Mars Jüpiter Karesi, Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Mars Jüpiter Karesi, Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Mars Jüpiter Karesi, Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Mars jüpiter karesi hayatımızı nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Mars Jüpiter karesi ile ortaya çıkan etkilere nasıl karşılık vermeliyiz?

Bugün (8 Aralık 2021) yöneticisi olduğu Akrep burcundaki Mars ile Kova’daki Jüpiter arasında zorlayıcı kare açı kesinleşiyor. Açının etkin olacağı birkaç gün boyunca,

  • Risk almak için fazlasıyla cesur olmaya meyilli olabiliriz.
  • Özgüvenimiz oldukça artabilir.
  • Daha kaba ve pervasız davranışlar sergileyebiliriz.
  • Kazalara açık bir zaman dilimindeyiz.
  • İlişkilerimizde kibirden kaynaklanan gerginlikler söz konusu olabilir.
  • Toplum içinde problemler, protestolar ve çatışmalar artabilir.
  • Askerî alanda hareketlenmeler

gündeme gelebilir.

  • Mars Akrep burcundayken,
  • dürtülerimiz kuvvetli ve belirli bir amaca yöneliktir.
  • Krizler karşısında harekete geçebiliriz,
  • enerjileri birleştirebilir ve manipüle edebiliriz,
  • stratejik mücadele gücümüz artar.
  • Çok sayıda insanın işin içine karıştığı sorunları çözme konusunda inisiyatif alabiliriz.
  • Ne istediğimizi biliriz.

Mars Jüpiter Karesi ile Kolay kolay uzlaşmayan, kararlı ve cesur bir halde oluruz. Olayları siyah-beyaz görerek, ‘ya yap ya öl’ tarzında davranmaya meyilliyizdir. Çok nadir pes ederiz. Bu konumun bariz ifadesi ‘güç savaşı’dır.

Asıl gücün, zamanı geldiğinde doğanın ritmine uyum sağlayarak kaybetmeyi, bırakmayı, affetmeyi, teslim olmayı ve ölmeyi öğrenmek olduğunu kavramamız gerekir. Yoksa önümüze acizlik ve güçsüzlükle ilgili deneyimler çıkmaya devam eder.

Mars Jüpiter Karesi ve Jüpiter Kova Burcunda

Jüpiter Kova burcundayken özgürlük anlayışımız ve ihtiyacımız kolayca anarşiye dönüşebilir.

Başkaldırmak, isyan ve diğerlerinden ne kadar farklı olduğumuzu gösterme isteğimiz her zamankinden fazla olabilir. Kendi standartlarımızı kendimiz oluşturabiliriz ancak kendi inanç ve doğrularımızı başkalarına dayatmama hassasiyetini göstermek, korumamız gereken erdemli bir davranış biçimidir.

Açının etkin olduğu birkaç günlük süreçte pervasızca hareket etmezsek ve ne yaptığımızı yakından takip edersek, bu kısa süreyi çok başarılı ve enerjik bir aktivite zamanı olarak değerlendirebiliriz. Bununla birlikte, tüm faktörleri göz önünde bulundurmadan ve dengeli bir yargıya varmadan hızla harekete geçmek daha cazip gelebilir.

Bugün yaptığımız her şeyin “altına dönüşeceği” konusunda yersiz bir iyimserliğe kapılabiliriz. Elbette bu da mümkün olabilir, ama asla şans eseri olarak değil. Mutlaka bilinçli bir çaba harcayarak ve karşılaştığımız fırsatları akıllı planlama ve öngörü yoluyla ölçüp tarttıktan sonra hareket etmemiz faydalı olur.

Bu açının etkisiyle gelecek için harekete geçmeye meyilli olabiliriz, çünkü ne olduğundan çok ne olabileceğiyle ilgilenmek isteyebiliriz. Bu nedenle yeni projelerle ilgilenmek ve geliştirmek için iyi bir zaman dilimindeyiz. Ancak kaynaklarımızın ötesine geçmemeye özen göstererek, ayağımızı yorganımıza göre uzatmak yararlı olacaktır.

Nasıl Hareket Etmeliyiz?

Etki ve deneyim alanlarımızı genişletmek için psikolojik veya fiziksel olarak kendi gücümüzü aşırı zorlamamaya dikkat edelim. Her iki tarafta da kendimizi o kadar güçlü ve dinç hissedebiliriz ki normal enerji sınırlarımızı aşabiliriz. Ancak bunun bedelini ödememiz gereken zaman daha sonra geldiğinde pek hoş olmayan sonuçlarla karşılaşabiliriz. Ayrıca dikkatsiz hareket bu dönemde kazalara neden olabilir. Bu sebeple dürtüsel davranmamak iyi olur.

Jüpiter, evrenin daha fazlasını kendi deneyimimize dahil etme arzumuzu yönetir, gelişmek isteriz. Bu, evren hakkında daha bilinçli olmak ve onu daha fazla deneyimlemek anlamına gelebilir veya kendi egomuzun daha büyük “zaferi” için evrene hükmetmeye çalışmak anlamına da gelebilir.

İkinci eğilim bu açının etkin olduğu zaman diliminde özellikle daha baskın olabilir. Fakat bugünlerdeki hareket tarzımız ileride sorunlara yol açabilir. Bu açı, çok gerçek bir şekilde birey olarak gelişme çabalarımızı da test eder. Bununla beraber tatmin edici bir şekilde çalışan bu enerjiler farkındalıkla hareket ettiğimizde son derece olumlu gelişmelere de zemin hazırlayabilir.

Bunun için deneyimlerimizden faydalanmalı ve gelişim fırsatlarından yararlanmaya gayret etmeliyiz. Bütünün ve hepimizin hayrına tezahür etmesini dilerim.

Astroloji Dergisi / Yazan: Işık Canan Kaya

Kaynakça:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan
Astrolojide Açılar, Sue Tompkins
Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, Hajo Banzhaf-Anna Haebler
Planets in Transit, Robert Hand

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.