Merkür Oğlak Burcuna Giriyor

Merkür Oğlak Burcuna Giriyor

Merkür Oğlak Burcuna Giriyor

Bugün (7 Aralık 2022) Merkür Oğlak burcuna giriyor. 29 Aralık-18 Ocak arasındaki geri hareketiyle birlikte 11 Şubat 2023’ e kadar bu burcun sürecini deneyimleyeceğiz.
Bir toprak burcu olan Oğlak Burcu, maddesel dünya ile, somut şeylerle ve uygulamalarla işlev görür. Oğlak burcu için ‘’Başarı” ve “saygınlık” konuları önemlidir. Merkür Oğlak Burcunda iken düşünceler önündeki hedefleri başarmaya yönelir.

Merkür Oğlak Burcuna Girdiğinde Ortaya Çıkan Olumlu Etkiler

Merkür Oğlak Burcuna girdiğinde,

  • Zihni disipline etmek,
  • yoğunlaştırmak,
  • zihni çalışmaya kanalize etmek,
  • derinlemesine öğrenmek

için iyi bir zamandır.

Hedefler konusunda gerçekçi ve temkinli olunabilir. Metodik düşünme şekli en karmaşık konuları bile güçlü bir konsantrasyon ve sebat ile çözebilir. Mevzular görev bilinci ve sorumlulukla planlı ve programlı değerlendirilebilir.

Merkür Oğlak Burcuna Girdiğinde Ortaya Çıkan Olumsuz Etkiler

Merkür’ün buradaki gölgesi dar kafalılık, katı bir gelenekçilikle ve dar kalıplarla düşünmektir.

Bu süreçte zihnin karamsar ve melankolik düşünceler üretmesine karşı temkinli olmak gerekir.

  • Depresif,
  • fazlasıyla gerçekçi,
  • aşırı sorumluluk duyan,
  • kontrolcü,
  • güvensiz bir düşünce yapısı

ortaya çıkabilir.

İletişim şekli mizah duygusundan ve hayal gücünden yoksun tek düze, sıkıcı ve kuru hale gelebilir. İletişimde Oğlak burcunun soğuk yüz ifadeleri etkili olabilir. Doğruyu yapma takıntısıyla ya da korkusuyla, hiçbir şey yapmamak, donup kalmak da söz konusu olabilir. Yetersizlik duygusu aşırı çaba ve sorumluluk yüklenmeye neden olabilir.

Zihnin sadece statü ve başarmaya yönelip başkalarının sırtına basarak hedefine ulaşmaya çalışma, maddi hırsları ön plana alma eğilimine dikkat etmek gerekir.

Bu Süreçte Neler Yapılabilir?

Merkür’ün 30 Aralık-19 Ocak arasında geri harekette olacağı süreçte zihinsel faaliyetin içe yönelmesiyle yüklenmiş olduğumuz sorumluluklar ve hedeflerimiz üzerine tekrar düşünmek, gerçekçi ve hedeflerimize uygun planlama yapmak yerinde olur. Kendi sınırlarımızın farkına vararak fazladan aldığımız sorumlulukları paylaştırabilir, hedeflerimizi gerçekleştirebilecek şekilde kendimizi disipline edebiliriz. Öğrenmek istediğimiz, fakat ertelediğimiz bir konuyu daha ciddiye alıp derinleşmek üzere çalışmaya başlayabiliriz.

Astroloji Dergisi / Yazan: Hülya Çelebi

Kaynakça:

Banzhaf, Hajo ve Haebler, Anna, Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, İlhan Yayınevi, 1999
İlhan, Barış, Astroloji Dersleri, İlhan Yayınevi, 2004

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.