Merkür Terazi Burcunda

Merkür Terazi Burcunda, merkir terazide

Merkür Terazi Burcunda

Merkür terazi burcunda bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı, zihinsel aktivitemizi, iletişimimizi ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumları ile ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zihnindekileri istediği gibi aktaramadığı için zekasından ve diğer becerilerinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca, ev konumuna ve açılara bağlıdır.

Merkür Terazi Burcunda Genel Özellikleri

  • Zarif ve estetik bir dil
  • Sanatsal bir üslup
  • Etkileyici
  • Arkadaş canlısı
  • Güler yüzlü
  • Tatlı dilli
  • Kararsız

Merkür terazi burcunda iken iletişimde denge ve uyumla ilgilidir. İletişim dili tarafsızlık ve dengeleme odaklıdır. Birlikte oldukları insanlar arasında uyum sağlamaya çalışırlar. İlişkilerde sorun yaşandığında taraf tutmadan adil bir şekilde çözüm üretmeye çalışırlar.

Bu konumdan etki alan insanlar aşırılıklardan hoşlanmazlar. Tartışma veya kavga yanlısı değillerdir. Arkadaşlarının sorunlarına çözüm bulmaya çalışırlar. Sorun yaşayanları dinledikleri için sorunlu insanları mıknatıs gibi kendilerine çekebilirler.

Terazi burcu hava grubu burcu olduğu için kendilerinde etki bırakan olaylar hariç kolay unutabilirler. Kendi yaşamlarında değer verdiği konular dışında kalan ayrıntıları çok iyi hatırlamayabilirler. Bir eşyayı yerinden alıp başka bir yere koyduklarında onu orada unutmaları doğaldır (Açısal etkiler hariç).

Estetik ve Zarif Bir Dil

Terazi burcunun bulunduğu konumlara zarafet ve estetik hakimdir. Nasıl konuşacaklarını ve insanları nasıl etkileyebileceklerini çok iyi bilirler. Gerektiğinde politik bir üslup benimserler. Amaçlarına ulaşabilmek için etkileyici bir dil kullanırlar. Mimiklerini, ses tonlarını ve yüz ifadelerini o kadar zarif bir şekilde kullanırlar ki onlardan etkilenmemek mümkün değildir.

Merkür terazi burcunda düşünceler, amaçlar ve duygular estetik bir şekilde ifade edilir. Kimseyi kırmadan ve incitmeden iletişim kurarlar. Terazi burcunun yöneticisi Venüs olduğu için konuşmalarına sanatsal bir ahenk hakimdir.

Arkadaş Canlısı

Bu konumdan etki alan insanlar çok kolay arkadaş edinebilirler. Çok sayıda arkadaşları olur. Girdikleri ortamlara kolay uyum sağlarlar. Ancak arkadaşlıkları hava grubu burcu olmalarından dolayı daha çok yüzeyseldir. Samimiyetleri amaçları, çıkarları ve aşkları ile doğru orantılıdır.

Kendilerini nasıl sevdireceklerini çok iyi bilirler. İhtiyaç duyduklarında yardım isteyebilecekleri çok sayıda tanıdıkları olur. Terazi burcunun yönettiği 7. ev evlilikle ilgili olduğu için bekarlık dönemlerinde karşı cinsten iletişime girdikleri insanlara “evlenilebilir” veya “evlenilmez” şeklinde önyargı ile bakabilirler. Sonuç ne olursa olsun uzun veya kısa süreli hiçbir ilişkilerini kırgınlıklarla bitirmemeye büyük özen gösterirler.

Kararsızlık ve Baskı Karşısında Dağılma

Merkür terazi burcunda olan insanlar karar almakta zorlanabilirler. Kararsızlık terazi burcunun tipik etkisidir. Karar aşamasında çevrelerindeki insanlara danışır ve fikirlerini alırlar. Tekrar tekrar sorarak emin olmak isterler ama sonunda gene çoğunlukla kendi istediklerini yaparlar. Karar almaları için baskı yapıldığında veya kısıtlı zamanda karar almaları gerektiğinde yanlış kararlar alabilirler. Bu yüzden bu konumdan etki alan insanlara karar vermeleri gerektiğinde yeterince süre tanınmalı ve baskı yapılmamalıdır.

Yaşadıkları ortamda veya çalışma hayatlarında baskı altında kaldıklarında strese girerek dağılırlar. Baskıyı çevrelerine veya varsa bir altlarına yansıtarak stresten uzaklaşmaya çalışırlar. Yoğun baskı oluşturan veya stresin fazla olduğu işlerde çalışmamaları gerekir. Beklentileri karşılayamayacakları düşüncesi ile yanlış kararlar alıp hata yapabilirler.

Çalışma alanları daha çok iletişimin ve beğenilerin ön plana çıktığı halkla ilişkiler, sanat, eğitim veya estetik ve güzellikle ilgili olmalıdır. Bedensel ağır işler onlara göre değildir.

Sosyal Ortamların İnsanı

Merkür terazi burcunda olan insanlar sosyal ortamların aranılan insanlarıdırlar. Hoşsohbet, eğlenceli, neşeli ve güler yüzlüdürler. “Tatlı dilli” ifadesi bu konum için son derece uygundur. İnsanlar bu konumdan etki alan insanlara kolay kolay “hayır” diyemezler. Hayır deme potansiyeli olan insanları ise nasıl ikna edeceklerini çok iyi bilirler.

Eğlenmeyi, gezmeyi ve hayattan tat almayı iyi bilirler. Tüm güzellikleri yanında zarif oldukları kadar da kırılgan bir yapıya da sahiptirler. Komplekssiz bir dile sahip oldukları için yanlış anlaşılmalarda, art niyetli davranışlarda veya kullanılmaya çalışıldıklarını anladıklarında kolayca kırılabilirler. Kime ne kadar kızarlarsa kızsınlar kırgınlıkları ve küskünlükleri ancak bir çocuğun ki kadar kısa sürer.

 

Yardımcı Konular

Merkür Ev Konumları

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür Terazi Burcunda
www.akrepblog.com
4 Ekim 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.