Venüs Yay Burcunda

Venüs Yay Burcunda

Venüs Yay Burcunda

Venüs yay burcunda hayatımızı nasıl etkiler? Venüs yay burcunda iken nelere dikkat etmemiz gerekir?

Venüs 15 Aralık’ta Yay burcuna giriyor ve 8 Ocak 2021’e kadar burada kalacak. Venüs, bir ateş burcu olan Yay’da iyimser, özgüvenli ve hevesli bir tarzda ilişki kurar. Neleri sevdiğimizi ve nelerden zevk aldığımızı gösteren Venüs bu konumda,

  • etik değerleri,
  • felsefeyi,
  • yüksek bilgiyi,
  • yüksek eğitimi,
  • dini,
  • farklı kültürleri,
  • seyahati,
  • macerayı,
  • doğayı ve açık hava sporlarını

sevebilir. Yaşama ve deneyime açıklığı, bir ilişkiyi de yeni bir deneyim alanı (bir macera) olarak görmesine neden olur.

Venüs Yay Burcunda İlişkilere Etkisi

Çeşitlilik merakı ve özgürlük sevgisi yüzünden bir ilişkide derinleşemeden ve onun anlamını kavrayamadan kopabilir. Sosyal, hayata ve insanlara karşı güvenli ve neşeli bir tarz söz konusudur. İlişkilerindeki deneyimleriyle, kendisinden farklı düşüncelere, hayat felsefesine ve inançlara sahip insanları sevmeyi ve onlara karşı hoşgörü geliştirmeyi öğrenir. Özdeğer duygumuzu da gösteren Venüs burada kendi değeri konusunda da iyimser ve kendinden memnundur.

Venüs Yay burcunda, kendi koyduğu prensipler ile sevginin nasıl olması gerektiği konusunda aşırı idealist ve aşırı beklentili bir şekilde davranabilir. Kendi koyduğu kurallarla kendini üstün gördüğü bu tavırda, ilişkilerinde hoşgörüyü geliştirmesi ve sevgiyi alıp vermesi zorlaşır. Katı prensiplere sahip, aşırı yargılayıcı, kendi inandıkları konusunda fanatik, sevgi konusunda kendi prensiplerini direten kibirli bir tarz söz konusu olabilir.

Özdeğerini ne kadar ahlaklı ve inançlı olduğuna bağlayabilir ya da eğitim seviyesinin yüksekliği ve ait olduğu sosyal sınıfa bağlı olarak kendisini değerli hissedebilir. Yay Burcundaki Venüs, abartıyı sevebilir.

  • Ayağını yorganına göre uzatamamak,
  • üşengeçlik,
  • her şeyi yarına havale etmek,
  • mevcut problemleri ve bugünün gerçeklerini göz ardı etmek,
  • her şeyin kendi kendine düzeleceğine inanmak,
  • şansına aşırı güvenmek ve paraya karşı olan kayıtsız tavır yüzünden kazançlarını koruyamamak

söz konusu olabilir.

Jüpiter’in Oğlak ve Kova Burçlarında Yolculuğu

Venüs Yay burcuna girdikten sonra, yöneticisi Jüpiter sadece 4 gün kadar Oğlak’ta kalacak ve 19 Aralık’ta Kova’daki yolculuğuna başlayacak. ‘Büyük Uğurlu’ Jüpiter, ‘düşük’ konumda olduğu Oğlak’ta, kontrole, denetime, otoriteye, hiyerarşiye, toplumsal ve geleneksel kurallara odaklıydı.

Toplumun veya kişinin eskiden getirdiği kuralları muhazafa etmek, sorumluluk duygusuyla görevleri yerine getirmek, hedeflere ulaşmak için zor koşullarda bile isyan etmeden çalışmak, çabalamak ve başarmak bu konumdaki Jüpiter’in yaşamda inanç ve anlam duygusu geliştirmesine hizmet eden temalardı.

19 Aralık’ta Jüpiter’in Kova’ya geçmesiyle birlikte, yaşamda nasıl büyüyüp gelişeceğimiz veya nasıl anlam duygusuna ulaşacağımız sorularına cevaplarımız, bilinenden, yani ‘eskiden’ özgürleşmek, ait hissetmediğimiz fakat sadece boyun eğdiğimiz yapılardan çıkmak, yeni ve farklı bakış açılarına ve yöntemlere kendimizi açmak şeklinde olabilir.

Otoriter ve baskıcı Oğlak transitinden sonra, eşitlik, bireylik, tarafsızlık, objektiflik ve her anlamda ‘mesafe’ kavramları (sosyal mesafe/yalnızlık/yabancılaşma vs.) daha fazla gündemimize gelebilir. Kış gündönümünde gerçekleşecek (21 Aralık’ta) Satürn-Jüpiter kavuşumuyla ise, bu değişimi, Satürn’e özgü olarak, yavaşça, sistematik ve metodik bir şekilde inşa etme süreci başlayacak…

 

Astroloji Dergisi – Gözde Kara

Kaynaklar:
*Astroloji Dersleri, Barış İlhan

Son Güncelleme 12 Mayıs 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.