10. Ev Yengeç Burcu

10. ev yengeç burcu, 10. evde yengeç burcu, 10. Ev yengeç Burcunda, yengeç 10. evde, 10. ev yengeç burcu meslek kariyer, 10. ev yengeç, 10. ev yengeçte nasıl etkiler?

10. Ev Yengeç Burcu

10. ev yengeç burcu hayatımızı nasıl etkiler? Yengeç burcu onuncu evde Kişisel başarılarımızı, mesleki kariyerimizi, toplum içerisindeki statümüzü, başarı ve başarısızlıklarımızı ve birlikte olduğumuz insanlar üzerindeki otoritemizi nasıl etkiler? 

10. ev yengeç burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 10. ev meslek yaşamımız, disiplin, toplum içindeki yerimiz, düzen, kurallar, kısıtlamalar, yönetme, maddi düşünceler, sabır, öğretme, kalıplar, sabitlik, şöhret, kariyer, meslekte yükselme, tutkularımız, işimizle ilgili sorumluluklar ve kişisel uğraşları konu alan evdir.

Meslek seçimimiz, seçtiğimiz meslekte göstereceğimiz performans, mesleki başarılarımız, kişisel eğilimlerimiz, çalıştığımız ortamdaki otoriter tavırlarımız, toplum içerisinde elde ettiğimiz statülerimiz, yükselmek için gösterdiğimiz çabalarımız, ne kadar yükselebileceğimiz, çalışma ortamında ve toplum içerisindeki kurallara karşı tutumlarımız, kural koyuculuğumuz, konulan kuralları nasıl yönettiğimiz, maddesel plandaki düşüncelerimiz, iş fikirlerimiz, bu fikirleri hayata ne kadar geçirebileceğimiz ve çalışma hayatında ne kadar sorumluluk sahibi olduğumuz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

10. Evin Sahibi: Oğlak Burcu

10 Evin Yönetici Gezegeni: Satürn

Yengeç Burcu: Yöneticisi Ay, Su Elementi, Öncü Burç

10. Ev Yengeç Burcu Genel Özellikleri

10. ev yengeç burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 10. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Duygusal
  • Aile ve akrabalık bağları
  • Duygulara hitap eden meslekler
  • Meslek belirlemede bağımsız
  • Yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı
  • Duygularında ani değişimler
  • Sanatsal
  • Duyguları etkileme becerisi yüksek

10. ev yengeç burcu konumundan etki alan insanlar bu konumun etki ettiği alanlarda duyguları ile hareket ederler. İnsanların duygularına hitap edip onları duygusal yönden etkileyerek istek ve taleplerini yerine getirmeye çalışırlar.

10. ev yengeç burcu olan insanlar ay etkisi altında duyguları ile hareket ettikleri için sürekli bir duygusal değişim halindedirler. Mutlu iken üzgün, öfkeli iken bir anda sakin olabilirler. Pişmanlıkları da mutlulukları da geçici ve zamansız olabilir.

Bu konumdan etki alan insanlar aile bağlarına büyük önem verdikleri için kazanç sağladıkları işler aile ile bağlantılı olabilir. Aile aracılığı ile bulunan işler veya aile ortaklıkları gibi.

10. ev yengeç burcu olan insanlar yaşadıkları çevrede tanınmak ve bilinmek isterler. Bunun için yaptıkları her işte aşırıya kaçabilirler. Yaptıkları iyilikler de kötülükler de göze batacak şekilde olabilir.

Uygun Meslekler

Yengeç burcu 10. ev olan insanların çalışması gereken işler, duygulara hitap etmesi gereken veya insanlara yararlı olabileceği işler olmalıdır.

  • Sağlık sektöründe doktor veya hemşire vb.
  • Anasınıfı veya ilkokul öğretmenliği
  • Psikolog
  • Sanatçı
  • Müzisyen
  • Oyuncu
  • Aile ile ilgili işler
  • Koleksiyonculuk
  • Nostalji içeren tüm alanlar
  • Tarih

Bu alanlarda kendisini daha iyi ifade eder ve yaptığı işten keyif alır. 10. ev yengeç burcu insanları mesleki kariyerleri konusunda dış etkenlerden fazla etkilenmezler. Mesleğini belirler ve amacına ulaşmak için elinden gelen tüm çabayı gösterirler.

Meslek konusunda baskı görürse veya istemediği bir alana yönlendirilmeye çalışıldığını hissederse duygusal tepkiler verir.

İnsanları Etkileme Yolları

10. ev yengeç burcu insanları duygu ve düşüncelerini ustaca kullanarak diğer insanları etkilemeye çalışır. Muhatabının ruh haline göre hareket eder. Karşısındakinin duygusal boşluklarını keşfederse tam bir duygu illüzyonu gibi hareket ederek muhatabını büyülemeyi başarır.

Gerekirse bir çocuk gibi gerekirse olgun bir insan gibi hareket edebilir. Duygular dünyası, onun ilgi alanıdır ve duyguları etkileyerek istediğini kolayca elde edebilir.

Yengeç burcunun en büyük silahı duygularıdır, duygularını kullanarak istediklerini elde eder. Ancak aynı zamanda en zayıf noktası da duygusal yapısıdır. Bir başkası bu yönünü keşfettiğinde onun duygularını da çok kolay bir şekilde kullanabilirler.

Koruma İçgüdüsü

10. ev yengeç burcu insanları duygusal yönden korunmaya muhtaç olanlara karşı yakından ilgilidirler. Küçük çocuklar veya bakıma muhtaç yaşlılar; korunmaya muhtaç hayvanlar onda büyük bir çekim alanı oluştururlar.

Yardıma ihtiyacı olan özellikle de duygusal açlık içerisinde olan insanlara karşı takındığı tavır bilinçli değildir. Duygusal dedektörleri çok hassastır ve kimin neye ihtiyacı olduğunu hemen anlar. Bu andan itibaren o yöne doğru güçlü bir çekim oluşur ki bunu engellemesi zordur. Hayatta her boşluk bir burç unsuru tarafından doldurulur. Yengeç burcunun varlığı da duygusal eksiklikler içindir.

Tutumlu Bir İnsan

10. ev yengeç burcu insanları tutumlulukları ile bilinirler. Yaşamdaki ilk öncelikleri olan kendi evine sahip olma hedefini gerçekleştirmek için tüm harcamalarını kısarak hareket edebilir. İstediği eve sahip olduktan sonra da tutumlu yaşamına devam eder. Gereksiz diye her şeyi atmaz “bir gün mutlaka işe yarar” düşüncesi veya atmaya kıyamadığı aile bağları olan, geçmişi ile bağlantılı eşyaları her zaman bir yerlerde kullanıma hazır halde bulundurur.

Bir şey almak istediğinde “evde var” deyip almaktan vazgeçebilir. Onun için önemli olan bir eşyanın yenilenmesi değil işlev görmesidir.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimi

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

 

10. Ev Yengeç Burcu
www.akrepblog.com
24 Mart 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.