlikte yaşayacağı insanın da bu konularda titiz olması gerekir. Aksi taktirde dağılan ve ayrıntılarla meşgul olan zihnini sürekli toparlamak için yoğun çaba harcamaları gerekir.

Hastalık Hastası ve Sağlık

Merkür 6. evde olumsuz açılar varsa “hastalık hastası” olma potansiyelini de beraberinde getirir. Ayrıntılara verdiği önem sağlık konusunda da karşısına çıkar ve en küçük belirtileri aşırı abartarak büyütme eğilimi gösterir.

Düzensiz ve temiz bir ortamda yaşıyor ve çalışıyorsa gereksiz çok fazla ayrıntı ile meşgul olmak zorunda kalması zihnini fazlası ile yorar. İşine olan bağlılığı ve sorumluluklarını yerine getirerek mükemmel işler çıkarma takıntısından dolayı bedensel ve ruhsal olarak yorulur. Sağlık açısından riskli alanlarda çalışıyorsa sağlık sorunları yaşaması kaçınılmaz hale gelir.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasında 6. Evde Bulunan Burçlar

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür 6. Evde
www.akrepblog.com
20 Eylül 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.