Merkür 2. Evde

Merkür 2. Evde

Merkür 2. Evde

Merkür 2. evde bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu konumla ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zeka potansiyelinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca ve açılara bağlıdır.

Merkür 2. Evde Genel Özellikleri

  • Gayretli
  • Etkili bir konuşmacı
  • Bilgili
  • Zeki ve Pratik
  • Para kazancına odaklı
  • Hayal dünyası güçlü

Merkür 2. evde etkili bir konuşma becerisi sağlar. İnsanlara kendilerini nasıl dinleteceklerini, hangi kelimenin ve ses tonunun nasıl etki bırakacağını çok iyi bilirler. Hayal dünyaları güçlüdür. Yapmak istediklerini öncelikle hayal dünyalarında kurgularlar ve bu kurguları etkili bir şekilde eyleme dönüştürürler. İletişim becerileri güçlü olduğu için aile yaşantılarında da mutlu olurlar. Aile içerisindeki sorunlara buldukları pratik çözümler ve etkili iletişimle sorunları kısa sürede çözerler.

Merkür 2. evde Venüs ile olumlu açılar almışsa maddi yönden iyi bir statüye sahip biri ile evlenirler. Bu evlilik iş yaşamlarında da destekleyici olur. Ancak yaşama bakış açıları maddi kazanca odaklı olduğu için evlilikler duygusal olmaktan daha çok mantık evlilikleri şeklinde olur.

Bilgi seviyeleri, genel kültür birikimleri ve sosyal becerileri Merkür 2. ev konumuna sahip insanların başarılarını artırır. Girdikleri ortamlara kolay uyum sağlarlar. Tanıştıkları insanların beceri ve imkanlarından, yeni olanaklar elde etmek için faydalanırlar.

Mesleki Etkileri

2. ev konumu maddiyatı ve para kazancını simgeler. Merkür bu konumda yerleştiğinde iletişim becerileri girişimleri ve para kazancını destekler. Sahip olduğu özellikleri ve donanımlarını daha fazla kazanabilmek için çok iyi kullanabilirler.

Nasıl para kazanacakları konusunda güçlü bir sezgiye sahiptirler. Paranın nereden, kimler aracılığı ile ve nasıl geleceğini çok iyi bilirler. Ancak yoğun stres dönemlerinde, duygusal ve ruhsal sorunlar yaşadıkları dönemlerde sezgileri onları yanıltabilir. Sezgileri, müdahale etmediklerinde etkilidir. Sezgilerini bilinçli bir şekilde kullanmaya çalıştıklarında sonuçlar yanıltıcı olabilir.

Merkür 2. evde olan insanların yaşamları daha fazla para kazanmaya odaklıdır. Para kazanırlar ve daha fazlasını kazanmak için de çaba gösterirler. Bu noktada zaman zaman işkolik ve sadece parayı düşünen bir portre ortaya çıkabilir.

  • Yazarlık ve yayıncılık
  • Pazarlama
  • Eğitim sektörü
  • İletişim
  • Seyahat ve rehberlik
  • Halkla ilişkiler
  • Medya sektörü

başarılı olabilecekleri alanlardan bazılarıdır. Meslek alanları yabancı dile ağırlık verdiklerinde genişleyerek başarılarını artıracak ve çeşitlendirecektir. Yeteneklerini alacakları eğitimin niteliğine göre artırabilecek kapasiteye sahiptirler. Para kazandıkları alanlar çoğu zaman pratik zekalarını ve konuşma becerileri ön plana çıkarabilecekleri alanlardır.

Gelişime Açık Olma

Merkür 2. evde olan insanlar öğrenmeyi sevdikleri için çalıştıkları veya çalışmayı düşündükleri alanla ilgili sürekli kendilerini geliştirirler. Tanıştıkları her insanın bilgisinden ve tecrübelerinden yararlanmaya çalışırlar. Öğrenmeye ve gelişime açık olmaları onlara yeni imkanlar sunar.

Kendilerini geliştirmek ve imkanlarını artırmak için potansiyellerini sonuna kadar kullanırlar. İletişime açık oldukları için diğer insanların bakış açılarını, bilgi ve tecrübelerini çok iyi değerlendirirler.

Merkür 2. Evde Olumsuz İzlenimler

Bu konumdan etki alan insanlar kazanca odaklı oldukları için çevrelerindeki insanlar tarafından çıkarcı ve menfaatçi olarak algılanabilirler. İnsanlara bu izlenimi vermemek için her konuyu herkesle konuşmamalarında yarar vardır. Özellikle diğer insanlardan edindikleri bilgi ve tecrübeyi nasıl kazanca dönüştüreceklerini herkesle paylaşmamaları ilişkilerindeki samimiyeti bozmaması açısından önemlidir.

Merkür’ü 2. evde olan insanların hayata bakış açıları maddi kazanç elde etmeye yönelik olduğu için herhangi bir art niyet taşımazlar. Amaçları sadece edindiklerini değerlendirebilmektir ancak insanlar bu durumu yanlış anlayarak, kullanıldıklarını veya bir çıkar için kendileri ile birlikte olunduğunu düşünebilirler. Bu izlenimi vermemek için dikkat etmelerinde yarar vardır.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasında 2. ev konumunda bulunan burçların etkileri Doğum Haritasında 2. Evde Bulunan Burçlar

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

Önsezi Yeteneği

 

Merkür 2. Evde
www.akrepblog.com
17 Eylül 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Galip Demir dedi ki:

    Doğum haritasındaki konumları takip ederek kendimi tanımak gerçekten çok ilginç bir hal aldı. Astroloji kesinlikle öğrenilmesi gereken bir ilim. Merkür 2. ev konumunu okurken biri beni takip etmişte aldığı notları okuyormuş gibi hissettim. Teşekkürler emekleriniz ve verdiğini bilgiler için.

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Faydalı olmasına sevindim.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.