Koç Burcu Çocuğu Özellikleri

Koç Burcu Çocuğu Özellikleri, Koç Çocuğuna Nasıl Davranılır? Koç Çocuğu nasıl yetiştirilir, nasıl eğitilir?

Koç Burcu Çocuğu Özellikleri

Koç Burcu Çocuğuna Nasıl Davranmalı? Koç burcu çocuğu nasıl eğitilir? Koç burcu kız çocuğu ve koç burcu erkek çocuğu genel özellikleri ve davranış nitelikleri.

Koç Burcu Çocuğunun Kişilik Özellikleri

Koç burcu çocukları, yüksek enerjileri ile idare edilmeleri zor görünürse de, enerjilerini atabilecekleri uygun alanlar oluşturursanız problem kalmayacaktır. İçlerindeki liderlik arzusu küçük yaşlarda kendini gösterir. İstediğini yaptırmak için sizi çok fazla zorlayacaktır. Çeşitli oyunlara başvurmadan ne istiyorsa yüksek sesle söyleyecek ve hemen o dakika olmasını isteyecektir. İstedikleri olmadığı taktirde aşırı hırçın olabilirler.

Bunu tekrarladığınız taktirde bu hırçınlık artık doğrudan görülmeye başlar. Ne istediğinizi ve ne istemediğinizi açıkça söyleyin. “Hayır” dediğinizde hırçınlık yaptığında “Evet” derseniz artık istediği her şeyi hırçınlık yaparak zorla yaptıracaktır. Kabullenin ya makul bir yol bulun ya da karşınızdakinin bir koç çocuğu olduğunu bilerek hareket edin.

Koç burcu erkek veya kız çocuğu fark etmez liderlik özelliği ön plandadır. Bu özelliği bilinerek hareket edilmelidir. Öncülük edeceği sorumluluklar verilmesi onun bu yönünü destekleyecektir. Onun bu özelliğini zayıflatacak yaklaşımlar ileride içi ve dışı farklı özellikler sunmasına neden olabilir.

  • Oyun oynanırken kararları ona bırakın
  • Oyun organizasyonlarını ve karar verme yetkisini ona bırakın
  • Odası varsa odası ile ilgili kararlar vermesini sağlayın
  • Aile toplantıları yapıp kendisi ile ilgili kararları almasını destekleyin
  • Doğrudan “yap” demeyin, alternatifler sunun ve kararı onun almasını sağlayın

Koç Burcu Çocuğu En Belirgin Özellikleri Nelerdir?

Koç burcu çocukları enerjik ve cesur olma eğilimindedir. İnatçı ve kararlı bir yapıları vardır, istedikleri şeyleri elde etmek için çalışırlar ve başarıya ulaşmak için zorlu çalışmalara katlanabilirler. Hızlı düşünürler ve spontan hareket etmeye eğilimlidirler, bu nedenle bazen aceleci davranabilirler. Ayrıca, liderlik özellikleri de sıkça görülen özellikler arasındadır. Koç burcu kız çocuğu ve Koç burcu erkek çocuğu en belirgin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz.

1- Enerjik ve cesur: Koç burcu çocukları hareketli ve dinamik bir yapıya sahiptir. Cesur olmaları nedeniyle, genellikle risk almaktan korkmazlar.

2- İnatçı ve kararlı: Koç burcu çocukları, hedeflerine ulaşmak için kararlı bir şekilde çalışırlar. İstedikleri şeyleri elde etmek için zorlu çalışmalara katlanabilirler.

3- Spontan ve aceleci: Koç burcu çocukları, hızlı düşünürler ve spontan hareket etmeye eğilimlidirler. Bu nedenle, bazen aceleci davranabilirler.

4- Liderlik özellikleri: Koç burcu çocukları, doğal liderdirler. Kendi başlarına hareket etmeyi sevdikleri gibi, diğer insanları da motive etmekten keyif alırlar.

5- Sabırsız: Koç burcu çocukları, sabırsız bir yapının yanı sıra, bir şeyleri hemen yapmak isteme eğilimindedirler. Bu nedenle, zaman zaman başkalarını da zorlayabilirler.

6- Dürüst ve doğrudan: Koç burcu çocukları, dürüstlük ve açıklık konusunda oldukça titizdirler. Söyledikleri şeyleri doğrudan ifade ederler ve olayları net bir şekilde anlatırlar.

7- Rekabetçi: Koç burcu çocukları, doğaları gereği rekabetçidirler. Herhangi bir yarışmada veya oyunda kazanmak için ellerinden geleni yaparlar.

8- Kolay sinirlenir: Koç burcu çocukları, sinirli bir yapısı olan çabuk sinirlenen insanlar olabilirler. Sabırsızlıkları, onları kolayca öfkelenmeye ve sinirlenmeye sevk edebilir.

9- Kendine güvenen: Koç burcu çocukları, kendine güvenli bir yapıya sahiptirler. Kendi yeteneklerine ve fikirlerine inanırlar ve kendilerine güvenleri yüksektir.

10- Kendi başına hareket etmeyi sever: Koç burcu çocukları, bağımsız olmayı severler. Kendi başlarına hareket etmekten hoşlanırlar ve kendi kararlarını verirler.

11 -Maceracı: Koç burcu çocukları, maceracı bir ruha sahiptirler. Yeni şeyler keşfetmek, keşifler yapmak ve yeni deneyimler yaşamak için meraklıdırlar.

Koç burcu çocuğu kendi başlarına hareket etmeyi sever. Ayrıca diğer insanları da motive etmekten keyif alırlar. Koç burcu çocukları, doğal olarak yaratıcıdırlar ve atletik veya spor dallarına ilgi duyabilirler.

Hayır Denilmesini Sevmez

Koç burcu çocuğu, kendisine “hayır, olmaz, asla” denilmesinden hoşlanmaz. O’na sert biçimde hayır demeyin. Bir süre onu oyalamayı başarırsanız, nasıl olsa unutacaktır. Dikkatini kolayca başka yönlere yöneltebilirsiniz. Son derece hareketli olan Koç çocuklarının fiziksel enerjilerini boşaltmalarına yardımcı olmalısınız. Üstelik zeki ve kolay öğrenen çocuklar oldukları için sizi fazla uğraştırmayacaklardır.

Koç’ta yeralan Güneş, enerjinin en canlı ve yapıcı, aktiviteye en kolay kanalize edilebilir halindedir. Koç çocuğu, ayaklarının üzerinde durmaya başlar başlamaz, hayatındaki tüm hareketlilik de başlar. Koç burcu çocukları sürekli telaş halinde, dünyayı araştıran bir doğaya sahiptirler. Bu çocukların mutlaka bir amaca ihtiyaçları vardır. Aksi takdirde, enerjilerini boşa harcamaları ve hatta yaşamın içinde kaybolmaları son derece olasıdır.

Kendisini İspatlamak İster

Koç burcu çocuğu bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkündür. Her şeyi kendi başına yapma konusunda ısrarcı davranabilirler. Bu konuda onlara müdahale etmek yerine başaramadıklarında yardımcı olmanız gelişimleri açısından daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Zor bile olsa, bir şeyi kendi başına yapmayı öğrenmek, koç burcu çocuğu için ebeveynlerine güvenmekten çok daha tatmin edicidir. Sabırsızlıkları ve çabuk sıkılmaları nedeniyle, Koç burcu çocuklarının her hangi bir şeyi daha iyi yapmak için üzerinde çalışmaları neredeyse olanaksızdır. Kişiliğini, yeteneklerini denemek ispatlamak, tipik Koç burcu karakteristiklerindendir. Eğer Koç çocuğu ebeveynlerinden de destek görürse, enerjisini doğru kullanmayı ve yaşamını tatminkar bir şekilde doldurmayı kolaylıkla öğrenir. Ancak Koç burcu çocuğunun iradesini zorlamak ya da bastırmaya çalışmak, saldırgan davranışların ortaya çıkmasına ve yıkıcılığa neden olabilir.

Koç Burcu Çocuklarında “Ben” Duygusu Gelişmiştir

Bu burcun üyeleri çok erken yaşlardan itibaren, her türlü acı ihtimaline karşın, gerçekleri söylemeyi ve savunmayı tercih ederler. Koç ile ilişkilerde insanın nerede olduğunu bilebilmesi, her şeyin dürüst ve açık bir şekilde paylaşılması aslında büyük bir kolaylıktır. Koç çocuğunun direkt yaklaşımları ve açıklığı aslında ebeveynlerinin yönlendirmesinde çok büyük bir avantajdır. Koç burcu çocukları 2-3 yaşından itibaren “ilk önce ben” tarzını tüm yaşamlarının temeli haline getirerek, davranışlarıyla da bunu ifade etmekten çekinmezler.

Koç çocuğunun “ben” duygusu doğal olarak gelişmiştir. Temel yaşamsal içgüdüsü, hayatta kalmak olduğu için, bu O’na gayet doğal gelir. Eğer kişilik entegrasyonu desteklenmez ve çocuğa gerekli şartlar temin edilmezse, ya da kişiliğin bastırılması yoluna gidilirse, erişkinlikte ciddi travmatik durumların yaşanması söz konusu olabilir. Bunun yanında diktatörce yaklaşımlar, sertlik, ağır cezalar ve yaptırımlar da özellikle Koç burcu çocuğu için yaşamın dayanılmaz bir hal almasında önemli rol oynar.

Koç Burcu Çocuklarının Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Koç burcu doğuştan lider özelliklere sahip bir burçtur. İnsanları yönetmek, yönlendirmek ve organize etmek onun yaşamdaki görevidir. Çocuğunuz koç burcu özelliklerini net olarak taşıyorsa onun liderlik özelliklerini geliştirmesinde ve verimli bir şekilde kullanmasında destek olmalısınız. Aksi taktirde hırçın, kırıcı ve sert bir yapıya sahip olacaktır.

Koç çocuğu Mars etkisinden dolayı yoğun bir enerjiye sahip olacaktır. Enerjisini sportif faaliyetlerle atmasını öğretebilirsiniz. Enerjisini deşarj edemediğinde hırçınlaşacaktır. Arkadaş seçiminde seçici olması gerektiğini, onları yönlendirirken veya organize ederken adil ve kırıcı olmaması gerektiğini, arkadaşlarını kendi yeteneklerini destekleyen insanlardan seçmesi gerektiğini öğretmelisiniz. Koç burcu çocuğu yeteneklerini geliştirebildiği ve yaşama aktarabildiği ölçüde mutlu olacaktır. Doğum haritasını inceleyerek onun yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışın.

  • Diğer çocuklarla kıyaslamayın
  • Onun sizden farklı özelliklere sahip olduğunu unutmayın
  • Oyun ve kitaplarını liderlik-organizasyon yeteneğini geliştirici-pekiştirici özelliklerde olmasına dikkat edin
  • Televizyon ve internette saldırgan nitelikte filmler izlemesinin uygun olmadığını anlatın
  • Onu yeteneklerine uygun mesleklere yöneltin

Bu konuda aşağıdaki makaleleri mutlaka inceleyin ve yeteneklerine uygun şekilde yaşamdaki yerini almasını, kendisine düşen rolleri en iyi şekilde üstlenmesini sağlayın. Unutmayın çocuklar bizlere verilen emanetlerdir. Onları yaşama hazırlamak anne ve babaların görevleridir.

Koç burcunun olumlu yanları (Güneş burcu koç)

  • Güçlü
  • Enerjik
  • Sportif
  • Lider
  • Harekete geçiren
  • Çekici
  • Cesur
  • Girişimci

Koç Çocuğu ve Dikkat Edilmesi Gereken Olumsuz Yönleri

  • Kaba
  • Duyarsız
  • Uyarıları görmezden gelir
  • Yanlış yaparak öğrenir
  • Kırıcı
  • Ani tepkiler verir
  • Bağırarak konuşur
  • Emir verir. Kibar değildir.

Ruhsal yanlarını keşfetmek için 8. Ev Koç Burcu konusuna bakabilirsiniz.

 

İlgili Konular

Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimi

Doğum Haritasında Ruhsal Yeteneklerin Belirlenmesi

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

 

Aslı Temel’in Makalesi Temel Alınarak Hazırlanmıştır.

Koç burcu hakkında diğer bilgiler

Koç Burcu Erkeği Nasıl Bir Erkektir? Tüm Özellikleri

Koç Burcu Kadını Nasıl Bir Kadındır? Tüm Özellikleri

 

Koç Burcu Çocuğu ve Genel Özellikleri

www.akrepblog.com

Son Güncelleme 29 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Lazım Değil dedi ki:

    Astroloji yalandır. Üzerinden 5000 yıl geçti hala inanıyor musunuz gerçekten? Ulan bilim falan değil bu. Anlayın artık.

    1. Akrep dedi ki:

      Suyun varlığını kabul etmeyen bir insanın çeşmede işi ne?

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.