5. Ev Terazi Burcu

5. ev terazi burcu, 5. evde terazi burcu, 5. Ev terazi Burcunda, terazi 5. evde, 5. ev terazi, 5. ev terazide nasıl etkiler?

5. Ev Terazi Burcu

5. ev terazi burcu hayatımızı nasıl etkiler? Terazi burcu beşinci evde aşk, şans faktörü, çocuklar, risk gerektiren işlerdeki başarılarımız, eğlence anlayışımız, dikkat çekme çabalarımız ve irademizi nasıl etki eder? 5. ev terazi burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 5. ev Aşk, şans, çocuklar, eğlence, sosyal faaliyetler, ego, tutkular, sevgi ihtiyacı ve sanatı konu alan evdir.

Ne kadar şanslı olduğumuz, sahip olacağımız çocuklar, eğlence anlayışımız ve nasıl eğlendiğimiz, tutkularımız, sevgiye olan ihtiyacımız, sanata olan ilgimiz ve yeteneklerimiz, kazanırken şans faktörünün etkili olduğu piyango, kumar, borsa ve risk gerektiren işler ile kararlılığımız, irade gücümüz, zevk aldığımız konular ve dikkat çekme çabalarımız bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

5. Evin Sahibi: Aslan Burcu

Yöneticisi: Güneş’tir.

Terazi Burcu: Yöneticisi Venüs, Hava Elementi, Öncü Burç

5. Ev Terazi Burcu Genel Özellikleri

5. ev terazi burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 5. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Aşk ve iş bulma konusunda şanslı
  • Erken yaşta evlenme isteği
  • Sosyal becerileri gelişmiş
  • Kısmeti açık ve çapkın
  • Aşk ve evlilikte oyunculuk
  • Zarif, çekici ve sanatsal
  • Çocukları ile uyumlu

5. ev terazi burcu olan insanlar son derece cana yakın, neşeli ve güler yüzlü olurlar. Sosyal becerileri gelişmiştir. İçten ve samimi insanlardır. Giyinmesini iyi bilirler ve bu konuda zevk sahibidirler. Estetiğe ve güzelliğe önem verirler. Sevdiği ve arkadaş olduğu insanlarla ayrılmış bile olsalar denge arayışlarından dolayı her zaman dost kalmayı tercih ederler. Yardıma ihtiyacı olan insanlara karşı cömert ve eli açık davranırlar.

5. ev terazi burcu insanları sanata düşkündür. El becerileri ve sanatsal üretimlere değer verirler. Doğum haritasında destekleyen konumlara göre

  • ses sanatçısı,
  • müzisyen,
  • tasarımcı veya
  • grafiker olabilir.

Renkler ve desenler onların dünyasında önemli bir yer tutar. Zarif insanlardır ve lüks içerisinde yaşama arzusu taşırlar.

İlişkilerde Denge ve Uyum

Terazi burcunun 5. ev konumundaki etkisinden dolayı herkesle olan ilişkilerinde denge ve uyum arayışı içerisindedirler. Tartışabilirler, kırılıp darılabilirler ancak doğum haritalarında olumsuz açılar almamışlarsa hiçbiri uzun süreli olmaz. Ne yapıp edip mutlaka barışmanın bir yolunu bulurlar. 5. ev terazi burcu olan insanların birisi ile araları bozulduğunda bu durum zihinlerini o kadar meşgul eder ki uzun süre buna dayanamazlar. Onlar için tek çıkar yol bir şekilde tekrar uyum sağlamaktır.

Ancak bu süreç onlar için çoğu zaman yıpranmayı da beraberinde getirir. Birlikte yaşadığı insanlar veya iletişim halinde olduğu insanlarla yaşadıkları tatsız olaylar sonrası ilişkilerini düzeltme çabası kendilerinden de tavizler vermelerine neden olur. Uzun vadede ise sosyal ilişkilerinde daha seçici olmayı tek çözüm yolu olarak görür. 5. ev terazi burcu olan insanların sorunu olanları kendisine çekmek gibi bir özellikleri vardır. Sorunlarına çözüm bulmaya çalışır ancak onlarla beraber kendisi de yıpranır.

5. Ev Terazi Burcu ve Evlilik

5. ev terazi burcu olan insanların yaşamlarındaki ilk hedeflerinden biri evliliktir. Terazi burcu 7. evin yani evlilikle ilgili evin sahibi olduğu için içindeki dürtüler onu bir an önce evlenmeye itecektir. 5. ev konumunda yerleşen terazi burcu da bir an önce evlenip çocuk sahibi olması için onu zorlayabilir.

Evlenmek, anne veya baba olmak onun için bir görev gibi gelecektir. Bu konuda toplumda oluşan tüm argümanları bir araya getirerek kendisine bu konuda vazife çıkarır. Tanıştığı ve birlikte olduğu insanların hepsini evlilik adayı olarak değerlendirir bu nedenle de yakın çevresinden birisi ile evlenmesi olasıdır. Erken yaşta içinde beliren dürtü nedeniyle çok sayıda sevgilisi olabilir.

Bu konumdan etki alan insanlar evlenecekleri insanların zarif, zeki, kibar, çekici, karizmatik ve güçlü olmasını isterler. Aradıkları en önemli özelliklerden biri de toplumda saygınlığı olan bir insan olmasıdır. Bu özelliklere sahip birini bulduklarında ne yapıp edip onunla evlenmek isterler. Aşkta her yol mubah sözünü sonuna kadar kullanabilirler. Kendilerini hedefe o kadar güçlü bir şekilde kenetlerler ki uzun vadede birlikteliğin ne getireceğine dikkat etmeyebilirler.

5. ev terazi burcu istediğini elde edip evlendikten sonra birlikteliğin ne kadar uzun süreceği evlendiği insana bağlıdır. Çünkü oynadığı tüm oyunlar, yaptığı tüm gösteriler ve o şaşalı görüntülerin hepsi evliliğin gerçekleşmesi içindi. Evlendikten sonra kendi bireysel hedeflerine kenetleneceği için birlikte olduğu insan tam bir hayal kırıklığı yaşayabilir. Bu noktadan sonra ilişkideki yoğun duyguların zayıflamaya başladığını görürse yeni dikkat çekici oyunlara başvurabilir ancak hiçbir şey eskisi gibi olmayacağı için yeni arayışlar ortaya çıkabilir.

Aşk Hayatı

5. ev terazi burcu insanları aşık olduklarında aşklarını, bir sahnede oyun oynar gibi yaşarlar. Oyunu bazen o kadar abartırlar ki aşık olduğu insanla kendisini kral ve kraliçe olarak görebilirler. Bu konum insanları aşık oldukları insana sürprizler yapmayı ve hediyeler almayı çok severler.

  • Sürpriz ziyaretler,
  • saati belli olmayan aramalar,
  • ilgi çekici hediyeler,
  • güzel yemekler ve düzenlenen geziler

onun için aşk bahçesinde sahnelenen oyunlar gibidir.

5. ev terazi burcu insanı aşık olduğunda üretkenliği artar. Sevdiği insanı etkileyebilmek için akla gelmedik şeyler yapabilirler. Bu konuda gerçekten çok fedakardırlar. Temel ilkeleri “Sevdiğim için değer, mutlu olacaksa neden olmasın” dır. Terazi burcu etkisine sahip insanların sosyal ve sözel becerileri o kadar iyidir ki bir insanı etkilemek istediklerinde bunu gerçekten yapabilirler. Zarif, kibar ve tatlı dili ile bezediği davranışlarıyla bir insanı kolayca etkileri altına alabilirler.

Terazi burcu sosyal etkileşimi yoğun olan bir burçtur ve çok sayıda arkadaşı olur. Her zaman birileri tarafından sevilmek ve beğenilmek ister. Bu özelliğinden dolayı çapkın olarak ifade edilebilir. Aşık olduğunda çapkınlık boyutu eşini aldatmaya kadar varmaz ancak sevgi ve saygı azaldığında kurulan ailenin devamlılığı için tehlikeli evreye girilmiş demektir. 5. ev terazi burcu insanı sabit burç özelliklerine sahip ve sadakate önem veren bir burçla evlenmişse ilişkinin sonu hiçte iyi sonuçlanmayabilir.

Bu konuma sahip insanlar veya 5. ev terazi burcunda olan insanla evlenenler birlikteliğin devamı konusunda çok dikkatli olmalılardır. Sevgi ve saygının azalmasına asla izin verilmemesi gerekir.

Şans Faktörü ve Çocuklar

5. ev terazi burcu konumu aşkta son derece şanslı bir konumdur. Olumsuz açılar almamışlarsa kısmetleri genelde açık olur. Ancak taliplerin çok olması seçim konusunda onları seçici yapabilir. Bu noktada aşırı özgüven ve şımarıklık her şeyin tersine dönmesine de neden olabilir.

İş bulma konusunda da şanslı sayılırlar. Göz zevkine hitap edecek alanlarda doğuştan yetenekli ve insanlarla iletişimleri çok iyi olduğu için kolay iş bulabilirler. Ummadıkları anda bir yerlerden para kazanabilirler.

Bu konumdan etki alan insanlar çocukları çok severler. Onlarla olan ilişkileri dengeli ve uyumludur. Ancak kendisi ve hedefleri ile o kadar meşguldür ki onlara kazanmaları gereken oto kontrol ve disiplini tam olarak veremeyebilir. 5. ev terazi burcu olan insanlar çocuklarının iyi eğitim almasını isterler ancak bunu daha çok özel eğitimler veya kurslar aracılığı ile yapmak isterler. Çünkü kendilerinin yeterince zamanı olmayacaktır.

Çocuklarının entelektüel bir kişiliğe ve sanatçı bir ruha sahip olmalarını isterler. Doğum haritalarında olumsuz açıları yoksa çocuk sayıları fazla olabilir.

 

5. Ev Terazi Burcu
www.akrepblog.com
1 Eylül 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Büşra dedi ki:

    Çok beğeniyorum yazılarınızı devamı gelmeli ?

    1. Akrep dedi ki:

      Bunu bir akrebe söylediğinizde ne yapar?

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.