Venüs Mars Karesi, Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Venüs Mars Karesi ve Etkileri

Venüs Mars Karesi ve Etkileri

Venüs Mars karesi nasıl etkiler?

Mars itme enerjisini ifade eder. Mücadele etme, hareket etme ve yararsız olanı def etme fonksiyonunu gösterir. Venüs ise kendine çekme arzusunu ve gücünü yani cazibeyi simgeler. Kare açı; itme ve çekme enerjileri arasındaki gerilimin arttığını ve direnç, engellenme hissinin oluştuğunu göstermektedir.

Kısıtlayıcı Etkiler

Mars’ın geri gidişi 9 derece Kova ile başlamıştı. Şu an Mars geri gidişinin gölgesinden çıkarak tam anlamıyla fonksiyonunu dış dünyada gösterebileceği konuma geçmektedir. Bu güç Akrep’te bulunan Venüs’ü de fazlasıyla etkileyecektir.

Akrep burcunun yöneticisi olan Mars, Venüs’ü yönlendirmekte ancak bulunduğu Kova burcunun yöneticisi Satürn ise yönettiği Oğlak burcunda tüm gücünü bu iki fonksiyon üzerinde hissettiriyor. Satürn Oğlak’ta iken hedefe odaklı çalışmayı, disiplinli ve sorumluluk sahibi olmayı talep eder. Engeller ve sınırlamalar koyarak disiplin sağlar ve engelleri ortadan kaldırmak için istek yaratır. Bu nedenle Venüs ve Mars enerjisi arasındaki gerilim Satürn’ün etkisi ile kısıtlayıcı bir hale bürünebilir.

Venüs Mars Karesi “Güvensizlik”

Mars Kova ‘da iken insanın enerjisi, kısıtlayıcı olana karşı çıkmaya, geçerliliğini yitirmiş yapılarda reforma yönelir. Kendi bireyliğini farklılığını ortaya koyma savaşı verilir. İnatçı, bağımsız ve geleneklere aykırı şekilde hareket eder.

Venüs Akrep’te iken ilişki kurma biçimi yoğun, tutkulu ve sahiplenicidir. Ancak Venüs hem Akrep burcunda zararlı konumda olduğu için Venüs ile simgelenen güzellik, rahatlık, ahenk ve ılımlılık gibi konuların ifadesi zorlaşır, kişi kendine zarar verecek şeylere yönelebilir. Hayata ve ilişkilerine güvenemeyebilir.

Venüs’ün fonksiyonlarının doğru bir şekilde ifade edilebilmesi, sevginin ve doyumun hissedilebilmesi için Akrep burcunun kendi derinliklerine bakabilme cesareti gerekir.

Venüs geri giderken;

  • çekingenlik,
  • sosyal gerilemeye,
  • karşı cinsin yanında kendini kötü hissetmeye,
  • kendi değeri hakkında kuşku duymaya,
  • güvensizliklere neden olabilir.

Gerilim Etkisi

Kare açının sabit burçlar olan Akrep ve Kova burçlarında oluşması mahremiyet, gizlilik ve tek başınalık ile topluluk halinde yaşama, dost canlısı olma ve dürüst olmak ile ilgili çatışmayı gösterir. Bu kombinasyon çoğu zaman en güçlü düşünce ve duyguları ve derin kanaatleri üretir. Gölge yönüyle ise; Akrep –Kova etkileşimi, insanları motive eden şeyler konusunda küçümseyici, alaycı olma eğilimine sahiptir. Bu iki gezegen arasında oluşan kare açı gerilimli bir etki oluşturmaktadır.

Venüs Mars Karesinde “Olumlu Etkiler”

Bu gerilim olumlu anlamda tutkuyu ifade eder. Mars Venüs’e kuvvet verirken, Venüs de Mars prensibini yumuşatır. Sanatsal bir rekabet sağlayabilir. Sevdiği şey için savaşma gücü verir. Erkek ve kadın arasında tensel-erotik bir çekim hissedilebilir, karşı cins ile rahat ve doğal bir ilişki kurulabilir. Eş seçerken içgüdüler ile davranılabilir. Cinsellik doyumludur. Tutkular deneyime dönüşebilir. Gelişmiş bir ritim duygusu ve ince bir beğeni zevkine işaret eder. Ahenk ve uyum sağlama yeteneği gelişir. Aynı zamanda para için savaşılan, mücadele edilen bir dönemi de gösterir.

Venüs Mars Karesinde “Olumsuz Etkiler”

Olumsuz anlamda ise gezegenlerin fonksiyonlarının gerilimli, talepkar ve karşıdakini zorlayacak şekilde ortaya konulmasına neden olabilir. Ebedi doyumsuz olarak simgelenen bu açının diğer tezahürleri ise saldırgan güçlü cinsel istekler, taciz, kabalık, hiçbir şekilde tatmin olamama, arzuladığını alamayacak şekilde davranma, hareket ediş tarzının barışı ve güzelliği bozması.

Fırtınalı ilişkiler, cinsel rekabet, sadık olmamak, zararlı zevklere sahip olmak, eğlenceye düşkünlük, duyusal zevklere düşkünlük. Karşı cinsle çatışma. Zarif bir erotizm ile kaba bir cinsellik arasında git gel durumu. Şiddet dolu, hayvansı, saldırgandır ve kendisine zarar verir. Cinsel güvensizlik duyar ve karşı cinse güvenmez. Bir insana bağlanmak konusunda isteksizlik görülebilir.

 

Astroloji Dergisi

Asuman Adıbelli

www.astrolojidergisi.com

Son Güncelleme 23 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.