Merkür Burç Konumları

Merkür Boğa Burcunda

Merkür Boğa Burcunda

Merkür boğa burcunda bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı, zihinsel aktivitemizi, iletişimimizi ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumları ile ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zihnindekileri istediği gibi aktaramadığı için zekasından ve diğer becerilerinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca, ev konumuna ve açılara bağlıdır.

Merkür Boğa Burcunda Genel Özellikleri

  • Geleneksel
  • İnatçı ve kararlı
  • Öğrenme ve algılama hızı düşük
  • Karar alırken rahat olmak ister
  • Ayrıntılara değer verir
  • Hata yapma olasılığı düşüktür

Merkür Boğa burcunda olan insanların iletişimde, etkileşim ve reaksiyon gösterme hızları düşüktür. Geç algılar, geç öğrenir, ayrıntılara takılır, tüm detayları bilmek ister ama algıladığı bir şeyi kolay kolay unutmazlar ve tüm ayrıntıları ele aldıkları için daha az hata yaparlar. Bu konumdan etki alan insanların hızlı karşılık vermesi, hızlı kavraması ve hızlı öğrenmesi beklenmemelidir. Bu bir sorun değil bir özelliktir. Merkür boğa burcunda olan insanlar ayrıntıların insanlarıdırlar. Uzun sürede yapalar ama yaptıkları veya ortaya koydukları şeyler çok daha değerli olur.

Eğitim süreçlerinde Merkür boğada olan çocukların aileleri sorun olduğunu düşünebilirler. Doğum haritalarında bu konum varsa yapmaları gereken sadece bu özelliklerine uygun hareket etmeleridir.

Merkür boğa burcunda olan insanlar doğal olarak sakin ve ağırkanlı bir yapıya sahiptirler. Ani tepkiler vermezler. Yapmaları gereken bir şey varsa ayrıntıları ele aldıktan sonra yaparlar.

Kararlı ve İnatçı

Merkür boğa burcunda olan insanlar güneş burcu boğa olan insanlar gibi son derece inatçıdırlar. Bir karar aldıklarında onları bu kararlarından vazgeçirmek nerede ise imkansızdır. Hatta siz üzerine gittikçe o daha fazlasını da yapar. Bu konumdan etki alan insanlara müdahale etmemeniz gerektiğini geç te olsa öğrenirsiniz. Çünkü ısrarcı olmaya devam ederseniz sert karşılık verirler.

Çok fazla hata yapmazlar çünkü attıkları her adım, önceden ayrıntıları ile düşünülmüş adımlardır. Onları bir konuda yönlendirmeye veya karar almaya zorladığınızda daha hızlı hareket etmek zorunda kalacakları için hata yapmaları da kaçınılmaz olacaktır.

Sanatçı Yanları ve İletişim Becerileri

Boğa burcunun yöneticisi Venüs olduğu için iletişim yönlerinde sanatçı zarafet vardır. Güzel, estetik ve duygulara hitap eden her şey ilgilerini çeker. İnsanların duyularına nasıl hitap edeceklerini çok iyi bilirler. Bir insanı etkilemeye karar vermişlerse bunu bir şekilde yaparlar.

İnsanları etkileme yeteneklerini politika gibi alanlarda da kullanmak isteyebilirler. Etkileme becerileri ile nasıl para kazanacaklarını çok iyi bilirler. Boğa burcu maddi değerlerle ilgili olduğu için maddi kaygılar yaşamamaları son derece önemlidir.

Merkür Boğa Burcunda Pratik ve Geleneksel

Boğa burcunun pratikliği Merkür etkisi ile birleştiğinde pratik düşünme yeteneğini ortaya çıkarır. Sorunlara pratik çözümler üretme yeteneğine sahiptirler.

Bütünden parçaya değil, parçadan bütüne ulaşırlar. Bir konudan bahsederlerken onu sonuna kadar dinlemeniz gerekir.

Merkür boğa burcunda olan insanlar iletişimde sabit niteliğe sahip oldukları için değişime kolay adapte olamazlar. Daha çok geleneksel ve zamana yayılan değişime uyumludurlar. Hızlı değişen hiçbir şeye, ayrıntılara önem verdikleri için kolay adapte olamazlar.

Hızlı değişimler zihinlerinin karmaşa yaşamasına neden olur. O nedenle yeniliklere direnç gösterirler. Gerçekte amaçları yeniliklere karşı olmak değildir. Mesela daha fazla para kazanmalarını ve işlerini organize bir şekilde yürütmelerini sağlayacaksa teknolojiye yatırım yapmaktan asla geri durmazlar. Konu sadece zihinsel fonksiyonlarının işleyişi ile ilgilidir.

 

Yardımcı Konular

Merkür Ev Konumları

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür Boğa Burcunda
www.akrepblog.com
28 Eylül 2021

Bu yayın en son güncelleştirildi 24 Mart 2023 18:26

Akrep

Paylaşım
Tarafından yayınlandı
Akrep

Son Konular

Mars Balık Burcunda – Mars Kovada Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Mars Balık Burcunda Mars balık burcunda nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz özellikleri, etkileri nelerdir? Mars…

14 Mayıs 2024

Mars 11. Evde

Mars 11. Evde Mars 11. evde nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Açı etkileri…

10 Mayıs 2024

Mars Kova Burcunda

Mars Kova Burcunda Mars kova burcunda nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz özellikleri, etkileri nelerdir? Mars…

7 Mayıs 2024

Mars 10. Evde

Mars 10. Evde Mars 10. evde nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Açı etkileri…

6 Mayıs 2024

Mars Oğlak Burcunda

Mars Oğlak Burcunda Mars oğlak burcunda nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz özellikleri, etkileri nelerdir? Mars…

5 Mayıs 2024

Mars 9. Evde

Mars 9. Evde Mars 9. evde nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Açı etkileri…

3 Mayıs 2024

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku