Merkür Oğlak Burcunda

Merkür Oğlak Burcunda

Merkür Oğlak Burcunda

Merkür oğlak burcunda hayatımız nasıl etkilenir? Merkür oğlak burcunda iken aldığımız olumlu ve olumsuz etkiler nelerdir?

Merkür, 21 Aralık’ta, yani Kış soltistinde Oğlak burcuna geçti ve 8 Ocak 2021’e kadar burada kalacak. Öncü nitelikteki bir toprak burcu olan Oğlak burcundaki Merkür gerçekçi, pragmatik, sistematik ve temkinlidir. Amaçlarına odaklanabilen, disiplinle ve azimle çalışarak onlara adım adım ilerleyebilen Oğlak, Merkür’e burada zihinsel anlamda dikkat, odaklanma ve odaklandığı konuları ise, ciddiyetle ve derinlemesine öğrenebilme yeteneği kazandırır.

Bu konum zihinsel anlamda ciddiyet, sabır ve disiplin gerektiren bilim ya da iş dünyası gibi alanlarda başarı getirebilir. Oğlak, başarma tutkusu olan burçtur; Merkür de burada başarı merdivenlerini nasıl tırmanacağını düşünen bir konumdadır; onu başarıya ve saygınlığa götüren yolları düşünür; bunlarla ilgili planlar yapar ve kafasına koyduğu alanlarda nasıl yetkinliğe ve başarıya ulaşacağını hesaplar. Zihin hem kendisini hem de etrafındaki konuları disipline etme ve kontrol etme kapasitesine, dolayısıyla bir ‘idareci’ ifadesine sahiptir.

Merkür Oğlak Burcunda Aldığımız Olumsuz Etkiler

Olumsuz yönüyle bu başarı ve saygınlık kazanma tutkusu, dış dünyada statü ve maddi çıkarlar peşinde koşan bir hal alabilir. Aşırı pragmatik ve çıkarcı olabilir. Oğlak toplumsal bir burç olması dolayısıyla, toplumun kurallarını, toplumsal görevleri, toplumsal hiyerarşiyi ve geleneksel sistemleri korur; gölge yönüyle bu toplumsal ve geleneksel sistemlere bağlılık, dar görüşlülüğe ve sadece statüyü önemseyen bir zihniyete yol açabilir. Merkür’ün Oğlak’taki konumunun diğer gölgeleri ise,

  • depresiflik,
  • karamsarlık,
  • katılık,
  • aşırı gerçekçilik,
  • aşırı kontrolcülük,
  • hayata karşı güvensiz ve
  • korku dolu düşüncelerdir.

Aşırı gerçekçilik, bu konumda melankolik, depresif ve hayata karşı kötümser bir zihinsel yapıya sebep olabilir.

Merkür Oğlak Burcunda Aldığımız Olumlu Etkiler

21 Aralık’ta Merkür’ün ardından Güneş de Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak. Aynı gün saatler sonra ise, Kova’nın 0 derecesinde ‘Büyük Kavuşum’ olarak adlandırılan Jüpiter-Satürn kavuşumu gerçekleşecek. Zihnin ve aklın gezegeni Merkür’ün Oğlak’a geçişiyle birlikte, düşünce süreçlerimiz de gerçekçilik ve ciddiyet kazanabilir. Öncelikle yaşamı ve önümüzdeki gerçekleri daha fazla ciddiye alabilir; bir çok alanda tasarufa gidip yaşamımızı sadeleştirmeye ve aldığımız tedbirleri arttırmaya yönelik düşünebiliriz. Düşüncelerimizin ve planlarımızın pratik ve uygulanabilir olup olmadıklarını sorgulayabiliriz.

Seçimlerimizi, bizim için öncelikli ve önemli konulardan yana kullanabilir, işlerimizde ve projelerimizde verimli sonuçlar alabilmek için daha fazla çalışabiliriz. Ayrıca konsantrasyonumuzu bozan veya uzun vadede bize hizmet etmeyen bir çok şeye sınır koymak ve ‘hayır’ demek de kolaylaşabilir.

Kova’daki Jüpiter-Satürn kavuşumuyla, 20 yıllık yeni bir döneme adım atıyoruz; bireylik, objektiflik, humanizm ve ‘yetişkin bir birey’ olmak ile ilgili Kova’daki bu kavuşum, Oğlak dönemiyle birlikte geliyor. Aslında bu iki burç da ‘yetişkin’ gibi davranabilen, yani kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi seçimlerini yapabilen ve topluma, toplumsal gruplara yönelik burçlar. Birçok anlamda bireysel veya toplumsal özgürlüğün de sorumlulukları olduğunu öğrendiğimiz ve seçimlerimizin sonuçlarıyla yüzleşerek olgunlaştığımız bir dönem bizi bekliyor…

Astroloji Dergisi-Gözde Kara

Kaynaklar:
*Astroloji Dersleri, Barış İlhan

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.