İkizler Burcunda Ay Tutulması ve Hayatımıza Etkileri

İkizler burcunda ay tutulması ve hayatımıza etkileri

İkizler Burcunda Ay Tutulması ve Hayatımıza Etkileri

İkizler burcunda ay tutulması ve hayatımıza etkileri, ikizler burcunda meydana gelen ay tutulması hayatımızı nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz yansımaları nelerdir? Tutulma haritasındaki gezegen konumları ve açılar nasıl etkiler? Aldebaran ve Anteres etkileri nelerdir?

30 Kasım 2020’de yani bugün saat 12:30’da 8 derece İkizler’de Penumbral (Yarı Gölgeli) bir Ay tutulması gerçekleşiyor. Bu tutulma, Kuzey/Güney Amerika’dan, Avustralya’dan, Avrupa’nın, Asya’nın bazı bölgelerinden görülebilecek ve tam olarak 4 saat 21 dakika sürecek. Tutulmalar, yaşamımızda zamanı gelen konulara işaret eder.

Bu konular, kendi yaşam planımızda olması gereken önemli olayları içerebileceği gibi, gözardı ederek bir tarafa attığımız şeyler ve bazı gizli problemler de olabilir. Dolunay’ın bir oktav büyüğü olan ay tutulması ise, bu sorunları su yüzüne çıkaracak deneyimleri önümüze getirebilir. İkizler-Yay aksındaki bu tutulmanın teması,

  • sağlıklı bir merak duygusuyla öğrenmek,
  • anlamak, kavramak,
  • tarafsızlık, objektiflik,
  • kendini/düşüncelerini net ve dürüst bir şekilde ifade etmek ve
  • zihinsel/ruhsal anlamda gelişmek.

Bu açıdan, İkizler’deki bu tutulmanın getirdiği olaya ya da krize verdiğimiz yanıtlar, İkizler burcunun temasına uygun olarak ne kadar rasyonel ve objektif olursa, kendi yaşamımızda da o oranda olumlu değişimler yapabilir, uzun soluklu ve verimli sonuçlar alabiliriz.

İkizler Burcunun Yöneticisi Merkür Akrep Burcunda

İkizler burcunda ay tutulması sırasında Merkür Akrep burcunda, Jüpiter ise Satürn ve Pluto arasında kısıtlı.

İkizler’deki Ay’ın yöneticisi, Merkür Akrep burcunda; dolayısıyla ister istemez derinlemesine sorgulamamız, anlamamız ve kökten çözmemiz gereken konular zihnimizi meşgul edebilir; Yay’daki Güneş’in yöneticisi Jüpiter ise, Oğlak’ta iki Uğursuz’un, Satürn ve Pluto’nun arasında.

Jüpiter, büyüme ve gelişme enerjisini iyi ifade edebildiği, refah ve sanş getirdiği bir konumda değil, bu yüzden kendimizi daha fazla engellenmiş ve kısıtlanmış hissedebiliriz. Daraltan ve sınırlayan bu enerji,tutulma yaşamımızda hangi alanı/konuyu tetikliyorsa, o alana iyice dikkatimizi vermemize ve odaklanmamıza neden olabilir. Pluto ise, o konularda yaşayacağımız şeylerin üzerimizdeki etkisinin güçlü ve dönüştürücü olacağına işaret edebilir.

İkizler Burcunda Ay Tutulması Anında Altmışlık ve Üçgen Açılar

İkizler burcunda ay tutulması anında tutulma haritasında, İkizler’deki Ay Koç’taki Kayron’a (Chiron) altmışlık; Yay’daki Güneş ise üçgen açı yapıyor. Kayron, mitolojik hikayesinde nasıl tedavi edileceğini bilmesine rağmen, kendi yarasını iyileştiremeyen şifacı ve mentor.

Aynı zamanda yörüngesinde Satürn ve Uranüs arasında gidiyor; bu açıdan Satürnyen bir gerçekçilikle ve uygulanabilirlikle; Uranüs’e özgü olaraksa yenilikçilik, icat ve keşifle ilişkili. Rehberlik ve iyileştirmenin yanısıra, Kayron vurgulandığında, bir dönüm noktası, bir basamak, kişinin bağımlılıktan bağımsızlığa geçtiği bir pasaj ve çıkış yolu olarak da düşünülür.

Bu uyumlu açının sağlayabileceği sıçrayışı yapmak içinse, kendi iyileşmemizi ve gelişimimizi destekleyen seçimler yapmak ve kriz anlarında doğru kararlar vermek gerekiyor. Değişken burçlar olan İkizler-yay aksının temasına uygun olarak,

  • değişime adapte olmak, esnemek,
  • geçmişten bugüne deneyimlerimizi anlamlandırmak,
  • neyin neden olduğunu anlamak,
  • tüm bu verilerle ve bu yeni kavrayışımızla nasıl ilerleyebileceğimizi karar vermek

oldukça önemli.

Ayrıca öğrendiğimiz veya eğitimini aldığımız konuları uygulamaya koymak, o konularda ustalaşmak ve uzmanlaşmak gibi temalara yönelebileceğimiz gibi, yeni bir öğrenme veya deneyim yolculuğuna da çıkabilir, farklı konularda ufkumuzu genişletmek isteyebiliriz.

Akrep-Venüs Boğa-Uranüs Karşıt Açı

İkizler burcunda ay tutulması anında tutulma haritasında hala etkin olan, Akrep burcundaki Venüs ile Boğa burcundaki Uranüs arasındaki karşıtlık açısı ise, maddi/manevi istikrarsızlığa, bu konulardaki değişimlerin ani ve beklenmedik bir şekilde karşımıza çıkabileceğine işaret ediyor.

İlişkilerle birlikte, sahip olunan tüm ‘değerlerin’, bu tutulmanın etkisiyle sorgulanması, sınanması ve sonrasında eskisinden çok farklı bir hal alması mümkün.

Güneş Anteres, Ay Aldebaran Kavuşumları

İkizler burcundaki ay tutulması sırasında, kraliyet yıldızları Doğunun gözcüsü Aldebaran ve Batının gözcüsü Antares de etkili. Güneş Antares ile, Ay ise Aldebaran ile kavuşumda. Antares, eski astrologlara göre Algol’dan sonra dünyasal olaylarda en büyük felaketlere eşlik eden yıldız.

Anteres,

  • deniz kazaları,
  • yangın,
  • sis, duman,
  • nükleer olaylar,
  • otorite, savaş,
  • yıkıcılık,
  • sınıf ayrımcılığı,
  • ırkçılık,
  • kölelik,
  • bağımlılık,
  • fanatizm ve köktencilik

gibi konularla ilişkilendiriliyor.

Aldebaran da benzer şekilde,

  • deniz kazaları,
  • vahşet,
  • yıkıcılık,
  • yangın,
  • nükleer patlamalar,
  • hava kirliliği,
  • zehirlenmeler ve doğal felaketler

ile alakalı bir sabit yıldız. Ayrıca politika, din, askeriye, gibi konularda da bu sabit yıldız düşünülüyor. Olumlu anlamda bu sabit yıldızlar,

  • cesaret,
  • stratejik yetenek,
  • baskı altında iş görebilme,
  • zor koşullarla başa çıkabilme

gücünü gösteriyor.

Tutulmada, İkizler’deki Ay’ın Sabian sembolü cümlesi ise şu şekilde: “Bir ortaçağ okçusu, elinde yayı ve sırtında oklarla dolu kılıfıyla kendinden emin bir şekilde ayakta duruyor.” şeklinde. Bu sembol hedefe nişan alıp, onu tam gözünden vurmak ile alakalı fakat gerçekten ne istediğimizden, neyi hedeflediğimizden emin olmamız, donanımımızı bu hedeflere göre yaparak ilerlememiz gerekiyor. Bir şeylerin peşinden aceleyle ve düşüncesizce gitmek yerine, öncelikle içinde bulunduğumuz koşulları iyice anlamakta, doğru bilgilenmekte ve hedefe öyle odaklanmakta fayda var.

Stratejik olmayan ve düşüncesiz adımlar sadece kendimizi daha başarısız ve yetersiz hissetmemize neden olabilir. Bu sembol, aşırı öz güven, kibir, hazırlıksız olarak bir savaşa ya da mücadeleye girmek, saldırganlık, haydutluk, tehditkarlık ve zorbalık gibi risklere de işaret ediyor. Rekabetin, öfkenin ve meydan okumaların olduğu bir ortamda, ne istediğinden ve hedeflerinden emin, hazırlıklı ve sağlam bir duruş sergilemek, mesajlarımızı ise karşımızdakine saldırmadan ama net ve açık bir şekilde vermek bizi kesin ve temiz bir sonuca götürebilir…

 

Astroloji Dergisi – Gözde Kara

Kaynaklar:

*Astroloji Dersleri, Barış İlhan
*astrolojidergisi.com/Sabit-yildizlar.htm
*constellationsofwords.com/
*sabiansymbols.com

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Ayşenur dedi ki:

    Merhaba benim haritamda ALDABARAN kraliyet yıldızı chiron 4.evimle kavuşuyor bunun bana sınavı ve ödülü nedir

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Nasıl etkileyeceğini kolayca belirleyebilirsiniz. 4. ev aile, toplum, alışkanlıklarımız, genetik yapımız vb. konularla ilgilidir. Aldabaran yıldızının özelliklerini inceleyin. Bu özellikler ve etkiler 4. ev konularınızla ilgili olacaktır. Olumlu etkiler almışsanız aile, toplum içerisindeki yaşantınız, alışkanlıklarınız vb. olumlu etkiler alır, aksi taktirde olumsuz etkiler söz konusu olur.

      Olumsuz anlamda

      yakıcı
      yıkıcı
      bozucu
      dağıtıcı
      zehirlenmeler

      Olumlu anlamda

      cesaret
      güçlüklerle başa çıkabilme
      strateji yeteneği
      baskı altında dahi olsa işine devam edebilme

      Chiron 4. evde aile ilgili olumsuz gelişmelere neden olabilir. Bir aileye ait olmaya veya aile sıcaklığını hissetmeye özlem duyulmasına sebebiyet verebilir. Geçmişte belki ailede yaşanan erken kayıplar bu duruma sebep olabilir.
      Evlilikler de bu düşünce ile bağlantılı olduğu için sorun yaşanabilir.

      Aldebaran kavuşumu ile olumlu etki alınırsa olumlu gelişmeler yaşanabilir. Sorunların üstesinden gelebilecek cesareti gösterebilir veya baskı altında dahi olsa yaşamını kolaylıkla sürdürebilecek enerjiye ve güce sahip olabilir.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.