10. Ev Yay Burcu

10. ev yay burcu, 10. evde yay burcu, 10. Ev yay Burcunda, yay 10. evde, 10. ev yay burcu meslek kariyer, 10. ev yay, 10. ev yayda nasıl etkiler?

10. Ev Yay Burcu

10. ev yay burcu hayatımızı nasıl etkiler? Yay burcu onuncu evde Kişisel başarılarımızı, mesleki kariyerimizi, toplum içerisindeki statümüzü, başarı ve başarısızlıklarımızı ve birlikte olduğumuz insanlar üzerindeki otoritemizi nasıl etkiler? 

10. ev yay burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 10. ev meslek yaşamımız, disiplin, toplum içindeki yerimiz, düzen, kurallar, kısıtlamalar, yönetme, maddi düşünceler, sabır, öğretme, kalıplar, sabitlik, şöhret, kariyer, meslekte yükselme, tutkularımız, işimizle ilgili sorumluluklar ve kişisel uğraşları konu alan evdir.

Meslek seçimimiz, seçtiğimiz meslekte göstereceğimiz performans, mesleki başarılarımız, kişisel eğilimlerimiz, çalıştığımız ortamdaki otoriter tavırlarımız, toplum içerisinde elde ettiğimiz statülerimiz, yükselmek için gösterdiğimiz çabalarımız, ne kadar yükselebileceğimiz, çalışma ortamında ve toplum içerisindeki kurallara karşı tutumlarımız, kural koyuculuğumuz, konulan kuralları nasıl yönettiğimiz, maddesel plandaki düşüncelerimiz, iş fikirlerimiz, bu fikirleri hayata ne kadar geçirebileceğimiz ve çalışma hayatında ne kadar sorumluluk sahibi olduğumuz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

10. Evin Sahibi: Oğlak Burcu

10 Evin Yönetici Gezegeni: Satürn

Yay Burcu: Yöneticisi Jüpiter, Ateş Elementi, Değişken Burç

10. Ev Yay Burcu Genel Özellikleri

10. ev yay burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 10. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Entelektüel
  • Özgürlükçü
  • Uyumlu ve esnek
  • Çalışma ortamına yenilik getiren
  • Rehberlik eden
  • Motive eden ve yönlendiren
  • Emir almayı sevmeyen
  • Kolay başarı elde edebilen

10. ev yay burcu konumundan etki alan insanlar, Yay burcu etkisini bu konumda deneyimleyeceklerdir. Entelektüel, kültürlü, birikim sahibi ve öğrendiklerini diğer insanlarla paylaşan bir yapıya sahip olurlar. 10. ev yay burcu insanları çalıştıkları iş koluna hakim olabilmek için teorik ve tecrübeye dayalı bilgi sahibi olmak için ellerinden geleni yaparlar. Bilgiyi paylaşma konusunda bencil değillerdir. Yay burcunun değişken yapısının etkisi ile insanlara kolay uyum sağlayıp onlara rehberlik ederler. Ateş elementi etkisiyle insanları harekete geçirmeyi ve onları dinamik tutmayı severler.

Yay burcu gezmeyi ve farklı kültürel yapıları araştırmayı sevdiği için yabancı dil eğitimine önem verirler. Yurtdışında çalışmaya istekli olurlar. Gezmek ve her bilgiyi yerinde edinmek onların yaşam tarzıdır.

Ateş grubu burçları özgürlüklerine son derece düşkündürler. Başına buyruk hareket etmek isterler. Bir başkasının işlerine karışmasına tahammül edemezler. Bir şeyi isterler ve yaparlar. Eleştirmeyi severler ancak eleştirilmekten hoşlanmazlar. Bu tutumları yersiz değildir çünkü hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar mutlaka söz sahibi olacak kadar bilgi edinirler. Konuştuklarının arkasında duracak kadar dolu insanlardır. Onlara öğüt vermek veya yol göstermek istiyorsanız onlardan daha iyi olmak zorundasınız.

10. ev yay burcu konumundan etki alan insanlar çalışma hayatlarında özgür olmak isterler. Emir almayı sevmezler. Rica edebilirsiniz ancak bu asla yersiz bir rica olmamalı. 10. ev yay burcu insanları bilgi sahibi oldukları konularda son derece iddialı insanlardır. Bilgi sahibi oldukları bir konuda onlarla tartışmaya girmeden önce iyi düşünmelisiniz çünkü kolay vazgeçmezler. Sonuna kadar mücadele etmeyi severler.

Mesleki Başarılarında Koşullar

10. ev yay burcu insanlarının çalıştıkları alanda başarılı olabilmeleri için şu noktalar önemlidir.

  • Kuralların dikte edilmediği bir ortam olmalı
  • Otoriter ve baskıcı bir iş ortamı olmamalı
  • Çalışma ortamı yenilik yapmaya elverişli olmalı
  • Tutucu bir anlayış hakim olmamalı

10. ev yay burcu insanları değişken yapılarından dolayı girdikleri her ortama uyum sağlarlar ancak esnek olmayan, gelişime kapalı, kuralların katı bir şekilde uygulandığı, emrivaki ile hareket edilen ortamlarda rahat edemezler, yeteneklerini tam olarak sergileyemezler. Bu nedenle sık sık iş değiştirmek zorunda da kalabilirler.

Çalıştıkları ortama yenilik getirmek ve değişim rüzgarları estirmek; çalışanlara rehberlik edip onları harekete geçirmek en belirgin özellikleri arasındadır.

Ancak bu özelliklerinin kısıtlanması veya engel olunması onların agresif ve aşırı eleştirel olmalarına neden olur.

10. ev yay burcu insanları asla tutucu değillerdir, tutucu insanları sevmezler. Güçlü bir iradeleri vardır ve istediklerini gerçekleştirmek için sınırlarını sonuna kadar zorlayabilirler. Başarı da başarısızlık ta onlar için çok hızlı gelişen kavramlardır.

Başarısızlıklarının büyük kısmı birlikte çalıştığı insanların kendisine ayak uydurmakta zorlanmalarından kaynaklanır. Bu nedenle imkanları olduğunda çalışma ekiplerini doğru seçmeleri gerekir. 10. ev yerleşim alanındaki İkizler burcu, başak burcu, yay burcu, aslan ve koç burcu onlar için iyi bir tercih olabilir. Hızdan ziyade kararlılık, sabır ve fedakarlık gereken alanlarda ise bu yerleşim alanı için en ideal burç Oğlak burcudur.

Hedeflere Kolay Ulaşmanın Yolu

10. ev yay burcu konumundan etki alan insanlar aradıkları koşulları en iyi kendi kurdukları işlerde sağlayabilirler.

Tüm kurallar kendileri tarafından belirlendiği için önlerine çıkabilecek engeller çalışma ortamından arınmış olur.

10. evinde yay burcu bulunan insanlar çoğu zaman işverenleri ile uyum sağlayamazlar. Ateş grubu etkisi çok zorunlu olmadıkça onların emir altına girmelerine engel oluşturur. Ateş elementi burçları emir almayı değil emir vermeyi severler. Koç burcu emrivaki, Aslan burcu gülümseyerek talep eden, Yay burcu ise bilgi ile isteyendir.

Başarılı olmak için tek söz sahibi kendileri olmalıdır. Ancak bu sayede arzuladıkları başarıyı elde edebilirler.

10. Ev Yay Burcu Hangi Mesleklerde Başarılı Olabilir?

Yay burcu 10. ev konumdan etki alan insanlar şu meslek gruplarında başarılı olabilirler.

  • Rehberlik ve koçluk
  • Psikolog
  • Vaiz
  • Danışman
  • Müfettiş
  • Eleştirmen
  • Hukuk
  • Doktor
  • Kimyager
  • Kültürel faaliyet alanları
  • Gezi rehberliği
  • Gemicilik ve nakliye
  • Eğitim
  • Bireysel gelişim

Yay burcu Jüpiter etkisi altında olduğu için olumsuz açılar almamışlarsa çoğu zaman kolay başarı elde edebilirler. Onlar için önemli olan bir hedef belirleyip ilk adımı atmaktır. Adım attıkları yolda ilerlemeleri çok kolay olacaktır.

Eğer olumsuz açıları varsa başarı için hileye başvurabilirler. Diğer insanları kolay etki altına alabildikleri için yasa dışı faaliyetlere bulaşma eğilimleri yükselir.

Felsefe ve dinle ilgili oldukları için geniş kitleleri kolayca etki altına alabilirler. Bu konumdan etki alan çok sayıda din adamı, yazar, düşünür, hukukçu ve dolandırıcı vardır.

Temel amaçları öncelikle kendilerini geliştirmektir. Bu amaçlarını gerçekleştirdiklerinde sıra irtibat kurduğu insanları geliştirmeye gelir.

Gelişim için tüm yolları dener. Parapsikoloji ve madde ötesi konulara da ilgi duyar. Bu alanlar onlar için, madde ve ruh arasındaki ilişkinin açıklanabilmesi için gereklidir.

Diğer ateş grubu burçları gibi maceracı yapıları nedeni ile risk almayı severler.

Dikkat Etmeleri Gereken Noktalar

  • Eleştirmeyi severler. Eleştiride yıkıcı değil yapıcı olunmalıdır.
  • Bilgiyi kullanmayı severler. Bilgi ego için değil toplum yararı için kullanıldığında faydalıdır.
  • Alınan her riskin başarı getirmeyeceğini ne kadar erken yaşta öğrenirlerse onlar için o kadar faydalı olur.
  • Her insanın bir amacı vardır. Kendi amacını gerçekleştirdiği gibi diğer insanların amaçlarına da katkı sağlamayı unutmamalıdır.
  • Çıkılamayan merdiven kötü değildir, uygulanan yöntem yanlıştır.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimi

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

10. Ev Yay Burcu
www.akrepblog.com
9 Haziran 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.