10. Ev Başak Burcu

10. ev başak burcu, 10. evde başak burcu, 10. Ev başak Burcunda, başak 10. evde, 10. ev başak burcu meslek kariyer, 10. ev başak, 10. ev başakta nasıl etkiler?

10. Ev Başak Burcu

10. ev başak burcu hayatımızı nasıl etkiler? Başak burcu onuncu evde Kişisel başarılarımızı, mesleki kariyerimizi, toplum içerisindeki statümüzü, başarı ve başarısızlıklarımızı ve birlikte olduğumuz insanlar üzerindeki otoritemizi nasıl etkiler? 

10. ev başak burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 10. ev meslek yaşamımız, disiplin, toplum içindeki yerimiz, düzen, kurallar, kısıtlamalar, yönetme, maddi düşünceler, sabır, öğretme, kalıplar, sabitlik, şöhret, kariyer, meslekte yükselme, tutkularımız, işimizle ilgili sorumluluklar ve kişisel uğraşları konu alan evdir.

Meslek seçimimiz, seçtiğimiz meslekte göstereceğimiz performans, mesleki başarılarımız, kişisel eğilimlerimiz, çalıştığımız ortamdaki otoriter tavırlarımız, toplum içerisinde elde ettiğimiz statülerimiz, yükselmek için gösterdiğimiz çabalarımız, ne kadar yükselebileceğimiz, çalışma ortamında ve toplum içerisindeki kurallara karşı tutumlarımız, kural koyuculuğumuz, konulan kuralları nasıl yönettiğimiz, maddesel plandaki düşüncelerimiz, iş fikirlerimiz, bu fikirleri hayata ne kadar geçirebileceğimiz ve çalışma hayatında ne kadar sorumluluk sahibi olduğumuz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

10. Evin Sahibi: Oğlak Burcu

10 Evin Yönetici Gezegeni: Satürn

Başak Burcu: Yöneticisi Merkür, Toprak Elementi, Değişken Burç

10. Ev Başak Burcu Genel Özellikleri

10. ev başak burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 10. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Çalışkan
  • Temiz ve Titiz
  • Ayrıntılara önem veren
  • Analitik
  • Çok yönlü
  • Hizmet sektörü için ideal
  • Eleştirel bir dil
  • Hassas

10. ev başak burcu konumundan etki alan insanlar analiz, ayrıntı, temizlik ve titizlik gerektiren hemen her işte başarılı olurlar. Başak burcu toplum hizmeti ile ilgilidir. İnsanların ihtiyaçlarını giderecek ve işlerini hızlandırıp pratikleştirecek alanlarda çalıştıklarında verimli olurlar. 10. ev başak burcu insanları hassas, yardımsever, temiz ve titizdirler. Çalışma masalarında dağınıklığa ve gereksiz ayrıntılara asla yer yoktur.

10. ev başak burcu insanları analitik becerileri yüksek olduğu için zihinsel faaliyetlerden hoşlanırlar. Çalıştıkları alanlar birden çok beceri gerektiren alanlardır. Çalışma ortamında özgür ve bağımsız olmayı, çalışma arkadaşlarına yardım etmeyi severler hatta abartıp onların işlerini de yaparlar ancak her şeyin bir sınırı olduğunu da çok iyi bilirler. O sınıra dayanan kim olursa olsun isyan bayrağını kırıp iyiliği yanlış anlayan insanın yüzüne geçirirler.

10. ev başak burcu insanları temizlik konusunda çok hassastırlar. Çalışma ortamında en fazla dile getireceği konu her zaman temizlik olacaktır. Temiz, bakımlı ve titiz olmayan insanlara fazla tahammül edemezler.

Bu konumdan etki alan insanlar çocuksu bir yapıya sahiptirler. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Bu nedenle eğitim sektöründe çok başarılı olabilirler.

10. Ev Başak Burcu İnsanları Hangi Mesleklerde Başarılı Olabilir?

Başak burcu 10. ev konumundan etki alan insanlar analiz, temizlik, ayrıntı ve titizlik gerektiren çok fazla alanda başarılı olabilirler.

  • Muhasebe ve Banka işleri
  • Teftiş ve denetleme
  • Büro memurluğu
  • Kimyagerlik
  • Sağlık sektörü
  • Doktorluk
  • Diyetisyenlik
  • Çevirmenlik
  • Kütüphane ve arşiv işleri
  • Matematikle ilgili alanlar
  • Hata denetim işleri
  • İstatistik
  • Öğretmenlik
  • Medya, Yazarlık ve Yayın işleri

Bu liste 10. ev başak burcu için genişletilebilir. Listeye insanlara hizmeti ön planda tutan temizlik, titizlik, analiz ve ayrıntı gerektiren tüm meslekleri ekleyebilirsiniz. Başarı doğum haritasında birden fazla etkenle bağlantılı olduğu için olumsuz açılar almamışlarsa bahsettiğimiz mesleklerde başarılı olacaklardır.

Olumsuz açı olduğunu nasıl anlayabiliriz? Başak burcu sürekli hareket halinde, aktif ve zihinsel aktivitesi yüksek bir burçtur. Eğer 10. ev konumu ile ilgili olumsuz bir açı varsa

  • ayrıntılar onu sıkacak,
  • yoğun iş temposuna dayanamayacak
  • isteksizlik duyacak ve
  • ne kadar çaba gösterirse göstersin başarı elde edemeyecektir.

Olumsuz açıların etkilerini ortadan kaldırmak için ısrarla devam etmesi veya yapmaktan keyif aldığı işlere yönelmesi gerekir.

Doğum haritasında olumlu açılar almışsa az bir gayretle başarılı olacak ve yaptığı işlerden keyif alacaktır.

Olumsuz açıların etkilerini araçla arazide yolculuk yapmaya,

 Olumlu açıların etkilerini de otobanda gitmeye benzetebiliriz.

Başarının Altın Anahtarı

10. ev başak burcu insanları çok çalışırlar. Bu konumda yer alan oğlak burcu ile birlikte “işkolik” olarak tanımlayabileceğimiz ikinci burçtur. Bu nedenle de yaptıkları hemen her işte başarılı olurlar. Onları sürekli bir şeylerle meşgul olurken görebilirsiniz. Başarılı olmak ve aktivitelerini yitirmemek için de çok çalışmaları gerekir çünkü Merkür etkisi altında oldukları için zihinlerindeki bağın kopmaması gerekir. Akışkanlığın devam etmesi sürekli aktif olmalarına bağlıdır.

Bu durumu söyleyeceklerini unutmamak için sürekli konuşan birine benzetebilirsiniz.

Eleştirel Yönü

10. ev başak burcu insanları ayrıntılara önem verdikleri için hemen her şeyi eleştirebilirler. Eleştirel yönlerini insanları kendi istedikleri yöne sevketmek için de acımasızca kullanabilirler. Mesela, iş yerinde birinin yere çöp attığını görmüşse temizlik alışkanlığı ve temizliğin erdemli bir insanın temel özelliklerinden biri olduğu ile ilgili eleştirisi bol bir konferans vermesine neden olabilir. Kimlerin nasıl kırılacağına aldırış etmeden cümleleri ve kelimeleri kaktüs dikeni gibi kullanabilir.

Yapılan hataları asla affetmez ve bu hataları dile getirmekten de geri durmaz. Bu özelliğe sahip insanlar hizmet sektörünün sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereklidir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

10. ev başak burcu insanları eleştirel yönü ile birlikte çalıştığı insanları veya hizmet vermekle yükümlü olduğu insanları eleştirerek kırıcı olabilir. Her insanın aynı özelliklere sahip olmadığını öğrenmesi gerekir.

Sözle veya eleştiri ile değil davranışlarla ve insanları incitmeden de bir şeylerin değiştirilebileceğini kavraması gerekir. Ancak o zaman yüzüne karşı saygı ve sevgi duyan insanlar o yokken de saygı ve sevgilerini korumaya ve onu memnun etmek için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar. Korktukları ve eleştirilerinden çekindikleri için değil gerçekten sevdikleri ve saygı duydukları için…

Sevdiklerine zaman ayırmayı ihmal etmemelidir. İşkolik yapısı nedeni ile zamanının çoğunu iş yerinde geçirebilir. Eve geldiğinde de işleri zihninde getirir. Yaşamı sevdikleri ile birlikte paylaştığını unutmaması gerekir.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimi

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

10. Ev Başak Burcu
www.akrepblog.com
30 Mart 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.