12. Ev Koç Burcu

12. ev koç burcu,12. evde koç burcu, 12. Ev koç Burcunda, koç 12. evde, 12. ev koç, 12. ev koçta nasıl etkiler? koç burcu 12. evde

12. Ev Koç Burcu

12. ev koç burcu hayatımızı nasıl etkiler? Koç burcu on ikinci evde ruhsal yapımızı, kaygı ve korkularımızı, ruhsal açılımlarımızı, zayıf yanlarımızı, sırlarımızı, gizli düşmanlıkları ve bilinçaltımızı nasıl etkiler? 

12. ev koç burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 12. ev özetle hayallerimiz ve iç dünyamızı belirtir. Ruh sağlığımız, korkularımız, bilinçaltımız, endişe ve kaygılarımız, gizli olan konular, güvensizlik, ruhsal açılımlar, mistik yanlarımız, aydınlanma, edebiyat, sanat, zayıf yanlarımız, gizli düşmanlarımızı, sırlarımız, bizi kuşatan maddi ve manevi hapishanelerimiz ve üzerimizdeki kısıtlamaları ele alır.

İnsanın manevi kapasitesi, ilahi yanları, ruhsal yapısı, kişinin kendini aşma çabası, gayreti ve ruhsal yetenekleri bu konumla ilgilidir. Maddesel değil içsel genişlemeleri bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

12. Evin Sahibi: Balık Burcu

12 Evin Yönetici Gezegeni: Neptün ve Jüpiter

Koç Burcu: Yöneticisi Mars, Ateş Elementi, Öncü Burç

12. Ev Koç Burcu Genel Özellikleri

12. ev Koç burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 12. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Sabırsız
  • Bencil
  • Herşeyi isteyen
  • Ani öfkeler
  • Dışa yansıtılamayan duygular
  • Girişimde başarısızlıklar
  • Duyguları ile hareket eden
  • İç sesleri etkin

12. ev koç burcu konumundan etki alan insanlar bencil, sabırsız, herşeye sahip olmaya çalışan, aniden öfkelenen ve işlerini fark edilmeden sürdürmeye çalışan insanlar olarak tanımlanabilir. Kurduğu hayaller çoğunlukla gerçeklerle bağlantılı değildir.

12. ev koç burcu insanı hırslıdır. İstediği ve yoğunlaştığı bir konuda tüm enerjisini harcayabilir. Ancak motivasyonunu uzun süre korumakta sorun yaşar. İstediklerini kolay elde edebilecek potansiyelleri ve enerjileri olduğu için 12. ev koç burcu konumuna sahip insanları kıskanan ve çekemeyen insanlar mutlaka olacaktır.

Bu konumdan etki alan insanlar gizli aşk maceralarından keyif alırlar. Olumsuz açılar almamışlarsa bu maceralar gizli kalır ancak olumsuz açılarda kendisine zarar verebilecek düşmanlar ortaya çıkabilir. 12. ev koç burcu konumundan etki alan insanlar duyguları ile hareket ederler. Duygusal yaklaşımlarından dolayı olumsuz açılarda iş hayatında da başarısızlıklar yaşayabilir. Çünkü duygular o kadar yoğundur ki akıl ve mantığın önüne geçer. Duygularından bağımsız hareket edemez. Asıl görmesi gerekenleri göremez.

Çocukluk ve ergenlik yıllarında karşı cinsle ilgili konularda veya cinsellikle ilgili konularda sorunlar yaşanmış olabilir.

  • Çekingen davrandığı istediklerini söyleyememe,
  • gizli sevdalar,
  • her konuyu rahat konuşamama,
  • cinsel konularda çekingen davranma,

görüldüğü için ileriki yıllarda da bu konuda bilinçaltını meşgul etmeye devam edebilir. “gidip onunla konuşsa idim“, “çekingen davranmasa idim” gibi cümleler geçmiş hatıralarla birlikte ortaya çıkabilir.

İç Ses Etkinliği

12. ev koç burcu konumundan etki alan insanlar iç seslerini onaylamadan önce dikkatli olmalıdırlar. “bu benim işim değil“, “saldırırım“, “haddini bildiririm“, “bu işi yürütemem” ve benzeri olumsuz cümleleri tekrar etmemeli veya önemsememelidirler. Bu gibi cümleler onun için gerçekte bir kaç adım sonra yapacağı davranışları olabilir. Onaylanan iç sözler bu konuma sahip insanlarda çok kolay etkin hale gelebilir. Mümkün olduğunda olumlu ifadeler kullanmaya dikkat etmeleri gerekir.

Maceracı yapısı onun dikkatinin kolayca dağılabileceği olayların içerisinde bulmasına veya kaza yapmasına neden olabilir.

  • Dikkati dağınık olduğunda
  • Uykusuz olduğunda
  • Sinirli ve öfkeli olduğunda

kendisini zor durumda bırakacak faaliyetlere katılmamalıdır.

12. ev koç burcu insanları dışarıdan bakıldıklarında çok soğukkanlı görülürler. Ancak iç dünyalarında huzursuz bir yapıya sahiptirler. Dışa yansıtmayıp bastırdıkları duyguları onları iç dünyalarında köşeye sıkıştırabilir. Öfke ve duygularını yerinde ve zamanında abartmadan dışa yansıtmayı öğrenmesi gerekir. Aksi taktirde bastırdığı her duygu daha sonra basit sebeplerde bile çok şiddetli bir şekilde dışa vurulur ve onarılması güç kırgınlıklara neden olabilir.

Olumlu ve Olumsuz Etkiler

Olumsuz gezegen ve açılar varsa,

  • Zarar veren güçlü düşmanlar
  • Kendisini korumakta zorluklar
  • İş hayatında tekrar eden kayıplar

Olumlu gezegen ve açılar varsa,

  • Arzu ettiklerini kolaylıkla gerçekleştirebilir
  • Aşk hayatında mutlu olur
  • İşleri düzenli ve başarılı olur

 

Yardımcı Konular

Diğer tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

12. Ev Koç Burcu
www.akrepblog.com
3 Eylül 2021

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Mehtap dedi ki:

    Öncelikle teşekkür ederim. Oldukça anlaşılır bir biçimde bizlerle paylaşmışsınız. Emeğinize sağlık. Sadece olumsuz etki alan biri bunu nasıl dönüştürebilir peki sorusu benim için havada kaldı. İşlerinde sürekli başarı kazanıp sonra kayıp yaşayan biri olarak:) Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim.

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Bu sayfalar süren bir yazıyı gerektirir ama kısaca özetlemeye çalışayım. Doğum haritanızı bütün olarak ayrıntılı bir şekilde bilmeniz çok iyi olur. Çünkü hiçbir insan aslında başarılı veya başarısız değildir. Sadece yaşam amacını bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyordur. KAD konumu önemli bir konum o konumunuzun sizin için gösterdiği ipuçlarını çok iyi kavramaya çalışın. O noktada KAD olmamız, gitmemiz gereken nokta, yapmamız gerekenler ve GAD kaçınmamız gerekenler, bırakmamız gerekenler bulunur. Onlara mümkün olduğunca uymaya çalışın.

      Bir şeyler olmuyorsa ya sabit yıldızlarla veya hayat amacınıza ters yaptığınız bir şeyler var demektir. Bir konuyu da asla unutmayın lütfen. Koç burcunun özelliklerini ve 12. evin özelliklerini çok iyi kavramaya çalışın. Koç burcu başına buyruktur. Yaşayarak öğrenir. Başkasına boyun eğmez. Bir başkası size istediği kadar öğüt versin umursamaz. Mutlaka kendisi deneyimlemeli ve sınırlarını test etmelidir. Yıkarak yapmayı öğrenir. Bu süreci bilinçli bir şekilde hızlandırmak için eğer yapmıyorsanız mutlaka aynı yollardan gidenlerin tecrübelerinden yararlanın. Tavsiyelerini almaya çalışın.

  2. andrea dedi ki:

    Merhaba, doğum haritası okuma hakkında zoom üzerinden eğitim vermeyi düşünür müsünüz acaba? Düşünürseniz ne şekilde olur ve ücreti ne kadar düşünürsünüz acaba?

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba, şu an zamanım yok maalesef. Zoom ve benzeri iletişim araçları üzerinden şu an ders vermiyorum. Zamanın büyük kısmı gereksiz ayrıntılara gidiyor. Karşı taraf için kayıp oluyor. 6 ayda verilecekleri daha kısa sürede sadece gerekli olanları aktarıyorum. Kurumlar ve bireyler için ayrı ayrı dersler oluyor.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.