Mars Neptün Kavuşumu

Mars Neptün Kavuşumu

Mars Neptün Kavuşumu

Mars Neptün Kavuşumu, hayatımızı nasıl etkiler? Olumsuz etkilere nasıl karşılık vermemiz gerekir? Mars Neptün kavuşumlarında dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?

Mücadelenin gezegeni Mars hayallerin gezegeni Neptün ile kavuşuyor.

Efe Erten – Astroloji Dergisi

Bu açı hayaller için mücadele etmeyi gösterir. Gözle görülemeyen elle tutulamayan enerjileri hissederek ve akışı kabullenerek hareket etmek görülür. İnsan, ilahi işaretleri izleyerek aksiyona geçer. Böylece eylemlerine yüce bir güç tarafından yol gösterilir.

Balık burcundaki Mars, beş duyuyla algılanan âlemin dışındaki akıntıyı hissederek hareket eder. Enerjisini akıştaki enerjilere yöneltmiştir. Bilinçli aklın isteklerini bırakarak enerjisini kullanır. Etrafındaki işaretleri izleyerek ve içsel rehberliğini dinleyerek davranır. Kabullenerek mücadele eder. Kendini aşarak savaşır. Şefkat, merhamet, vericilik ve diğerkâmlık ile yardıma muhtaç durumdakilere destek olmak amacıyla harekete geçer.

Mars Neptün Kavuşumu, Olumsuz Etkiler

Balık’taki Mars Neptün kavuşumuna verilecek olumsuz tepki, özlemlerin, fantezilerin ve idealizasyonların izinde hareket etmektir. Beklentilerde ve hayallerde kaybolunur. Bu ışıltılı hayali elde etmek için harekete geçilir. Bu aslında bir kaçıştır: Bir fantezi uğruna savaşılır; gerçek bir mücadeleden kaçılır.

Hareketleri yanlış yönlendirilmektedir. Kendini amaçsızca sürüklenmeye bırakır. İnsan kendini zayıf ve çaresiz hisseder. Bu noktada

  • uyuşukluk,
  • acizlik,
  • sarhoşluk ve
  • bağımlılık

modellerine rastlanır.

Hareketlere kaos egemen olur. Mars/Neptün’ün bir başka gölge tezahürü ise kendi istekleriyle başkalarının isteklerini karıştırmaktır. İnsan kendini her şeye gücü yeten mutlak bir kurtarıcı veya sefil hâlde bir kurban olarak görebilir.

İlk durumda başkalarının isteklerine göre veya onlar için hareket eder. Diğerlerini kurtarma operasyonlarına girişir. İkinci durumda kendi isteklerini diğer insanların yapmasını bekler. Vicdan azabı yaratarak isteklerini yaptırır.

Mars Neptün Kavuşumu, Atılması Gereken Adımlar

Balık’taki Mars Neptün kavuşumuna verilecek sağlıklı cevap, her türlü özlem, beklenti, fantezi ve idealizasyonu bırakmaktır. Bilinçli aklın isteklerini bırakmak gerekir. Bu sayede insan, ışıltılı bir hayal tarafından aldatılmaz.

  • Kendi içsel rehberliğini dinleyebilir.
  • İlahi işaretleri izler.
  • Havadaki elle tutulamayan, gözle görülemeyen enerjileri hisseder.

Böylece hareketlerine yol gösterilir. Doğru zamanda doğru adımı atar. Tüm hareketlerinde evrensel bir ritim duygusuna rastlanır. Mars/Neptün’ün bir diğer verimli kullanımı, hayallerini gerçekleştirmektir.

İlhamla harekete geçmek ve bir vizyonu gerçeğe dönüştürmek mümkündür.

Ayrıca, bu açı etkisindeyken, insanın savaşma şekli şiddet içermemelidir. Tam aksine, boyun eğerek fethetmek daha uygundur.

Kimler Daha Yoğun Etki Alır?

Mars Neptün kavuşumu, 24 derece Balık burcunda gerçekleşecek. Doğum Haritasında 24 derece Balık’ın düştüğü evin ifade ettiği yaşam alanında, hareketlerinde yol gösterilmek, ilhamla harekete geçmek ve bir vizyonu gerçekleştirmek mümkündür.

24 derece değişken burçlarda (İkizler, Yay, Başak) bulunan gezegenler, özlemlerin ışığında yanlış yönlendirilip sürüklenme tehlikesindedir. Bu fonksiyonları, bilinçli aklın isteklerini bırakıp akışta kalarak kullanmak gerekir.

 

Astroloji Dergisi – Yazan: Efe Erten

Kaynakça
Banzhaf, Hajo ve Haebler, Anna, Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, İlhan Yayınevi, 1999
İlhan, Barış, Astroloji Dersleri, İlhan Yayınevi, 2004
Tompkins, Sue, Astrolojide Açılar: Horoskopta Gezegensel İlişkileri Anlama Rehberi, Barış İlhan Yayınevi, 2008

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.