Venüs Uranüs Karesi

Venüs Uranüs Karesi

Venüs Uranüs Karesi

Venüs Uranüs karesi bizler nasıl etkiler?

15 Ocak 2023 tarihinde Kova Burcundaki Venüs ile Boğa Burcundaki Uranüs arasında gerilimli bir kare açı gerçekleşti. Önümüzdeki birkaç günlük süreçte bağlanma ve özgürlük çatışması neticesinde özgürlüğümüzü ifade ediş tarzımız ile ilişki kurma biçimimiz arasında gerilim yaşayabiliriz.

Venüs Uranüs kare açısı süresince

 sevgi, barış, ilişki konularıyla ilgili tarafsız, bağımsız ve objektif olma,
 koşullanmamış/öğretilmemiş yollarla alma verme dengesini kurma,
 kendine özgü bakış açısıyla uzlaşı ve ahenk sağlama isteği bireyleşme ve bilinenden özgürleşmeyi engeller.

Dahice çözümler üretmeyi ve değişimi zorlaştırır. Kendimize yeten, kimseye ihtiyacımız olmayan, güvenliğe almış olduğumuz bireyliğimiz tehdit altına girer.

Venüs Uranüs Karesi ve Etkileri

Ait hissetmek ve sevilmek için boyun eğmenin, tuhaf görünmemek adına kendimize özgü düşünceleri bastırmanın bireyliğin gelişimini engellemesi söz konusu olabilir. Ya da tam tersi kendi değerimizi ne kadar sıra dışı olduğumuza bağlayabilir, farklı olmak adına tuhaf uçuk kaçık davranabilir, herkesten kopuk isyankâr tavırlarla diğerlerinin özgürlüklerini, özgün değerlerini hiçe sayıp işbirliği yapmakta, uyumu korumakta zorlanabiliriz. Bu durum dirençli bir isyana neden olabilir. Farklı olmak arzusuyla çarpık, tuhaf, eksantrik bir estetik anlayışına yönelme isteği artabilir.

Kova’daki Venüs’ün ilişki kurma biçimi, herkese aynı mesafeden arkadaşça, dostça yaklaşmak, işbirliğinde eşitliğin, tarafsızlığın ve özgürlüğün ön plana çıkması şeklindedir. Ancak özgürlük arzusu olumsuz anlamda bağlılık gerektiren hiçbir ilişkiye girememek ve böylesi ilişkileri genelleyerek sıradan bulmak şekline dönüşebilir.

Değer Karmaşası

Bilinen garanti görülen modellere, denenmiş olan şeylere, geleneksel değerlere karşı çıkma, ancak yerine herhangi bir alternatif koyamamaktan doğan değer karmaşası yaşayabilir ya da sırf isyan etmek için tüm değerleri reddetme eğiliminde olabilir. Herkesin kendi farklılıklarını ifade edebileceği ve farklılığıyla var olabileceği mümkünken tüm değerleri yıkmak sonucunda ortada hiçbir değer bırakmamak ve bundan ötürü gerçek anlamda birey olamamak söz konusu olabilir.

Olumlu olarak insancıllık ve eşitlik ilkesinden yola çıkarak herkesin özgür olabileceği, kendine özgü değer sistemleriyle bir arada durabileceği bir barış anlayışı geleneksel bir isyan modelinin ve değişime başkaldıran bir anlayışın önüne geçebilir.

Kişisel anlamda, kendi bireyliğimizi ve kendimize özgü yönleri sağlıklı bir biçimde ifade ederek kendimizi gerçekten değerli hissettiğimiz bir süreç deneyimleyebiliriz. Bilinen modellerden farklı ve yeteneklerimize uygun değer oluşturma becerilerine sahip çıkarak, kendimize özgü bir verimlilik modeli oluşturabilir ve bu şekilde fiziki dünyada sağlam temelli, somut bir bireyliği gerçekleştirebiliriz. Sanat, estetik konusunda sıra dışı bir üretkenlik sergileyebiliriz.

Astroloji Dergisi / Yazan: Hülya Çelebi

Kaynakça:
Banzhaf, Hajo ve Haebler, Anna, Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, İlhan Yayınevi, 1999
İlhan, Barış, Astroloji Dersleri, İlhan Yayınevi, 2004

Son Güncelleme 16 Ocak 2023 Akrep

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.