5. Ev Koç Burcu

5. ev koç burcu, 5. evde koç burcu, 5. Ev koç Burcunda, koç 5. evde, 5. ev koç, 5. ev koçta nasıl etkiler?

5. Ev Koç Burcu

5. ev koç burcu hayatımızı nasıl etkiler? Koç burcu beşinci evde aşk, şans faktörü, çocuklar, risk gerektiren işlerdeki başarılarımız, eğlence anlayışımız, dikkat çekme çabalarımız ve irademizi nasıl etki eder? 5. ev koç burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 5. ev Aşk, şans, çocuklar, eğlence, sosyal faaliyetler, ego, tutkular, sevgi ihtiyacı ve sanatı konu alan evdir.

Ne kadar şanslı olduğumuz, sahip olacağımız çocuklar, eğlence anlayışımız ve nasıl eğlendiğimiz, tutkularımız, sevgiye olan ihtiyacımız, sanata olan ilgimiz ve yeteneklerimiz, kazanırken şans faktörünün etkili olduğu piyango, kumar, borsa ve risk gerektiren işler ile kararlılığımız, irade gücümüz, zevk aldığımız konular ve dikkat çekme çabalarımız bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

5. Evin Sahibi: Aslan Burcu

Yöneticisi: Güneş’tir.

Koç Burcu: Yöneticisi Mars, Ateş Elementi, Öncü Burç

5. Ev Koç Burcu Genel Özellikleri

5. ev koç burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 5. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Plan, Proje ve Yönetim konusunda şanslı
  • Ben kavramının ön plana çıktığı aşklar
  • Aşık olabilirlerse tutkulu ve abartılı aşk hayatı
  • Çocuklarını spora yönlendirme
  • Çocuklarda ego kavramını ön plana çıkarma
  • Hızlı, hareketli ve heyecanlı bir yaşam
  • Aşk, üretim ve fiziksel zevkler
  • Kıskançlık

5. ev koç burcu olanlar hızlı ve heyecan dolu bir hayata sahip olurlar. Kendilerine özgü fikirleri vardır ve üretkendirler. Yaptıkları her işi büyük bir kararlılık, güç ve enerji ile yaparlar. Aşk hayatları renklidir. Etrafında birilerinin toplanmasını ve gözde olmayı severler. Kendileri gibi çocukları da güçlü bir bünyeye sahiptirler ve kolay kolay hastalanmazlar.

Koç burcunun karakteristik özelliği olan “ben” kavramı aşk hayatında da ön plana çıkar. Aşk ilişkileri her an sorun yaşanacakmış havasında geçer. Koç burcunun heyecanını, aceleci tavırlarını ve agresif tavırlarını aşk hayatında da görmek mümkündür. 5. ev koç burcu olan insanlar aşık olduklarında çok heyecanlı, hareketli ve çocuksu bir havaya bürünürler. Çocuksu hareketleri sizi yanıltmasın her an yanmaya hazır bir fitil gibidirler.

5. ev koç burcu insanları ego ile hareket ettikleri için aşk hayatlarında da “önce ben” diyebilirler. Dışarıdan bakıldığında sadece kendilerini düşünen, birlikte olduğu insanı gölgede bırakan tavırları olduğunu algılayabilirsiniz. Bu konuma sahip insanlar doğum haritasında aldıkları etkinin yoğunluğuna göre kendilerini üretime, aşka ve fiziksel zevklere yönlendirebilirler.

Koç burcu etkisi 5. ev konumunda aşk ve sevgi konusunda idealist, sert ve maceraperest bir yapı kazandırabilir. Hayal güçleri geniştir. Önce hayal eder sonra hayallerini gerçekleştirmeye çalışırlar. Çocuklarını kararlı bir tavırla yetiştirmeye çalışırlar. Net kuralları vardır ve kuralların çiğnenmesine izin vermezler. Ancak çocuklara olan sevgisi onları egolarını ön plana çıkartacak şekilde şımartmaya da itebilir. Çocukların aşırı özgüvene sahip, otokontrolden yoksun bir şekilde yetişmelerine de neden olabilirler.

5. ev koç burcu insanlarında spora karşı yoğun bir ilgi vardır. Çocuklarını da sporla iç içe yetiştirmeye çalışacaklardır. Evde futbol başta olmak üzere hareketli sporlar heyecan ve yüksek tezahüratlarla izlenir. Spor dalları arasında rekabet ve güç gerektiren alanlar her zaman gözdesidir.

5. Ev Koç ve Şans Faktörü

5. ev koç burcu olan insanlar plan, proje ve yönetim konusunda daha şanslıdırlar. Israrcı ve kararlı oldukları için hayal ettiklerini mutlaka gerçekleştirmeye çalışırlar. Çaba ve gayretleri kendi şanslı yanlarını ortaya çıkarır.

5. ev koç burcunda olan insanların aşk hayatları bir ömür boyu hareketli bir şekilde devam eder. Evlenmemişlerse aşık olma ve birine bağlanma korkusundan dolayı daldan dala atlayabilirler. Çocukları sert ve baskın yapısından dolayı çoğunlukla erkek olabilir. Kız olanlar da sert mizaca sahip olacaktır. Bu konumdan etki alan insanlar karşılaştıkları her olaya her an tepki göstermeye hazır gibidirler. İstemedikleri bir olayla karşılaştıklarında ani ve abartılı tepkiler gösterebilirler.

Aşkta Abartı Yaklaşımlar ve Kıskançlık

5. ev koç burcu olan insanlar aşık olabilirlerse, aşık olduğu insanı yaşamının merkezine yerleştirebilirler. Hemen her konuda olduğu gibi aşık olduğu insana karşı da aşırılıklara kaçabilir. Aşık olduğu insanın istediği her şeyi yapmaya çalışır. Aşık olduğunda büyük bir tutku ile sever ve kıskançlık krizlerine girebilir. Kıskançlıklarını o kadar çok abartır ki kendisine de sevdiği insana da zarar verebilir. Ama asıl büyük sorunu sevdiği insanı kendi benliğinin üzerine çıkardığında yaşadığı iç çatışmalarla göstermeye başlar. Kendisinin mi yoksa aşık olduğu insanın mı daha değerli olduğu konusunda karmaşa yaşayabilir.

5. ev koç burcu insanlarına karşı yapılabilecek en büyük hatalardan biri onu kıskandırmaya çalışmak olacaktır. Çok sevildiğini gören karşı taraf yetinmeyip masum ve çocuksu bir yaklaşımla daha fazlasını isteyip onu kıskandırmaya çalıştığında beklemediği sertlikte karşılıklara maruz kalabilir. Mars etkisi altında olan iki burç Akrep ve Koç burçlarının her ikisi de kıskandırma oyununa ne kadar severlerse sevsinler büyük tepki gösterirler. Mars’ın insana kattığı savaşçı kişilik bir anda ortaya çıkarak önüne çıkanı kırıp geçirebilir.

5. evde bulunan koç burcu etkisi her zaman sevildiğini ve değerli olduğunu hissetmek ister. Bu duyguları hissettiği sürece sevdiği insanın omuzlarında kedi gibi uysal olacaktır.

 

5. Ev Koç Burcu
www.akrepblog.com
21 Ağustos 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.