5. Ev Başak Burcu

5. ev başak burcu, 5. evde başak burcu, 5. Ev başak Burcunda, başak 5. evde, 5. ev başak, 5. ev başakta nasıl etkiler?

5. Ev Başak Burcu

5. ev başak burcu hayatımızı nasıl etkiler? Başak burcu beşinci evde aşk, şans faktörü, çocuklar, risk gerektiren işlerdeki başarılarımız, eğlence anlayışımız, dikkat çekme çabalarımız ve irademizi nasıl etki eder? 5. ev başak burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 5. ev Aşk, şans, çocuklar, eğlence, sosyal faaliyetler, ego, tutkular, sevgi ihtiyacı ve sanatı konu alan evdir.

Ne kadar şanslı olduğumuz, sahip olacağımız çocuklar, eğlence anlayışımız ve nasıl eğlendiğimiz, tutkularımız, sevgiye olan ihtiyacımız, sanata olan ilgimiz ve yeteneklerimiz, kazanırken şans faktörünün etkili olduğu piyango, kumar, borsa ve risk gerektiren işler ile kararlılığımız, irade gücümüz, zevk aldığımız konular ve dikkat çekme çabalarımız bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

5. Evin Sahibi: Aslan Burcu

Yöneticisi: Güneş’tir.

Başak Burcu: Yöneticisi Merkür, Toprak Elementi, Değişken Burç

5. Ev Başak Burcu Genel Özellikleri

5. ev başak burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 5. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • İyi bir çevre konusunda şanslı
  • Evlilikte gecikme
  • Kendisi hariç herkesi eleştirme
  • Pratik ve analitik zeka
  • Temiz ve düzenli bir yaşam arzusu
  • Eşine karşı kuşkucu tavırlar
  • Çocuklarına karşı eleştirel yaklaşım

5. ev başak burcu olanlar sosyal yaşamlarında, ailede ve aşk ilişkilerinde her zaman mükemmeliyetçi olurlar. Tüm ayrıntılara önem verdikleri için eksik gördükleri her şeyi eleştirerek düzeltmeye çalışırlar. Sevdiği insanlar, eşi ve çocukları kendilerine karşı gereğinden fazla eleştirel yaklaştığını söyleyebilirler. Merkür etkisinden dolayı pratik bir zekaya sahiptirler. 5. ev alanına giren konularda analitik düşünürler. Tüm detaylar zihnindedir ve onların bozulmasına izin vermezler. Bozmaya çalışanlara karşı da sert eleştirilerde bulunabilirler.

5. ev başak burcu insanları alçak gönüllü ve ahlaki değerlere sahip olurlar. Ellerini ustaca kullanırlar. El sanatlarına karşı yatkınlıkları vardır. Yeni bir ortama girdiklerinde veya yeni birileri ile tanıştıklarında çekimser davranabilirler. Yaşamlarına yeni bir insanın girmesine izin vermeden önce onları analiz ederler. Sorun yaşamayacağına kanaat getirirlerse uyumlu davranırlar.

Merkür etkisi bu konum sahiplerine entelektüel bir kişilik verir. Arkadaş olacağı insanları da gene kendisi gibi entelektüel birikimi olanlardan seçer. Analitik becerileri ve mükemmeliyetçi yapısı yaşamının hemen her anında eleştirel bir yapıya sahip olmasına neden olur. Ancak başkalarını eleştirirken gösterdiği özeni kendi kusur ve hataları için gösteremez.

5. ev başak burcu insanları kendi ürettiği eserlerin veya yaptığı işlerin ilgi görmesini ve taktir edilmesini ister. Pratik zekası ve çalışkanlığı ile hemen her işin üstesinden gelir ancak insanların yaptıklarını görmezden geldiğini dillendirerek sık sık şikayet eder. Merkür etkisi bu konum insanlarına iletişimde özel beceriler sunar ancak eleştirel dili ve şikayetçi tavırları insanların tepkisini çekebilir.

5. Ev Başak Burcu ve Aşk İlişkileri

5. ev başak burcu olan insanlar aşk konusunda çok titiz olurlar. Aşık olduğu insanı uzun süre analiz ederek yakından tanımaya çalışır. Aşık oldukları insanı yakından inceleyerek kendilerince çeşitli testlere tabi tutarlar. Aşık olduğu insan bu testleri geçerse ona aşkını ilan edebilir. Ancak mükemmeliyetçi yapısı ve herkesi teste tabi tutması evliliğinin gecikmesine neden olabilir. Sık tekrarlanan başarısız girişimler bir süre sonra ondan komplekslere neden olabilir.

Bu konumdan etki alan insanların aşk ve evlenecekleri insanda aradıkları temel kriterler genel olarak şöyledir,

  • Saf ve temiz olmalı
  • İlk aşkı olmalı
  • Düzenli ve tertipli olmalı
  • Bakir veya bakire olmalı
  • Temiz, bakımlı ve ahlaklı olmalı

Aşık olduğu veya evlendiği insana karşı korumacıdır. Onunla yakından ilgilenir. Bir başkasından onunla ilgili olumsuz sözler duyduğunda ani ve beklenmedik tepkiler verebilir. Analitik özelliği yaşamının her alanında etkisini gösterir. Aşık olduğu veya evlendiği insanının geçmiş yaşamını, arkadaşlarını ve ailesini araştırır. Abartırsa psikolojisi bozularak aşırı kuşkucu ve kıskanç olabilir. Evleneceği insan konusunda titiz davranmasının temel nedeni de ileride sorun yaşamasına neden olabilecek etkenleri önceden belirleyip psikolojik sorunlar yaşamamaktır.

5. ev başak burcu insanları aşık olduğu veya evlendiği insanla olan ilişkilerine biraz romantizm katmaya çalışmalılardır. Hiç kimse aşıkta olsa yaşamının sürekli didik didik edilmesine ve acımasızca eleştirilere uzun süre maruz kalmak istemez.

Bu konumdan etki alan insanlar evlenme konusunda aşırı titiz davrandıkları için çoğunlukla eş dostun araya girmesiyle görücü usulü ile evlenirler. Kendisi de dahil hayatta hiç kimsenin mükemmel olmadığını unutmamalıdırlar.

Çocuklara Karşı Yaklaşımı, Kumar ve Şans Unsuru

5. ev başak burcu olan insanlar çocuk yetiştirirken daha dikkatli ve sabırlı olmaya özen göstermelidirler. Küçük yaştan itibaren her olumsuz hareketlerini eleştirmek başkaları ile kıyaslamak çocuklarda olumsuz etkilere sebep olacaktır.

Bu konumdan etki alan insanlar kumar ve şans oyunlarına ilgi göstermezler ancak olumsuz örneklerin olduğu bir çevrede yetişmişlerse veya kumar oynayan bir arkadaş çevresi varsa o çevreden kopması zor olabilir.

Doğum haritasında olumsuz açılar varsa çocuk sayısı az olabilir. Kendisine yardımcı olabilecek iyi bir çevreye sahip olma konusunda şanslıdırlar. Ancak aldığı kararlar, aile ve çevre şans unsurunu etkileyebilir.

 

5. Ev Başak Burcu
www.akrepblog.com
29 Ağustos 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.