11. Ev Oğlak Burcu

11. ev oğlak burcu, 11. evde oğlak burcu, 11. Ev oğlak Burcunda, oğlak 11. evde, 11. ev oğlak burcu, 11. ev oğlak, 11. ev oğlakta nasıl etkiler?

11. Ev Oğlak Burcu

11. ev oğlak burcu hayatımızı nasıl etkiler? Oğlak burcu on birinci evde arkadaşlıklarımızı, sosyal yaşantımızı, yeniliklere karşı bakış açımızı, çevremizle olan ilişkilerimizi, hedeflerimizi, bize karşı olan düşmanlıkları ve sosyal faaliyetlerimizi nasıl etkiler? 

11. ev oğlak burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 11. ev dostluklar, arkadaşlıklar, gizli düşmanlıklar, akıl, teknoloji ve teknolojik gelişmeler, bilim, keşifler, sosyal değerler, özgürlükler, beklentiler, insanlara faydalı olma ve madde ötesi konularını ele alır.

İnsanların çevresi ile olan ilişkileri, arkadaşlıkları, sosyal çevremiz ve bu sosyal çevrede yapılan faaliyetler, hedeflerimiz, akıl ve aklımızı nasıl kullandığımız, bizimle ilgili gizli saklı olan düşmanlıklar ve yenilikler bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

11. Evin Sahibi: Kova Burcu

11 Evin Yönetici Gezegeni: Uranüs ve Satürn

Oğlak Burcu: Yöneticisi Satürn, Toprak Elementi, Öncü Burç

11. Ev Oğlak Burcu Genel Özellikleri

11. ev oğlak burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 11. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Ciddi
  • Olgun
  • Soğukkanlı
  • Sorumluluk sahibi
  • Yalnız
  • Olgun insanlarla birliktelik
  • Kuralcı
  • Geleneksel çizgiler

11. ev oğlak burcu konumundan etki alan insanlar ağır başlı, olgun ve sorumluluk sahibi insanlardır. Arkadaş çevresi, evlenmek istediği insan ve dostları yaş olarak kendisinden büyük insanlardır. Arkadaş çevresinde soğuk ve ciddi yüz ifadesi ile tanınır. Az konuşur ama konuştuğu her şeyde ve duruşunda bir ağırlık vardır.

Girdiği arkadaş grubunun sorumluluklarını üstlenir. Yapılması gerekenler veya takip edilmesi gerekenler ona havale edilir. Oğlak burcu Satürn etkisi altında olduğu için etki ettiği konumlarda kısıtlama ve sınırlamalar getirebilir. Arkadaş çevresinde de sorunlar yaşaması her zaman olasıdır.

  • Kendisini tam olarak ifade edemez.
  • Her etkinliğe katılamaz.
  • Rahat hareket edemez.
  • Kendisi ile uğraşanlar olur.

Ancak tüm Oğlak burcu etkilerinde olduğu gibi sıkıntılı süreç belli bir yaşa kadar devam eder. Ortam ve çevre değişikliği sonrası yaşantısında ve konumunda da büyük değişiklikler meydana gelir.

Arkadaş çevresi kalabalık değildir. Az ama gerçekten

  • samimi,
  • içten,
  • olgun ve
  • tecrübe sahibi

insanlardır.

Arkadaşlarının Niteliği

Oğlak burcu etkisi taşıyan insanlar çoğu zaman olgun ve ciddi insanlara yönelirler. Çünkü onlardan kendilerine bir zarar gelmeyeceğini iyi bilirler. Yaşıtlarında bulamadıkları bakış açısı ve yaşam tecrübesini onlarda bulurlar.

11. ev oğlak burcu insanları kendilerinden küçük veya yaşıtları ile arzu ettikleri şekilde anlaşamazlar. Çünkü onlara göre çok olgun dururlar. Hayata bakış açıları, düşünceleri ve yaşam tarzları birbirleri ile orantılı değildir.

Yaşadığı ortamda aradığı niteliklerde olgun insanlar bulamazlarsa ne yaparlar? 11. ev oğlak burcu insanları çoğu zaman bu durumda yalnız kalmayı tercih ederler. Bu yalnızlık evresi onların kozası gibi olur. Kendilerini ve yeteneklerini keşfetmeye; yaşama dair önemli icraatlarını, plan ve projelerini bu süreçte oluşturmaya başlarlar.

Olgunluk ve Ciddiyet

11. ev oğlak burcu insanları her zaman kendilerini güçlü olmak zorunda hissederler. Acıya karşı dayanıklı ve her zorluk karşısında ayakta kalabilen bir insan olmak onların yaşam çizgisi gibidir. Hiç kimseden bir beklentiye girmezler. Çektikleri acılar ileriki yıllarda yaşamlarını kolaylaştıracak birer tecrübe gibi bilinçaltlarındaki yerlerini alırlar. Öyle ki çoğu insanın acıdan kıvrandığı durumlarda onun yüz ifadesinde bir değişiklik dahi olmaz.

11. ev oğlak burcu insanlarının hayata, olaylara ve insanlara bakış açıları farklıdır. Bu farklılık eğlence anlayışlarına da yansır. Çoğu insanın mutlu olduğu durumlarda o hiç tepki de vermeyebilir. Bu noktada kompleks yaşamaya başlar “Ben onlar gibi değilim“, “ben neden böyleyim“. Sosyal ortamlara adapte olmakta sorun yaşadığında yalnızlığı daha da koyulaşabilir. Gerekmedikçe sosyal ortamlardan ve diğer insanlardan uzak durmayı tercih eder.

Bu süreçte aldığı kararlar ve yaşadıkları, ileriki yıllarda nasıl bir yaşamı olacağını belirler. Yaşananların normal karşılanması ve zamanla her şeyin normale döneceğinin bilinmesi; her insanın farklı özelliklere sahip olduğunun kavraması yaşamını büyük oranda kolaylaştıracaktır.

Tüm bu yaşadıkları ve yaşayacakları henüz küçük yaştan itibaren “yaşına göre çok olgun” şeklinde tarif edilmesine neden olur. 11. ev oğlak burcu insanlarının yüzünde gerçekten soğuk bir ciddiyet vardır. O ciddiyetin altında ise iç dünyasında tarifi imkansız yaşanan acılar gizlidir. Bir noktadan sonra onu hiçbir şey etkilemez hale gelir ve sadece kendi yaşamına odaklanır.

Neden Sonuç İlişkisi

11. ev oğlak burcu insanları için her şey neden sonuç ilişkisi ile bağlantılıdır. Dışarı çıkması gerektiğinde “neden” sorusunu sorması çok doğaldır. Çünkü onun dünyasında yapacağı her şeyin bir nedeni ve bu nedene dayalı bir de sonucu olmalıdır.

  • Dışarı çıkıp hava almak,
  • arkadaşları ile buluşmak,
  • gezmek, eğlenmek,
  • yeni insanlar tanımak

onun dünyasında karşılığı olan kavramlar değildir. Ona “yap” dediğiniz şeylerin düşünce dünyasında mantıklı karşılıkları ve sonuçları da olmalıdır. “Çık dışarı gez biraz” ifadesi yerine ona sorumluluk vererek yönlendirmeye çalışın. Evde ekmek alma görevi gibi. Her defasında daha farklı yerlerden ekmek almasını rica ederseniz dışarı çıkmış olur. Sorumluluklarından taviz vermeyecektir.

Dışarı çıktı neden? Çünkü ekmek alması gerekiyordu. Sonucu olan bir fiili yapmak onun için çok kolaydır.

11. Ev Oğlak Burcu Nelerden Hoşlanmaz

Doğum haritasında 11. evi oğlak burcu olan bir çocuğunuz varsa ve olumsuz açılarla hayatı çekilmez bir hal almışsa onu yargılamadan önce lütfen tanımaya ve anlamaya çalışın. Küçük yaşında sizin tüm yaşamınız boyunca üzerinize almadığınız ağırlıkları sırtlanmıştır.

  • Gereksiz anlatımlardan hoşlanmaz
  • Yaptığı her şeyi anlatmak istemez
  • Aşırı samimiyeti sevmez
  • Yaşamı ile ilgili paylaşımlarda bulunmaktan
  • Sürekli selam verip sebepsiz gülümsemekten

bu ve benzeri bir çok davranıştan hoşlanmaz ve onun için çok gereksizdir. Zamanla yaşadığı çevrede gerekenleri yapmaya başlayacaktır. Bu konularda ona zaman tanıyın.

Kuralsız Olmaz

Güneş burcu Oğlak olan insanlar gibi 11. evi oğlak burcu olan insanlar da kural olan yerde rahat ederler. Kural olmadığında herkes kendi arzusuna göre hareket ettiği için ortaya çıkan karmaşayı kaldıramaz. Kuralların varlığı onun için düzen ve huzur demektir.

11. ev oğlak burcu insanları için arkadaşlığında, paylaşımlarında, hayatında düzgün bir şekilde ilerlemesi için kurallar gereklidir.

Yeniliklere Karşı Bakış Açısı

11. ev oğlak burcu insanları toprak grubu burcu ve öncüdür. Yani üretken ve insanlara yön veren, onları üretir hale getiren bir burçtur. Kişisel yaşamında yalnızlığını paylaşmak için teknoloji onun için büyük bir nimettir. İş hayatında ise zirveye giden yolda her yenilik onun için kullanılması gereken parça ve gereçleri ifade eder.

Hangi Mesleklerde Başarılı Olabilir?

  • Yöneticilik
  • Arkeoloji
  • Disiplin gerektiren tüm meslekler
  • Mimarlık ve inşaat
  • Kontrolör
  • Müfettiş
  • Güvenlikçi
  • Denetim kontrol
  • Ciddiyet gerektiren tüm meslekler
  • Araştırmacı

 

Yardımcı Konular

Diğer tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

11. Ev Oğlak Burcu
www.akrepblog.com
29 Ağustos 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 12 YORUM
  1. Muge dedi ki:

    Kızım daha 9 aylik ama simdiden herkes ve doktoruda çok cool bi bebek yada soguk herseye ve herkese gülmüyo ağır basli bi kiz olucak diyolardi simdi tesadüf hesaplayinca anladim gercekten de az cok büyüdükçe karakterinin nasil olucagini anlayabiliyorum

  2. Alparslan dedi ki:

    Kendi profilimi bloktan okuyunca bende bir şaşkınlık anlatamam. Tebrik ediyorum sizi , şu yıldızlar da bir gülse 😞🙏🙏🙏

    1. Akrep dedi ki:

      🙏

  3. Bulut dedi ki:

    11 ev oğlak hatta Merkür ve Venüs 11 ev oğlak da tüm yazılanlar aynı 👌tşkler bilgiler için

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Evet gelende doğum bilgileri ve doğum saati doğru ise bilgiler hayatımızla örtüşüyor.

  4. Dyg dedi ki:

    Tam anlamıyla beni tarif ediyor.Keşke ne yapmamız gerektiği de olsa.Gerçekten küçüklüğümden beri herkesin zevk aldığı şeylerden zevk almıyorum.Yalnızlık benim için nimet gibi. Mesafe en sevdiğim şey. Selam vermek almak benim için çok zor.Kibirimden değil utangaçlığımdan ve gereksiz bulduğumdan. Sürekli neden böyle olduğumu sorguladım.Ne zaman bu durum değişecek ya da değişecek mi ? bilmek istiyorum çünkü hayatım çok zorlaşıyor ?

    1. Akrep dedi ki:

      Şu an kaç yaşındasınız öğrenebilir miyim?

      1. Muhammet dedi ki:

        Bende aynı durumdayım 17 yim

  5. Yonca dedi ki:

    Çok etkilendim, bir çok yorum okudum ama tarzınız uyumlu demekki, blog olarak mi sadece bulunuyorsunuz astroloji danismanligi yapiyor musunuz , sosyal medya da bulunuyor musunuz bunlari da merak ettim ?

    1. Akrep dedi ki:

      Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Hobi amaçlı yazıyorum.
      Astrolojiyi incelediğimde yanlış anlaşılan çok fazla konu olduğunu gördüm. Bilinmesi gereken çok fazla konu var, İnsanlar bazı ayrıntıları bildiğinde yaşamlarını daha güzel ve verimli bir şekilde sürdürebilirler. Bu amaçla elimden geldiğince arayanlara bulmaları için yazmaya çalıştım/çalışıyorum..

      Şu an için danışmanlık ta dahil astroloji üzerine hiçbir ücretli işlem yapmıyorum. Sadece kendime ve arayanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

      Sosyal medyada veya başka herhangi bir yerde bulunmuyorum, bulunsam da bulamazsınız : ) Akrep fıtratının gereğini yerine getirmeye çalışıyorum. ?

  6. koza dedi ki:

    aydınlatıcı yazılarınız için içte teşekkür ederim. beni doğum haritamda en çok zorlayan konumlardan biri oldu. küçükken kendimi uzaylı gibi görüyordum. çünkü kimseyle anlaşamıyordum. kendimi çok garip ve kimsesiz hissediyordum. küçük yaşta yaşadıklarımı tarif etmem gerçekten zor. ne oynadığın oyunlardan zevk alıyorsun, ne düzgün bir arkadaşın oluyor. insan biri seslense de baksam der mi.

    ben o süreci çok ağır atlattım. süreci aşabilmek için kendindem taviz verdiğim çok olayda yaşadım. zamanla herşey düzeliyor ve yaşadıklarım bana paha biçilmez birer tecrübe olarak geri döndüler.

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Faydası olmuşsa ne mutlu bana.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.