Ocak Ayı Önemli Astrolojik Olaylar ve Astrolojik Etkiler

Ocak Ayı Astrolojik Olaylar ve Astrolojik Etkiler

Ocak Önemli Ayı Astrolojik Olaylar ve Astrolojik Etkiler

Ocak Ayı önemli astrolojik enerji noktaları:

  • Oğlak burcunda bulunan Merkür’ün geri hareketi
  • İkizler burcundaki Mars’ın geri hareketi
  • 6 Ocak 2023 Güneş Oğlak ve Ay Yengeç burcunda Dolunay
  • 12 Ocak 2023 İkizler burcunda bulunan Mars’ın ileri hareketi
  • 18 Ocak 2023 Merkür’ün Oğlak burcunda ileri hareketi
  • 21 Ocak 2023 Güneş ve Ay Kova burcunda iken Yeniay

Misty Kuceris ©2022
Çeviren: Belgin Avunduk

2023 yılı Merkür Oğlak burcunda ve Mars İkizler burcunda geri hareket ediyorken başlıyor. Her ikisi de Ocak ayı ortasında ileri gitmeye başlayacaklar. Yine de Merkür’ün 29 Ocak’a kadar yaptığı çeşitli üçlü açılarla ay sonuna kadar Merkür’ün tamamen ileri gitmeye başladığını hissetmeyeceksiniz. Bu nedenle kendinizi işle ilgili sorumluluklarınız ile ailevi yükümlülükleriniz arasındaki dengeyi nasıl kuracağınızı düşünürken bulacaksınız.

Hayatınıza devam etmenizi engelleyen eski sorunları da çözmek isteyeceksiniz. Mutluluğunuza engel olan geçmiş acılardan kurtulmaya istekli olduğunuz noktada olacaksınız. Gerginlik ve hayal kırıklığından bıktınız. Artık devam etmeye hazırsınız.

Venüs Pluto Kavuşumu

Ay başlarken 1 Ocak‘ta Venüs Plüto ile kavuşacak. Bu hayatınıza devam etmek için iyi bir işarettir. Venüs Plüto ile kavuşum yaptığında genellikle taahhütler oluşturma veya sürdürme ihtiyacı hissedersiniz. Kimseyi hafife almak istemezsiniz. İlişkilerinizde kendinizi çok gergin hissedersiniz. Nitekim Venüs ve Plüto birbirlerini etkilediklerinde yoğun bir ihtiras duygusu yaşanır. İlişkilerinizde başarılı olmak için elinizden gelen her şeyi yaparsınız.

Bazen salıverme zamanıdır ama Venüs ve Plüto söz konusu olduğunda bunu yapmak istemezsiniz. İşe yarayacağını umarak kötü bir ilişkide kalıp sonra bunun acısını duyarsınız. Ancak akabinde ayrılıp yeni bir ilişki bulmayı tercih edersiniz.

2 Ocak‘ta dikkat etmezseniz geri giden Merkür Neptün’le 60’lık açı yaptığından kurban olmak kolaydır. Sadece acele hareket etmek ve günü kurtarmak isteyebilirsiniz. Ancak Merkür ve Neptün açı oluşturduğunda net düşünmek her zaman kolay değildir. Sınırlar çözülüyor gibi görünür ama her şey göründüğü gibi değildir. Bu durumlara yaklaşımınızı ilk sorgulayışınız da değildir.

Aslında bugün olanların 24 Aralık’ta olanlara benzer olduğunu görebilirsiniz. O zamanlar belirli bir durumu halletmeye çalışmış ancak söylenmesi veya yapılması gerekenleri tam olarak iletememiş olabilirsiniz. Bunun nedeni Merkür’ün bu üçlü açı dizisinde ilk kez Neptün’le 60’lık açı oluşturması nedeniyle o sırada tüm bilgilere sahip olmamanızdır.

Merkür Geri Hareketi

Artık daha fazla bilgi almaya başladığınızdan her şey biraz daha anlaşılabilir hale gelmiş olabilir. Ancak Merkür geri hareket ettiği için hala derdinizi anlatamıyor olabilirsiniz. İşler hala değişme sürecinde ve hala daha fazla bilgiye ihtiyacınız var. Dürüst olmak gerekirse ihtiyacınız olan tüm bilgileri bu açının bu üçlü dizide son kez meydana geldiği ve her iki gezegenin de ileri olduğu 6 Şubat‘a kadar alamayabilirsiniz.

Geri giden Merkür Neptün ile altmışlık açı oluşturduktan sonra Venüs Kova burcuna girecek. Venüs Kova burcunda olduğunda diğer insanların dahil olduğu durumlardan geri çekilmenin daha kolay olduğunu görürsünüz. Yakın bağlantılar kurmakla o kadar ilgilenmezsiniz. Bunun yerine sadece her şeyin olmasına izin vermek istersiniz. Kimsenin sizi sıkıştırmasını veya kontrol etmesini istemezsiniz. Yeni fikirlere açık olsanız ve yeni bakış açılarına değer verseniz de tuhaf şeylere katlanmak istemezsiniz.

Venüs Jüpiter Altmışlık Açısı

4 Ocak‘ta Venüs Jüpiter’le altmışlık açı yaptığında kendinizi çok iyimser hissedebilirsiniz. Özellikle Kova burcundaki Venüs ve Koç burcundaki Jüpiter ile her şeyin başarılabileceğine inanmak söz konusudur. Risk almak isteyebilirsiniz. Geleceğe güvenebilirsiniz.

Sadece yüksek iyimserlik seviyeniz nedeniyle aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Örneğin fiziksel yeteneklerinizi zorlamanız bazı fiziksel sorunlara neden olabilir. Veya hayatta çok fazla taahhütte bulunabilirsiniz ancak başkalarına verdiğiniz her sözü tutamayabilirsiniz. İstediğinizi yapmayı seçebileceğinizi anlamak da önemlidir. Ayrıca bir şeyler yolunda gitmezse davranışınızı haklı çıkarmanıza gerek yoktur.

6 Ocak‘ta günün ilerleyen saatlerinde Dolunay meydana gelmeden önce Venüs Ceres ile üçgen açı yapacak. Şu anda dengeyi hissedebilirsiniz. En iyi sonuçları elde etmek için mantığı nasıl uygulayacağınızı öğrenirken yaptığınız işte tutkuyu nasıl bulacağınızı bilirsiniz. İnsanları büyüleyebilirsiniz. İyi pazarlık yapabilir ve temel olarak kazanan durumlar oluşturabilirsiniz.

Günün ilerleyen saatlerinde Dolunay meydana geldiğinde Venüs’ün Ceres ile olan üçgen açısı nedeniyle kazanan durumlar ortaya çıkaran enerji hala devam ediyor olacak. Aynı zamanda Oğlak burcundaki Güneş geri giden Merkür ile kavuşum yaparken Yengeç burcundaki Ay’a karşıt açı yapacak. Bunun anlamı siz iş yerindeki durumlardan hala galip çıkarken, işte çok fazla zaman geçirdiğinizi ve onlara yeterince vakit ayırmadığınızı hisseden bazı aile üyeleri olabilir. Bu nedenle ailenizin ihtiyaçlarını dinlemek önemlidir.

Aileniz için tüm enerjinizi işe harcamanın önemli olduğuna inanabilirsiniz ancak onların bu enerjiyi, onlarla zaman geçirmenizi tercih ettiklerini öğrenince şaşırabilirsiniz. Ayrıca Güneş/Merkür kavuşumunun geri giden Uranüs’le üçgen açı oluşturması ve Ay’ın geri giden Uranüs’le altmışlık açı oluşturması nedeniyle sadece ihtiyaçlarını dinleyerek bazı aile dinamiklerini farklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Merkür Uranüs Üçgen Açısı

8 Ocak‘ta geri giden Merkür geri giden Uranüs ile üçgen açı yaptığında 17 Aralık 2022’de aldığınız bilgiler size hatırlatılıyor olacak. O sırada işle ilgili bazı beklenmedik bilgiler almış olabilirsiniz. Bunun nedeni o zamanlar ileri hareket eden Merkür’ün bu üçlü açı dizisinde geri giden Uranüs ile ilk üçgen açıyı oluşturmasıydı. Merkür artık geri hareket ettiğinden bu bilgiler size hatırlatılacak ve bir kez daha işinize uygulayabileceksiniz.

Ayrıca iş sorumluluklarınızı ve aile yükümlülüklerinizi nasıl dengeleyebileceğiniz konusunda daha fazla bilgi alabilirsiniz. Bu bilgi hakkında düşünmeniz gerektiğine karar verebilir ve kendinizi bu bilgiye göre hareket etmek için 29 Ocak’a kadar beklerken bulabilirsiniz çünkü o zaman her ikisi de ileri hareket halinde olan Merkür ve Uranüs, bu üçlü açı dizisinde son kez üçgen açı yapacaklar.

11 Ocak‘ta geri giden Merkür’ün Kayron’la kare açı oluşturmasına bir saatten az bir süre kala Venüs Ay Düğümleri Eksenine kare açı yapacak. Venüs Kova’da olduğundan arkadaşlar sizin için önemli olsa da yakın ilişkilerle çok fazla ilgilenmeyebilirsiniz. Kendinize saklamayı tercih edebilirsiniz. Bu Kuzey Ay Düğümü Boğa Burcunda ve Güney Ay Düğümü ise Akrep Burcunda olduğu için daha fazla vurgulanır. Temel olarak kişisel bilgilerinizi ifşa etmek ve hatta geçmişi düşünmek için zaman harcamadan hayatınıza devam etmek isteyebilirsiniz.

Merkür Kayron Kare Açısı

Geri giden Merkür Kayron’la kare açıya ilerlerken canınızı acıtan herhangi bir bilgiyi kimseyle paylaşmak istemeyebilirsiniz. Yine de 15 Aralık 2022’den itibaren başlayan bazı zor ve sancılı durumlar yeniden su yüzüne çıkabilir. Bunun nedeni bu açının ilk olarak 15 Aralık 2022’de Merkür ileri ve Kayron geri hareketteyken meydana gelen Merkür üçlü açı dizisinin bir parçası olmasıdır.

O zamanlar bu meseleleri halletmek istiyordunuz ama bu o kadar kolay olmadı. İşin içinde çok fazla üzüntü vardı. Geri giden Merkür ile bu konuları tartışabilir ancak yine de çözemeyebilirsiniz. Aslına bakılırsa bu açının her iki gezegenle de son kez gerçekleştiği 27 Ocak’a kadar durumla uğraşmaya istekli olmayabilirsiniz. O zamana kadar bunun yeterli olduğuna ve artık üzüntüyle uğraşmanıza gerek olmadığına karar verebilirsiniz.

Venüs Kayron Altmışlık Açısı

12 Ocak‘ta Mars ileri gitmeye başlamadan önce Venüs Kayron’la 60’lık açı oluşturacak. Bu da geçmişteki acılardan iyileşmeye başlamanın şimdi daha kolay olduğunu gösterir. İnsanlara nazik bir şekilde davranmanın yollarını bulmak da kolaydır. Venüs Kova burcunda olduğu için herhangi bir mahrem durumun ortaya çıkmasını istemeseniz de yine de insanların etrafınızda kendilerini rahat hissetmelerini ve herkesin hayatlarına devam edebilmesini sağlamak istersiniz.

İkizler burcundaki Mars yön değiştirirken fiziksel enerjinizde bir artış hissedersiniz. Mars 30 Ekim 2022’de geri hareket etmeye başlamıştı. Yaklaşık iki yılda bir Mars geri hareket eder ve bu da Mars’ın bir burçta kalma süresini uzatır. Genellikle Mars yaklaşık 1,5 aydır bir burçtadır. Ancak Mars’ın ilk olarak 20 Ağustos 2022’de İkizler burcuna girmesi ve 26 Mart 2023’e kadar bu burçtan ayrılmaması Mars’ın yaklaşık yedi aydır İkizler burcunda olduğu anlamına gelir.

Mars geri hareket ettiğinde daha az enerjiniz varmış gibi hissetmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni Mars’ın dayanıklılığınızı ve fiziksel canlılığınızı yönetmesidir. Ayrıca Mars İkizler burcunda olduğu için sözleriniz her zaman doğru çıkmamış olabilir. Aslında Merkür geri gidiyormuş gibi hissetmiş olabilirsiniz. Düşüncelerinizi ifade etmek için doğru kelimeleri bulmanız zaman almış olabilir.
Artık Mars ileri gittiğine göre sözlerinizi iletmek ve iletişim kurmak daha kolay olacak.

Zihninizin hızlandığını görebilirsiniz. Aslında kelimeler ağzınızdan çok hızlı çıkabilir ve zihniniz ağzınıza yetişemeyebilir. Buna “ağzından dökülmek” demeyi seviyorum. Ayrıca Mars’ın geri harekette olduğu dönemde bazı kararlar almaya çalışmış olabilirsiniz ancak bunlardan çok azı işe yaramış olabilir. Şimdi sanki kendiliğinden oluyormuş gibi bu meseleleri çözebilirsiniz.

14 Ocak‘ta Venüs geri giden Uranüs’le kare açı yaptığında insanlar kişisel alanınızı işgal ediyormuş gibi hissedersiniz. Kendi kararlarınızı vermek ve kendi yolunuza gitmek sizin için çok önemlidir. Bireyselliğinizi korumanız gerekir. Bu nedenle diğer insanlar size ne yapmanız gerektiğini söylemeye çalışırsa buna müsamaha göstermezsiniz. Bunun yerine başkalarının sizden yararlanmaya çalıştığını hisseder ve buna izin vermezsiniz.

Merkür Mars 150’lik Açısı

17 Ocak‘ta geri giden Merkür Mars’la 150’lik açı oluşturduğunda düşünmeden konuşma eğilimi vardır. Bu açı ilk olarak 15 Aralık 2022’de gerçekleşen bir üçlü açı dizisinin parçasıdır. O sırada başka birinin size hak ettiğiniz saygıyı göstermediğini düşünmüş olabilirsiniz. Veya bazı çözülmemiş sorunları gündeme getiren bir durum meydana gelmiş olabilir. Durumu çevreleyen çok fazla öfke ortaya çıkmış ve bu nedenle bunu Aralık ayında çözmek mümkün olmamış olabilir.

Geri giden Merkür ile o olaya bakmanız ve özellikle de Mars ileri gittiğine göre hayatınıza devam etmenin sizin yararınıza olup olmadığını belirlemeniz gerekebilir. Bırakamıyorsanız ve hayatınıza devam edemiyorsanız 20 Ocak’ta her iki gezegen de ileri gittiğinde meseleyi halletmek zorunda kalabilirsiniz.

Oğlak burcundaki Merkür 18 Ocak‘ta ileri hareket etmeye başlayacak. Merkür 29 Aralık 2022’de gerilemeye başlamıştı. Merkür Oğlak burcunda geri giderken kariyer konusunda çok düşündünüz. Hayatta doğru yolda olup olmadığınızı belirlemek için çeşitli hedeflerinizi bile gözden geçirdiniz. İşler size çok ciddi göründü ve hiçbir şeyi hafife almadınız. Aynı zamanda Merkür Uranüs’le üçgen açılar yaptığı için yeni fikirlere Merkür Oğlak burcunda olduğundan daha açıktınız.

Bu Merkür’ün geri gittiği dönemde istediğiniz kadar çok şey yapamadığınız için hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Veya diğer insanlar sizi dinlemiyormuş gibi hissetmiş olabilirsiniz. Bugün tam olarak böyle hissetmeseniz bile Merkür ileri gitmeye başladığında ve zaman geçtikçe bu kendi kendine çözülecektir. Acele etmeyin ve oldukça organize olduğunuzu bilin. Şu anda kendinize güvenin.

Güneş Kova Burcunda

20 Ocak‘ta Güneş Kova burcuna girerken hayatınıza devam etmek istiyormuş gibi hissedersiniz. Başkalarının size yapmanız gerekenleri söylemesini istemezsiniz. Ayrıca çok fazla taahhütte bulunmak da istemezsiniz. Bununla birlikte, Ay aynı zamanda Merkür’le tam kavuşum yaptığı için insanların sizi anladığından emin olmak istersiniz.

Güneş Kova’ya girdikten birkaç saat sonra Merkür bu üçlü açı dizisinde Mars’la son 150’lik açısını oluşturacak. Diğer insanlar sizi dinlemeye veya ihtiyacınız olan duygusal desteği vermeye istekli değilse kendinizi hayal kırıklığına uğramış hissedersiniz. Nitekim bu desteğin olmaması Merkür ileri ve Mars geri hareketindeyken 15 Aralık 2022’de veya Merkür geri ve Mars ileri hareketteyken 17 Ocak 2023’te meydana gelen önceki olayları size hatırlatabilir. Veya bugün hissettiğiniz hüsran, 15 Aralık 2022’de meydana gelen ve sadece birkaç gün önce 17 Ocak’ta hala çözülmemiş olan şeyin doğrudan bir sonucu olabilir.

Sorunun bugün çözülüp çözülmeyeceği size kalmış. Çözümlerden biri diğer kişinin size asla destek vermeyeceğini anlamak olabilir. Başka bir çözüm ihtiyacınız olan desteği o kişiye bir kez daha bildirmek olabilir. Ardından o kişinin size destek verip veremeyeceğine karar vermesine izin verin. Her iki durumda da hayatınıza devam etmek ve bu kişiyle ilgili tüm beklentilerinizi bir kenara bırakmak en iyisidir.

21 Ocak‘ta meydana gelen Yeniay döneminde yeni fikirlere açık olmak çok önemlidir. Bunun nedeni bu Yeniay’da hem Güneş hem de Ay’ın Kova burcunda olmasıdır. Eski planlara hapsedilmek istemezsiniz. Ayrıca diğer insanların size yapmanız gerekenleri söylemediğinden de emin olmak istersiniz.

Hem Merkür hem de Mars artık geri gitmediğinden hayatınıza devam edebileceğinizi hissedersiniz. Sadece gevşemeyi unutacak kadar zorlamayın. Yeni bir maceraya hazırsınız. Tek yapmanız gereken hangi maceraya atılmak istediğinizi bulmaktır.

Boğa Burcunda Uranüs İleri Hareketi

Boğa burcundaki Uranüs’ün 22 Ocak‘ta ileri gitmeye başlamasına bir saatten az bir süre kala Venüs Satürn’le kavuşacak ve odaklanmak daha kolay hale gelecek. Eylemlerinizin sorumluluğunu yüklenebilirsiniz. İşleri ciddiye alabilirsiniz. Sorunları çözebilirsiniz. Ayrıca Uranüs ileri gittiğinde durumlara hızla, düşünmeden atlamak isteyebilirsiniz. Ancak Venüs Satürn ile kavuştuğunda yavaşlayabilirsiniz.

Venüs, Satürn ile kavuştuktan sonra Uranüs yön değiştirecek. Uranüs 24 Ağustos 2022’de geri hareket etmeye başlamıştı. Uranüs’ün geri harekette olduğu zaman diliminde durumlar yavaşlamış olabilir. Ya da yeni çözümler bulmak pek işe yaramadığı için konuların çözülmesi zor olmuş olabilir. Uranüs şimdi ileri hareket ettiğinden bunun gerçekleşmesinin birkaç yolu vardır. Çözülmemiş herhangi bir anlaşmazlığın artık çözülebilmesi için onunla ilgilenmeniz gerekebilir. Ya da haklarınız için savaşmanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

Eğer durum buysa bunu yapmaya hazırsınızdır. Ancak olaylar kişisel olmaktan çok küresel olabilir ve bu her zaman Uranüs yön değiştirdiğinde gerçekleşmez. Bu gerginliğe insanların hükümet yetkililerine ihtiyaçlarının karşılanmadığını bildirdiği bir kamu gösterisi neden olabilir. Sosyal medyada bir sorun olabilir veya büyük bir bilgisayar korsanlığı skandalı ortaya çıkabilir.

Venüs Balık Burcunda

26 Ocak‘ta Venüs Balık burcuna girdiğinde kendinizi huzur ve diğer memnuniyet verici durumlarla çevrelemek isteyebilirsiniz. Ay Koç burcunda olduğundan bu biraz zor olabilir. Ama ancak akışa bırakırsanız olur. Neden? Çünkü Balık burcundaki Venüs ile ya hayatınızdaki durumlarla ilgilenebileceğiniz ya da başkalarının bu durumlarla sizin ilgilenmenize gerek kalmayacak şekilde ilgileneceği duygusu vardır. Temel olarak çok fazla çaba harcamak istemezsiniz. Akışla gitme eğilimi daha fazladır. Rahatlamaya ve hayata yumuşak bir şekilde yaklaşmaya çalışabilirsiniz.

Merkür 27 Ocak‘ta bu üçlü açı dizisinde Kayron’la son karesini oluşturacak. 15 Aralık 2022’de bu açı ilk kez ortaya çıktığında sorunları çözmek istediniz ama işin içinde çok fazla sorun vardı. Ve siz bu sorunlarla baş etmeye hazır değildiniz. O sırada Merkür ileri ve Kayron geri hareketteydi. Bu açı 11 Ocak’ta ikinci kez gerçekleştiğinde Merkür geri ve Kayron ileri hareket ediyordu.

Geçmişten gelen meseleler bir kez daha su yüzüne çıktı. Ve yine de bu problemler hakkında kolay kolay konuşamadınız. Artık her iki gezegen de ileri hareket ediyor olduğuna göre duruma bakabilir ve ilgili kişilerle konuyu tartışabilirsiniz. Şimdi hayatınıza devam etmeye hazırsınız. Daha da önemlisi başkalarının hayatındaki acıya tutunmanıza gerek yok.

Merkür Uranüs Üçgen Açısı

Ocak ayı sona ererken Merkür son üçlü açı dizisini 29 Ocak‘ta Uranüs’le üçgen açı yaptığında oluşturacak. 17 Aralık 2022’de bu üçgen açı ilk kez ortaya çıktığında iş sorumluluklarınızla ailevi yükümlülüklerinizi nasıl dengeleyeceğinizi anlamanıza yardımcı olabilecek bazı yeni bilgiler almış olabilirsiniz. 8 Ocak’ta bu açı gerçekleştiğinde hem Merkür hem de Uranüs geri hareket halindeydi ve iş/aile dengesini nasıl oluşturacağınızı yeniden değerlendirme fırsatı bulmuş olabilirsiniz.

Artık her iki gezegen de ileri gittiğine göre ne yapmanız gerektiğini ve hayatınıza nasıl devam edeceğinizi biliyorsunuz. Ayrıca hayatınıza devam etmenizi engelleyen eski sorunları çözmeye ve mutluluğunuza engel olan geçmiş acıları salıvermeye de hazırsınız. Gerçek şu ki gerginlik ve hayal kırıklığından bıktınız. Devam etmeye hazırsınız.

Misty Kuceris ©2022
mistykuceris.com

Çeviren: Belgin Avunduk
Astroloji Dergisi

Son Güncelleme 30 Aralık 2022 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.