5. Ev Yay Burcu

5. ev yay burcu, 5. evde yay burcu, 5. Ev yay Burcunda, yay 5. evde, 5. ev yay, 5. ev yayda nasıl etkiler?

5. Ev Yay Burcu

5. ev yay burcu hayatımızı nasıl etkiler? Yay burcu beşinci evde aşk, şans faktörü, çocuklar, risk gerektiren işlerdeki başarılarımız, eğlence anlayışımız, dikkat çekme çabalarımız ve irademizi nasıl etki eder? 5. ev yay burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 5. ev Aşk, şans, çocuklar, eğlence, sosyal faaliyetler, ego, tutkular, sevgi ihtiyacı ve sanatı konu alan evdir.

Ne kadar şanslı olduğumuz, sahip olacağımız çocuklar, eğlence anlayışımız ve nasıl eğlendiğimiz, tutkularımız, sevgiye olan ihtiyacımız, sanata olan ilgimiz ve yeteneklerimiz, kazanırken şans faktörünün etkili olduğu piyango, kumar, borsa ve risk gerektiren işler ile kararlılığımız, irade gücümüz, zevk aldığımız konular ve dikkat çekme çabalarımız bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

5. Evin Sahibi: Aslan Burcu

Yöneticisi: Güneş’tir.

Yay Burcu: Yöneticisi Jüpiter, Ateş Elementi, Değişken Burç

5. Ev Yay Burcu Genel Özellikleri

5. ev yay burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 5. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Keşfetmek istedikleri her konuda şanslı
  • Geç evlenme isteği
  • Aşkta macera arayışı
  • Yaşamı felsefi bir açıdan ele alma
  • Dünyayı ve insanları keşfetme arzusu
  • Risk almaya seven bir yapı
  • Çocukları tecrübelerinden faydalandırma

5. ev yay burcu olan insanlar cömert ve risk almayı seven maceracı insanlardır. Sporla birlikte fiziksel aktivitelere de meraklıdırlar. Seyahatlerinde tehlikeleri göze alabilecek cesarete sahiptirler. Heyecan yaşamak adına her türlü çılgınlığı yapabilirler. Kumar gibi şans oyunlarına ilgi duyabilirler. Çocukları ve hayvanları seven bir yapıları vardır.

5. ev yay burcu olan insanlar entelektüel kişiliklerinden dolayı kendilerinin ve üretkenliklerinin farkındadırlar. Yaşamları boyunca çok sayıda aşk macerası yaşayabilir. Aşk hayatında en çok dikkat ettikleri noktalardan biri özgürlüğünü kaybedecek şekilde bağlanmamaktır. Özgür olmak onlar için her şeyden önce gelmektedir. 5. ev yay burcu insanı yaşamına ve amaçlarına hiç kimsenin müdahale etmesine izin vermek istemeyecektir. Özgürlüğünü kaybetme korkusundan dolayı birlikte olduğu hiç kimseye elini kolunu bağlayacak kesin ve net sözler vermemeye dikkat edecektir.

Yay burcu da tıpkı Kova ve İkizler burcu gibi geç evlenenler kategorisinde yer alır. Üçü de özgürlüklerine son derece düşkündür. Yay burcu etkisi insana yaşamı ve dünyayı keşfetme dürtüsü verir. Bu dürtüyü bastırmak için de sık sık seyahatlere katılmak ister. 5. ev yay burcu insanları aşık olup evleneceği insanın özgürlüklerinin önüne duvar örenlerden olmasını istemezler.

5. Ev yay Burcu ve Aşk Hayatı

5. ev yay burcu insanları aşık olduklarında aradıkları heyecanı bulamazlarsa yeni heyecanlara yelken açabilirler. Bunun nedeni çapkın olmaları ile ilgili değildir. Yaşamdaki amacı “keşif” olduğu için içindeki dürtüleri bastırmak ve hayatı felsefi yönden anlamaktır. Yaptığı her şeyde kendince bir anlam vardır. Aslında yapmak istediği şey aşkın ve insanın bu duygu ile olan bağını çözmeye çalışmaktır.

Bu konumdan etki alan insanlar aşık olduklarında felsefi derinliğe inmek istedikleri için birlikte oldukları insanı zorlayabilirler. Amacı sadece evlenerek çocuk sahibi olmak isteyen bir insanın bu etkiyi anlaması zordur. Yay etkisi altındaki bir insan aradığını bulabilmek için her şeyi arkasında bırakıp bir anda dünyanın öbür ucuna bile gidebilecek potansiyele sahiptir.

Kolay sevmez ve kolay aşık olmazlar ancak birini gerçekten sevmişlerse onu elde etmek için elinden gelen her şeyi yapabilirler. Macera arayışı sınır tanımadığı için boşanmış veya bir başkası ile nişanlanmış insanlarla istemese de yolları kesişebilir. 5. ev yay burcu olan insanlar evlendikten sonra da içlerindeki macera coşkusu dinmemişse karanlığın içinde ışık arar gibi yeni maceralar aramaya başlayabilirler.

Felsefi Yönleri

5. ev yay burcu insanları birikimli insanlar oldukları için kendilerini üstün görmeye eğimli olabilirler. Bildiği konularda kimseye sözünün üzerine söz söylettirmeyebilirler. Kendilerinden emindirler, biliyorlardır, gezip görmüşlerdir bir başkasının bilemeyeceği ayrıntılara sahiptirler. Onu anlamayanlar çok kolay “ukala” damgasını vurabilirler. Onunla bir konuda tartışırken gerçekten bilginiz yoksa susmak size saygı duymasını sağlar. Bilmediğiniz bir konu hakkında konuşursanız hiç acımadan eleştiri oklarını başınızın üzerinde birer birer kırmaktan asla çekinmezler.

İlginç ve sıradışı fikirleri olan özellikle felsefi yönleri ağır basan insanlarla seyahat etmeyi çok severler. Felsefi derinliğe inebilen insanlarla saatlerce hatta günlerce bir konu üzerinde konuşabilirler. Ateş elementi etkisinden dolayı yoğun bir enerjileri vardır ve bu enerji onları spora yönlendirir. Uzun süre bir yerde hareketsiz kalmayı istemezler.

Şans Faktörü ve Çocuklar

5. ev yay burcu insanları risk almayı ve macerayı sevdikleri için şans oyunlarında şanslı sayılırlar. Yapamayacaklarına inandıkları konular aslında onların en şanslı oldukları alanlardır. Adım attıkları anda önlerinde yeni kapılar açılmaya başlar. Jüpiter gezeni tarafından yönetildikleri için doğum haritalarında Jüpiter’in etkili olduğu zamanlar en şanslı oldukları anları ortaya çıkarır. (Olumsuz açıları yoksa)

Olumsuz açılar yoksa ve isterlerse 3 veya 4 çocuk sahibi olabilirler. Çocuklarını da tıpkı kendileri gibi macera ruhu ve entelektüel birer kişilik olarak yetiştirmeye özen gösterirler. Onlara gezip gördükleri yerleri ve edindikleri tecrübeleri aktararak cesaret aşılamaya çalışırlar.

 

5. Ev Yay Burcu
www.akrepblog.com
4 Eylül 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.